Scaleop

Medlemmer
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Scaleop

  1. yoyo

    Jeg er 17 år og har kun trænet i 2 måneder så i må betragte mig som en nybegynder. I starten brugte jeg udelukkende maskiner, som jeg nu finder ineffektive og kedelige. Derfor vil jeg så vidt muligt gerne undgå maskiner i mit program. Jeg har ikke haft noget strengt program indtil nu, men udført de øvelser der faldt mig ind; dette vil jeg dog lave om på nu, da jeg gerne vil nå nogle mål inden jeg dør af alderdom. Sig hvis i synes mit program er for småt, ambitiøst eller hvad der nu falder jer ind. Og kom endelig med forslag til øvelser som i mener er 'bedre' end dem jeg på nuværende tidspunkt har skrevet på eller skriv hvis i mener nogle af tingene skal rykkes rundt mellem dagene. Jeg har ladet være med at inkludere sæt/reps/kg med vilje.

    Mandag + Torsdag: Biceps,Ben,Ryg,(mave)

    Biceps: Curls med håndvægte, Barbell Drag Curl

    Ben: Squat

    Ryg: Dumbbel Bent-over Row, Pulldown til bryst

    Mave: Seated Hip Raise Crunch

    Tirsdag + Fredag: Triceps,Bryst,Skulder

    Bryst: Bænkpres med stang, Flyers

    Skulder: Skulderpres med håndvægte, Dumbbell Lateral Raise

    Triceps: Dumbbell kickback, Cable one-arm Pushdown

    Onsdag + Søndag

    Cardio: Løb i det fri

    Mave: Diverse maveøvelser uden maskiner eller vægte

    Mht. mave må i meget gerne komme med jeres erfaringer for, hvordan man bedst træner denne!

    Jeg synes godt der kunne smides nogle flere flerledsøvelser ind. Det heller ikke mange øvelser du har med i dit program, når man tænker på det et 2-splits.

    Til ben ville jeg tilføje: Leg curl og Calf raises.

    Til ryg ville jeg tilføje: Deadlift.

    Til bryst ville jeg tilføje: Incline DB benchpress

    til triceps ville jeg tilføje: Dips

  2. Hej :)

    jeg ville spørge om et muligvis dumt spørgsmål, men her kommer det:

    Når man har holdt Dekonditionering i en uge, efter at have løftet det maksimale. Er det så ikke alt for let for kroppen at løfte kun 65% af sit maksimale igen?

  3. progressiv overload. prøv at google det.

    du skal kører progressiv fra pas til pas, ikke på et pas. progression er prioriteret udfra at du bliver stærkere fra gang til gang. Du bliver højest sandsynligt ikke stærkere af at udmatte dig selv fra tidligere reps.

    ved 3 * 12 er der ingen grund til opvarmningssæt

    ved 3 * 6 vil man altid kører minimum 2 opvarmningsæt, f.eks. 3 * 6 ved 100kg, opvarmningssæt 50, 75

    Okay så du siger jeg ikke skal lave progressiv overload?

    Og angående opvarmningsæt.. skal man også opvarme til isolations øvelserne?:)

  4. Du må gerne tage shrugs, du har den bare med 2 gange :wink: Rent personligt mener jeg det er unødvendigt, da dødløft er rigtig god til nakken også, men det er igen op til dig selv, der er intet forkert i det.

    Det du nævner hedder "progression" og er ret nødvendigt, hvis du vil blive bedre løbende. Det der sker er at kroppen vænner sig til en given vægt, og behøver derfor ikke at gøre sig bedre, hvis man kan sige det sådan. Du er derfor nød til at overraske kroppen med en højere vægt hver uge. Hvis du f.eks. starter med at tage 10x70 den første uge, så 8x75 næste uge, 6x80 og til sidst 5x85. Så tager du en uge helt fri fra træningen så kroppen kan restituere sig selv, hvorefter du starter forfra på 70. Så kan du lige pludselig tage 5x90 næste gang osv. osv.

    Når du så vil køre 5x5, skal du selvfølgelig ikke starte for lavt i vægt. Start måske med 80% af din max, og så øg kun 2,5kg hver uge. Her tager du så altid kun 5x5 ligegyldig hvad vægt du har på stangen.

    Det er ikke så nødvendigt med progression i isolationsøvelserne, hvis du nøjes med at gøre det i basisøvelserne, er det helt fint.

    Ah, nu forstår jeg hvad i mener. Shrugs 2 gange om ugen var en fejl (;

    okay som jeg nu forstår det.

    Hvis vi nu siger min maks for 85kg. så første uge kører jeg 64kg første uge, så øger jeg med 2,5kg hver uger indtil jeg når de 85kg? også kører jeg fra 70igen. Også kan jeg måske tage op til 95kg til slut eller hva? En kammerat nede fra fitness gør det sådan at til hver træning starter han på f.eks 70 og kører måske op til 80kg? hvorfor ikke sådan?

    Okay så i isolationsøvelserne raiser jeg bare med kilo når jeg føler det er for let? - også kører jeg dem ellers bare 4x6?

  5. okay læser på den artikel du skrev at 4x6 ville være det optimale for trænede. Men hvad er der med det at nogle først tager sådan f.eks 70kg bænkpres, så 75kg, så 80kg også 85?

    Er det en god ting at gøre? Kan man få lidt hjælp til hvordan hvordan man gør sådan, hvis det er godt?

    - Hvorfor ikke shrugs? Bliver nakken allerede taget med i nogle af de andre øvelser?

    Hvodan ser programmet ellers ud?