Klodse

Medlemmer
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Klodse

  1. Du kan starte med at fortælle, hvad du spiser nu? En af de ting, der i høj grad gør en kostplan god er, at man realistisk kan følge den, også på de irriterende dage, hvor man ikke gider og er træt.

    Jeg cutter selv, og spiser hver dag en shake til morgenmad, rugbrød med makrel el. lign., salat med tun, kylling med spinat og avocado, en shake efter træning og mandler. Det virker for mig, men det er fordi jeg ved, at det passer med den tid jeg har lyst til at bruge på at forberede mad og at jeg kan spise det hver eneste dag. Betyder det at det er en god kostplan for dig? Højst sandsynligt ikke. Du har garanteret nogle andre forhold at indordne dig efter - det kunne eksempelvis være, at du bor hjemme og spiser aftensmad der. Eller at du ikke har lyst til at spise proteinpulver.

    Der er mange veje til Rom, men inderst inde tror jeg også godt selv du ved, hvad der har gjort dig buttet. Spiser du nogensinde slik, chokolade, chips, sodavand, kage, franskbrød, burgere, pizza, pommes frittes eller lignende? Lad være. Spiser du pasta til aftensmad? Lad være, og spis noget mere kød og nogle flere grøntsager. Tager du en sandwich til frokost i skolen? Spis nogle rugbrødsmadder eller en salat istedet (med kød selvfølgelig).

    Bare fordi at I kun træner fodbold 1 gang om ugen, betyder det ikke, at du kun skal træne en gang om ugen. Vil du ikke gerne være i god form når I begynder igen? Måske endda i bedre form end dine holdkammerater? Så begynd at løb ved siden af. Du er selv ansvarlig for dit vægttab. Har du overvejet at begynde at styrketræne?

    Jeg har ikke nogen fast kostplan og jeg spiser det min mor serverer, det er tit pasta og engang i mellem får vi da også pizza.

    Jeg kan følge alle kostplaner, da jeg er utrolig ambitiøs med mit fodbold. Jeg styrketræner i Fitness World, men jeg synes ikke det har givet vilde resultater, og er kørt lidt død i det her i Januar. Jeg spiser hvad der er derhjemme fordi jeg bor hjemme, og jeg har som sådan ikke noget mod en shake, det er bare mht. penge at det skal holdes på et minimun :-)Jeg skal gerne indrømme at de søde sager har været taget i brug tit, men hvorfor ikke pasta?

    Mit mål er at blive markeret mere og have en god kondi for at fremme mit fodbold. Men jeg synes også at have læst at man skal cutte og træne hver for sig? Jeg tror jeg har mistet motivationen lidt fordi jeg ikke kan se resultater og ved ikke om det jeg laver egentlig er godt nok, derfor søger jeg råd :-)

  2. Hej Mol'er. :-)

    Jeg er en dreng på 17 år der efter nogen dovne måneder er blevet lidt buttet kan man vel godt kalde det, og jeg er simpelthen så træt af at se på mig selv og nærmest væmmes. DERFOR SKAL DER SKE NOGET NU!

    Jeg sad og læste på en hjemmeside, om artiklen CUTS - vejen til en lavere fedtprocent.

    Manden der havde skrevet det virkede utrolig klog, men jeg synes ikke at hans kostplan på nogen måde kunne passe ind i mit liv, da jeg vel ikke har brug for samme Kcal som han har, eller hvad?

    Jeg er desuden også lidt modstander af kosttilskudene han havde i brug.

    Nu til sagen, mit mål er at blive mere markeret og jeg spiller fodbold på et højt niveau normalt 3 gange om ugen, men eftersom det er vinter træner vi kun 1 gang.

    Jeg er klar over at jeg skal være i Kcal underskud på ca. 500, mener jeg?? :-)

    Er der nogen der ligger inde med et link eller en god kostplan, der kunne hjælpe mig til at få en lavere fedtprocent og derved blive mere markeret?

  3. Jeg vil give Gregers meget ret.

    Hvis man vil have eksplosive stænger bliver man sq nødt til at lave eksplosiv træning.

    Et forslag kunne være at inddrage nogle af disse øvelser:

    Speed Squat

    Box Jumps

    Speed deadlifts

    Slæde træk/skub

    Jeg ville ikke køre mere end 5 reps i et arbejdssæt med squat og dødløft. Kør Box jumps høje så du skal skyde igennem når du skal op. Hvis du ikke har adgang til slæde/prowler kan et brugt bildæk med et reb sagtens bruges til at løbe små spurter med.

    Ellers så Tænk logisk, hvor mange reps kan du tage med en mellemtung vægt hvor hastighed er i fokus? (Selvfølgelig er teknik altid i højsædet men du forstår mig nok)

    Har sq aldrig hørt om folk der har fået eksplosive ben af at køre standard hypertrofi træning. Der skal presses nogle nervebaner istedet for det der syre fis.

    Wow, jamen der var lidt at læse. Det virker som om i begge 2 har rimelig forstand på det, men det lyder også som om i snakker om 2 forskellige ting, hvor du har links til det jeg søger mht. hurtighed.

    Jeg har dog lige et tillægsspørgsmål (Selvom det er en måned siden jeg skrev, håber jeg du har tid til at svare alligevel) Hvad er box jumps? og Slæde træk, går det ud på at man skal trække andre personer/ting eksplosivt?

    Må indrømme jeres lille diskussion gjorde mig en del forvirret, men fred være med det.

  4. Hej guys..

    Jeg har længe skulle høre på min mor brokke sig over sin krop, og nu har jeg så tænkt mig, at gøre noget ved hendes "problem." Hendes store mål er, at kunne begynde og løbe igen, men først skal hun have lidt gang i sig selv med lårene og maven. Derfor tænkte jeg på, om nogen af jer har nogen enkelte og givende øvelser som i kunne give mig? Jeg har kigget en del på nettet, men synes ikke rigtig jeg har fundet det jeg ledte efter.

  5. Yo guys :D!

    - Jeg er 15 år, vejer 62 kg. og spiller fodbold, jeg er meget aktiv i form af løb osv :)

    - Jeg har for nylig været så "heldig" at anskaffe mig en inderste ledbåndskade, og jeg sidder derfor med en donjoy på benet. Mit problem er, at jeg gerne skulle i form efter den her skade, fordi jeg skal på idrætsefterskole. Jeg mister selvfølgelig benmuskler og en masse form, og det er her i måske kunne hjælpe:D

    - Jeg tænkte på, om i muligvis kunne fortælle mig, hvordan jeg kommer hurtigst muligt i form, hvor langt jeg skal løbe i starten, og måske hvordan jeg får min hurtighed igen, da jeg nok mister den.

    jeg håber i kan forstå min måske mærkelige forklaringer, og vil svare :-)

  6. Hej Guys (and girls)

    Jeg har nu spillet fodbold i række 1, hvor jeg er en af "nøglespillerne" på vores hold. Alt kørte skide godt, jeg var blevet hurtigere - med jeres hjælp herinde fra - og vi lå til en oprykning til mesterrækken, men så ramte uheldet mig..

    Jeg var til træning i torsdags, hvor vi spillede kamp og indøvede en række løbemønstre. (Jeg spiller midterforsvar) - I en angrebssituation fra det andet hold skærmer jeg bolden af, så vores målmand kan komme ud i den og cleare bolden, men da han kommer ud får angriberen skubbet til mig og mit knæ/ben kom i klemmen mellem målmanden og angriberen.. Jeg endte på hospitalet hvor jeg fik en skinne på og jeg skal snart undersøges grundigere..

    Dette skal dog ikke slå mig ud! derfor tænkte jeg lidt..

    Selvom jeg har denne her klods på mit venstre ben, kunne jeg vel godt træne min overkrop eller ville det være dumt?

    Jeg skal på efterskole næste år, og jeg er bevidst om at jeg mister fart, og muskler i benene, da jeg jo ikke rigtig kan gå.. Men for ikke at miste styrke i overkroppen ville jeg træne min ryg, mave og arme så godt jeg nu kan?

    - Jeg håber i gider komme med gode svar, som jeg også kan forstå:D

  7. Det kan du selvfølgelig, men det er stadig ingen garanti for at du gør det rigtigt. En god idé er at få en til at spotte, lige de første par gange. Hvis du nu får en ven eller lign. til at studere den rigtige teknik først, for se at kigge efter de ting mens du udføre øvelsen, kan det da være en start.

    Okay, jeg vil få en ven til at kigge efter de første par gange.

  8. 2 øvelser burde umiddelbart være nok. Chinups og bent over row er begge geniale rygøvelser (husk at udføre bent over row med korrekt teknik, vigtigt du ikke skyder ryg op!).

    Ser fint ud, men jeg mener dog du fejlprioritere lidt. Jeg vil syntes der er for mange benøvelser, men ingen forside skulderøvelse.

    Jeg vil personligt foreslå dig

    Squat (pas på med dødløft, før du mestre teknikken, siden du har dårlig ryg)

    Bænkpres

    Bent over row

    Cin-ups

    Military press

    Laterals

    Mave øvelser

    Dette er ganske fint at starte på, da du er helt nybegynder. Hvis du så føler for det, kan du smide disse ekstra øvelser ind.

    Good morning

    Flyes

    Triceps pres

    Biceps curl

    Alle 3x8 som du selv foreslår, er ganske fint. Husk ikke at træne alt for tungt, da du jo som allerede nævnt er nybegynder :wink:

    Helt og lykke med det

    Dødløft og Bent over rows teknikken, dem kan man vel finde på youtube korrekt udført, ikke?

    Jeg vil prøve at følge dit skema der, og så se hvordan min ryg klarer det og håbe på en masse fremskidt (:

  9. Jeg fandt nogen øvelser, de er vist alle med vægte og ingen maskiner.

    De er alle fundet med hjælp af denne her http://www.motion-online.dk/styrketraening...ionel_oversigt/

    Og nogen er fundet i andre emner herinde.

    Ryg

    Bent over row 3x8

    Og så har jeg nogen øvelser jeg har fået af min træner.

    Maveøvelse

    Maven, mavebøjninger, arme på bryst 3x20

    Skrå mavemuskler 3x20

    Liggende Rotationer 3x20

    Arme

    Biceps Curl 3x8

    Chin-ups 3x8

    BEN:

    Dødløft 3x8

    Lunges 3x8

    Squat 3x8

    Good morning 3x8

    Bryst og skulder.

    Bænkpres 3x8

    Laterals: 3x8

    Flyers 3x8

    Eftersom min ryg skal trænes, så jeg ikke ligeså let får skade igen, kunne jeg godt tænke mig nogen flere rygøvelser, men den artikel der er herinde er der kun 2? - nogen der kender nogen gode øvelser?

    Men hvordan synes i det ser ud?

  10. Hvis jeg må give dig et råd, vil jeg råde dig til ikke at gå voldsom op i ernæringen. Det kan være meget forvirrende for en nybegynder, og også det faktum at du "kun" er 15.

    Tag et lille skridt af gangen, så du ikke falder af hesten så at sige.

    På alle vare skal der være en varedeklaration, og for det meste er protein, kulhydrat og fedt skrevet der på. Hvis du her i starten bare fokusere på at få protein nok, og generelt bare spise mere end du plejer, er det ganske godt at begynde på, når du så er øvet i det, kan du evt. tage det næste skridt, og begynde at tælle kalorier, hvor du så til sidst kan lave en komplet kostplan. Men tag det med ro, man lære ikke det hele på ën dag......

    Du skal gerne have ca 2g protein pr. kg kropsvægt. Så hvis du vejer 50kg skal du have 100g protein. Protein finder du i mælk, æg, kød, bønner mm. Hvis du er i tvivl om indholdet i noget mad, så google det f.eks. "æg + ernæring". Alt kød kan du i gennemsnit tage til 20g protein pr. 100g. Så hvis du vejer 50kg skal du have 500g kød.... Men husk igen at få det fra varieret kost!!!

    Held og lykke med det

    PS: Start stille og rolig med din træning, du er ikke fuldt udviklet, og overdreven styrketræning vil derfor ikke være sundt for dig!

    Det lyder fornuftigt. Så jeg skal bare have de 112 g. om dagen, da jeg vejer 56 kg?, evt. fra mælk og kød da det er det jeg spiser og drikker mest (:

    - Jeg er heller ikke ude på at være overdrevet stor, jeg vil bare ikke væltes om kuld hver gang jeg bliver skubbet i fodbold (:

    Lige får at få smaling på det, jeg vejer 56 kg. så jeg skal have 112 g. protein, hver dag, ikke sandt?

  11. Jeg fandt dig lige i en tabel til et dagligt indtag på 2750 kcal dagligt. Det er dog med forbehold da det måske ikke liige passer helt præcist på dig og der skal måske også lægges lidt til hvis du spiller meget fodbold.

    Kan ikke helt følge din tankegang, men lad os tage den:

    Hvis du skal have 2750kcal og hvis du satser på at ramme de 50 energiprocent fra kulhydrat så er det 1375kcal.

    100 gram tilfældigt rugbrød indeholder 40 gram kylhydrat. 1 gram kulhydrat indeholder 4 kcal så 100 gram rugbrød giver 160kcal fra kulhydrat (og så det andet).

    Der er så plads til 1375 divideret med 160 = ca. 8½ skive rugbrød. MEN MEN MEN: så har du brugt hele din kulhydratration og du kan ikke undgå at få andre kulhydrater ind i kosten så det duer ikke med så meget rugbrød. Men i princippet skal alt du spiser og drikker regnes ud på denne måde. Besværligt? Ja, men der findes gratis kalorietællere på nettet og når man har puslet med det i lidt tid, så har man en ide om hvad der er i de forskellige ting. Hvis du leder lidt på nettet kan du sikkert også finde et fikst og færdigt forslag til en kost henover en hel dag som du kan bruge som udgangspunkt og justere lidt til.

    600 gram frugt er principielt OK, men der er en del sukker (=kulhydrat) i frugt, så 300 gram frugt og 300gram grøntsager er nok lidt bedre.

    Jeg forstår godt dit regnestykke, men

    hvilke slags drikkevarer findes kulhydrater i? Der er vel kalorier i stort set alt, eller hvad?

    Jeg er jo kun 15, så hjernen er ikke fuldt udviklet, indrømmer jeg gerne (:

    Men kan man finde sider hvor de regner ud, hvor mange kulhydrater der er i f.eks Rugbrød eller andet slags mad?

    Hvordan finder du overhovedet ud af, hvad der er kulhydrater og protein i?

    Undskyld hvis jeg er påtrængende, prøver bare at få det hele til at gå op (:

    Jeg drikker ca. 2 glas mælk om dagen, men dér var protein i det og ikke kulhydrater, ikke sandt? ellers drikker jeg vand og nogen gange et glas cola.

  12. Brødet kan godt være hvidt så længe der er fibre i - helst over 8%.

    Energibehovet er ca.

    10-20 % protein

    50-60 % kulhydrat

    25-35 % fedt

    Der er energiprocent og IKKE målt i vægt (der er meget mere energi i fedt end i de andre).

    Så er der lige spørgsmålet om hvor meget energi du skal indtage - har ikke lige i en fart kunnet finde noget fornuftigt idet du ikke er helt udvokset endnu, så den må du lige arbejde med selv.

    Og ellers tror jeg også at du vil have gavn af at sidde en times tid eller to og google dig frem til grundlæggende ernæringslære.

    Så det vil sige, at hvis jeg skal have et stykke rugbrød med 10% Kulhydrat, så skal jeg have 5-6 stykker rugbrød hver dag, er det rigtigt forstået?

    Og så skal jeg have de 600 gram frugt hver dag som der bliver anbefalet andre steder på nettet?

  13. Kulhydrater er godt brændstof for kroppen og protein er byggesten til at opbygge muskler - sådan meget! forsimplet.

    Du kan sagtens klare dig med mad alene. Proteinpulver er en nem måde at transportere protein på da det ellers ofte er noget der gerne vil køl hvilket kan være lidt svært i praksis.

    I praksis kan du alligevel let klare dig uden så længe du ikke træner dig totalt i kælderen. Nogle vil sikkert være uenige, men vigtigheden af proteinpulver er en kende opreklameret (er jeg nu selv ved at indse efter 10+ års massivt overforbrug). Men chips og sodavand duer altså ikke, maden skal være lidt gennemtænkt hvis det skal være optimalt. Protein kommer f. eks. fra mælk, æg og kød og kulhydrater f. eks. fra frugt og brød.

    Jeg må sku se at følge med i biologi, hehe.

    Så chips og sodavand er ikke noget man skal have for meget af, hvis man vil have en pæn krop?

    Hvor meget protein og kulhydrater skal man så have hver dag? og når du skriver brød, så gælder det vel ikke hvidt brød?

  14. Nu har jeg så fundet nogen øvelser der ser spændende ud, er det for meget eller hvad er jeres mening?

    Ryg

    Bent over row 3x8

    Og så har jeg nogen øvelser jeg har fået af min træner.

    Maveøvelse

    Maven, mavebøjninger, arme på bryst 3x20

    Skrå mavemuskler 3x20

    Liggende Rotationer 3x20

    Arme

    Biceps Curl 3x8

    Chin-ups 3x8

    BEN:

    Dødløft 3x8

    Lunges 3x8

    Squat 3x8

    Good morning 3x8

    (Frivend 3x8)

    Bryst og skulder.

    Bænkpres 3x8

    Laterals: 3x8

    Flyers 3x8

    Eftersom min ryg skal trænes, så jeg ikke ligeså let får skade igen, kunne jeg godt tænke mig nogen flere rygøvelser, men den artikel der er herinde er der kun 2? - nogen der kender nogen gode øvelser?

  15. Træn når du selv føler bedst for det. Du vil selvfølgeligt gerne tage på i vægt (muskler), så du skal sørge for ikke at træne på tom mave - og husk at få lidt protein og nogle kulhydrater bagefter. Hvornår på dagen man er bedst er meget individuelt. Personligt træner jeg bedst efter arbejde, altså når kroppen allerede har været igang i nogle timer, men det er meget op til den enkelte.

    Tjek evt. youtube ud for, hvordan de forskellige øvelser skal udføres.

    Jeg vil rigtig gerne have større muskler (: - Hvorfor skal man have protein og kulhydrater? - og skal man så ud og have pulver, som mange andre herinde bruger, eller kan man få det fra mad?

  16. Du har hvertfald ikke kigget nok rundt. Læs artikler først. Kig i øvelsesbiblioteket og udvælg de øvelser du godt kan lide. Du skal helts holde dig til basisøvelserne (dødløft, Squat, Bænpres, men pas på med dødløft hvis du har dårlig ryg, da den er nem at lave forkert!). Find øvelser for alle muskelgrupper.

    F.eks.

    Squat 3x8

    Bænkpres 3x8

    Military press 3x8

    Chin-ups 3x8

    Bent over row 3x8

    Maveøvelse (ligegyldig hvilke, tag dem du bedst kan lide!)

    Tag alle øvelser kontrolleret uden for meget vægt, så du har ca 1-2 reps tilbage i dig.

    Okay, jeg vil kigge lidt mere rundt og kigge grundigere på de links du gav. og bruge dem du har givet mig der. Jeg takker mange gange.

  17. Jeg vil foreslå dig at kigge lidt rundt på forsiden. Der findes snart 100 artikler om styrketræning og lign. der kan give dig den basale viden du har brug for. Læs dem der interessere dig, og når du mener du er blevet klogere, så søg lidt rundt her i diskussionsforummet efter forskellige programmer. Find en der passer til dig (hvad du har lyst og tid til). Du kan selvfølgelig også prøve at lave dit eget program, og så smide den her ind igen, så vil jeg gerne kommentere og hjælpe dig.

    Husk også at tænke på du kun er 15, og burde måske vente 1 år eller 2 på at starte decideret hård styrketræning for hypertrofi (muskelvækst)....

    Start evt. med dem her:

    http://www.motion-online.dk/diverse/udstyr...hjemmetraening/

    http://www.motion-online.dk/styrketraening...ogram_til_alle/

    http://www.motion-online.dk/styrketraening...ionel_oversigt/

    http://www.motion-online.dk/styrketraening...ed_haandvaegte/

    http://www.motion-online.dk/styrketraening...toerre_muskler/

    Hvis du har sprøgsmål til noget bagefter, er du selvfølgelig velkommen til at sprøge. God fornøjelse!!

    Jeg har kigget en del rundt omkring, der er bare mange forskellige øvelser. og hvilke øvelser passer bedst til de ting jeg vil træne? f.eks har jeg kørt mavebøjninger rigtig tit, men jeg synes ikke rigtig at jeg kan få mavemusklerne til at "sidde fast" der er jo nogen øvelser der er bedre end andre, og jeg er bare ude efter dem der giver mest effekt (: