lunde

Medlemmer
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lunde

  1. Hej alle

    Jeg har et enkelt spørgsmål til mit Garmin Forerunner 405 løbeur.

    Jeg bruger det normalt om sommeren udendørs, og der er det jo rigtig fint :-)

    Men kan jeg ikke på en eller anden måde bruge det indendørs på løbebåndet om vinteren til at samle data om eks kalorieforbrug?

    burde det ikke kunne beregne kalorier udfra min puls?

  2. Hej alle,

    Jeg har det sidste stykke tid været ude og løbe 3 gange om ugen, ca 15-20km om ugen.

    Men jeg syntes ikke rigtigt at det har den store effekt på mit vægttab...Ved godt at jeg ikke selv har været super god til at holde en sund kost, men jeg tænker nu også på om der er en forskel på at tage sin løbetur om morgenen, om eftermiddagen eller om aftenen i forhold til et bedre vægttab?

    Typisk, så løber jeg om eftermiddagen, når jeg kommer hjem fra arbejde, og i weekenden løber jeg om morgenen inden jeg spiser morgenmad.

    Hvad er jeres erfaringer?

  3. Hej alle,

    Den sidste 1-2 mdr er jeg begyndt at løbetræne igen, og det første lange stykke tid har der ikke været noget, men nu er jeg begyndt at få mange mange smerter på ydresiden af mit højre knæ, når jeg har løbet ca. 5-6km. Den er sikker hver gang med knæet...og det er kun det højre, aldrig det venstre.

    Jeg har så ondt, at jeg ikke kan støtte på knæet når det er blevet koldt efter løbeturen. Og så har jeg smerter et par dage efter, aftagende, men stadig smerter. Og så forsvinder det igen. Men igen, så er det det samme billede næste gang jeg tager ud og løbe.

    Hvad kan det være?

    Er det mine sko der trænger til at blive skiftet ud?

  4. Det er sikkert helt ok, men du skal ikke regne med at tabe dig, hvis du ikke holder styr på kalorieregnskabet, som er et af de få regnskaber, mange kan lide, står i minus. Hvilket det altså skal i dit tilfælde.

    mvh

    LarsBj

    Vil det sige at jeg skal notere ALT ned jeg spiser i løbet af en dag i kcal? Og hvor meget skal jeg ca indtage i kcal for at kunne få et vægttab?

  5. Hej alle,

    Jeg starter i fitness igen her om 14 dage ca, og vil gerne have lidt inspiration og gode råd til hvordan jeg skal træne, og hvordan jeg bedst får noget ud af min træning.

    Mit primære formål ved at starte i fitness igen er at tabe mig, ca. 10 kg vil jeg gerne have med. Vejer pt. ca. 96-97 kg, og vil ihvertfald gerne under de 90 kg. Det er mit mål...

    Den ide jeg havde omkring fitness var at jeg ville styrketræne i 45 min og så motionstræne i 45 min 3 gange om ugen.

    Jeg har ikke en plan om at skal have en stor bodybuilderkrop, men vil egentlig gerne bare have en nogenlunde trimmet overkrop. Hvad skal jeg træne der, og hvilke øvelser?

    Hvad angår motionsdelen, så var mine tanker at jeg skiftevis ville stå på stepmaskine, roning, cykle og stå på rotex (Den der maskine der ligner en stor cykel, hvor man også har armene med...)

    Ville dette være en OK måde at træne på, og så samtidig smide nogle af de overflødige kg?

    På forhånd tak...

  6. Hejm

    Jeg har et lille spørgsmål omkring hvad jeg skal spise sådan før og efter træning?

    Min træning er pt. bare fodbold 3 gange om ugen, men alligevel på et seriøst plan. Og altid efter endt træning er jeg MEGA sulten, og kan spise hvad som helst, og det er ikke lige altid det sundeste der ryger ned :) Men hvad skal jeg spise sådan før og efter træning, for at jeg ikke er for mæt til træning, men stadig er mæt på en sund måde?

    Om et par mdr påbegynder jeg træning i styrkecentret igen, og hertil er det det samme spørgsmål? Hvad er sundt at spise både før og efter træning, for at det ikke er usundt, en i stedet for nærringsrigt?

  7. Hej alle,

    Jeg har lige anskaffet mig 2 håndvægte á 15kg stykket, og vil gerne til at lave noget styrketræning derhjemme, indtil jeg starter i fitness til efteråret.

    Mit spørgsmål er så, hvad for øvelser der er gode at lave derhjemme, nu jeg kun har de 2 håndvægte?

    Det jeg ønsker at træne er biceps, triceps, bryst og skuldre. Ville gerne have lidt af fortidens former igen :-)

    Hvad for øvelser vil i så kunne anbefale mig at lave derhjemme med de 2 håndvægte jeg har købt?

  8. Hejsa,

    Jeg har det sidste års tid spillet fobold 3 gange om ugen på serie 4 plan, og her har jeg tabt mig fra 105 kg til 95-97 kg, men jeg vil gerne tabe mig yderligere.

    Når jeg træner fodbold 2 hverdage om ugen, så er jeg hjemme kl 21 ca, og mit spørgsmål er så, hvad jeg bedst skal spise der, for at blive mæt, og for at spise noget der ikke er for tungt, når det er så sent på dagen? Prøver så vidt det er muligt at spise noget let, men tit bliver jeg ikke mæt af det...

  9. Hejsa alle,

    Jeg er også forholdsvis ny herinde, men har været aktiv læsende de sidste par mdr :)

    Det sidste års tid har jeg spillet fodbold 3 gange om ugen på serieplan, og tabt mig fra 105 til 96-97 kg, men syntes her de sidste par mdr at det hele har stået lidt stille for mig, så ved ikke om der er noget jeg gør forkert...

    Skulle jeg kunne tabe mig yderligere 5 kg til at starte med, ved bare at fortsætte med at spille fodbold, eller skal jeg have gang i noget andet form for motion?

  10. Hejsa,

    Jeg har siden sidste sommer været på en diæt, og har siden da og indtil nu tabt mig ca. 8 kg. Der er også fint nok, men vil gerne indtil 01.04.06 næste år tabe mig ned til ca. 87-90 kg, kan det lade sig gøre??

    Jeg har tidligere gået meget i fitness centre, og det var egentlig bare for at styrketræne, så jeg kunne få nogle flere muskler. Er begyndt igen her over sommeren, og målet hermed er at tabe mig de omtalte kg, men hvordan planlægger jeg det bedst i fitnesscentret??? Det er her jeg meget gerne vil have lidt hjælp...

    Jeg havde tænkt mig ca at træne en 3-4 gange ugenligt, hvor jeg ca. bruger 45 min. på stykretræning og så 30 min ca. på motionstræning. Hvordan passer det ca??

    Når jeg foretager selve styrketræningsprogrammet, så er det ikke med det formål at bliver stor, men gerne at opbygge markerede muskler, men hvordan skal gentagelser/set/kg tilpasses efter det??? Forhen trænede jeg sådan, at jeg lige kunne tage 3x8 i sæt, og der var jeg selv ved at syntes at jeg var ved at blive lidt for stor, har så læst mig frem til at jeg hellere skal se om jeg kan ramme de 12-15 gentagelser pr. sæt og så med mindre vægt, er det vejen frem??

    Er lidt meget i vildrede :) Håber på en god hjælp...

    Mvh.

    Thomas

  11. Efter at have beregnet mit kcal behov udfra den model, får jeg følgende tal:

    Basalstofskifte (BMR): 8984 Kj og 2149 Kcal

    Total energiomsætning: 13027 Kj og 3116 Kcal

    Hvad kan jeg så læse ud fra det? Hvad er det øverste, BMR? Og er det så 3116 Kcal jeg dagligt må indtage?

  12. Hejsa,

    Jeg vil gerne igang med at sammensætte en daglig kost, hvor jeg vil prøve at lave et kalorieunderskud på dagligt 300-500 kcal for at det skal hjælpe mig til at tabe mig lidt...Men findes der en online tabel eller andet, hvor jeg kan se hvor mange kcal der er i de forskellige madvarer? Kunne jeg virkelig godt bruge...

    Og hvordan finder jeg ud af hvad mit daglige kcal behov er?

    Håber nogle kan hjælpe mig lidt...

    Mvh.

    Thomas

  13. Forresten...

    Hvis jeg nu også gerne bare vil tabe mig lidt ved at spise ordentligt, hvordan er det så med BMI og en kcal behov?

    Noget med at hvis jeg spiser f.eks. 500 kcal mindre end hvad mit daglige behov er, så vil jeg automatisk tabe mig over en periode ik? Er det korrekt forstået?

  14. Mange tak for støtten :)

    Min ide var at jeg 2-3 gange om ugen vil tage i motionscenter, hvor jeg vil kører noget alm. styrketræning, og så noget motionstræning ved siden af, men hvordan kombinere jeg de 2 ting bedst? Det er ikke fordi jeg gerne vil have store muskler ved at styrketræne, bare mere markerede muskler...

    Havde tænkt på noget let styrketræning i 1 times tid, os så derefter tage 2x20 min motion på løbebånd/cykel eller løbebånd/rotex, er det en OK sammensætning? Er det noget jeg vil tabe mig af?

  15. Hejsa,

    Jeg startede sidste sommer med at gå på kur, da jeg syntes at jeg var ved at være lidt for tung, vejede da 105 kg. Jeg startede så med at motionere ved at spille fodbold på serieplan, og har gjort det i et år nu, og det har da også hjulpet, jeg er nede på 95 kg nu...

    Jeg er generelt stor i størrelse, så det er ikke fordi jeg er mega meget overvægtig, tror ikke på at jeg kan komme længere ned end max 85 kg...

    Jeg har det sådan nu, at vægttabet er gået lidt i stå når jeg spiller fodbold, og har så overvejet at starte i et fitness centre, og det er i den forbindelse jeg gerne lige ville have et par erfarne råd.

    Jeg vil gerne af med det sidste af "bildækket", ikke for at skulle være toptrimmet eller noget, bare så at jeg ikke har den store delle der sidder hele vejen rundt. Hvilke øvelser eller sammensætning af træning skal jeg foretage mig, for at tage mig de næste 5-10 kg? Selvfølgelig forudsat at jeg spiser rigtigt som jeg skal...

    Hilsen

    Thomas

  16. Hejsa,

    Sidste sommer vejede jeg ca. 105 kg, men begyndte så at spille fodbold, og min vægt siger nu ca. 97 kg, men jeg vil gerne ned omkring de 90 kg som første mål...

    Mit problem lige nu, er at jeg syntes at det har stået stille de sidste par mdr. Der er ikke rigtigt forekommet yderligere vægttab, gør jeg noget forkert, eller skal jeg bare fortsætte i samme bane?? Jeg prøver så vidt det er muligt også at spise sundt og varieret ved siden af...

    En anden ting...Jeg tror mest at det er på min mave jeg skal tabe mig, kan jeg gøre noget for at hjælpe til, foruden bare at løbe og spille fodbold? Kan jeg tage mavebøjninger eller andet herhjemme når jeg har lidt tid om aftenen?

    /Lunde

  17. Hejsa,

    Jeg har gennem de sidste par år styrketrænet meget, og nu er jeg kommet til den grænse, hvor jeg syntes at jeg ikke skal være større, men bare vedligeholde de muskler som jeg har opbygget. Hvordan gøres det bedst??

    Jeg træner for det meste biceps, triceps og bryst og jeg tager altid 3x8 sæt, men er det ikke noget med at man skal tage flere gentagelser med mindre vægt for at få mere markerede muskler eller hvordan er det?

    Hilsen

    Thomas Lunde

  18. Hejsa,

    Normalt gør jeg det, at inden jeg træner spiser jeg ikke så meget, men hvordan skal man efterfølgende spise?? Når jeg træner, træner jeg som regel en muskelgruppe hver gang jeg træner og så motionere jeg 45 min bagefter. F.eks. træner jeg 4-5 brystøvelser, og bagefter tager jeg 45 min motionstræning, for at skulle tabe mig lidt på længere sigt...

    Men hvordan skal jeg efter træning spise? Er det lige efter træning, at man forbrænder fedt, eller skal jeg spise en godt måltid lige efter træning for at få mest ud af min motionstræning??

    Hilsen

    Thomas Lunde

  19. OKay, måske jeg formulerede mig lidt forkert.

    Det jeg gerne vil, er at blive mindre omkring livet, men jeg har ladet mig høre, at hvis man træner meget mave, kan man også godt blive tyk af det, fordi mavemusklerne under fedtet bliver større, og dermed skulle man så også blive tykkkere...

    Mit mål er pt. ikke at have vaskebræt, men jeg vil gerne tabe mig på maven, og have en mindre talje, så jeg kan komme i nogle af de gamle bukser igen :)

    Men er den motion jeg dyrker god nok?? Det med 40-45 min hver gang jeg er i fitness centret??

    Hilsen

    Thomas Lunde

  20. Hejsa,

    Jeg er begyndt i fitness centret at lave en masse motion på rotex, step maskine og løbebånd, fordi jeg syntes at det er ved at være på tide at tage de 10 kg der sidder på maven. Jeg motionstræner normalt en 40-45 min hver gang jeg er i fitness centret, men er det rigtigt at gøre det sådan for at tabe sig??

    Noget andet er, om det er godt at træne meget mave for at få en mindre talje??

    Jeg er lidt i vilrede her, og ville gerne have lidt hjælp til at komme godt i gang med at tabe med...

    Nogen der kan hjælpe mig??

    Hilsen

    Thomas Lunde

  21. Hejsa,

    Jeg har i lang tid være lidt overvægtig, mest på maven og på ballerne. Jeg er begyndt at dyrke meget motion på maskinerne der hvor jeg træner, og det hjælper på at fjerne nogle af dellerne på maven. Jeg vil også gerne tabe mig bagpå og måske få strammet op på mine lår...Jeg ønsker ikke at opbygge muskler og få større ben for eksempel.

    Hvad for øvelser er gode til stramme op på lår og bagdel, så det hele i den region kan blive lidt mindre, så jeg evt. kan komme til at bruge nogle af alle mine gamle bukser i skabet igen??

    Hilsen

    Thomas Lunde