2HandsAnyhow

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by 2HandsAnyhow

  1. Jeg mene at tre kettlebells eller håndvægte på 16, 24 og 32 kg og en kropshævningsstang på væggen eller i døren er det mest pladsbesparende alternativ til f.eks olympiske stænger og skiver. De redskaber kan erhverves billigt og dækker alle behov, næsten da. Glem alt om bænken, i den virkelige verden løfter du da aldrig siddende og da slet ikke liggende. Funktionel styrke er vejen frem.

  2. Du kunne prøve at fokusere på ren styrketrræning, med det følger en krop en græsk statue. Træn gerne hver dag, aldrig til max, og lav kun få øvelser. Et program kunne se sådan ud:

    3-5x3-5 Dødløft

    3-5x3-5 Barbell/Kettlebell/Dumbbell clean & press

    Kør øvelserne med 90% 5RM og træn aldrig til udmattelse, hold gerne lange pauser mellem sets, højst fem minutter dog. Husk at styrke kommer af spænding, så spænd derfor baller, mave og klem livet ud af stangen med hænderne. Hold en til to dage fri om ugen og få smidt lidt pulstræning ind der, gerne intervalløb. Skift til to andre grund øvelser efter tre måneder ekssempelvis: Squat og military press, kropshævninger med vægt og see saw press eller snatch og side presses. Bare husk at have en træk og en pres øvelse. Det tid der er til overs kan bruges til kropshævninger u. vægt, armstrækkere, planke osv.

    :pumpin:

  3. Stående øvelser med med frivægte tvinger kroppens muskler til at arbejde sammen, det gør de ikke ved maskiner. Træner man musklerne på maskiner bliver styrken ikke funktionel. Du ville for eksempel ikke skubbe din bil fri kun ved at bruge en enkel muskel eller to? Frivægt( stående øvelser ) stimulerer også kernemuskulaturen og styrker kropskorsettet, der fejler maskiner også. I det hele taget er maskiner skod.