Nicop

Medlemmer
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Nicop

  1. Jeg er helt enig med ovenstående. Desuden stinker Alun.dk af new age hokus pokus, new speak og alt hvad der er værst i (særligt amerikansk) selvhjælpslitteraturen... Ikke mindst The Secret og the Law of Attraction bullshit. Føj for hulan.

    Helt enig i at mange af hans artikler, konkludere til egen fordel for hans produkter!

    Men for at skabe lidt diskussion, har du så nogensinde prøve the new age shit?

  2. Im so sorry, men det er en trænings myte at den skal "sæte sig anderledes i ryggen".

    Den træner samme muskler, på samme måde - bare med en mindre ROM.

    - Det er bare min og samtlige af mine lærers mening, men hvis du føler den giver bedre med wide-grip, så bliv da endelig ved med det. Jeg siger bare der er ikke noget evidens for det. Tvært imod! :-)

    Ja det er rigtig at det er de sammen muskler den rammer, men er ret sikker på at musklerne der er involveret bliver aktiveret på forskellige måder om du holde smalt, bredt eller noget tredje.

    Kunne ikke lige finde det hele om det men i følge denne undersøgelse om pull-down er der i hver fald forskel.

  3. Det var satme mange øvelser. Fire delvist forskellige armbøjninger (Curls) er bestemt ikke nødvendige (Jeg går ud fra tallene efter øvelserne er antal gentagelser per sæt?). Er det for udseendet eller hvordan? For decideret styrketræning kunne du da sikkert holde dig til de store øvelser som primært er squat, dødløft, frivend og bænkpres.

    Jeg giver JokumS ret, det ser ud af rigtig mange øvelser og sæt!

    Nu ved jeg ikke hvad du vil bruge det til, men jeg vil anbefale dig at droppe mange af dine isolation øvelser og holde dig basis øvelserne. Det giver dig en ligeså god(hvis ikke bedre) styrke fremgang og er mere funktionelt.

  4. Jeg er ikke fuldstændig ligeglad, men jeg opbygger relativt let en stor muskelmasse, så har ikke lyst til at træne målrettet efter hypertrofi.

    Det har jeg ikke regnet med, for synes det er lidt svært at vurdere hvor meget jeg egentlig bevæger mig.

    Men du har selvfølgelig ret, det bør jeg også tage højde for.

    Ofte siger de kloge jo bare at man som kvinde bør spise 1200-1500 kcal hvis man ønsker at tabe sig, så føler allerede at jeg er højt oppe med mine 1753 kcal i basalstofskifte alene.

    Men jeg har nu tilføjet en dejlig kop varm skummetmælk en times tid inden sengetid.. Det er sgu lækkert ;)

    Ja men du skal jo også tænke på du er en meget aktiv kvinde som du har beskrevet dit træningsprogram. Så at hvis du ligger på de der 1800 kcal skal du ikke være bange for ikke at tabe dig. Du kan evt. beregne dit ca. energibehov her Energibehov. For jeg er sikker på med den kost og det program har du alle odds med dig ;)

  5. Programmet er opbygget som det er da jeg egentlig er forholdsvist "ligeglad" med hypertrofi.

    Jeg ønsker blot en optimering af min forbrænding og en generelt velformet krop.

    Kører generelt til min 12 RM i minimum sidste sæt af hver øvelse.

    Shaken er primært bare et mellemmåltid. Den falder dog ofte også naturligt ind lige efter træning, på de dage hvor jeg træner om formiddagen.

    Jeg har en basalforbrænding på omkring 1750 kcal med min nuværende vægt, så mener egentlig at de ca. 1900 jeg indtager er meget fornuftigt.

    Ifølge mit pulsur forbrænder jeg lige omkring 600 kcal i gennemsnit pr. træningspas. Ligger jeg så ikke meget pænt med et underskud omkring de 4-600 kcal pr dag?

    Vil en kop varm mælk inden sengetid, efter din mening, kunne gøre op for de kcal du mener jeg mangler?

    Det lyder jo som en meget rar lille aften-hygge-detalje, men jeg ønsker jo et ret stort vægttab, så vil det ikke måske være at skyde sig selv lidt i foden at komme over de 2000 kcal pr dag?

    Ja okay hvis du er fuldstændig ligeglad med hypertrofi er det jo fint nok.

    Det du skal tænkte over at et er hvad du forbrænder under træning dine 600 kcal, men efter en hård træning med løb eller styrke vil dit stofskifte være for højet i tiden bag efter som også koster kalorier. Derud over skal du jo lægge din daglig dag oven i som også koster kalorie. Det ved jeg ikke om du har regnet med?

    300 ml skummetmælk er jo også kun 105 kcal oven i så det er kun lige lidt over 2000 kcal om dagen, men mælken var meste for din muskelmasse og hyggens skyld ;)

  6. Jeg synes også dit program ser fornuftigt ud, hvor man selvfølgelig kan justere alt efter hvad man gerne vil opnå.

    Hvad angår den kost plan, vil jeg først lige høre om shaken formiddag og eftermiddag ligger efter dine givne træning eller om det bare er et mellem måltid?

    Noget andet er at du selvfølgelig ligger mange kalorie i underskud efter dine oplysninger ligger du CA. på 1700-1900 cal om dagen og med det du laver forbrænder du i hvert fald mere en 1000 kalorie over dette.

    Hvis det var mig ville jeg sætte et ekstra måltid ind, 30-60min inde jeg skulle sove. Bestående af en krop varm mælk med eller uden honning. Fordelende ved det er at du får flere proteiner samlet set, din krop har noget at arbejde med i løbet af natten og i mange folks tilfælde bliver man også mere træt hvilket er godt ved den tid :)

    Er man ikke til varm mælk kan man bruge andet form for mad.

  7. hmm.. Men synes os, jeg gør mit.

    Jeg løbetræner stort set hver dag, og jeg har sat mit kalorieforbrug drastisk ned, og alligevel kan vægten ikke gå længere ned?

    Har du prøvet at tælle kalorie en hel dag og se hvad resultatet bliver?

    Der sker tit det at man spiser mere når man sætter træningen i vejret.

  8. Tak for svaret :) Jeg har læst en del her i den seneste tid og der bliver snakket meget dødløft og squat i stedet for ryg og mavebøjninger, men jeg spiller også fodbold og tror ikk der er særligt praktisk med både dødløft og squat tre gange om ugen :) men kan man dele det op så det stadig giver resultater?

    Jeg spiller selv meget fodbold og der bruger vi blandt andet squat og dødløft i vores styrketræningspas. Du skal selvfølgelig vende kroppen gradvist til det den nye træning, så du udgår overbelastninger.

  9. Hej Alle Sammen

    Jeg er en kvinde som har været overvægtig stort set hele mit liv og er nu på mit højeste, jeg er 173 Jeg har et stillesiddende job, så man kan godt kalde mig inaktiv (studerende). Men nu skal der simpelthen ske en forandring, og jeg begyndte i fitness world for 1 mdr. siden. Hvor jeg går der 3 – 4 gange om ugen af 1 -2 timer hver gang. Jeg træner cardio og styrketræning og ja er faktisk begyndt at kunne lide det, mærkelig nok - kan mærke min krop "savner smerten".

    Men jeg har lige været på vægten og jeg har simpelthen taget på 1 kg, men der er sket forandringer jeg kan se det på mit tøj, ansigt, numse osv. Det hele er blevet mere fast. Men det er alligevel voldsomt demotiverende at se man ikke taber sig på vægten.

    Jeg er opmærksom på min kost og forsøger ikke at spise pasta, hvidt brød, mel og tomme kulhydrater osv. Og spiser mange små måltider osv.

    Og nu kommer mit spørgsmål, hvad fanden sker der?? Jeg er klar over muskler vejer mere end fedt, men alligevel…. Hvornår begynder vægten at gå ned ad og er dette normalt??

    Som Andreas siger er kosten virkelig vigtig for at man kan opnå et vægttag, faktisk endnu mere vigtig end træningen.

    Til dit sidste spørgsmål kende jeg en del kvindelige motionister som har tage på i vægt når de er begyndt på styrketræning, som du selv sige muskler vejer mere end fedt.

    I stedet for at bruge vægten som en motivationsfaktor, så brug en anden motivationsfaktor hvis du fx træner for dit udseendes skyld så tage en billede af din krop og tag et igen en måned senere og se forskelle. Tit hænger folk sig alt for meget i hvad vægten siger i stedet for at måle sig i forhold til deres ønske :)

  10. Hej folkens

    Jeg er en tynd dreng på 18 som gerne vil opbygge lidt muskler

    Jeg har kørt følgende program i en måned

    Dumbell BP 3x10

    One arm row 3x8

    chin ups 3x8

    dips 3x8

    Seated military press 3x8

    Weightet crunch 3x12

    weightet rygbøjninger 3x10

    Synes i midlertidigt at mine mavemuskler bliver større en resten af kroppen og synes det ser lidt dumt ud, hvad kan det skyldes ?? :)

    Synes da virkelige du mangler bentræningen?? Husk bentræning gavner også overkroppen ;)

  11. I forhold til funktionel træning er crossfit rigtig godt, men det vil nok ikke bygge din muskelmasse særlig meget op(alt efter hvilket WOD man køre).

    Hvis du mener funktionelt i forhold til generelle løft, er de fleste basis øvelser funktionelle i forhold til din hverdag.

    Derfor vil jeg foreslå et program med basis øveler, som fx dødløft, squat, bænkpres og pull-down.

    Hvis du mener funktionelt i forhold til nogle bestemte bevægelsesmønstre skal du selvfølge lægger programmet efter disse bevægelsesmønstre.

  12. Det jeg så leder efter er en form for kredsløbstræning der ikke involverer benene. Jeg har prøvet at lave forskellige arm øvelser (over hovedet med vægte, forskellige slag, armløft osv.) men dette lader oftest til at udmatte mine arme og skuldre, før min puls kommer op, jeg tænker umiddelbart at jeg bare må klø på med armene og få opbygget deres udholdenhed.

    Hvis du har mulighed for det er kajak rigtig godt og ikke belastende for knæene :)

  13. Hvor tit dyrker du motion?

    Jeg træner både individuelt og med hold, så det er ca 8-10 gange om ugen. Meget ofte.

    Hvorfor dyrker du motion?

    Jeg dyrker motion i forhold til konkurrenceidræt og fordi jeg er træning narkoman der elsker at træne :)

    Hvis du ikke dyrker motion, hvorfor gør du det ikke?

    -

    Hvordan har du det når du ikke har dyrket motion?

    Raskløs og overflødig energi jeg trænger til at komme af med, som også gør jeg har det bedre med mig selv.

    Hvilken form for motion dyrker du?

    Jeg spiller fodbold, der også inkludere styrketræning og specifik fysisk træning.

    Går du i fitness center?

    Yep.

    Hvis du gør, hvor mange gange om ugen er du der?

    Det er meget forskelligt, det kommer an på hvad der trænes efter eller hvis det er noget "styrketræning" det kan laves på banen eller andet steds. Men 5-8

  14. Nu har du fået nogle øvelser :)

    Nogle hurtige kost råd, så sørg for at få protein og kulhydrat lige efter din træning, da det giver meget bedre resultater. Derudover er et protein indtag på 2gram per kg kropsvægt godt, hvis man vil være sikker på at får hvad man skal have af protein, for at vokse optimalt :)

    Hvis du gerne vil have lidt mere uddybende eller andre råd så bare sig til, men starte lige med dette så er du okay kørende ;)

  15. Andreas har fat i det rigtige :tongue:

    Mad hjælper ikke direkte på kondi!!!

    Det er rigtig ;) men var der ikke noget om at rødbedesaft giver mere udholdenhed ved submaksimalt arbejde(pga. det mindsker ilt-forbruget) også sådan man kunne se en markant forskel på testene.

    Det kunne da være oplagt til dit skoleprojekt, selvom det selvfølgelig ikke er helt det spørgsmålet er ;)

  16. Det lyder skam godt :D Det drejer sig om 2-3 måneder hvor jeg ikke har fokuseret så meget på benene af frygten for at de blev alt for store. Jeg er 198cm, angriber og vejer pt 82kg :D

    Det du kan starte med at gør at lave om på den måde du lave squat og dødløft på fra hypertrofisk til mere eksplosivt.

    Den jeg har kørt meget er i fx squat hvor jeg har kørt 3 reps. af 5RM og så kørt dem så eksplosiv som muligt, efterfølgende af 2-3 plyometriske boxjump. Alt dette er et sæt, så holder du 5 minutters pause inden næste sæt. Det køre du 4-5 sæt af, alt efter hvad du synes.

    På denne måde træner du din eksplosive styrke og undgår hypertrofi eller reducere den til minimalt.

    Husk de antal gentagelse du tager med vægt ikke må være til udmattelse du skal føle du sagtens kunne tage 1 eller 2 mere og der køres med tung vægt.

    Dette princip kan også køres i dødløft.

    Her kan du også selv læse lidt om det og lidt teori dag ;) Eksplosiv styrke

    Hvis du også vil have andre øvelser for benene kan du bare sige til ellers start med dette.

  17. Umiddelbart vil jeg sige få gentagelse og "mange" sæt som med anden eksplosiv træning.

    Som i selv påpeger, så skal øvelserne udføres max - og det er nok svært at udføre max, efter 5 gentagelser.

    Ja det er nemlig vigtig ikke at køre til udmattelse, da det kræver maksimal indsats i hvert sæt, for at opnå den ønskede effekt.

  18. Hvis du er erfaring indenfor styrketræning, har jeg nogle gode øvelser da jeg selv spiller fodbold og har stor nok muskelmasse på mine ben.

    Hvor gamle er du? og hvad spiller du på banen?

    Et par måneder, er det så 2 eller flere?

    Så har jeg nogle gode styrketræningsprogrammer til dine ben :)