wyrste

Medlemmer
  • Posts

    148
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by wyrste

  1. Hvis du ikke var syg og ikke trænede i 5-6 dage ville din form også blive dårligere. Sygdom kan også medvirke til større træthed og derved en forringet præstation.

    Helt rigtigt at sygdom (influenza, forkølelse, feber etc.) giver forringet præstationsevne, men hvis random47 ikke var syg ville 5-6 dage uden træning ikke betyde det helt store. Wibom & medarbejdere har fint forklaret hvilke forringelser der sker hvornår både på kredsløbs- og muskel-niveau. 5-6 dage er ingenting.

    http://edulife.com.br/dados%5CArtigos%5CEducacao%20Fisica%5CTreinamento%20Desportivo%5CMuscular%20characteristics%20of%20detraining.pdf

    Når man får en virus-infektion i kroppen bliver aminosyrer frigivet fra muskelvævet, hvilket betyder at man mister muskelmasse. Dette tab af muskelmasse ser man ikke ske på samme måde ved de-training. Se nedenstående artikler:

    Doktorens forklaring:

    http://www.studio7multisport.com/locker-room/coach%20articles/Studio7_Article_ColdsFluTraining.pdf

    ...og artiklen der bakker op om doktorens forklaring:

    http://www.nature.com/icb/journal/v78/n5/pdf/icb200071a.pdf

  2. Motion er en selvfølge, men skal jeg træne samtidig? Da jeg har trænet en del tidligere, så ER der altså en anelse muskelmasse (inden under fedtet haha). Derfor ønsker jeg egentlig ikke at træne så meget mere, men mere at tabe mig direkte.

    Giver det overhovedet nogen mening?

    Hvad er din definition på hhv. motion og træning? Motion ser jeg nemlig som den ekstra fysiske aktivitet man kan lave i løbet af dagen, som f.eks. at tage trapperne i stedet for elevatoren, eller cykle på arbejde i stedet for at tage bilen. Hvor jeg ser træning som den systematiske planlægning af et specifikt program.

  3. ..øget cancerrisiko ved stor motionmængden

    Hvad mener du med stor motionsmængde? I min arbejdsfysiologi-bog (McArdle, Katch & Katch) kan jeg læse mig frem til at det mere er intensiteten end mængden af træningen, som afgør hvor meget et evt. "åbent vindue" påvirker kroppens immunforsvar. Faktisk vil en stor mængde let-/moderat- arbejde forebygge et evt. svækket immunforsvar, samt sænke risikoen for nogle kræftformer.

  4. @wyrste

    Det havde jeg ærligt talt ikke tænkt videre over. Men vi taler vel omkring en 50g Protein som max indtag, alt efter hvem man er selvfølgelig. Jeg har flyttet 100g kylling over til et Sen Aftens måltid, så det ligger for sig selv. Havde planer om at smide det over til middagsmaden, men så ville der være 53.5g protein og 630kcal, hvilket jeg synes virker lidt voldsomt.

    Jeg takker for hjælpen! ;-)

    Det var så lidt. I det vedhæftet review nævner de at både unge og ældre får samme høje muskelproteinsyntese ligegyldigt om de indtager 30 eller 60 gram protein i et måltid. Og dertil er der selvfølgelig individuelle variationer, som du selv nævner.

  5. Du må gerne uddybe det for mig, eller i hvert fald begrunde dit udsagn.... for jeg er ikke sikker på at du har ret.

    Det er selvfølgelig også et omdiskuteret emne, men nedenstående artikel fra Jones & Rasmussen (2009) giver et meget godt bud på hvordan det forholder sig.

    Figur 1 illustrerer meget pænt forholdet imellem muskelproteinsyntesen og proteinindtaget.

    BB Rasmussen Dietary protein recom.pdf

  6. Min tanke ville være at hvis man forsøger at trække vejret, mens man har en tungere stang liggende, vil man miste bugtryk og skabe øget blodbevægelse, og dette skulle lede til faldet i blodtryk til hjernen.

    Det lyder meget rimeligt.

    Er bare overrasket over at det kan ske så hurtigt. Ville tro at deres efterfølgende Valsalva manøvre hurtigt ville øge bugtrykket --> øget blodtryk i hjertet --> øget blodtryk op til hjernen?

  7. Godaften folkens,

    Jeg har rodet lidt med en ny kostplan som bliver startet fra på mandag af. Derfor ønsker jeg en hurtig vurdering af en venlig sjæl eller 2.

    Jeg er:

    Mand

    191cm

    104kg

    Målet er:

    94kg

    Jeg vil altså tabe 10kg, gerne inden for 6 måneders tid.

    Jeg dyrker CrossFit 2 gange om ugen, samtidig med at jeg kører et fullbody program 2 gange om ugen også.

    Ved siden af løber og svømmer jeg engang imellem.

    kostplan.jpg

    Håber på lidt hjælp ;-)

    Mvh. Thomas

    Hej Thomas

    Jeg kan se at du går efter højprotein-kostplanen, og det er umiddelbart fint nok. Jeg har blot 2 ting, jeg personligt ville ændre:

    1. Dit proteinindtag ville jeg fordele lidt mere jævnt ud. Du kunne f.eks. udtage lidt fra aftensmaden og putte ind sammen med et mellemmåltid. Over 60 gram protein på et måltid får musklerne alligevel ikke gavn af (kan godt uddybe dette hvis du vil have det?).

    2. I mellemmåltiderne ville jeg også forsøge at få nogle andre frugter end banan ind samt nogle flere grønsager (salat alene er der bare ikke særlig meget i).

    Ellers ser det meget fornuftigt ud!

    Ps: Hvis du gerne vil have et ekstra skyd fibre ind i kostplanen, så kan du supplere morgenmaden med lidt ruggryn og ved aftensmaden kan du erstatte kartoflerne med fuldkornspasta eller brunris.

    Pps: Hov, det blev vist til 3 ting jeg ville ændre :)!

  8. Årsagen er måske noget med utilstrækkelig blodforsyning til hjernen (grundet utilstrækkeligt blodtryk i øjeblikket). Det sker gerne for løftere der forsøger at trække vejret lidt rigeligt inden upperstødet, så vidt jeg husker.

    Helt enig i det første. Hvis det ikke reguleres og blodtrykket falder mere end 20 mmHg kaldes det postural hypotension --> dårlig blodgennemstrømning i hjernen --> svimmelhed/black out (i værste fald).

    Men det at en øget vejrtrækning skulle starte det hele kan jeg ikke lige se. Hvad er mekanismen?

  9. Det her er helt ny viden for mig:

    "The right amount of protein needed to maintain or build muscle is actually pretty close to the daily recommendations for normal people, which is around .5 - .8 grams per pound of body weight per day. Anything more than this will basically do nothing but increase your metabolism, which is still VERY important to the overall bodybuilding puzzle."

    Det virker da ikke helt galt! Svarer til mellem 1,1-1,8 gram protein/kg kropsvægt, hvilket stemmer meget godt overens med de fleste styrketræningsstudier. Bagefter ville jeg i stedet have skrevet at overskydende protein tisses ud eller omdannes til fedt, hvis det ikke forbrændes direkte.

  10. Back to natur!

    Hvis du vil prøve noget helt andet, så kan du tage en løbe-/trænings-tur i skoven (hvis sådan én ligger i nærheden af dig). Her er lidt du foretage dig:

    1. Stop op ved forskellige træer, og klatrer et par meter op og ned igen (primært med ben, arme og ryg - god helkropsøvelse.

    2. Find en tung træstub og træk den op og ind til brystet (primært med ben, arme og ryg) og stød den så langt væk du kan (primært med bryst, arme og skuldre).

    3. Find et mindre fældet træ/træstamme, som du kan holde godt fast i, løft det fra jorden og bevæg det/den fra side til side. Evt. kan du forsøge at løfte det op til brystet og støde det væk fra dig/rejse stammen op (samme muskelgrupper bruges som i 1'eren).

    Du kan også vælge at tage nogle armstrækninger, mavebøjninger eller andre af dine vante øvelser mit under turen. Vil du have mere fokus på styrken, så stop op lidt oftere og lav nogle af ovenstående ting. Det er kun fantasien der sætter grænser. Personligt synes jeg det er en super frisk måde at kombinere kredsløbs- og styrketræning. :headphonedance:

  11. Hej Alle

    Først lige et par ord om hvad jeg ikke spørg om :-)

    Jeg er klar over at et hurtigere fald i pulsen efter endt træning (aka Restitutionspulsen), indikerer forbedret form. Og en lavere gns. puls ved samme tempo/distance også indikerer forbedret form.

    Men hvordan kan jeg regne på det ?

    1)

    Er det en formel eller tabel der viser om faldet i Restitutionspulsen indikerer form-niveau. Hvis min slut-puls f.eks. var 160 og min puls efterfølgende (efter 2 min) er faldet f.eks. 25 slag - er det så godt eller skidt. Der findes flere forskellige metoder der estimerer kondital, men jeg tænker om der evt. findes noget tilsvarende mht. Restitutionspulsen ?

    2)

    Er det en formel hvor jeg med udgangspunkt i f.eks. alder, distance, tid, puls (gns./hvile/max/min/restitution) kan se om min form er i fremgang eller om jeg f.eks. 'bare' er blevet bedre psykisk/teknisk til presse mig selv eller var doven. Jeg tænker også på at jeg på den måde bedre ville kunne sammenligner vidt forskellige løb som f.eks. Trail-løb med Asfalt-ræs - altså har jeg givet den lige meget gas (her kan jeg ikke rigtig bruge tempo/distance til sammenligningen).

    3)

    Hvis jeg f.eks. har 2 løb: et 5 km og 10 km, hvor jeg f.eks. har tid og gns. puls - Hvordan kan jeg bedst sammenligne dem mht. om jeg har løbet dem lige godt ?

    På forhånd tak.

  12. Wyrste: Så retter jeg lige mig selv. Det kan godt lade sig gøre, men så skal du vel køre et split-program (dvs. at du kører fedtforbrænding en dag, muskelopbyggende min. 24 timer senere og så tilbage til fedtforbrændingen ca. 2 døgn senere) ?

    Det er meget muligt at man også kan gøre det på den måde. Når du skriver fedtforbrænding, går jeg ud fra at du mener lavintenst arbejde?

    Dem jeg har målt muskeløgning samtidigt med fedttab er fodboldspillere og tennisspillere i off-season, som har haft fokus på styrketræning samtidig med deres sportsspecifikke træning, så jeg ville egentlig også anbefaler højintenst interval-arbejde, som hyppigt trænes i de 2 sportsgrene.

  13. Hej Motion Online

    Er der nogen der på baggrund af deres Watt-max test har erfaring med hvad deres watt ydelse er i en time ?

    Hermed ment at mit kondital er 67,1 jeg vejer 78,5kg men synes det er ulideligt hårdt at kører timetest og

    som det er nu kan jeg ikke holde mere end 304 watt i snit i en time, er jeg blot en kylling eller er der andre

    der har erfaringer her ?

    Jeg synes at have læse at ens syregrænse ligger på ca. 75% af watt max resultatet dvs. ca. 365 watt... men

    no way in hell, jeg kan nå det... Selvom jeg er i rimelig form er min AT ydelse kun 3,87 Watt per kilo...

    Er der nogen der kan hjælpe mig lidt med et input her... ?

    Venlig hilsen

    Sebastian

    Først vil jeg sige at det er et imponerende resultat. Dernæst vil jeg spørge hvad dit mål med træningen er? Er du mest afhængig af at have et højt kondital eller er udholdenhed vigtigere for dig? Hvis det er det sidste, så vil jeg foreslå at du finder en gennemsnitlig watt-værdi som du mener er realistisk at nå på en timetest. Hvis vi sagde at du havde valgt 340 watt som et mål kunne du gøre følgende:

    - Hold din gennemsnitsbelastning de 340 watt, og kør til udmattelse (du skulle gerne gå død før der er gået 60 min). Lad os sige at du kører 40 minutter. Nu ved jeg ikke hvordan din træning ellers ser ud, men prøv bare en gang om ugen at teste dig selv på denne belastning, og forsøg for hver gang at køre et par minutter længere. Efter 3-4 måneder tror jeg du vil have forbedret din timetest.

    - En anden fremgangsmåde er at øge belastningen meget mindre, og så stadig køre gradvist længere og længere tid, og så for hver gang du forbedre timetesten, kan du igen øge belastningen.

    Gav det mening?

    /Anders

  14. Hej

    Det lader til at du godt ved hvad der skal til.

    Så mine spørgsmål er :

    - Er det helt nytteløst at styrke træne når man er i kalorie underskud?

    Det er bestemt ikke nytteløst at styrketræne, når man er i kalorieunderskud. Styrketræningen gør at du, som du selv er inde på, bibeholder din muskelmasse og dermed primært taber fedt.

    - Hvordan vil man bedst kombinere styrke træning med vægttab?

    Det vedhæftet studie er lidt ekstremt, men illustrerer meget godt hvordan hhv. kredsløbs- eller styrketræning sammen med et meget højt kalorieunderskud påvirker kropskompositionen.

    diet_resistance_ aerobic_training.pdf

  15. jeg bør løbe et Marathon tempo på 50-60% af max. puls.

    Men mener de % af maxpuls eller % af pulsreserve. For hvis det er det sidste, så medregner de ikke pulsen fra 0-63. 50-60 % af pulsreserven svarer til 60-70 % af maxpulsen. Kan de have ment 50-60 % af pulsreserven?

  16. Haha.. Jo det kunne da være sjovt nok, altså jeg ved nu ikke så meget med under huden, men har omkring fedt rundt om maven som svare til at mellemrummet mellem tommel og pegefinger strukket ud. altså når jeg niver maven.. Men det meste ligger nok under huden. Jeg tror også at der er noget som ligger under mine ribben, da jeg godt kan mærke dem, men de virker bare meget fremskubbet. hvis du forstår..

    Tjek denne artikel. Den giver et godt billed på hvordan kostrestriktion og fysisk aktivitet påvirker det subkutane og intraabdominale fedt.

    Ross et al (2000) Diet vs Exercise.pdf

  17. hvad kan man bruge aminosyre til i forhold til whey protein, skal det bruges i stedet for whey protein eller skal det bruge sammen med det??

    Tjek i første omgang næringsindholdet i de forskellige produkter. Der kan være meget forskel. Nogle producenter sælger aminosyre-produkter, hvor der er helt ned til kun 1 essentiel aminosyre. Andre har op til 3 og 12 forskellige aminosyrer. I proteinpulver har de gerne blandet både essentielle og non-essentielle aminosyrer, hvilket giver dig dit komplette proteinbehov. Det sidstnævnte ville jeg personligt snuppe..

  18. Hey.

    Jeg er ny indenfor styrketræning. Jeg har det problem at jeg er utrolig tynd, og vejer ikke meget. Derfor har nogle sagt at hvis jeg skulle styrketræne, ku det være jeg skulle indtage det der kaldes weight gainer? Men jeg ved ikke helt? Jeg vil gerne høre hvad forskellen på protein pulver og weight gainer er, og så også effekten ved hvert produkt.

    Som sagt er jeg ny, og har søgt meget på internettet. Men hovedsageligt er mit problem om jeg burde indtage weight gainer? Da jeg ikke har så meget fedt på min krop.

    Proteinpulver:

    Næringsindhold pr. 100 g:

    Energi: 398 kcal/ 1664 kJ

    Protein: 76,2 g

    - heraf BCAA's: 17,4 g

    Kulhydrat: 7,2 g

    -heraf sukker: 6,2 g

    Fedt: 6,0 g

    -heraf mættet fedt: 3,7 g

    Weight Gainer:

    Næringsindhold pr. 100 g:

    Energi: 390 kcal/1630 kJ

    Protein: 34 g

    Kulhydrat: 53,5 g – heraf sukker 36,1 g, stivelse 1,8 g og laktose 2,3 g

    Fedt: 3,3 g

    Som du kan se er der i disse produkter, som egentlig er fra samme producent, lidt flere kcal i proteinpulveret end i WG. Strategien bag WG er egentlig meget simpel: Man indtager mere af det og man indtager det flere gange om dagen. Men som det også er blevet anbefalet, så ville jeg i første omgang forsøge at få spist mere mad - selvfølgelig af den sunde slags : )..

  19. Derudover kan du teknisk set ikke tabe fedt OG forøge muskelmasse

    For at forbrænde fedt eller kulhydrater, så skal du være i energi-underskud

    For at forøge muskelmasse, så skal du være i energi-overskud, da musklerne skal have energi at tærre på..

    I

    dhestbech

    Og som sagt, kan du heller ikke opbygge muskelmasse, mens du er i Kcal-underskud,

    Det kan godt lade sig gøre at tabe fedtmasse og opbygge muskelmasse samtidigt. Jeg har haft flere personer inde til DXA-scanning mellem 70-80 kg, som har tabt alt fra 1 til 2,5 kg fedt og opbygget omtrent samme mængde muskelmasse på mellem 1,5 til 3 måneder. De har enten været i et meget lille energiunderskud eller i energibalance.

    crisis

    kedelige steder, det er begyndt at blive svært at finde noget fedt på låret, og mangler nu ''bare'' ryg, mave, bryst og lidt på arme.

    Hvor ligger fedtet primært placeret på maven? Subkutant (i underhuden) eller intraabdominalt (omkring indvoldene)?

    Der er nemlig flere studier som viser at jo længere tid du laver kredsløbstræning om dagen (fra 30-60 min/dag, 3-4 gange om ugen over 70% af VO2max), desto mere fedt kan du tabe intraabdominalt. Hvor der skal mere til at få tabt det sidste fedt subkutant omkring maven. Hvis du er interesseret kan jeg godt finde studierne frem? Sidder alligevel og kigger på dem til dagligt.

    /Wyrste

  20. Det kommer jo an på hvor meget fedt man ellers får i sin kost.

    Helt enig.

    Det er ligesom at sige at man ikke skal spise kød fordi der er en større % protein i end i det 'anbefalede daglige indtag' osv.

    Fedt tæller bare dobbelt i energiregnskabet, så derfor synes jeg, at det er væsentligt at nævne, og eftersom protein og fedt har 2 vidt forskellige påvirkninger på kroppen, så kan det ikke sammenlignes i din ovenstående sætning.

  21. Nu ved jeg ikke hvilke øvelser du laver i dit styrkeprogram, men jeg ville inkorporere squat/half squat (måske begge) og lunges med håndvægte i dit program.

    Hvor høj er du? Hvad vejer du? Og hvad ville du gætte på at din halvmarathon-tid ville ligge på lige nu?

    Hvis dit mål er at blive hurtigere på en så lang distance som 21,098 km, så ville jeg forsøge at holde min vægt og med den vægt forbedre hjertets evne til at transportere ilt ud til den muskelmasse du har nu. Med en større muskelmasse, vil du blot få mere at slæbe rundt på.