the-box

Medlemmer
  • Posts

    232
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by the-box

  1. Når de laver pullups i crossfit svinger de sig nærmest op, hvilket jeg først anså som snyd, men kan se de træner bevidst hen imod det. Jeg vil derfor meget gerne vide hvad fordelene er rent træningsmæssig ved Crossfit pullups? Det er logisk man på den måde kan lave mange flere, men alm. pullups er vel bedre træning?

  2. Jeg søger en slags begrebs afklaring over de ”former” der findes:

    Styrke: Man kan løfte tunge ting

    Uholdenhed: Man kan fx løbe langt

    Eksplosiv: Man kan løfte ting hurtig

    Smidighed: Man kan komme langt ud i yder stillinger

    Hurtighed: Man kan fx løbe en 100 m hurtigt

    Er I enige i overstående, og bruger man normalt andre ord om det?

    Udholdenhed kan fx være at løbe langt, men heddet der også det hvis man fx kan lave 30 pullups, for så er man vel også en god udholdenhed i den øvelse?

    Hvis man fx laver et klassisk crossfit WOD, som fx kunne bestå af 4 runger 400 m løb og 15 reps overhead squat med 40 kg, er det så også udholdenhed man træner, eller hvad kalder man det?

    Hvis man laver fx core stabilitet, eller andet stabilitet træning, hvad vil I så kalde det?

    Hvilke andre ”former” findes der som jeg ikke har nævnt her?

  3. pistol%20form.jpg

    Det er helt i kælderen, dog er er det ben jeg har i luften ikke vandret i starten af øvelsen, og i slutningen er det måske lidt mindre vandret end på billedet her. Mine arme bevæger jeg lidt rundt for at beholde balancen, når jeg nogen gange er ved at mindste balancen hobber jeg lidt rundt for ikke at falde.

    Maxpower, dvs. du anbefaler jeg kører egentlig jumping pistoles, og ved siden af træner pistoles med vægt? Jeg ved bare ikke om jeg måske burde gøre noget ved balancen? Er specielt galt når jeg lander efter en jumping pistol

  4. Kan lave ca. 20-30 pistols på hvert ben uden vægt, kan dog til tider miste balancen. Jeg er først lige begyndt at træne pistols med vægt, så har svært ved at smide nogle tal på her. Jeg har øvet mig lidt på at hoppe, men kommer ikke ret højt op, og når jeg lander igen mindste jeg utrolig nemt balancen. Et højt hob betyder vel man skal være eksplosiv, så umildbart ville jeg tror det ville være en fordel at træne tungt, når jeg gerne vil hoppe højt?

  5. Jeg har et mål om jeg gerne vil kunne lave Jumping pistols, men hvordan bør min træning se ud? Skal jeg simpelthen bare øve mig på Jumping pistols, eller vil det være en fordel at få en hvis råstyrke i pistols først med tunge løft?

  6. Du kan lidt forskillige dørribber her: Sport Tiedje Jeg har selv Kettler modellen og er ganske godt tilfreds

    Hmm problemet med den type er bare at den ikke kan holde til ret meget vægt, laver mærker i døren og man ikke kan holde ret bredt.

    Det ser dog ud til det er den eneste type man kan få i Danmark, så er næsten ved at være bange for jeg bliver nødt til at købe den fra USA, da det ser ud til at være den bedste man kan købe

  7. stiu: Hvis du selv ejer sådan en, så har du vel ikke mulighed for at tage lidt billeder af den? Tror du evt. den kan bestilles på internettet eller noget?

    Den chp! snakker tvivler jeg godt nok på der vil kunne holde til ret mange kg

  8. Jeg vil utrolig gerne kunne lave kropshævninger i min lejlighed, men desværre består alle mine vægge af gipsplader, så tror desværre ikke væggene ville kunne holde til noget?

    Loftet består af en slags ”spånplade” elementer, så tror heller ikke det er en mulighed.

    Jeg har derfor været ved at søge lidt på nettet, og det bedste bud jeg har kunnet finde er den her http://www.pullupbar.com/ ved dog ikke lige hvor god den er, og hvor de kan sende den til Danmark for en fair pris. Det bedste tror jeg måske der ville være et salgs fritstående stativ der kunne klappes helt sammen, har bare ikke kunnet finde sådan en nogen steder.

    Har i et bud på hvad jeg kan gøre, hvis jeg ønsker at lave kropshævninger i min lejlighed?

  9. Maxpower: Mit træningsprogram er lidt noget lala, da det ikke er skruet ordentlig sammen (så må vi se om det nogensinde bliver det :) )

    Ringdips (Langt mere stabilisering end normale dips)

    Pistol (Fed øvelse, og god balance træning)

    Z Squat med sandsæk (mener den er langt mere funktionel end normal squat)

    Snatch med kettlebell

    Kropshævninger

    Jeg kan måske godt se jeg har skudt lidt over målet med mine spørgsmål. Det hele er alt for flyende til man kan stille det så firkantet op som jeg vil. Jeg må nok hellere gå lidt mere i tænkeboks, og lege med lidt flere øvelser, så der kommer sikkert snart en tråd i ”træningsprogrammer” :) men ihh er godt nok ikke nemt når man gerne vil være god til alt, og have den ultimative allroundform :)

  10. Guarden det er præcis det du er inde på jeg gerne vil frem til. Hvert redskab har sine fordele, og dermed må det være mest fornuftig at træne med flere forskellige redskaber, så man får alle fordelene :) Jeg har bare svært ved at overskue hvor de forskellige redskaber har deres fordele. Til absolut styrke er jeg rimelig sikker på vægtstangen har sin klare fordel til f. eks tung squat og dødløft. Sandsækken fordel mål være stabilisering? Kettlebells er som du siger de ballistiske øvelser. Er ikke helt sikker på hvilke disse øvelser er, men går ud fra det må være dem med sving i :) Jeg er klar over det hele er stillet meget firkantet op, da du jo også vil øge din absolut styrke ved sandsækketræning, men vil gerne vide hvilke træningsredskaber I mener er bedst til hvad?

  11. Funktionelstyrke er et vidt begreb og kan tolkes på mange måder, definitionen må være at ens træning forholdsvis nemt kan overføres til ”rigtig arbejde” (stillandsarbejdere, flyttemænd mm.)

    For at opnå absolut styrke må en vægtstang være at fortrække.

    Sandsække og kettlebells må dog være vægtstanden overlegen i stabilisering og balance, men hvilke øvelser vil rent funktionelt være bedre at lave med kettlebells frem for sandsæk?

    Jeg ser sandsækken som det überste træningsredskab inden for funktionelstyrke, men der er mange kloge folk der sværger til kettlebells, så hvor er det den har sin fordel over for sandsækken.

  12. Et af de største argumenter for at bruge kettlebells frem for almindelige håndvægte er at man træner sin stabilisering lang bedre, men er en sandsæk så ikke kettlebells overlegen, da de må træne stabilisering mere?

    Hvorfor bør man ikke kun træne med sandsæk hvis man ønsker funktionelstyrke, hvilke fordele har kettlebells?