naF

Medlemmer
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by naF

  1. Er lige startet træning igen efter 3-4 års pause og da man ikke ligefrem bliver yngre vil jeg gerne være sikker på min sqaut teknik ikke er ødelæggende for kroppen. Derfor vil jeg gerne bede om lidt respons på videoen så jeg hvertfald ikke ødelægger noget/hiver mig en skade.

    http://youtu.be/pLCNeEcr2E4

    Som jeg selv ser det er der problemer med at holde vægten på hælene. Kæmper ned nogle ret usmidige ankel/fodled (tror jeg) kan f.eks ikke sætte mig ned i et squat uden at tippe bagover (uden vægt). Bruger jeg lige 10 min at varmen og strække ud kan det lade sig gøre, men så skal mine arme også strækkes helt ud som modvægt og så er det stadig lige på grænsen til jeg tipper. Kan usmidighed skyldes at jeg har svært ved at holde vægten på hælene eller halter tekniken andet sted?

    Har også lagt mærke til min røv vippe/dykker i bunden af løftet. Har søgt lidt rundt på nettet, nogle steder lyder det til at være en kæmpe katastrofe andre steder er folk mere afslappet omkring det så syntes ikke rigtigt jeg er blevet klogerer. Har det betydning for skades potentiale og hvad kan der gøres?

    På forhånd tak

  2. Har fundet følgende program som jeg giver et skud.

    http://www.motiondanmark.dk/traeningsprogrammer/loeb/oevet/halvmaraton-paa-tid/

    Her er målet dog 1:24:xx så hastighederne på intervallerne skal hvertfald justeres til den blødere side. Starter programmet d. 15/8-11 så det giver mig godt en måned til at smide nogle kilometer i ben-tøjet. Kan se der er indlagt nogle lange intervaller, kan jeg blive klar til dem på en måneds tid ved 3-4 turen i ugen af 8-10 km roligt tempo, eller skal der andet træning til?

    Tog min første tur igår 9,9 km / 4:43 pr. km som er bedre en første tur sidste år, så jeg er positiv stemt.

    Evt. tweaks til programmet er værdsat.

  3. Først skal det siges, at jeg har været diverse forum igennem og kigget på mange træningsforløb til denne distance. De passer bare ikke til min situation.

    Skal løbe om godt 16 uger. Vil gerne snige mig under 1:30:00, men har ikke løbet én eneste kilometer i år. Deltog i samme løb sidste år, hvor jeg havde en lidt kortere trænings periode (ca. 14 uger), og kom ind i 1:34:xx. Spiller en del golf, bruger min cykel flittigt, og bevæger mig meget på mit arbejde. Så for da rørt mig lidt :wink:

    Som sagt så er jeg ikke stødt på nogle programmer, som kombinerer 16 ugers trænings med en sluttid omkring 1:30:00, så jeg leder vel mest af alt efter nogle fornuftige retningslinjer, jeg kan følge. Sidste år gjorde jeg følgende:

    Træning 1: Kort tur ca. 5km for fuld udblæsning.

    Træning 2: 2km roligt løb - 5 entervaller a' 1km - 2km roligt løb.

    Træning 3: Lang tur: 12-18 km i et tempo, så jeg ikke så stjerner, når jeg var færdig.

    Droslede intensiteten og længden på turene ned de sidste par uger op til selve løbet.

    Skyd løs med guldkorn og inputs! Alt er værdsat. :smile:

  4. Jeg og en kammerat skal løbe halvmarathon her d. 31/12-06 eneste problem er at jeg ikke har løbet trænet meget de sidste par år. Kan jeg gører noget andet end bare at få løbet nogle kilometre i benene på den korte tid jeg nu har evt en bestemt træningsform eller ?? På trods af manglende træning har jeg altid været rimlig på kortere distancen max. 20 min for 5 km og en 2800-3000 på cooper, men kan det på nogen måde overføres til sådan en distance ??

    Håber nogen har et bare pointers behøver ikke være meget bare noget der starter os ud i den rigtigt retning

    På forhånd tak

  5. Kører kun singler, fandt tidligt ud af at reps ikke lige var sagen for mig hvertfald. Hvad angår greb har bruger jeg mixed og altid på samme måde, så det skal da lige prøves det med at bytte....lad os håbe det er noget som fungere :4thumbup:

  6. Har nu dødløftet i nogle måneder og synes at jeg har tildens til at få lidt ondt i højre side af lænden. Fik til session konstateret en skæv lænd, noget som min egne læge senere sagde var noget sludder. Nu er jeg så i tvivl om det er min egen krop som bare ikke egner sig til dødløft eller det er forkert løfte teknik der forsager dette. Håber det er teknikken som halter ville være træt af at måtte skrotte dødløft....nogen som har oplevet det samme, og har en kur?

  7. Træner lige pt. et bryst/skulder/triceps - ben/ryg/biceps split program, men synes min bryst/skulder/triceps dag er alt for let at komme igennem kører:

    Bænkpres, kører en cycle er fra siden

    3*8 incline dumbell pres

    3*8 militarypres

    3*8 weighted dips

    3*8 frenchpres

    + noget random mave halløj

    Nogen forslag til hvordan jeg lige kan få lidt mere sved frem på panden, justering af sæt/rep eller extra øvelser.. :devil: og det er ikke fordi jeg ligger og kaster rundt med vægte som er alt for lette.

    Nogen forslag ??

  8. Vabler er sgu noget underligt noget...afsluttede selv for et par uger siden min rex-tur uden en eneste vabel, det eneste jeg havde gjort for at forhindre dem var at købe et par gode sokker

    Og så var der nogen af min kammerater som havde inversteret masser af penge i alt muligt gejl, men måtte konstatere vabler allerede efter kontrol marchen på første dagen :(

  9. Træner en masse dips og elsker øvelsen, kom så bare lige til at tænke på her den anden dag, hvor dybt de skal køres for at få mest udbytte :devil:

    Skal man køre ned til skulder/arme ikke kan komme længere, eller som jeg gør nu til overarmen er parraller med gulvet sådan ca eller hvad er at fortrække ?

  10. Findes der ikke sådan slags formel for kalorieforbrug på en dag...sådan at mine smider nogle stats ind og så kan man se hvor man kalorier man sådan ca. skal kyle indenfor på en almindelig dag...bl.a. hvis man ønsker at tage på så kunne det da være smart at have ldit at gå efter ik :lol:

    På Forhånd Tak

  11. Tidsbrgrænsningen ligger vel på et par uger så den skal bare have noget gas :devil: Men det er så også bare det at stå på hænder, det der frøtrick kommer ved siden, men bliver ved til det lykkes..

    BTW tak for alle de tips der er kommet :)

  12. Jon, jeg har faktisk ikke de helt store problmener med det der frø trick...mangler bare lige at strække armene det sidste lille stykke(kan selvf være det bliver et større problem i længden :lol: )....er der nogen form for teknik i det stunt eller er ren råstyyrke og balance ???

  13. Har indgået et væddemål med en kammarat om jeg kan lære og stå på hænder, sådan uden at vælde om efter de første 30 sek. I forbindelse med det vil jeg gerne høre hvilke muskler som ville være gode træne til dette formål, vil også gerne have links til sider med teknikken omkring dette.

    Har tænkt mig at få lært det trik hvor man sidder på hug i sådan en frø-stilling også langsomt går up i strækt stilling, bare lige får at give han noget at tygge på :lol: så skulle nogen have tips eller links der omhandler dette stunt så smid det endeligt :tongue:

    På forhånd tak...

  14. Træner i øjeblikket det her fullbody 3 gange i ugen:

    Squat

    Bænkpres

    Skulder pres

    Rowing

    Lateral raises

    Chinups

    Triceps-Dips

    Incline biceps curl

    Mave

    Lænd

    Pullover

    Vil bare lige høre om det er muligt at træne det 4 gange i ugen, min plan var mandag,tirsdag + torsdag,fredag. Er det fuldstændig hul i hovedet så smid lige en besked før jeg bevæger mig ud i et eller andet åndsvagt :lol:

    Har tidligere kørt spilt fordelt på de dage, synes bare fullbody er sjovere..

  15. Well..så må jeg da lige rode centret igennem efter sådan et belte, må de da ha' et eller andet sted. Ellers tapper jeg bare min lillebror fast på ryggen for min trænings mate er nok lige tung nok ;)

  16. Hey there !

    Vil egentligt bare lige høre om nogen har nogle triks til hvordan man kan få noget belastning på sine dips.....synes det er lidt svært at holde en håndvægt fast mellem benene :tongue:

    Håber nogen kan hjælpe