Llama

Medlemmer
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Llama

  1. Kort sagt, så hjælper vægtløftning enormt på ens eksplosivitet. Er selv vægtløfter, og kan nemt hoppe op og hænge mig i en basketkurv (om jeg kan dunke ved jeg ikke, da jeg aldrig har forsøgt mig med en bold). Om du kommer til at løbe hurtigere eller flytte fødderne hurtigere kan jeg ikke garantere for, men jeg kan garantere dig for, at bliver du dygtig til træk og stød, så bliver du også eksplosiv.

    Men efter som træk og stød er to meget tekniske løft, så synes jeg du skal give dig i kast med de mindre teknisk krævende versioner, råtræk og frivend (på engelsk: power snatch og power clean)

    er en rigtig god video omkring øvelserne. Det bedste vil dog være at finde en træner som er kompetent inden for disse løft.
  2. Hvor i løftet synes du det går galt? Trækbenbøj er en øvelse som kræver en del fleksibilitet, så sørg for at det er iorden. få strukket dine for- og baglår, skuldre samt dine hoftebøjere.

    Du kan evt. køre lidt stem fra nakken med trækgreb, samt trækbalance. Ellers er der ikke meget andet at gøre end at klø på.

  3. Jeg kan ikke tale for det bælte fra Wahlander's hjemmeside, men Inzer bæltet er rigtig godt til dit formål. Mange af styrkeløfterne, der hvor jeg træner, bruger samme type bælte når de træner squat og dødløft.

    Så vil jeg også bare lige hurtigt tilføje, at et bælte ikke kun bruges ved 1RM, men bruges til generelt at træne dødløft og squat. Bæltet er et enormt godt redskab som hjælper med til at skabe et godt bugtryk, da det giver dine mavemuskler en solid overflade at presse ud mod.

  4. Hey alle sammen ;)

    I maj måned blev jeg nødsaget til at holde en pause for sportens verden, efter jeg havde pådraget mig 2 overbelastede knæ!

    I starten var jeg ikke så ked af dét, da jeg tænkte dét garanteret hurtigt gik over igen, men den dag i dag, har jeg stadig ondt, dvs. jeg har været ude i 6 måneder.

    Jeg dyrkede thaiboksning, samt løb og styrketræning og havde omkring 4-5 træningspas om ugen og cirka 3, hvor benene blev brugt meget. Jeg er ikke spor i tvivl om at det er thaiboksningen der er skyld i skaden (med massere af englehop m.m.). Jeg har smerter stort set hver dag og det gør ondt ved de fleste aktiviteter. Løb er helt udelukket og cykling kan jeg kun med MEGET lav intensitet.

    Jeg fik en henstilling af min læge til en fysioterapeut og hun kunne ikke sige mere end, det ikke var korsbåndene eller menisken den var gal med (heldigvis), men jeg havde overanstrengt dem og jeg skulle genoptræne dem. Det har jeg gjort siden da, samt ædt piller og påført diverse creamer m.m. - ingen virkning. I juli måned troede jeg så, at jeg var kureret, men startede for hårdt op igen - typisk, spillede fodbold på fuld smadder 4 dage i træk og nu er jeg startet forfra igen, så tror på en sejr i sidste ende, da jeg har været "kureret" før.

    Smerten befinder sig typisk i indersiden eller ved udersiden af knæene og gør ondt ved den mindste aktivitet. Nogen dage er bedre end andre og går altid en tur med hunden - ret nemt.

    Vil gerne have anbefalingerne til øvelser, creme, læger, fys m.m.!

    Vh. Sebastian, træningsfreak, 18 år.

    Hey Sebastian.

    Jeg er vægtløfter, og har selv bøvlet en hel del med inflammation i leddene omkring knæet. Det der har hjulpet mig rigtig meget, vat at strække for- og baglår ud, samt at bruge en foamroller til at rulle det hele godt igennem. Husk også at køle det udsatte område med en ispose 3-4 gange om dage af ca. 15 mins varighed.

    Hvilke piller er det du spiser?

    Selv spiser jeg fiskeolie og MSM glucosamine hver dag, hvilket har hjulpet rigtig meget.

    Andgående træning, så hold endelig IKKE pause, men trænet i stedet nogle lette pas. Cykel evt. nogle lange ture i et lavt gear for at få noget blod igennem knæene.

    Held og lykke med det.

  5. Det ser ganske fornuftigt ud, dog ville jeg gribe det lidt anderledes an;

    Dag A

    Squat 3x5

    Bænk 3x5

    Dødløft 1x5 (øv evt. med flere set i starten, så teknikken bliver god)

    Chins

    Stående ab-pulldowns 3x10 xkg

    Dag B

    Squat 3x5

    Stående stem 3x5 (Millitary press)

    Rows 3x5

    Pulls

    hængende benløft 3x10

    Jeg har droppet dips og curls. kør programmet 3 gange om ugen, altså ABA den første uge, og BAB den efterfølgende uge. vægten forøges efter behøv, men jeg ville forslå en forøgelse på 2.5kg, og så springe over til 1.5kg når det begynder at blive tungt.

    Brug programmet hvis du lyster. Held og lykke med det!

  6. Kroppen bliver ikke doven. En muskel holder ikke op med at respondere blot fordi du har trænet den i en længere periode. Der er to ting som gør sig gældende for at øge styrke/muskelmasse, Systematisk overbelastning og restitution. hvis de to ting bliver opfyldt kan du lave den samme øvelse år efter år og stadig få fremgang. Det er klart at nu mere avanceret en løfter du bliver, des mere avanceret skal din programmering være for en fortsat progression.

    Men hvis du har fremgang og er tilfreds med at skifte program hver anden måned, så synes jeg bestem du skal blive ved med det. For nogle motionister kan lidt fornyelse, i form af nye øvelser, også være motiverende da det ellers hurtigt kan ende i monotoni.

  7. Forskellen på de to sko er primært bredden og antallet af stropper. før i tiden havde Do-Win sko en meget høj hæl, men de nye modeller er blevet justeret så hælen har samme højde som IW.

    Spørgsmålet er så, har du en smal eller bred fod? Er den smal så vælg IW, er den bred så nap Rogue skoen.

    Skulle du vælge IW, så kig føst lige på den her sko. Den koster det sammen, men er lettere pga. nyt hælmateriale.

  8. Men jeg vil lige høre jer om i har flere gode råd til hvordan man træner nervesystemets evne til at aktivere musklen frem for muskel størrelsen?

    Som venaN skriver, så skal du udføre eksplosive løft som ex:

    frivend (Power clean)

    Råtræk (Power snatch)

  9. Det ser jo fornuftigt ud. Når du dødløfter 180kg, så har du i hvert fald ikke en slap kerne ;)

    Du kan forsøge dig med front squat og stem da de begge kræver massere af kernestyrke.

  10. Jeg ville begynde på Starting strength programmet. Utrolig simpelt, men effektivt som bare fanden, hvis altså det udføres korrekt.

    Workout A

    3x5 Squat

    3x5 Bench Press

    1x5 Deadlift

    Workout B

    3x5 Squat

    3x5 Press (stående)

    5x3 Power clean (frivend)