Henrik22

Medlemmer
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Henrik22

  1. Det er der delte meninger om. Men min personlige erfaring siger mig, man godt kan gaine under dekonditionering. Muskler kan godt hypertrofere flere dage efter endt træning, afhængig af hvor hårdt du har trænet. De 48 timer man normalt snakker om, er ikke altid til at regne med.

    Den "normale" praksis er at man spiser i sin dekonditionering, ligesom man har gjort gennem sin cyklus. På den måde tager man ingen chancer, hvis man kan sige det sådan. Men det er jo klart, hvis du spiser dit ligevægtsindtag, taber du næppe muskelmasse, men du gainer jo så heller ikke.

    hvad hvis jeg ligger i et kalorieunderskud, vil jeg så miste muskelmasse?

  2. Det bedste er klart, at spise ligesom du har gjort gennem din cyklus. Du kan nemt gå hen at opbygge mere masse i din dekonditionerings uge, afhængig af hvor meget du har givet den gas. Lige meget hvad, er det en restitueringsuge, og det er derfor vigtigt, du får nok kalorier, så din krop ikke begynder at nedbryde, det du lige har opbygget.

    Hvordan kan jeg opbygge mere masse i min dekonditionerings uge når jeg ikk træner? det kommer jeg til at ligge sig på min krop som fedt? mener du ikk jeg skal spise mit ligevægtsindtag i ugen?

  3. Hej MOL brugere.

    Jeg er nu færdig med endnu et træningscyklus og er derfor noget til min dekonditionerings uge.. Jeg har dog et enkelt spørgsmål til denne uge.

    Må man i denne uge ligge i kaloriunderskud med det formål at tabe lidt af det overskudne fedt ?

    - Dette er jeg i tvivl om da jeg har en formodning om at man så også taber en del af sine muskler man har formået at opbygge i løbet af træningscyklusset.? eller er dette en forkert tankegang, og jeg kan derfor sagtens tabe mig uden at tænke på at tabe noget af min muskelmasse, jeg skal bare tænke på at spise mange proteinrige måltider?

  4. Hej MOL brugere. Jeg har nu trænet i et stykke tid med gode resultater. Har umiddelbart ikke haft nogle problemer med mit træningsprogram men der opstået et nu.

    Jeg har nu fået arbejde så kan kun træne 3 gange i ugen..

    Hvad vil i så anbefale mig? Fullbody eller 3-split ?

  5. Nå vi så snakker om sådan noget skal du jo også tage højde for om det tæt pakket eller om det er meget løst det du tager op.

    Grunden til koppen er at folk almindeligvis bruger x antal scoops til en bestemt mængde væske og er glade nok for det og ikke gider bruge tid ved vægten for at afmåle helt specifikt

    okay men kunne alligevel været rart at vide hvor mange gram man har indtaget sådan ca. så man ikke inndtager alt for lidt eller for meget.

  6. NB

    Det er ikke tilladt at henvise til forhandlere af kosttilskud eller omtale specifikke kosttilskud ved produktnavn.

    Har du prøvet at smide det på en køkkenvægt feks??

    Undskyld vidste jeg ikke. det var bare så i vidste hvad det var for en.. nej har jeg ikke.. men hvorfor sender de sådan en lille kop når der alligevel ikke står hvor mange gram der i men kun deciliter?? det kan jeg jo ikk brug til noget

  7. Har valgt efter et stykke tid nu at købe et kosttilskud som som overskriften lyder er bodylabs whey gainer.

    nu hvor jeg har købt produktet har jeg fået en lille kop til hvori der er afmålt

    (0,25 dl) (0,50 dl) (0,75 dl) og (1 dl). Mit spørgsmål er så hvad der svarer til 100 gram ?

  8. Prøv søg på emnet på youtube der er adskillige videor, desuden er det nok lettere at se det frem for at læse en eller anden brugsanvisning :D

    tipp: Når du ligesom har viklet dem om stangen kan du yderligere spænde dem ved at vride om stangen.

    Jeg ved godt du ikke ville høre denne slags kommentarer, men hvorfor ikke arbejde med dit greb og vægte i dødløft der svarer til dit greb... Du er kun så stærk som dit svageste led. På den måde holder man sig måske også bedre fra skader osv.

    Det er helt i orden du siger det ! jeg gad bare ikke høre på sådan nogen der lig skal smide en kommentar ind med hvor let det er og ikk kan forstå jeg ikke kan finde ud af det osv :D.. har faktisk et udemærket greb men problemet er bare at jeg sveder enormt meget på håndfladerne når jeg træner så stangen glider stille og roligt ud .... tænkte straps var løsningen ?

  9. Det her er virkelig pinligt så hvis du ikk læser det her for at hjælpe men skrive en latterlig kommentar så gå væk igen.

    jeg er efterhånden ved at nå op på en del kg i dødløft så har problemer med grebet.. har derfor lig købt et par dødløft stropper, hvormed jeg regnede med problemet så var løst.

    Men så da jeg tog ned i centeret for at træne og jeg sku til at dødløfte med stropper. så kunne jeg sku ikke

    finde ud af at vikle dem rigtigt rundt om hånden og stangen. Derfor er mit spørgelsmål. hvordan bruger man stropperne ?

  10. Hvilket kosttilskud er det bedste lige efter træning, hvis ens mål bare er hurtigt at få genopfyldt kulhydrat - og proteinkilderne??

    Har umiddelbart fået foreslåget bodylabs weigh gainer? nogle der kan bekræfte dette eller eventuelt foreslå et andet produkt?

  11. Squats, dødløft, lunges og goodmornings :-)

    Det er de øvelser jeg laver for det meste.

    så vidt jeg kan se kører du kun en øvelse som primært rammer baglår mest. dødløft rammer selvfølgelig også men er det ikke mest i lænden og meget lidt i baglåret? . er dette ikke for lidt til baglåret?

  12. Helt så simpel er verden desværre ikke.

    Fortæl om dit program, dine mål osv.

    Jo mere info du kan give, jo bedre mulighed for at hjælpe dig på vej.

    Mit program er fokuseret på muskelmasse. ønsker mere markerede lår.

    Til folår kører jeg i øjeblikket squat, lunges

    og til baglår kører jeg kun leg curl. synes jeg mangler en rigtig god baglårs øvelse eller 2.

  13. Spørgsmål:

    Hvordan ved du at dit ligevægtsindtag er lige præcis 3671kcal pr dag?

    Hvad er din højde, alder, vægt, aktivitetsniveau?

    Råd:

    - Planlæg din mad for dagen

    - køleskabet må aldrig være tomt

    - 6-7 måltider dagligt

    - Lav gerne store portioner, så der er til flere måltider i løbet af dagen eller fordelt på et par dage

    Har en højde på 178, er 17 år, og vejer 68 kg. Mit aktivitetsniveau er rigtigt højt. Men det er dog ikke så højt hver. Grunden til det så højt

    i dette tilfælde er at det taget ud fra en dag hvor jeg både fodboldtræner først og derefter en 1,5 time efter styrketræner.. De andre dage hvor jeg ingen fodboldtræning har er

    mit ligevægtsindtag slet ikke så højt da jeg kun styrketræner.

    Har brugt denne beregner til at regne ligevægtsindtag ud:

    http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/sundhed_generelt/beregn_dit_energiforbrug/

  14. Hej Mol brugere.. Jeg har virkelig brug for hjælp. Jeg vil gerne forøge min kropsvægt så bulker derfor med 250 kcal over ligevægtsindtaget.

    Dvs jeg for at skal tage muskelmasse på skal have et kcal indtag på 3921 per dag. Dette synes jeg er er et ekstremt højt tal og har derfor svært ved at nå det.

    Og det gør det ikke bedre at jeg ingen form for kost tilskud tager, og heller ikke tænkt mig at begynde med det foreløbigt..

    Mit spørgsmål er om i har nogle råd til hvad jeg kan spise for at nå det høje kcal indtag på 3921 per dag.

  15. Hvis man er lidt syg med feber må man så styrketræne?

    Jeg er sikker på jeg kan fuldføre en træningssession med næsten normal belastning.

    Jeg undrer mig bare om dette vil medføre i at min feber ikke for tid til at gå væk, da man jo skal slappe af og give feberen tid til at slappe af. Vil bevirkningen være at feberen istedet måske bliver værrere og derfor tager længere tid om at forsvinde?

  16. Hej Mol. Jeg er 17 år og vejer 66 kg.

    Jeg har et problem med at jeg ikke ved hvor meget protein og kulhydrat jeg skal indtage om dagen. Jeg har flere steder læst at man skal indtage mellem 1,4-1,8 g protein pr. kropsvægt alt efter ens aktivitetniveau. og flere steder også læst at kulhydrat skal indtages med ca 1 g pr kropsvægt i løbet af dagen.

    Alt det her er der dog en bred mening om. alt efter hvor man læser så får man forskellige ting at vide. så vil gerne høre jeres mening.

    Dyrker 6 timers fodbold om ugen. plus styrketræner 5 gange i ugen.

    Hvor meget protein og kulhydat skal jeg så indtage hvis mit mål er at få større muskelmasse og meget energi ??

  17. Hvis du udfører det som singler (én gentagelse, pause, næste osv) og udelukkende har som mål at blive stærkest mulig i ét løft, så kan du godt bare lade stangen droppe - evt lige følge den på vej ned uden at holde igen. Her kan pausen dog godt blive så kort at du kun lige lader stangen komme ned, og uden egentlig pause gør klar til at løfte igen. Så bliver der nærmest sæt af singler.

    Kører du derimod sæt af flere gentagelser i træk skal du ligesom alle andre øvelser lave nedaf-bevægelsen så tilpas langsomt at du kan holde korrekt teknik og være i den rigtige position til næste gentagelse.

    Lydder fornuftigt, tak for svaret. Men nu du selv er inde på det. Så stødte jeg på et sted at dødløft er bedst at udføre som singler hvis man vil have større eksplosivitet.

    Kan du forklare mig mere nøjagtigt hvad en single er?.. Er det bare en gentagelse og så en pause på 1-2 min og så en gentagelse igen eller hvad??

  18. Hej MOL.

    Jeg er lige blevet færdig med en træningscyklus og vil gerne til at indføre

    dødløft eller sumo dødløft i min nye træningscyklus (Ved godt det en fejl at en af øvelserne ikke har været der allerede fra start)

    Efter noget søgen på internettet så har jeg fundet frem til teknikken blandt de 2 øvelser og hvilken en der er bedst at bruge for mit vedkommende.

    Mit spørgsmål er så bare for det kan jeg ikke finde svar på, på nettet. Når man er fuld udstrakt, skal man så sænke stangen langsomt og kontrolleret til startposition eller lade tyngdekraften tag over?

  19. Som Rune og VenaN også har været inde på, er 8 reps et forkert valg. Nu kan man jo diskutere hvor grænserne ligger, men man siger ca 6-15 reps er bodybuilding. Det har selvfølgelig også en effekt på din styrke, men under 6 reps er nok at foretrække.

    Prøv at kig på de her to links:

    http://www.motion-online.dk/styrketraening/styrke_-_artikler/tung_styrketraening_oeger_praestationsevnen_hos_loebere/

    http://www.bodybuilding.dk/artikler/traeningsprogrammer/super-explosive-power-et-program-hurtighed-springstyrke.html

    I den sidste forstår jeg ikke helt rep valget på calf raises, men resten synes jeg virker rigtig godt.

    Squat sets og reps er forskellig i artiklerne, og jeg ved ikke hvad der er bedst. Men det er der helt sikkert andre der ved.

    tusind tak for linkene især det sidste, lige hvad jeg har ledt efter. Har så lig et spørgsmål. Er singles bedre at køre end philiphans tabel, hvis man fokusere på eksplosivitet og hurtigehd?

  20. Du kan vel klar lidt modstand bigsmile.gif

    Jeg synes bare det er ærligt at der er så mange der går rundt og tilrettelægger deres egen styrketræning, når det er over motions basis og man har en drømme om at nå et sted. Jeg ved ikke om det er tilfældet hos dig, men det kunne jo tænkes. Athlete X fra hjemmesiden her er et strålende eksempel på at det kan betale sig få noget hjælp. Jeg synes altid det er bedst lige meget hvor klog man er at andre strukturer ens træning.

    Det er useriøst fordi der en helt masse begræsning ved at hjælpe folk via nettede. Den grad af viden man har brug for at indsamle, og den tid det taget udfra den viden man har indsamlet gør at tilfældige vejledning fra nettede ikke er hensigtsmæssigt. På den anden måde vil jeg da gerne anerkende at du selvfølgelig forsøger at forbedre din træning og at du har læst op på det.

    Det giver ikke helt mening med CAT, medmindre belastning er tung nok til at det ikke er et problem at du accelere vægten igennem hele bevæge banen. Det vil den være ved en 8 RM, men det giver ikke rigtig nogen mening af træne CAT til failure. Når jeg skriver problem er det fordi at man under et f.eks. en squat ved 10 RM er nødtil at deaccelere vægten en betydelig dele af vejen. Det giver en mindre trænings effekt. Tilgengæld har man ikke samme problem i en power clean eller jump squat fordi øvelserne er ballistisk af natur.

    I forhold til øvelserne handler det ikke så meget om mængden af øvelser men hvordan du bruger dem i dit program. Man kan sagtens cyklus flere næsten ens øvelser ved at f.eks. at skifte greb, tempo, udførsel en anelse. F.eks. er en lægge øvelse nok....medmindre du cykluser dem på en eller anden fancy måde.

    Du rammer vel snart off season?? i forhold til det skal dit program ændres således at du fokusere en anelse mindre på power og mere på hypotrofi og skades forebyggelse. Du skal test efter og arbejde på dine svagmuskel grupper, led mobilitet osv.. Samtidig skal du vedligeholde en masse af de andre kvaliteter som du har toppet op til sæsonen f.eks. din plyometrisk træning.

    Jeg undrer mig over sumo dødløft, bent over leg curl, og hvorfor har du ikke glute ham raise med?

    Lunges og et bens squat er fint. Det kommer dog an på udførsel. Du kunne evt. have dem med på forskellige dage. Og du kunne evt. bruge tråden vægttræning og korrekte teknik til at få rettede din teknik lidt til.

    3 * 8 indgår ikke i prilephins table. Så det undre mig du skriver 3 * 8. 8 reps er for mange ifølge prilephins table. Medmindre du kører efter en variation af hans table hvor der løftes under 55 % af 1 RM. mente du 8 * 3 reps.

    Jeg savner også medicin bold kast, plyometrisk træning, box jumps, step ups jump, accelerations træning (f.eks. 10 * 15 m).

    Det er super du tænker i progression og deload. Så det ikke bare er 3 * 8 RM hele året rundt. Det er en rigtigt god ide at bruge prilephins table og CAT princippet. Det skal bare lige reguleres så du tager højde for at vægten også skal bremses.

    Jeg er ikke enig i 1-2 benøvelser er nok. Jeg er nok mere vild med at du cykluser nogen forskellige øvelser og at du kører øvelserne med forskelligt fokus så alle øvelserne ikke følger CAT tempo eller samme rep/sæt/intensitets cyklus.

    Flere rigtigt dygtige amerikansk træner anbefaler at man tilrettelægger sit program således at der trænes styrke lige efter eller dagen efter kampe, hvor fokuseret er at vedligeholde muskelmasse og max styrke samt en dag mere på ugen hvor volumen er mindre og trænings fokus er mere power.

    Dvs. at f.eks ville pladseret

    et bensquat på dag 1 og lunge på dag 2.

    Power clean på dag 2 og squat på dag 1.

    70-85 % på dag 1 og 30% - 60% på dag 2 (af 1RM)

    Det var en stor mundfuld det havde jeg ikk lig regnet med, men er dog rigtig glad for det :)

    I forhold til jeg kører 2 læg øvelser er at min lægge ikk er så store i forhold til resten af muskelgrupperne på mit ben. Derfor vil jeg gerne fokusere på læggen.

    Angående sumo dødløft og bent over leg curl så kan jeg godt skifte bent over leg curl ud med glute ham raise hvis dette er bedre? men hvad sumo dødløft angår vil jeg gerne beholde den øvelse da jeg flere steder har læst mig til det skulle være en fantastisk øvele til eksplosion.

    Men hvad power clean angår vil jeg med glæde indføre den i mit program hvis dette er så god en øvelse som du/i giver intryk for?.

    Hvis jeg forstår dig ret så vil du overordnet anbefale at jeg køre noget plymetisk træning + sprint træning og så selvfølgelig os noget styrketræning.

    nu du siger at alle øvelserne ikke skal følge CAT princippet er det så brugbart at man kører CAT princippet efter philiphans tabel i basic øvelserne og så en progressionscyklus til muskelmasse i isolationsøvelserne, eller kan dette ikke lade sig gøre?

    Ville det ikke overbelaste ens ben hvis man træner ben lig efter kamp eller dagen efter og så plus ligger en let dag mere ind i ugen? Hvis jeg skulle følge dette råd så vil jeg komme til at bruge mine ben 6 dage i ugen. ville dette ikke resultere i overtræning?

  21. Hvorfor er det useriøst jeg spørger om hjælp via nettet?

    Jeg kan selvfølgelig godt se du synes jeg ikke ved så meget om styrketræning når jeg ikke har skrevet alle mulige andre ting som jeg ikk fandt nødvendigt til at svare på mit egentlige spørgsmål. ville egentlgit bare vide om hvor i synes jeg burde placere min ben træningsdag og om det ville være for meget at køre 3*8 udfra et overordnet billed.

    men nu du så gerne vil vide det så træner jeg efter

    CAT princippet til at træne eksplosion og følger prilephins skema til progression og set/reps. mit program er henover 10 uger hvorefter jeg så laver deload.

    Vil gerne undvære powerclean da jeg ikk finder den nødvendig i forhold til de øvelser jeg har. Men syens du jeg har får mange øvelser så vil jeg gerne vide hvad du synes jeg evt skal fralægge?.og vil egentlig godt stadig have svar på mit egentlige spørgsmål.