Madness

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Madness

  1. Jeg kan ikke bruge programmet til så meget, når der intet triceps- eller maveøvelser er, så jeg er nødt til at få et nyt. Ved I hvor jeg kan få et træningsprogram for "nybegyndere"? Det skal helst ikke være for nemt, og det skal være sådan, at jeg ikke kun træner nogle dele af kroppen men det hele om ugen selvfølgelig.

    Du kan købe en træningsvejledningstime i et fitnesscenter hvis du ikke er medlem. Husk at fortælle hvad formålet er med din træning så de finder en vejleder, der egner sig til dit formål.

  2. Som førnævnt bør du få taget en løbestilstest i en forretning hvor sælgeren kan guide dig. Jeg kunne sagtens forslå et par fede sko, men vores løbestil og fødder er forskellige, så et par gode sko til mig kunne sagtens være meget dårlige for dig. Af løbetøj er det lidt en smagssag, tag i en butik og prøv alt muligt forskelligt for det kan godt være individuelt hvordan det sidder.

    Held og lykke

  3. Hej er helt ny i dette fora og absolut nybegynder inden for fitness så jeg håber i kan komme med med noget hjælp til hvordan jeg skal gribe det hele an...

    Jeg er 33år, 182cm, og er gået fra 85kg ned til 72kg de sidste 4md efter at have fået nyt job hvor jeg går meget, samtidig med at jeg har lagt mine kostvaner om...

    Har stadig omkring 4kg fedt som kroppen stædigt holder fast i, min plan er at påbegynde styrketræning da jeg har besluttet mig på at få en atletisk muskuløs krop med et par gode kasser 6pack og hele molevitten.

    har læst mig frem til at 6 pack er den sværeste del at opnå specielt da det hovedsaligt er min mave de sidste kg sidder på.

    Har brug for gode råd til hvordan skal jeg gripe det hele an med hensyn til både kost og trænning,

    skal jeg smide de sidste kg med motions træning ved eks. løb før jeg påbegynder styrketræning eller kan jeg smide resten af mine fedt procenter og tage muskler på hvis jeg bare starter med at styrketræne?

    og hvordan, hvornår og hvad skal jeg spise og træne for både hurtigst og bedst mulig opnår mit mål?

    og hvor lang tid skal jeg forvente der går for at gå fra alm. bygget krop til atletisk muskuløs hvis jeg griber det rigtigt an?

    Håber i kan hjælpe :smile:

    Som nybegynder vil jeg foreslå dig, at få lagt en program hos en træningsvejleder i dit fintess-center. I fitnessdk får du vejledningstimer når du melder dig ind og efterfølgende opfølgning. Det ville i hvert fald være en god start.

  4. Det er så en helt anden sag og lyder meget mere fornuftigt. Men ud fra dine problemer kunne det stadig virke som om du måske løber lidt for stærkt.

    Hvor har du fundet dit program og kan du beskrive det lidt mere??

    Programmet har jeg fået engang, da jeg startede i mit fitnesscenter. Det ser sådan her ud en dag i Uge 1, Uge 6 og Uge 12:

    Uge 1 - Dag 1

    • 5 min. rask gang

    • 1 min. jog

    • 5 min. rask gang

    • 1 min. jog

    • 3 min. rask gang

    Uge 6 - Dag 2

    • 2 min. rask gang

    • 6 min. jog

    • 2 min. rask gang

    • 6 min. jog

    • 1 min. rask gang

    Uge 12 - Dag 2

    • 2 min. rask gang

    • 13 min. løb i roligt tempo

    • 2 min. rask gang

    • 12 min. i moderat tempo

    • 1 min. rask gang

    Bare så du kan få et indtryk af hvad det er. Men jeg tror, at du har meget i ret i det med tempoet, for der står i starten at det skal være jog. I stedet har jeg løbet 8 km/t og gået 6,5 km/t. Jeg prøver nu at sætte mit tempo langt længere ned end førhen og håber, at det er nok så jeg ikke behøver, at holde en pause.. igen.

  5. Lige et side spørgsmål: hvad gør sportsterapeuten ved din skinnebensbetændelse?

    Jeg har selv haft det flere gange, men det går altid væk efter relativt kort tid. For mig plejer det at være nok at smøre godt med muskelbalsam, strække forsiden af skinnebenene et par gange om dagen.

    Derudover kan en øvelse med at sidde med bare tæer og løfte en blyant, kuglepen eller lignende med tæerne være god da den styrker de sener og muskler som skinnebensbetændelsen opstår i (du lægger blyanten på langs hele vejen hen under tæerne og bruger dem alle på en gang til at gribe om den og så lige hæve den en cm eller to). Bare et tip du måske kan bruge og spare en del penge på terapeuten hvis altså det virker på dig, ved det hjælper på mine ben ihvertfald :smile:

    Sportsterapeuten giver mig massage og akupunktur. Prisen for en behandling er ret beskeden, da det er en kollega, men jeg har ikke noget imod at betale det lige nu, da jeg synes det er rart med noget professionel vejledning. Men det handler nok også om, at jeg bare gerne vil have det her væk og er villig til at ofre næsten hvad som helst (bortset fra mit løb, for nu i hvert fald). Men tak for rådende, jeg vil helt sikkert prøve det.

  6. Så vil jeg så høre hvor du har fået det fra og hvad det indebærer, for i min verden hører interval træning og begyndere slet ikke sammen og skånsom interval træning kan jeg slet ikke forestille mig hvad skal være.

    Men nej kommer du igang med et fornuftigt program tror jeg ikke der vil være problemer med halvmarathon til sommer. Men kræver du kommer igang med et fornuftigt program og modsat hvad du tidligere har gjort, så skal det indeholde EN MASSE let løb. Du skal have en base på plads før du skal igang med mange af de andre ting.

    Ha, jamen det kan da godt være, at det slet ikke hedder intervaltræning så. Det jeg mener er blot intervaller hvor man skiftevis går og løber og hvor tiden forøges per uge.

  7. Hej alle

    Jeg har i længere tid trænet on and off, men begyndte intensivt at træne foråret/sommer i år. Dog måtte jeg stoppe med min løbetræning, da jeg fik skinnebensbetændelse. Jeg fortsatte lidt med forskellige former for cardiotræning og mit styrketræningsprogram, men faldt lidt af på den, da løb var mit oprindelige mål. Jeg begyndte så igen med løbetræning kombineret med styrketræning mindst 3 gange om ugen, for 2 måneder siden. Jeg løbetræner selvfølgelig kun 3 gange om ugen efter et skånsomt intervalprogram. Jeg er nu blevet så uheldig, at skinnebensbetændelsen er kommet tilbage. Jeg bliver behandlet af en sportsterapeut på forskellige måde og har nu sat tempoet ned til et minimum. Er det så lige optimistisk nok, at jeg gerne vil løbe et halvmarathon her til starten af sommeren?

    Har i eventuelt foreslag til andre former for konditionstræning, der samme tid vil hjælpe på mit løb?

    Mvh Madness