Musta

Medlemmer
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Musta

  1. Hej

    Problemet er, at jeg er begyndt at mærke smerter på lænden.. Det er ikke første gang. På et tidspunkt tog jeg jo dødløft og squat, men det var ikke nogen god idé da min ryg i forvejen var svag nok til det - men det var forsent. Jeg havde taget det et par gange, men så efter en træningen fik jeg rigtig ondt i ryggen, men næste dag kunne jeg ikke mærke noget. Jeg herefter så 1-2 måneders pause, og smerterne forsvandt helt. Da jeg begyndte igen, besluttede jeg mig for at erstatte de to øvelser med henholdvis hyper extension og benpres, da min ryg jo på nuværende tidspunkt er for svag til de to store basisøvelser. I dag er smerterne så vendt tilbage på en anderledes måde - lændeproblemer. Når jeg bøjer min lænd gøre det ondt. Jeg træner nu ryg med hyper extension, pulldown og bent over row, og jeg tror BB bent over row er problemet. Jeg havde ellers været sikker på at have teknikken i orden.

    Hvad skal jeg gøre?? Og ser det slemt ud?

  2. Dine problemer med ryggen kan sagtens komme igen. Alt efter årsagen til smerterne vil de sikkert komme tilbage, hvis du igen begynder at udsætte ryggen for de belastninger eller bevægelser, der i første omgang fremkaldte smerterne. Hvis løsningen på dine rygsmerter har været at du er begyndt at styrketræne, vil smerterne sikkert komme tilbage, hvis du stopper din træning - eller rettere, de vil komme tilbage et stykke tid efter at du har stoppet træningen.

    Nu er det jo rimelig langtid siden, at smerterne var der, men det var jo sådan, at efter jeg havde trænet fik jeg ondt i ryggen om aftenen. Men efter at have fået mig en lur og det blev næste dag var smerten helt forsvundet. Det skete "kun" to gange for mig på samme måde, så jeg stoppede træningen et stykke tid. Nu er jeg begyndt igen med teknikken i orden og har ikke kunnet mærke noget. Er du helt sikker på at det vender tilbage?

  3. Hej alle klogehoveder ;-)

    Har bare lige 1-2 spørgsmål, som jeg gerne vil have besvaret. Jeg har i dag trænet ryg, ben og biceps. Jeg synes min træning gik rigtig godt og fik tævet nogle muskler, også ryggen. Jeg er nu øm de fleste steder på kroppen, men jeg har aldrig så'n rigtig været øm på midten af ryggen og lænden - altså ikke at det skal gøre ondt, men ligesom de andre muskler, så'n at man ved at man har trænet dem.. Den øverste del af ryggen kan jeg godt mærke er dejligt øm, og det er faktisk heller ikke tit det sker. Men til selve træningen kan jeg godt mærke jeg bruger musklerne, men det er heller ikke sådan at ryggen har været "rigtig øm" efter træningen. Er det måske meningen at ryggen ikke må være øm, eller ..??

    Og nu hvor vi er så godt igang. Jeg havde for nogle måneder siden ondt i min ryg, men det er nu, heldigvis for det, gået helt over. Men det er vel ikke noget der kan vende tilbage i fremtiden vel?

  4. Om det er muligt må tiden vise du skriver du vejer 67kg og er 175cm høj det kan man desværre ikke bruge til meget for hvis du er veltrænet i forhold til utrænet varier vægten meget i forhold til muskel og fedt masse, bare klø på som du skriver så er det vigtigt med en god kost plan og motion men klart hvis du vil ha en 6pack skal du træne mavemusklerne man kan blive markeret på 4 uger men forvent ikke tykke mavemuskler.

    Generelt har jeg faktisk ikke motioneret så meget hele mit liv, så det er nok der problemmet ligger ja. men jeg har trænet mig op til at kunne løbe en halv time/5 km. så håber da det derfor. Håber stadig på fremgang og selvfølgelig også gerne bedre kondi :D

  5. Det er umuligt at sige, når man ikke kender dit udgangspunkt.

    Det lyder til det er meget fint det du allerede har gang i. Bliv ikke skuffet hvis dine resultater ikke kommer på 4 uger, for det tager tid at få gode resultater. Men at dømme ud fra din BMI på 21,9, som er helt normal, er du sikkert meget tæt på en "flad mave". Hvis du da ikke allerede har, men er for kritisk til at se det (sådan har mange piger det vist :wink: ).

    Wow wow, der kom vi vist lige lidt for langt. Ja jeg ved godt der er mange piger som har samme problem, men det er ikke ensbetydende med at jeg også er en pige, for drenge kan have samme problem :tongue:

    Ja, det rigtig at jeg er tæt på en flad mave. Om morgenen er den en lille smule stor, men efter et stort måltid, så vil den blive endnu større. Det vil jeg gerne undgå, ved løb, god kost og simple mavebøjninger. Håber da jeg i det mindste får gode resultater inden sommerferien.

  6. Hej alle derude

    Som der står i overskriften, så vil jeg gerne have en flad mave, gerne inden for 4 uger. Jeg har tænkt mig at løbe hver dag i en halv time, droppe alt det usunde mad og alt det med hvedebrød, og erstatte det med fuldkorn. Jeg har ikke tænkt mig at gå ind i detaljer, og finde ud af alle mulige slags mavebøjninger, for det vil blive alt for kedeligt, så jeg har tænkt mig at lave de "simple/normale mavebøjninger" og sidebøjninger, så jeg både rammer de lige mavemuskler og de skrå.

    Jeg er faktisk allerede begyndt med det jeg har skrevet oven for, men er det nok til, at jeg kan opnå en flad mave på 4 uger ved at følge det?? Generelt er jeg faktisk ret tynd, er 17 år, vejer 67 kg. og er 175 cm. høj, men det er bare min mave som er blevet for "stor". Så tror ikke at der er tale om, at jeg skal tabe mig, men i stedet at skifte det usunde ud til en sund og en mere fedtfattigt kost og selvfølgelig få motioneret noget mere. Håber det hjælper det jeg er gået i gang med, eller hvad - og kan jeg opnå det på bare 1 måned? :)

  7. Programmet ser da meget fint ud, hvis altså det bare er diskostyrke og flotte strandmuskler du er efter. Vil du derimod have styrke der kan bruges til noget, så bliver du nød til at fokusere mere på de store øvelser, og noget mindre på alle fjolleøvelserne.

    Beklager at min mening måske er en kende farvet af at være oly løfter ;)

    Har ikke tænkt mig at gøre mig helt vild pumpet, er mest ude efter at få en normal muskuløs krop.

  8. Hey Musta. masser af gode øvelser, men nok for mange endda

    helt seriøst ville jeg lave et upper/lower split:

    UPPER: hele overkroppen bryst, ryg, skulder, biceps og triceps

    BB Benchpress / BB Military Press 5x5

    BB Bent over rows / Chin-ups (med vægt) 5x5

    Tricep Dip / Pushups 3x8

    BB Bicep / Cable Triceps 3x8

    LOWER: ben, lænd

    Squat 5x5

    Dødløft 1x5 (kun een gang om ugen)

    Romanian deadlift / Lunges 3x8

    Calf raises 3x15

    Mave 3x15

    noget i den stil. skift mellem øvelserne hver træning fx bænk, bent over rows, dips, bicep curls den ene UPPER dag og mili, chins, pushups, triceps den næste UPPER dag

    det tror jeg du kommer længere med end at blaste igennem på alle de øvelser der

    desuden findes der hundredevis af tråde omhandlende 2-split her på boardet så bare søg efter det

    Ej, tror så hellere jeg vil forholde mig til et 2-split, hvor jeg rammer flere af muskelgrupperne ordenligt og to gange om ugen. Eksempelvis synes jeg en øvelse som skrå bænkpres er vigtigt at have med i programmet. Håber da ikke jeg har for mange øvelser på programmet??

  9. Her er mit eget 2-split program. Hvad synes I??

    Mandag - Bryst, Triceps, Skulder:

    BB Military Press

    DB Benchpress

    BB Close-grip Benchpress

    Triceps Dip

    BB Incline Benchpress

    (Rear) Lateral Raise Machine

    Tirsdag – Ben, Ryg, Biceps:

    Legpress

    Hyper Extension/Deadlift

    Cable Pulldown

    BB Bent-over Row/Cable Row

    Lying Leg Curl

    Calfpress/Calfraise

    DB Hammercurl

    Barbell Curl

    Onsdag (Fri)

    Torsdag – Bryst, Triceps, Skulder:

    DB Incline Benchpress

    DB Seated Shoulderpress

    Triceps Dip

    BB Benchpress

    Cable Lateral Raise

    Cable Pushdown

    Fredag – Ben, Ryg, Biceps:

    Hyper Extension/Deadlift

    Legpress

    Cable Pulldown

    BB Bent-over Row/Cable Row

    Calfpress/Calfraise

    Lying Leg Curl

    DB Hammercurl

    Barbell Curl

    --

    Der vil så også være nogengange, hvor jeg, i basisøvelserne, sætter sæt/reps til 5x5 med tungere belastning.

  10. Var til lægen i torsdags. De sagde, at der ikke var noget galt med kroppen, udover at mit højre ben er halv cm. længere end mit venstre. Det betyder dog slet ikke noget, når den ikke er, i hvert fald, mere end 1 cm. sagde de. Så jeg kan styrketræne videre. Det er bare mig, der går lidt for meget op i min krop.

  11. Hey Musta

    Jeg synes du skal gå til en fysioterapeut og få kigget på skulderen/brystet, så du får ordentlig besked én gang for alle.

    Siden december har du skrevet indlæg med overskrifter som "Har en lortekrop" - "Ondt i lænden efter squat/dødløft" og "Skæv lænd".

    Jeg synes at du nu skal gå til en specialist og få undersøgt om du rent faktisk har en skævhed i kroppen. Hvis du får at vide, at du har en form for skæv, så kan du få hjælp til at lægge et program, der kan afhjælpe det.

    Får du derimod at vide, at du ikke er skæv, så skal du træne videre og give dig selv og din krop tid til at respondere på træningen. Dine problemer i først lænden og nu skulderen kan skyldes, at din teknik ikke er i orden, eller at du træner med for tunge vægte.

    .. håber virkelig ikke at jeg er skæv i kroppen. Jeg har tvivlet meget på, om jeg skulle gå til en fysioterapeut, men for en sikkerhedsskyld så skal jeg nok, men koster det egentlig ikke penge? Vil det ikke være en god idé at jeg i stedet går til lægen i første omgang?

  12. Alle mennesker har typisk lidt asymmetri imellem højre og venstre side. Typisk vil musklerne i ens dominerende arm være stærkere og større end i den ikke-dominerende. Med træning (styrketræning) bliver forskellen dog typisk mindre, men styrkeforskellen forsvinder sjældent fuldstændigt. Det at din ene skulder hængere dybere end den anden, kunne tyde på en muskelubalance i dit skulder"korset". Dette er næppe farligt i sig selv og er ikke nogen grund til panik. Hvis du vil af med problemet vil jeg foreslå en fys eller lign, der kan identificere problemet rod og hjælpe dig med at rette op på det.

    mvh Andreas

    Ja, jeg forstår hvad du mener - det var også det jeg havde i tankerne, at sådan er det nok bare, men var dog ikke helt sikker før nu. Ang. muskelubalance i mit skulderkors. Det er jo ikke sådan at man lægger mærke til det i første øjekast, man skal kigge grundigt efter det, så tror ikke den er så gal alligevel :)

  13. Hej alle derude

    Jeg har kørt fullbody-program i ca. 3 måneder nu, og der er fremskridt. Problemmet er bare, at jeg er bange for at være blevet lidt skæv i skuldrene. At jeg så også har skæv skuldre betyder vel også at jeg har skæv bryst. Jeg synes min højre skulder hænger mere ned end i forhold til venstre. Jeg har ingen anelse om hvordan det kan være sket, for jeg har i hvert fald ikke udført øvelserne forkert, taget vægtstangen forkert eller taget forskellige vægtskiver på! Ja, før jeg startede med at styrketræne, så har jeg altid været bedst og nok også stærkest med højre - og det er jeg stadig. Kunne det være derfor? Ellers aner jeg bare ikke hvorfor det er blevet sådan som det er, og hvordan jeg kan få rettet op på det igen? Nu ved jeg ikke om det bare er mig. Synes også jeg har dårlig kropsholdning.

    Jeg håber rigtig meget på at I vil hjælpe mig!

  14. Tror måske du bilder dig selv noget ind. Det er bestemt ikke for at være led, men tror altså ikke din lænd former sig anderledes pga. hverken dødløft eller rows, heller ikke selvom du skulle udføre øvelsen forkert. Ofte varierer ens syn på egen krop, og andre gange udvikler kroppen sig bare. Nu ved jeg ikke hvor gammel du er.

    Knoglerne former sig jo ikke anderledes når du træner og musklerne på lænden poser normalt heller ikke ud. Det vil altså sige, at hvis din lænd rent faktisk skulle bøje mere end hvad der normalt, alt efter kropsholdning, så er det højst sandsynligt fordi du har tabt dig, eller taget på. Noget du bilder dig ind. Eller fordi du har brækket ryggen, og tro mig, det ville du vide hvis du havde. Så mit råd, ud fra de informationer du har lagt frem, vil umiddelbart være, at lade være med at tænke over det, for det er garanteret bare i dit hoved. Prøv måske at spørge en anden hvis du virkelig mener det.

    VH

    Nej, det kan ikke passe. Ja jeg skulle nok have sagt allerede i første indlæg, at det er min venstre side af lænden som er mere bøjet end det højre! Altså man kan se forskellen, når jeg står op, at min venstre side af lænden er mere "spinkel" end højre siden. Jeg havde også haft ondt efter, jeg havde udført øvelserne forkert!

  15. Hej,

    Jeg havde i starten, da jeg begyndte med at træne fullbody, haft det svært med dødløft og bent over row. Jeg kunne ikke teknikken ordenlig, og det ser ud til at jeg har fået dårlige resultater. Min lænd synes at være bøjet "indvendigt". Det ser dumt ud, og får min numse til at se større ud. Jeg havde i forvejen en svag ryg. Men efter at skiftede til sumo dødløft, og to arm bent over row, har jeg fået mere styr på det, men er det ikke forsent, nu hvor min lænd er blevet skæv? Kan jeg overhovedet få rettet op på det igen, ved at udføre de to øvelser korrekt?

  16. jeg forslår igen at du sender en video af dit løfte... det er rigtig mange klaphatte i centrene, og ingen af instruktøren har (højst sandsynligt) har haft meget mere 10 min introduktions i øvelsen, maks læst en side om øvelsen og har højst sandsynligt ikke lært hvordan man underviser i den.

    Det tror jeg vil være en god idé ja. Så sent som i forgårs lavede jeg Bent-over Row. Efter jeg kom hjem fik jeg rimelig ondt i ryggen. Det er nu gået over, sådan da. Jeg kan i hvert fald ikke mærke noget, så længe jeg ikke laver øvelserne. Jeg fatter det virkelig ikke.. Jeg gøre det ellers rigtigt. Men jeg tror det var fordi, at min lænd i forvejen ikke havde det så godt pga. af de andre rygøvelser (squat/dødløft) jeg havde lavet før. Men fik så det råd, at det ville være bedst at lave Bent-over Row One Arm. Det har jeg så tænkt mig at gøre, da det ser bedre og nemmere ud. Mht. squat og dødløft vil jeg holde mig "lidt tilbage", indtil jeg har fået min teknik i orden. Jeg skal nok putte en video ind med min teknik, men vil det ikke være i orden, hvis jeg lige i første omgang sætter en video ind med squat uden vægtstang? Også lige en anden ting. Jeg synes faktisk at min venstre lænd er mere "bøjet" end min højre, hvordan kan det være? Kan det skyldes squat/dødløft?

    Nogen gange sætter jeg spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er en god ide at jeg laver squat/dødløft? Jeg har i forvejen meget tykke lår og numse i forhold til min overkrop, og det ligger ikke i min interesse at de bliver endnu større. Jeg tænkte, at hvis jeg nu trænede overkroppen mere end underkroppen, så vil lårene og især numsen komme til IKKE at se så stor ud. Er det ikke en god idé?

  17. Hej,

    Jeg har hørt noget om, at når man laver rygøvelser, som dødløft eller Bent-over row, vil man kunne risikere smerter i lænden, hvis man har en stor bagdel. Når man jo har en stor bagdel, så vil ryggen jo være mere "spinkel". Nu har jeg jo en stor numse, og har lavet Bent-over Row (og jeg har altså udført det korrekt), ligesom i alle de andre dage jeg træner, men jeg har nu fået ondt i lænden. Det lige før jeg har lyst til at droppe rygøvelserne. Kan det virkelig passe, at det er p.g.a at man har en stor bagdel? Hvis ja, hvad skal jeg så lave i stedet for af rygøvelser?

  18. Hej,

    Jeg kører på et 3-dages fullbody program om ugen, hvor både squat og dødløft er inkluderet alle de 3 dage. Jeg har trænet det et stykke tid nu, en måned cirka, og jeg er begyndt at mærke smerter i lænden. Det ikke noget som forekommer heletiden, men en gang i mellem, også er smerten over igen hurtigt. Jeg er meget sikker på, at jeg gøre øvelserne rigtigt. Jeg har fået det fortalt, hvordan man gør, også har jeg set en masse videoer omkring øvelserne. Nu ved jeg ikke om det mest er squat, dødløft eller begge dele, som er skyld i det, men hvad skal jeg gøre? Er det overhovedet smart, både at have dødløft og squat samme dag?

  19. Den bliver ikke stor som i bred, hvis den bliver større så er det bagud - men det "værste" der sker er nok at den bliver mere fast i kødet. Jeg har i hvert fald ikke bemærket den vilde forandring på røven.

    Så den bliver altså stor, ligemeget hvad? Jeg har faktisk i forvejen en lidt stor røv, og jeg vil i hvert fald ikke have den bliver større.. Jeg vil rigtig gerne træne squat, men den har jo også sine egne ulemper. Er det noget jeg burde frygte over?

  20. Jeg synes det ligner et rigtig fedt program. Mht squat så burde du læse nogle artikler og se diverse videoklip omkring teknikken - og selvfølgelig øve den med en tilpas lav vægt. Jeg har ikke den store viden omkring at guide en person i selve teknikken, men der findes en tråd herinde omkring korrekt teknik og der er en masse diskussion omkring squatteknik.

    Har lige læst, at man kan få en stor numse af at squatte. Og det har jeg slet ikke lyst til. Kan man ikke undgå det? Hvis ikke, kan jeg så ikke bare "afskrive" squat, og lave noget andet i stedet for den, eller er det en vigtig del af træningen?

  21. Det gjorde jeg engang i FW. Jeg fik det værste lorteprogram ud af det, kun baseret på maskiner. Efter en måneds tid, droppede jeg det helt - brugte ikke siden et eneste element i min træning. Totalt spild af penge.

    Jeg siger ikke at alle instruktører er ligeså inkompetente, som ham der gav mig et program. Men stol ikke blindt på dem! Få istedet lagt et program med de store basisøvelser:

    Dødløft (kræver en del tekniktræning)

    Squat (kræver en del tekniktræning)

    Bænkpres

    BOR

    Military press

    Hertil kan du evt. en masse andre øvelser (lunges, pullups/chinups, curls, extensions) - men som udgangspunkt vil det være en god start. Prøv at læse Thomas Jagd's program om fundament træning.

    Har faktisk lige fået et fullbody-program bygget op om basisøvelser. Har fået afvide, at træningsprogrammet er rigtig godt for nybegyndere.

    Programmet ser således ud:

    5x5: Squat

    5x5: Dødløft

    5x5: Bænkpres

    3x10: Bent-over Row

    3x10: Military Press

    3x10: Triceps Dip

    3x10: Barbell Curl

    3x10: Rear Lateral Raise

    3x15: Maveøvelse

    En del af dem kræver, at man har rigtig god teknik. Jeg har selv problemer med Squat, og jeg ved ikke hvordan jeg kan blive bedre til det og gøre det rigtigt. Jeg har prøvet at gøre det uden vægtstangen, men selv det er svært, og jeg ved ikke hvordan jeg skal begynde, for at gøre teknikken bedre. Nogen råd og hvad synes i om programmet?

  22. Ang. træning - det lyder som om du aldrig har trænet fast før?

    Begynd på at lave noget konditionstræning (løb, cykel, ro, whatever) og kombiner det med styrke/fitness-træning (evt. i et center).

    Start blødt op og få en fornemmelse for de forskellige maskiner og øvelser og hvor god form du er i.

    Jeg stoppede med at gå til fodbold for ca. et år siden, og tænkte så, at jeg i stedet gerne vil begynde til fitness (skulle nok have nævnt det i første indlæg), for jeg mener vil hjælpe endnu mere. Også ville jeg hører om i havde nogle konkrete bud på, hvilke øvelser er bedst for mig og de dele af kroppen, jeg er utilfreds med ...

    Måske har jeg overdrevet en smule, sådan som jeg har beskrevet min krop i første indlæg, men det er sådan, jeg nogen gange har det.

  23. Ja,

    jeg er en 16 årig dreng, som er ca. 178 cm. høj og vejer 60 kg. Jeg er rimelig utilfreds med kroppen. Jeg er noget spinkel, altså har en "flad ryg", også har jeg en stor numse. Der er også min mave, som "bobler" ud af, næsten hver eneste gang efter jeg har spist. Hvad kan jeg gøre for at få en flottere krop?