R.A.

Medlemmer
  • Posts

    92
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by R.A.

  1. Hej,

    jeg har også døjet med museskade i lang tid (3 år!) og har forsøgt mig med både fysioterapeut og kiropraktor, men har ikke ikke fået det helt store udbytte - min skade har snarere "bredt sig" så der er smerter i nakke, hals og skulder, samt en prikkende, sovende ud i arm og fingre.

    Jesper, så vidt jeg kan læse ud fra dit første indlæg er du blevet din skade kvit, og har samtidig gjort dig en del erfaringer med behandlingstilbuddene, og jeg ville derfor gerne høre dine svar/råd angående:

    1. Hvilke skader havde du da du påbegyndte behandlingen (kun nakke, kun skulder eller begge dele)?

    2. Hvordan blev dine skader diagnosticeret (røntgen, ultralyd, andet) - de behandlere jeg har benyttet virker meget skråsikre til at starte med, men jeg har for eksempel aldrig fået foretaget en ultralydskanning af mit skulderled, hvilket jeg egenlig finder underligt, taget den ringe virkning af behandlingen i betragtning.

    2. I hvor høj grad ændrede du vaner udover at benytte andet PC udstyr - har du for eksempel nedsat tiden foran PC'en, eller måske helt holdt pause i en længere periode?

    3. Var det primært strækøvelserne, ændrede PC-udstyr/vaner, eller akupunkturen der hjalp (og hvilken form for akupunktur var det)?

    4. Hvor lang tid tog det dig at blive skaden kvit da du først fik den rigtige behandling, og benytter du fortsat strækøvelser og akupunktur?

    5. sidst men ikke mindst; I hvor høj grad har museskaden påvirket andet end dit PC arbejde, jeg tænker her særligt på fysiske aktiviter (sport, styrketræning, fysisk betonet arbejde, etc.) - måtte du holde pause under behandlingen og har du kunnet genoptage aktiviteterne eller fortsatte du bare som vanligt?

    - en ordentlig bunke spørgsmål, men jeg vil være meget taknemmelig for gode råd angående disse problemer, da jeg ærlig talt er lidt træt af bruge halve/hele år på behandlinger der ikke rigtig har den store virkning, samt have de daglige smerter på arbejde og ikke mindst i fritiden

  2. Men det kan godt være det er for meget at starte med de antal reps pr dag med det samme, men ellers bruge 1 uge eller 2 til at bygge op dertil, hellere det end at brænde ud efter kort tid, så lad kroppen vænne sig til den nye træning.

    En super ide at holde fri lørdag søndag syntes jeg

    Jeg havde nu heller ikke regnet med at nå det reps antal i første uge :-) Jeg regner dog med at køre Ladders, hvor jeg, alt efter hvor mange reps jeg når, regner med at tage et par ladders indenfor hver øvelse, indtil jeg , forhåbentlig, kan tage alle reps i et stræk - og så prøver jeg nok at vende tilbage til styrketræningen.

  3. Teddy, nu har jeg læst den artikel du linkede til (har også set den før) - det eneste der er uklart for mig er hvor ofte han træner det - er det 3 el. 5 gange om ugen, og har han en hviledag ind i mellem? Ellers en god artikel!

  4. Tja, hvad vil jeg? Jeg tror egentlig bare at jeg er blevet træt af '"normal" vægttræning, og har læst et par artikler om nogle karatefolk o.lign (Frank Shamrock, Matt Furey og andre) der trænede high reps bodyweight øvelser, og tænkte at det kunne være en rar forandring. Desudne tro jeg også at den udholdenhed det opbygger kan komme til gavn hvis jeg går tilbage til vægtene.

    Men for at vende tilbage til mit "program": du tro altså ikke at 100 push ups, 20 chins o.s.v er for meget pr. dag (det skal dertil siges at jeg regner med at olde lør-søndag fri)? I så fald tror jeg at jeg vil prøve, og så evt. prøve at forbedre mit handstand senere.

  5. Jeg havde tænkt mig at træne øvelserne hver dag en gang om dagen. Øvelserne er følgende:

    Push ups - vil gerne ramme 100

    Chins - vil gerne kunne tage flere end 15, meget gerne 20 udi et (p.t. ligger mit max på 12)

    Bodyweight squats - "bare" for at vedligeholde benene. Jeg kan tage omkring 80 ud i et, så jeg regner med at køre med omkring 100-150 stykker

    Mavebøjninger - har ikke lavet dem i lang tid, men vil vel tage 25-35 stykker pr. dag

    Ser det helt vildt ud? Og er det realistisk at nå?

    Teddy, tror du iøvrigt at man kan øve sig, udover ovenstående, på handstand push ups hverdag - bare 5 reps eller derunder, uden at man vil lide af overtræning (kan tage 1½ handstand nu)

  6. Teddy, jeg har set på dragondoor, men jeg har svært ved at finde generelle retningslinjer. Jeg er klar over at det varierer fr person til person, men det er svært at vide HVOR mange armbøjninger, HVOR mange chins o.s.v man kan træne pr. dag, hvis man tager en gennemsnitsperson - hvis du selv har erfaringer el.lign. så skrev dem endelig!!!

  7. Hej,

    jeg er henover sommeren blevet mere og mere opsat på at forbedre mit rep max i øvelser som push ups og chin ups. Jeg som følge heraf tænkt mig at træne dem hver dag, men har i forbindelse hermed nogle spørgsmål:

    1. Er det klogt at tæne dem hver dag - jeg tror ikke push ups er et problem, men hvad med chins? Jeg tænker her på overtræning af muskler og CNS

    2. Hvis ja, hvordan er så den bedste metode?

    3. Kan det kombineres med "rigtig" vægttræning?

    Det skal med at jeg udover disse øvelser vil træne lidt squat kun med kropsvægt, samt et par mavebøjninger, men ikke en hel masse vægttræning.

  8. FittSmoker, jeg kan desværre ikke få dine links til at virke, men du lyder godt nok til at have "power" i one-arm push ups.

    Ang. de dér klatrere, så jeg en gang en fransk klatrer i fjernsynet. Hans morgengymnastik var bestod også af gentagne one-arm pull ups - det var sgu brutalt!

    Men der er vist ikke andet for end at jeg må i gang med noget hårdt arbejde!

  9. Handstand push ups - PR er vist 7-8 stykker

    one-arm push ups - 7 reps PR

    one-legged squat (pistols) - 30 reps eller 1 RM med 20+ kg

    one-arm pull ups - ikke endnu, but someday 

    Det var godt nok hårdt MaxP! Har du nogen tips til handstands og one-arm push ups? Jeg har forsøgt adskillige gange, men der sker ikke så meget.

    P.S. Er kropsvægtsøvelserne en integreret del af dit træningsprogram, eller er det bare noget du "hygger" dig med fra tid til anden?

  10. Hey MOLboere,

    jeg har det sidste halve års tid, grundet hjemmetræning istedet for centertræning, interesseret mig en del for diverse øvelser der kun benytter sig af ens egen kropsvægt. Der er dukket mange interessante op, hvoraf nogle af dem har været nærmest umulige for mig at lære, jeg nævner i flæng:

    Handstand push ups

    one-arm push ups

    one-legged squat (pistols) - den kan jeg, kan dog ikke komme helt ned så min bagdel rører mine læg, men næsten!

    one-arm pull ups

    Jeg ville gerne vide hvilke øvelser I kan udføre (list venligst kun dem der er relativt hårde, dvs. undgå mavebøjninger, armbøjninger o.lign.). Hvis I har nogle tips til hvordan de nemmest læres, så skriv også gerne dem med.

    I må også meget gerne skrive om I mener at øvelserne har haft positive effekter på: styrke, udholdenhed og muskelvækst (og evt. balance)

  11. Hej Blackice,

    på siden www.bodybuilding.com har jeg en gang fundet følgende program, hvor biceps (triceps) trænes hver dag program Det er ikke Pavel der har lavet det, men det bygger på hans GTG princip

    Håber at det kan hjælpe dig (og husk nu; hvis du prøver det, så skriv endelig om det var godt eller dårligt)

  12. (Anyone) Kan finde på at lave noget dynamisk udstrækning som del af opvarmningen, plus at jeg har nogen faste strækøvelser jeg laver hver morgen og aften pga min svajryggethed, men aldrig efter træning.

    Anyone, hvad er det for nogle strækøvelser du gør for at komme din svajryg til livs?

  13. Prøv at lave et sæt hindu squats efter din regulære bentræning. Kan du lave et sæt på 100 plus kan det kun hjælpe på vaskulariseringen og kapilariseringen i dine ben.

    Hvad betyder vaskularisering og kapilarisering?

  14. Inde på siden www.mattfurey.com huserer en fyr ved navn Matt Furey, der lover alskens velsignelser. Selvfølgelig er de overdrevne, idet han forsøger at sælge sine bøger derinde, men er der nogen af jer der har erfaring med noget af hans træning? Umiddelbart virker det alt for godt til at være sandt (han påstår at hans system øger, fleksibiliteten, udholdenheden og styrken i ens krop, og at visse af hans programmer/øvelser også er muskelopbyggende), men tror I at noget af det med fordel kan implementeres i anden træning? Og isåfald hvilke af øvelserne? Personligt kunne jeg da godt tænke mig at kunne udføre handstand push ups (ifølge Furey skulle korrekt udførelse af disse hjælpe gevaldigt på ens overhead presses, samt give massive skuldre, arm -og nakkemuskler) - men er de så gode som han påstår. Jeg kan selvfølgelig godt regne ud at hvis man kan banke over 100 push ups af, så har man en god udholdenhed, men hvad med muskeludviklingen, vil det virkelig give noget, og i så lidt tid som han foreskriver (15 minutter hver dag)?

    Tanker omkring hans træningsfilosofi, samt kropsvægtøvelser iøvrigt (deres virkning iforhold til styrke, muskelvækst, og udholdenhed) må I meget gerne poste, da jeg efterhånden er begyndt at blive mere og mere tændt på at bruge primært kropsvægt øvelser (evt. kun kropsvægtøvelser)

  15. Tja, Teddy, nu har du jo i rosende vendinger kommenteret Pavel's "The naked warrior" bog, så mon ikke en-arms push ups er en oplagt øvelse? Den rammer vel også brystet? Og så selvfølgelig de der pistols. Jeg mener iøvrigt at der en del programmer inde på dragondoor.com under deres "martial arts-ting" hvori der både indgår bodyweight øvelser, samt vægtøvelser ( som regel cleans og snatches) - det må da kunne give en del funktionel styrke. Iøvrigt, postede du ikke en gang selv et link til en side på www.bodybuilding.com hvor der var et program der kun bestod af side bends, pull ups og dødløft? Hvis ikke du har prøvet det program er det vel også værd at prøve.

  16. OK, mange tak for de gode svar. Nu kan jeg desværre ikke selv lave en-arms push ups endnu (det går lidt bedre med pistols, omend jeg ikke kan komme helt ned i "bundstllingen", men næsten), så måske jeg skulle overveje det.

    CoqRouge, hvordan foregår det når man køber den elektroniske bog? Sender han den pr. e-mail eller? Den må da alligevel fylde en del megabyte?

  17. Hej,

    jeg husker en tråd for ca. et par måneder siden, hvor det blev diskuteret om Pavels Naked Warrior bog (den med "bodyweight"-øvelser) var værd at investere i. De, der allerede havde købt den, lovede at de ville skrive et lille review af bogen her på MOL, og så er det jeg er blevet lidt utålmodig, så derfor: Kom med reviewet! :-)

    I må meget gerne både beskrive indholdet, samt om I mener den er pengene værd (og om I er blevet i stand til at udføre en-arms push ups og pistols)

  18. Hej,

    jeg faldt over denne artikel www.bodybuilding.com. det ser jo umiddelbart meget interessant, mn det bryder immervæk med princippet om at have nogle hvile dagen imellem træningsdagene. Godt nok står programmet kun på i 2 uger, men tro I det virker på muskelvæksten. Selvfølgelig foreskriver programmet at man ikke skal ramme failure, men alligevel - personligt tror jeg mest det vil øge styrken/udholdenheden, men tror I man kan få tilvækst på armene?

    Giv jeres bud, samt begrundelse!

  19. du kan træne hele kroppen med de 2 øvelser + et bens squat(pistols) og for mave

    http://www.dragondoor.com/cgi-bin/articles...3&articleid=167

    Teddy, vil det ikke være svært at træne sin erector spinae, hvis man kun bruger armstrækkere, pull ups, pistols og den maveøvelse du har linket til? Umiddelbart ville jeg mene at man i så fald skulle bruge noget extra vægt på sine pistols, og det tror jeg da er hårdt (eller også er det bare fordi jeg ikke har kunnet lave en rigtig pistol endnu)

  20. Der skulle klart være et BB/styrke tillæg til SU'en på et kilo eller to....Det er ret nemt at æde og drikke sig MEGET fattig....Det er sku næsten mit største problem med hensyn til træningen. 

    Rommel

    Yep, det har også været mit problem - med mindre man vil leve af mel og madolie, er det svært ikke at sprænge budgettet med madindkøb.

  21. Et trick til at få upright row mere skånsomme, er at have et bredere greb på stangen. Desuden er det vist ikke nødvendigt at løfte stangen helt op til hagen - til starten af halsen burde være rigeligt. Jeg bryder mig heller ikke selv om laterals, men kan egentlig godt lide upright rows - men pas dog på de første par gange (ligesom med alle andre løft!)