BlueBoden

Medlemmer
  • Posts

    81
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BlueBoden

  1. Æg, Mælk med høj fedt, Mathilde med høj fedt, ymer og yoghurt.

    Det er bare nogle af de ting jeg brugte, da jeg var i ca samme situation.

    Jeg kunne PT aldrig drømme om at købe protein pulver, når jeg kan få mere kvalitet for pengene i rigtig mad. Eks. Æg, Kylling, hakket kød.

    Det med 1 æg om dagen passer meget godt, måske endda i overkanten, jeg mener når vi ser på hvor meget mad folk spiser i dag. Særligt begyndere, som egentlig burde fokusere mere på nogle gode stærke øvelser. Bænk, squat, dødløft. osv.

  2. Det er mange måltider på en dag, når du træner så lidt.. Og så vælger du samtidig at tage en protein shake, hvilket egentlig egner sig bedst som erstatning til et rigtigt måltid, når folk ønsker at tabe sig. Eller til folk som vil tage på, som supplerende måltid.

    De der crosstrainer maskiner egner sig bedst til folk med helbredsproblemer. Tag du hellere nogle længere løbeture, op imod 30-60minutter, hvis du er i form til det.

  3. Kalorietælling er noget af det sidste du skal tænke på i din situation, der er stort set kun relevant for personer der forsøger at tabe sig, eller holde en bestemt vægt.

    Styrketræning kan også belaste hjertet, så du skal nok være meget forsigtig i starten. I øvrigt er bulking normalt heller ikke relevant for begyndere, da de fleste allerede spiser tilstrækkeligt i forvejen. Det vigtigste for begyndere, er at lære øvelserne at kende, og få opbygget en grundlæggende styrke de kan arbejde videre med. I dit tilfælde derimod, kan det måske godt være en god ide..

    Men hvorfor snakker du ikke med din læge eller diætist omkring det? Overspisning, som du kalder det, efter et tilbagefald virker ikke som et dårligt tegn. Det tyder på du har viljen, men stadig er bekymret for at overspise, selvom du sikkert ikke har overspist.

  4. Kom gerne med bud til forbedringer :4thumbup:

    30mins var ikke meget, og jeg vil bestemt sige drop step maskinen, det er på grænsen til det latterlige (men også kun lige). Der findes et utal af fitness maskiner, der ikke rigtigt giver noget ordenligt tilbagekast, og step maskiner er lige på grænsen til at tilhøre den kategori.

    Med en mave som din, der ville jeg bestemt ikke bekymre mig om fedt. Jeg ville måske tværtimod overveje at tage lidt på, og droppe metal dimsen i navlen.

    Jeg er ikke tilhænger af faste programmer, og slet ikke for begyndere, og det er der flere grunde til. Men jeg vil da sige, så meget cardio som du har tid og lyst til at integrere i dit program. Og så sats også på nogle længere ture, (det er virkeligt noget der kan mærkes på konditionen.)

    Brug Motion-onlines ruteopmåler, som er den bedste jeg PT har kendskab til. Den kan også udregne kondital ud fra hvor længe du var om at løbe, uanset distancen. Det er sikkert ikke så præcist, men tror det giver et godt tal, som du så kan sammenligne med resultater fra den gamle 12minutters løbetest. http://www.motion-online.dk/rutemaaler.htm

  5. 20 dage er en overdrivelse. Det afhænger også af ens tolerance. Nogen kan nemt drikke en flaske vodka på en aften, uden at have hverken hvedepine eller andet dagen efter. Tolerancen har også indvirkning på efter-virkningerne.

    Der sker dog ikke noget med konditionen så vidt jeg ved.. Du skal nok regne med minimum 1-2 dages pause, før du er helt klar til at løbe igen.

    Men når vi begynder at nå alkohol i de mængder, så er det ikke særligt sjovt at drikke sig fuld. Vodka i små mængder smager godt, men tager du nogle ordenlige slurks, så er det noget af det mest vederstyggelige der findes!

  6. Det er dumt at bruge penge på pulver, når bedre resultat kan opnås langt billigere.

    Gode kilder til billig protein er: mælk, æg, og forskelligt kød.

    Jeg variere selv lidt imellem forskellige ting, men har brugt både sødmælk, ymer, yogurt, klassisk kakao (med høj fedt procent), og æg.

    Selvfølgelig skal du ikke spise dig mæt i ymer, men det kan være en nem og billig måde at komme i overskud på, som supplement til alt det andet.

    Begynd så og cut når du har nået en ønsket vægt, og/eller begynd at øge dit aktivitets niveau, alt efter hvad du kan mærke vil fungere bedst.

  7. Min egen erfaring har været, at motivationen kom efterhånden som jeg kom i form. I starten havde jeg nogen at løbe sammen med (startede da jeg var omkring 14-16), nu kan jeg godt løbe alene, uden det har nogen betydning. Men det kan være en god ting, at have nogen at snakke med undervejs, så glemmer du måske lidt du er træt, og så har du pludselig løbet ca 12km. ^^

    Grunden til mange ikke bryder sig om løb, er ofte, at det er så hårdt som det er. Det kan være nemmere, at sidde og hygge sig på en cykel. Men du får så til gengæld heller ikke ret meget ud af det, med mindre du tilfældigvis løber ind i stærk modvind.

    Pas også på med at holde for lange pauser. Det kan være fint at tage en månedes pause en gang i mellem, plus eller minus. Men længere pauser, afhængig af så meget, kan virke de-motiverende for, at gå i gang igen. Nettop fordi de første par ture kan virke hårde, i forhold til din tidligere form.

    Når du først er kommet i form, så behøver en løbetur nødvendigvis ikke, at være hårde end en gåtur til 7-eleven efter forsyninger til en god hygge aften. ;-) Der er måske nogle dage hvor du vælger at presse dig selv, og så nogle andre dage hvor du går efter distancen, frem for hastigheden.

  8. Prøv eksempelvis at efter-stramme ved, at dreje på selve vægt skiven. Nogle gange kan jeg lige give den lidt ekstra på den måde, og det holder fint uden pakning.

    Kunne også være du er for voldsom, hvis du svinger for meget i stedet for at løfte, så kan du næsten få alle skiver til at løsne sig, med eller uden pakning..

  9. Så længe du får dækket dit behov, er det mere eller mindre ligegyldigt hvor mange gange du spiser/drikker på en dag.

    At du føler at mangle energi, kan være et tegn på dårlig kondition, og den slags kan nemt blive værre når du bliver ældre.

    Jeg vil fraråde dig at lægge en kostplan, brug i stedet tiden på at motionere, det vil normalt også give mere energi i hverdagen. Træthed kommer sjældent som resultat af dårlig kost, med mindre du spiser for lidt, har sukkersyge, eller har et eller andet du mangler i kosten.

    Hvad angår mad og slik, så sagt på en ordenlig måde. Det er sundere at spise det mere i slik, som du ellers ville have spist i mad. Det er ikke sundt at spise begge dele!

    Chips og chokolade er ikke usundt. Men visse typer slik er stort set kun sukker, og det er der altså ikke meget næring at hente ved.

    Slik er ikke direkte usundt, der hvor det bliver usundt, er når du også spiser dit sædvanlige måltid mad.

    Kalorier er det sidste jeg vil bekymre mig om hvad angår slik! Men tænk alligevel over hvad for noget slik du spiser, der er visse slik typer, karameller eksempelvis, som virkeligt er ødelæggende for tænderne.

  10. Det med at veje maden, er kun for folk der virkeligt er overvægtige, eller er nødsaget til det, fordi de har anoreksi som karrierer. Sidst lad os endelig ikke glemme alle litteratur narkomanerne, der bruger det meste af deres tid på, at læse kostplaner, og latterlige trænings programmer, som alligevel sjældent virker, eller bliver holdt.

    Det er dumt at forsøge at tabe sig, udelukkende igennem kosten. Jeg vil, hvis det er muligt, altid foretage noget løbetræning, cykling, roning, eller svømning.

    Faktisk tror jeg det for de fleste vil være en svær opgave, at tabe sig udelukkende igennem kosten. Det kan endda være skadeligt, og muskelnedbrydende, hvilket bare er skyld i det bliver endnu sværere, at fortsætte vægttabet.

    Du vil også bare tage det hele på igen, når du begynder at spise normalt igen, og det kan godt være svært, at overholde en streng kost resten af livet. Det er da bedre at forbrænde noget mere, og få opbygget noget muskel masse som skal vedligeholdes.

    En smule kondi træning, kombineret med lidt styrketræning, vil som regel sætte skub i tingene. Hvis ikke, først da kan man forsøge at spise mindre.

  11. Det er slet ikke noget begyndere skal eksperimentere med. Begyndere kan ofte alligevel flerdoble deres styrke på relativ kort tid. Det vil af samme grund være ganske overflødigt, eksempelvis at tage hormoner. Men det vil så i modsætning til de andre produkter, rent faktisk have en målbar virkning.

    I øvrigt er nævnte produkt svindel, af samme skuffe som massage apparater, O.l. Der blev/bliver lavet til folk der gerne vil tabe sig. De har begge det til fælles, at de absolut ikke virker. Det som derimod virker, er hård træning og masser af mad.

  12. Hej jeg er en dreng på 14.

    Jeg har længe tænkt over, om jeg skulle gå igang med at styrke træne, og har nu besluttet mig for at gøre det, så jeg vil lige høre, om nogle af jer måske kunne give mig nogle fifs om, hvordan man får sixpack. Jeg har hørt at, hvis man løber og så træner, så brænder man muskelmasse af, passer det ?

    Og hvor lav en fedt procent skal man ha for at få en tydelig sicpack, hvor tit skal jeg træne og hvordan? (jeg kan ikke gå i fitnesscenter da jeg som sagt kun er 14) kom evt. med flere fifs (:

    /Zaki

    Du brænder ikke muskelmasse af ved at løbe. Der er heller ikke nogen bestemt fedtprocent, hvor du bare pludselig har sixpack.

    En lavere fedtprocent kan være en hjælp, men for de fleste skal der også lidt træning til. Det ser ikke pænt ud, hvis du i forvejen er tynd, og så begynder at tabe dig, alene for at få sixpack. Prøv i stedet, at fokusere mere på træningen.

    Tænk ikke på fitness centre. Prøv i stedet, at opbygge lidt kondition og styrke, ved at træne med din egen kropsvægt. Du kan så senere overveje enten, at investere i nogle vægte, eller starte i et center. Du kan i øvrigt finde mange gode eksempler på hvordan de forskellige øvelser skal udføres, via http://youtube.com

    Side Crunches er en god øvelse at få flettet ind, jeg har selv haft glæde af Side Bends kombineret med normale Crunches. Søg selv for at finde eksempler på hvordan de forskellige øvelser udføres.

  13. @Blueboden.

    Jeg vil fastholde, at det er præcis, hvad moderne ernæringsvidenskab siger.

    Måske er du interesseret i at kigge på DRs Videnskabens verden og lyttet til programmet om infektionssygdomme og programmet "hold dellerne væk". Har du mod på at høre flere videnskabsmænd tale for at der netop findes (overvejende) sundt og usundt fedt, så siger du bare til.

    Hilsen

    Hr. K

    Omvendt kunne man også tænke lidt rationelt og selvstændigt. Men hvis man er i målgruppen for DRs slanke udsendelser, så er det nok tvivlsomt om det vil ske.

  14. Jeg er en pige på snart 22 år, jeg er ca 172 cm og vejer nok omkring små 75 kg - jeg har aldrig rigtig trænet før (kun ganske få gange) det eneste form for sport jeg har udøvet har været ridning i en del år (har dog ikk reddet i 3 år nu)

    Jeg ønsker meget nu at få tabt mig små 10 kg ca, blive mere sund og strammet lidt op - melder mig nu ind i træningscenter, og har planlagt at træne et par gange om ugen sammen med kæresten..

    Det jeg har brug for hjælp til, og mener virkelig stor hjælp <- jeg aner nada, har altid været en pige der er vokset op med brun sovs og kartofler. Er på gode forslag og tips til en go/sund kost og nogle trænings måder, og planer som kunne være noget for mig.

    Håber meget at der er nogle som vil hjælpe :-)

    Du behøver sandsynligvis ikke ændre så meget på din kost. Hvad spiser du ellers udover sovs og kartofler? Forhåbentligt for du også noget kød, eller tilsvarende protein indholdsrigt???

    Med mindre du bor i midten af København, så er et træningscenter normalt spild af penge. Du kan opnå meget ved at træne ved din egen kropsvægt, hvilket ville inkludere enten cykel og løbetræning. Du kan altid, når du er begyndt at blive stærkere og/eller komme i bedre kondition, overveje træningscenteret. Men for de fleste begyndere, vil det være fuldkommen overflødigt.

    Du er som dårligt overvægtig, og hvis ellers du holder fast i træningen og spiser som hidtil, så du vil sikkert opleve at tabe dig relativt hurtigt.

  15. Det kommer lidt an på højden og kropsbygningen, men det er ellers en meget normal vægt for din alder. Og jeg tror ærligt talt ikke du vil kunne mærke den store forskel. Om du vil have glæde af at tage på, må du nok bedst selv kunne vurdere, men jeg tror ikke du skal forsøge at tabe dig.

    Hvis ikke du også er interesserede i bodybuilding, så er der vel heller ingen grund til at begynde og overspise.

  16. Det lyder som om, at du skal sætte dig ind i grundlæggende ernæring. Motion-online har nogle gode artikler om kost på forsiden. Alternativt findes der et væld af oplysninger på altommad.dk eller du kan læse her:

    færdig med slankekure. Del tre - nu med kostplan.

    Hr. K

    At noget "Lyder som om" er ikke altid ens betydende med at det forholder sig sådan. Fedt myterne er mange, og vi er ikke nået toppen af bjerget hvad det angår. At en bestemt type fedt skulle være "dårligt", er taget direkte ud af den blå luft, og giver ingen mening overhovedet.

  17. Smid det i blenderen, så glider det nemmere ned. I øvrigt er fedt ikke usundt, heller ikke det såkaldte "dårlige" fedt. Og så er der også nogle helt andre variabler for hvad der er usundt, og i hvilke mængder, for folk som er fysisk aktive.

    Du kan også købe fiske-olie, det er sådan set det som er vigtigt i fisk. Ellers nyder jeg også hellere selv en god bøf. Men øl? Seriøst..

  18. Jeg har da heller aldrig ejet et puls ur selv, og aner ikke hvad min max er.

    Hvilket så kunne være den eneste grund til at anskaffe et, af ren nysgerrighed til det.

    Men jeg kan ikke se hvordan det skulle hjælpe mig med at komme i bedre form. Da jeg i sin tid startede med at løbe, foregik det ved at sætte den ene fod foran den anden, og den teknik har jeg tænkt mig, at blive ved med at bruge.

    Hvis du så kommer i bedre form, så er det vel ikke sværere at sætte tempoet lidt op, og/eller øge distancen.

  19. Den slags flueknepperi kan jo i grunden være ligegyldigt, særligt for folk som nok aldrig i deres liv, kommer til at ligne noget som nærmer sig en bodybuilder.

    Og hvis der alligevel kun er afsat en time til træning, så kan det næsten være lige meget, at beskæftige sig med spørgsmålet overhovedet.

  20. Gad vide hvordan han har fundet på den vanvittige ide, at vi mennesker er "genetisk programmeret" til at spise om natten. Havde han lavet hans lektier, så vil han nok kunne forstå, at det er meget individuelt hvordan folk de spiser, og at vi også kan tilpasse os til at spise mere "ujævnt".

    Og tjekker man hjemmesiden.... Så har den præcist samme "look and feel" som alle andre helse/natur sider, som lader til at være dybt begravet i "naturligt" er bedst mentaliteten.

  21. Dit problem er ganske enkelt at du spiser for lidt. Hvis du spiste mere, ville du også være mere sluten.

    Du skriver du er glad for at have tabt dig 5kg? Hvor meget vejer du siden du skriver det? Jeg vejer selv omkring 85kg, og ville være glad hvis jeg tog 5kg på.

    Til sammenligning kan jeg godt kværne en familiepizza alene, eller spise en pakke hakket oksekød, (Dejligt nemt lige, at ælte en sådan klump og smide på panden). Det er dog kun noget jeg gør lejlighedsvist, "normalt" forsøger jeg at dele mine måltider lidt op. Dvs. I stedet for at spise det hele på en gang, tager jeg halvdelen om morgenen/eftermiddagen, og resten om aftenen.

    Jeg løb også meget før i tiden, og i min erfaring blev mine tider nu ikke dårligere af at tage 15kg på. Jeg har holdt dem fint, nogle gange til trods for måneders pauser, og de var bestemt ikke dårlige.

    Jeg havde det problem, at jeg var meget kræsen, men det overvandt jeg ved at tvinge det ned alligevel. Og det med ikke at være sluten, det kan du overvinde hurtigt ved at tvangs spise nogle gange. Eksempelvis ved at forsøge at spise en familiepizza alene. Jeg tør faktisk næsten garantere dig for sluten kommer helt naturligt efterfølgende, hvis du først har gjort det nogle gange.

  22. Hej Motion-Online.dk

    Jeg er 17, 184 Cm høj, 65 Kg - Så jeg er en spinkel fyr :-).

    Jeg påbegynder snart løbetræning, da jeg spiller for meget computer og bevæger mig for lidt.

    Min kondition er relativ dårlig, så jeg har fundet et program man kalder Navy Seals nr 1 til at komme i en nogenlunde for med over 9 uger. (se vedhæftning)

    Da jeg aldrig har løbetrænet før, men ikke har tiden pga skole og arbejde til at dyrke en fastlagt sport. Jeg skal selv disponere over løbningen.

    Jeg har 2 spørgsmål:

    - Min løbetræning kommer til at foregå om aftenen, er det bedst før eller efter aftensmad?

    - Skal intensiteten i træning være fuld gas hele vejen eller giver det bedre resultat med interval?

    Alle gode tips til en nybegynder er selvfølgelig også velkomne!

    Mvh

    Kasper

    Fuld gas hele vejen vil nok være for hårdt. Men høj intensitet vil være at foretrække.

    Men mit råd vil klare være, glem alt om programmer i starten. Det er stressende/besværligt at overholde, og skuffende hvis du ikke er i form til det.

    Start med at løbe en gang om ugen, og sæt det op til et par gange hvis du er frisk. Det er ligegyldigt om du løber før eller efter du har spist, men jeg har hørt at nogen godt kan få kvalme hvis de løber efter de har spist, personligt har jeg ikke det problem.

    Kombiner det evt også med lidt styrketræning. Mavebøjninger, armbøjninger, og hvad du nu finder på. Og så se at tag lidt på, du må virkeligt være tynd. Jeg er kun 2cm højere end dig, da jeg var på din alder vejede jeg ca 70kg, og kunne nå rundt om mine overarme med to fingre, tal slet ikke om underarmene! Det har noget tung biceps/triceps og Omvendt curl træning ændret på for mig, så nogle håndvægte kan sikkert anbefales, hvis du har det på samme måde! :4thumbup:

    Men os "nørder" har vel tendens til at glemme at spise. wow, crysis eller hvad det nu er i spiller idag! Computerspilene er for mig udskiftet med arbejde, og

  23. Jeg har ikke været klar nok i spyttet. Hans udmelding drejer sig kun om løb over lange distancer, dvs. marathon og derover.

    Jeg må hellere tilføje, at han ikke er en gammel, forstokket fys, men derimod både erfaren, engageret og interesserer sig meget for løb. Det er mit indtryk, at han er modtagelig overfor kvalificeret modspil.

    Jeg stoler i øvrigt også mere på evolutionens støddæmpning end Nikes, og jeg har ikke noget problem med at lyde som en hippie! :laugh:

    Nu var mit indlæg, skrevet med en god potion humor, her gælder det lige om at læse imellem linjerne.

    Men sådan mere direkte skrevet. Ligesom store dele af helse/selvhjælps industrien, der forsøger at sælge dig et langt og sundt liv, på alle mulige vanvittige grundlag, som enten kun meget opmærksomme, eller fagfolk er i stand til at gennemskue, så har jeg stærkt på fornemmelsen at grundlaget for forfodsløb, er meget tyndt. Jeg kender det for godt, til at hoppe på den slags. Min kritik er ikke direkte rettet imod fysioterapeuter, og kan måle sig med min kritik af andre, husk på at der er et menneskeligt element hos alle.

    Faktisk så er mange idræts folk, bedre til at vurdere skade risiko O.l. End fysioterapeuter, nettop fordi de selv har en erfaring, og måske personlig føling, som de så kan kombinere med en viden, der er tilsvarende til det en fysioterapeut ligger inde med på samme område. Det er den uofficielle sandhed, officielt skal du henvende dig til "professionelle", inden du kaster dig ud i noget. Men de fleste som træner seriøst, er da ligeglade med hvad de mener om deres aktiviteter.

    Dit eksempel med at din fys ligefrem sætter tal på, hvor meget en sene kan klare, er bare et udmærket eksempel på den panik-information der tumler rundt i blandt hoppy motionister omkring skader. Vi ved nemlig at sener og ledbånd også vil blive styrket af træning, altså er der mange flere variabler der har indflydelse på hvor meget kroppen kan klare, det er derfor mere eller mindre håbløst at sætte tal på det. Det giver heller ikke mening at en sene kan klare 10km, men ikke kan klare 40km, hvad skulle årsagen være til det pludselig siger "knas"?

    Inde for bodybuilding, er der folk som er bange for at gå for tungt i bestemte isolationsøvelser, fordi de mener det er en lille muskel, men så er der eksempler på at andre nemt tager det dobbelte, eller mere i vægt. Altså er der en hel bunke af fejlagtig information i omløb, som sikkert bunder i en misforståelse af kroppens signaler, (også hos motionsløbere).

    Husk så på at sener og ledbånd også bliver stærkere af træning, selv knoglerne bliver styrket. Så den med den ene stil, skulle være bedre end den anden, det hopper jeg ikke på, (Måske med undtagelse af at løbe baglæns vs forlæns, eller ligefrem at løbe på hænderne). Der er alt for mange variabler på spil, til at det giver nogen menig for mig!

    Et spørgsmål til forfodsløb. Hvordan er det egentlig at løbe hurtigt? Dvs ca 20km/t, det kunne være interessant at afprøve. Nemmere? Sværere? Men det vare nok et stykke tid før vi for svar på det. Jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at prøve. :4thumbup:

    Har du nogensinde hørt om træthedsbrud, f.eks.?

    Med hensyn til "træthedsbrud", så bunder de fleste sikkert i manglende restitutionstid eller overbelastninger hos folk som ikke har været i god nok fysisk form.

  24. Du kan ikke sige at efter x tid, må der slet ikke laves noget. Der er for mange variabler, til at det giver mening for mig.

    Hvor det bliver alvorligt, er der hvor der er forskubbet sig noget, læsioner, osv. En måneden, er altså heller ikke så lang tid, (med eller uden behandling). Så det vil nok ikke sætte meget skub i tingene, at prøve alle mulige forskellige behandlinger. Hver "professionel" har deres egen mening, og det kan godt få en til at tænke på, hvor effektiv deres behandling overhovedet er. En skade tager den tid, en skade tar!

    Nu ved vi heller ikke, hvor stor "belastning" han har forsøgt med. Men at han siger, at han har tendens til at "låse", kunne tyde på han dog har forsøgt. Efter en skade, så er det vigtigt, ikke at lægge ud med ens tungeste, man må forvente lidt helings tid. Personligt ville jeg starte helt uden stangen, eller med stangen alene, og så gradvist arbejde mig op, alt afhængig af om det bliver bedre eller dårligere. Det er også vigtigt at forsøge at beholde så meget styrke som muligt. Smerter i ryggen efter en skade, kan skyldes at musklerne ikke er kommet sig helt, ligesom så mange andre ting.

    Behandling er kun gavnlig, i det øjeblik, der er behov for den. Forstå mig ret, det er vigtigt at få fastslået. Men derudover vil jeg ikke spilde et sekund på hverken fysioterapeut, kiropraktor, eller andre personer.

    Det er lidt håbløst, at fortsætte med, at gætte sig til hvordan og hvorledes. Men noget af det første at gøre efter en skade, vil da være at få undersøgt om der er opstået en skade, som kræver behandling. Ikke at opsøge alle mulige tilfældige behandlere.