laur1067

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by laur1067

  1. Tusind tak for svar!

    I starten gik jeg meget op i min hastighed og pressede mig selv op i den hastighed jeg synes jeg burde, men det kunne jeg godt mærke ikke helt holdt i længden. Så jeg droppede uret og GPS'en og fokuserede i stedet bare på at vænne mig til at løbe igen og at nyde turene, og min hastighed er derfor ikke ret høj (bliver i hvert fald ret tit overhalet!).

    Jeg er ligeså stille igang med et vægttab også, men da jeg tidligere har oplevet hvad alt for få kalorier kan gøre ved ens træning (har været på nupo engang for første og sidste gang), så sørger jeg for at få kalorier nok, og jeg synes egentligt også det jeg så spiser er fornuftigt. Det har i hvert fald været samme kost siden jeg begyndte at løbe. Jeg er ikke så god til al den tællen kalorier, men får cirka 1600-1800 kalorier om dagen, lidt ekstra de dage jeg løber da jeg ofte spiser f.eks. et stykke frugt lidt før jeg løber.

    Kunne det evt være en ide at dyrke noget andet motion også? Decideret styrketræning er jeg ikke så god til (læs: jeg gider ikke), men ville det være en ide f.eks. at svømme en gang om ugen, eller måske gå nogle ture, eller gør det det bare værre? Jeg plejer at være aktiv rytter, men da jeg lige nu kun har en ung hest der ikke er tilredet rider jeg pt ikke.

    Synes bare det er underligt at jeg for 2 uger siden godt kunne løbe 25 minutter (godt nok med en lille pause) uden at mine ben bliver sådan, men nu kan jeg ikke? De er fuldstændig jelly fra de øjeblik jeg sætter i løb!

  2. Hej!

    Jeg håber der er nogen der kan komme med et rigtigt godt råd :)

    Sagen er den, at jeg begyndte at løbetræne i forbindelse med et træningsprojekt på min skole for et par måneder siden. Før det var det 1½ år siden jeg sidst havde løbet (!!!), og min kondition var derfor mildest talt elendig ;) Derfor startede jeg let ud, med et løbeprogram der skulle få mig op at løbe 5 km på 10 uger (er i uge 9 nu). I starten var det selvfølgeligt VILDT hårdt, og jeg blev både meget forpustet og fik meget ømme ben. Derefter fulgte en periode hvor jeg stadig blev rigtigt forpustet, men til gengæld fik jeg ikke rigtigt ondt i benene længere.

    For et par uger siden vendte det, og nu bliver jeg ikke særligt forpustet. Til gengæld er mine ben så ufatteligt trætte, og det er en kamp at komme igennem løbeturen, jeg må virkeligt slæbe mig afsted i et tempo jeg næsten kan gå fra. Det eneste jeg kan tænke på er hele tiden at sætte det ene ben foran det andet, for ellers ville jeg simpelthen give op. Jeg har ikke ondt i benene, de er bare trætte og føles nærmest som gele. Jeg synes ellers selv jeg er motiveret for at løbe, men jeg må også indrømme at fornøjelsen er lidt forsvundet. Jeg ville gerne tvinge mine ben til at løbe hurtigere, men jeg kan simpelthen ikke!

    Mit spørgsmål er derfor nu, om der er nogen der har prøvet det samme og som har et godt råd til at undgå problemet? Jeg løber pt tre gange om ugen, men har i de sidste par uger taget længere pauser (2-3) dage mellem løbeturene, men uden nogen effekt. Er det bare at blive ved? Jeg har aldrig løbet så "seriøst" før, så måske er det en periode som alle oplever?

  3. Hej!

    Jeg er efter en pause begyndt at løbetræne igen, og vil for at beholde motivationen, gerne sætte mig selv et mål. Målet er at deltage i fordmarathon i Aalborg den 3. september, men hvilken distance er det muligt at nå? 5 km, 10 km, halvmarathon eller marathon? Jeg kan på nuværende tidspunkt løbe ca. 5 km uden pause i rimeligt tempo.

  4. Tak for svaret! Jeg har det helt fint dagen efter, så det er jo dejligt at jeg ikke behøves stoppe med noget af det:) Hehe havde slet ikke set at der var en kategori der hed det, men nu hvor jeg har fået svar skal jeg bare lige finde ud af at slette mit indlæg, hvis man overhovedet kan :S

  5. Hej:)

    Jeg er en pige på 15 år der har lidt problemer med at finde ud af hvor ofte man bør træne, så jeg håber i vil hjælpe:) Jeg danser konkurrencedans og danser de første fire dage om ugen, plus at jeg bruger cirkeltræningen her fra motion-online tirsdag og torsdag. fredag løber jeg en stille tur på ca 5 km og i weekenden løber jeg den ene dag ca. 20 km på rulleskøjter og den anden dag plejer jeg som regel at være med min familie i skoven. udover laver jeg sommetider også cirkeltræning en enkelt gang i løbet af weekenden. Er det for meget eller tilpas motion? Jeg kan godt lide at træne, og vil derfor helst ikke give slip på noget af det!

    Hilsan laura

  6. Hej:) Hvis du synes, det bliver for uoverskueligt at sidde og regne ud hvor mange kalorier der er i maden, kan det anbefales at bruge siden www.housewife.dk/kalorietabel.htm

    Her kan du se hvor mange kalorier, gram protein, fedt og kulhydrater der er i de forskellige ting, f.eks. et stykke pålæg, et stykke rugbrød osv.

    hilsen laura

  7. Tak for svarene begge to, de kan i hvert fald bruges!:) Tror i at denne kostplan ville passe?:

    Morgenmad: Havregrød af 50 gram havregryn og 1 revent æble, 1 glas te

    Formiddag: 1 stk frugt

    Frokost: Lidt forskelligt, groft brød eller 1 skive rugbrød med kylling eller tun og salat

    Efter skole: 1 stk knækbrød eller 1/2 stykke rugbrdø, halv banan

    i løbet af eftermiddagen: gulerødder, 1 glas mælk

    Aftensmad: Meget varierende, da jeg jo bor hjemme, men altid masser af grønsager, brune ris eller fuldkornspasta, magert kød (self altid kun 1 portion)

    Om aftenen: grøn the

    Jeg går til dans 2 gange om ugen, løber resten af dagene, og laver styrketræning hjemme ca. 4 gange om ugen

    Hilsen laura

  8. Tak for svarene begge to:) Der er rigtig mange på min alder og højde der vejer omkring 50 kilo, (siger de i hvert fald!), så det var ´nok derfor jeg synes det var passende:) Det med frugten har jeg set i flere programmer, og i en bog, men jeg synes godt nok også at man er sulten meget kort tid efter!

  9. Hej:) Jeg er en pige på 14 år, der længe gerne har villet tabe mig, men nu skal det altså være! Jeg vil gerne tabe 25 kg, så jeg kommer ned på ca 50 kilo, er 168 høj. Men jeg har et par spørgsmål, jeg håber der er nogen, der kan svare på!

    1. Jeg har hørt flere steder, at det er en god ide udelukkende at spise frugt og grønt indtil middag, er det rigtigt? Og hvorfor er det sundt?

    2. Jeg er begyndt at løbe ca en halv time hver dag, men når jeg kommer hjem er det ikke fordi jeg er specielt udmattet, men alligevel har jeg det som om jeg er ved at kaste op. Hvordan kan det være? skulle ellers mene at jeg er i udemærket form, da jeg er konkurrence danser, og danser flere gange om ugen!

    3. Er ca. 1200 kcal passende at indtage, hvis man har som mål at tabe sig 1 kilo om ugen?

    Mange hilsner fra laura