wireframed

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by wireframed

  1. Mange tak for input, CNE.

    Jeg vil helt sikkert placere brystøvelserne tidligere som du påpeger vil være hensisgtsmæssigt. Det er sådan set meget logisk, jeg havde bare slet ikke tænkt over det med store kontra små musklelgrupper. Bryst > triceps.

    Derudover så napper jeg også rådet om flyes - den ryger oven i de andre øvelser, men tidligt i sessionen.

    Armbøjninger bliver taget bredt (min definition er ca. 5 cm udenfor skuldrene) - med ideen om, at det må gå mere i bryst.

    Jeg træner nok mest for styrke, men hypertrofi er ikke en fjende :)

    Men pt. handler det om at blive lean. Så længe jeg kan bevare det meste af massen (styrken ser ikke ud til at forsvinde) under dette cut, så er jeg godt tilfreds.

    Nu glæder jeg mig til at komme ned og træne!

    Jeg ville HELT klart tage dips med. Det er en kanon øvelse der både går i triceps, pecs, delts, rombs osv.

    Armbøjninger kan du evt. udelade. Det er ikke en dårlig øvelse men den er bare bøvlet at øge belastningen i - der er ikke meget pointe i at lave 30-40 armbøjninger hverken for hypertrofi eller styrke.

    Det at cutte handler mere om køkken end træning egenligt. :)

    K.

  2. Det er ikke helt i skoven hvad Kåre siger, ihvertfald ifølge de teorier og forsøg man kan finde på nettet.

    Det der sker er at kroppen kan befinde sig i forskellige tilstande der blandt andet er hormonelt reguleret (som de fleste ting jo er), hvor kroppen enten er i en "bygge masse" tilstand, eller en "forbrænde masse" tilstand. Den kan ikke gøre begge dele da de hormoner osv der bliver frigivet fremmer enten den ene eller den anden tilstand afhængig af hvordan du stimulerer kroppen.

    Dermed ikke sagt at man behøver tage måned-lange bulk og cut cykluser, nogle snakker også om at "zig-zag" diæter kan virke, hvor man i relativt korte forløb er enten i kalorie overskud eller underskud. Men det ændrer ikke ved at du ikke konsekvent kan ligge i ligevægt og bygge masse - ikke i en grad som de fleste vil være interesseret i. Det handler jo ikke kun om hvad der er muligt, men også path of least resistance - hvis den ene teknik tillader dig at få 5kg lean mass i en given periode, og den anden teknik 500g lean mass, så er det jo ikke svært at se hvilken metode er mest optimal.

    Dog bør man også huske på at det ikke nødvendigvis er en god ide at bruge sin bulk-periode, hvor lang den så er, til at grovæde. Hvis man har en lav fedtprocent og altså en høj lean mass, så vil man tage mindre fedt på i forhold til muskel når man øger sin vægt.

    K.

  3. En del af problemet skal muligvis findes i at dit kalorie indtag er steget efter du begyndte at træne. Som andre også har sagt, så taber man kun vægt hvis ens indtag er mindre end ligevægtsindtaget. Men når man begynder at træne bliver man ofte mere sulten, og kan let komme til at indtage mere end man forbrænder, selv med det ekstra man forbrænder til træning.

    Husk at du faktisk ikke forbrænder SÅ meget af træning, en time på en kondi cykel med godt tempo opvejer måske en pose slik, så det kan let smutte den forkerte vej.

    Jeg synes ikke man generelt skal gå og tælle kalorier, det kan let blive en usund tilgang til mad, men det kan godt svare sig nogle gange lige at lave et "rough count" for lige at tjekke op på hvordan man ligger i sit indtag - når man gør det i en periode, så får man hurtigt en fornemmelse for hvor højt ens indtag ligger uden at man skal sidde og tjekke emballager og bruge lommeregner. Det er jo ikke 50-100 kcal der er problemet, men 400kcal over om dagen, så ryger der nok ca. ½kg ekstra på om ugen.

    K.

  4. Jeg ville nok også bruge et par måneder på at smide nogle kg lean mass (muskel masse) på kroppen. Som venaN siger, du har ikke meget masse - din fedtprocent er egenligt ikke voldsom høj, men når der er så lidt muskelmasse, så virker det af mere. Hvis du cutter nu så bliver du mere defineret, men uden nogen muskelmasse vil det ikke være så imponerende alligevel. :)

    Hvis vi antager du ikke smider trøjen før Juni alligevel (det er jo DK...) så har du omkring 4 måneder, så brug 2 måneder på at få bygget noget masse, og så har du et par måneder til at skrælle lidt fedt af igen.

    K.

    Edit: I øvrigt, fair nok du ikke vil bruge penge på et center, det koster trods alt en del - men undervurdér ikke motivationen i at man tager et sted hen udelukkende med det foremål at træne. Man fristes ikke så let til at spilde tid på alt muligt andet, og har måske en tendens til i højere grad at blive færdig og træne effektivt. Kan du motivere dig derhjemme uden at det bliver halv-seriøst, så er det jo fint. Du har ihvertfald udstyret til at starte op på.