TCO

Medlemmer
  • Posts

    1,375
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Posts posted by TCO

  1. For at være ærlig så synes jeg at du skal vælge den træningsform, der passer dig bedst. Der er formentligt lidt mere at hente i det førstnævnte program men selv program nummer 2 er meget bedre end ingenting, hvis du bare vil holde dig igang.

  2. Hej igen, Frederik

    Okay jeg ville ellers anbefale dig at fx træne dig op til at løbe lidt længere distancer, men hvis du går til at atletik, så ville jeg bare følge deres træning :smile:

    Som du kan se på siden jeg linker til, så har du et VO2max på 55. (Det er måske endda en liiiille smule højere i virkeligheden, da den antager at du gjorde det på løbebane). Hvis du så kigger her så kan du se at et kondital på 55 er "højt" og alt over 57 er "meget højt" for din alder.

    Så bare klø på, det ser alt i alt rigtigt godt ud (jeg tror der kan komme til at ligge en rigtig god 5 km tid i dig) :smile:

  3. Igen, tak for jeres feedback. Jeg har i dag løbet en Cooper og jeg kan nok se at mit mål måske er lige optimistisk nok. Jeg tog 2.8 km. Mine splits (4:00; 4:23; 3:31) antyder at jeg nok lagde lige hårdt nok ud og derudover er tiden målt i ujævnt terræn. Ikke desto mindre kan jeg se at jeg nok bør moderere min træning, som i anbefaler.

    Boissez, den side som jeg linker til siger ikke at jeg bør undgå længere ture, men løbesiden beskriver at udenholdenhed bør være sidsteprioritet mens VO2max bør være 1. prioritet i de 12 uger op til et 5k-race. Jeg kan dog sagtens følge argumentet om at få mange, men skånsomme kilometer i benene, når jeg tidligere har haft bøvl med skinnebenene.

    Som jeg ser det har jeg nu følgende muligheder:

    1. Køre mit postede program i et modereret tempo, der passer til min cooper-tid (5k på ~22 min.). Det kan måske kritiseres for at næsten se bort fra VO2max.

    2. Træne 10-20-30. Som omvendt set kan kritiseres for ikke at fokusere på at få Km i benene.

    3. Lave en fiks kombination af ovenstående, eller noget helt fjerde.

    Jeg vil som nævnt gerne opnå så god en tid som muligt, men i har helt ret i at også bør tænke på hvad der gør mig en bedre løber fremfor at nedslide mig selv.

  4. Boissez, havde lige overset din post i første omgang. Ja den med at få flere KM i benene, synes jeg ofte, jeg er stødt på. Jeg synes også det program, jeg linker til, følger den filosofi.

    Omvendt set synes jeg dog også at have hørt at hvis du vil gøre noget ved din 5 K, så er det på intervallerne du skal kæmpe. Fx ses det ved 10-20-30 metoden hvor de anbefaler helt at se bort fra længere ture i en periode for at forbedre netop 5 K.

    ... Jeg kan ikke undgå at blive forvirret.

  5. Jeg har kig på et løb, som skal foregå d. 28. september. Mit håb er at jeg kan sætte mit livs bedste tid og komme igennem 5K på tiden 19:59. Derfor håber jeg at, der er nogle, der kan hjælpe mig med at optimere min træning idet jeg godt ved at det i forhold til min historik er optimistisk (men forhåbentligt ikke uopnåeligt).

    Jeg har kigget på mange af de andre tråde og derfor får i lidt af den info, der typisk efterspørges:

    Alder: 27

    Højde/vægt:172@~65kg

    Historik: Har i en længere periode ikke løbet efter en voldsom omgang seneskedehindebetændelse, som jeg pådrog mig i hæren (Havde haft kyssesyge optil). For ca. 2½ siden begyndte jeg dog på et helt basalt løbeprogram og siden den tid har jeg ikke ikke haft "off-perioder" grundet skader. Jeg lytter dog utroligt meget til tegn på smerter fra mine ben. For 2 år siden deltog jeg i et 5k-løb med tiden 21:40. Det er min sidste officielle tid, men jeg føler mig umiddelbart som en stærkere løber i dag og har derfor sagt at nu prøver jeg at kommer under de 20 minutter.

    Derudover er jeg vandt til styrketræning omend mit understel for tiden springes over hvis jeg føler mig dårligt restitueret.

    Min løbetræning over de sidste mdr. kan følges på endomondo. Derudover er jeg begyndt at eksperimentere med cykelmaskine på nogle af de dage hvor jeg ikke løber. Træningen er i høj grad inspireret af en tidligere tråd.

    Jeg overvejer lidt hoppe over på et automatisk, skrædersyet program hvor jeg ud fra tidshorisont og mål kommer frem til følgende.

    Bør jeg hoppe på dette eller noget helt tredje? Er mit mål overhovedet realistisk? Jeg håber at få noget feedback og giver selvfølgelig gerne mere info.

    På forhånd tak.

  6. Jeg har også mere eller mindre konstant bøvl med mine håndled. Jeg ved ikke om der kvalificerede bud på om vi køre en specifik håndledsprogam eller lign. i en periode. Det stinker simpelthen at det er mine håndled der er begrænsningen i nærmest alt andet end squat. :unhappy: