elsnab

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by elsnab

  1. Hej

    Jeg har netop deltaget i Salomon trail run, Blokhus, på 10km distancen. De første 5 km var i kuperet terræn og da jeg kom igennem de første fem fik jeg pludselig ondt i højre side af maven/ muskulaturen. Det gjorde så ondt at jeg måtte ned at gå flere gange for at få luft. Jeg kunne ikke trække vejret ordentligt ind fordi det pressede i mellemgulvet når jeg trak vejret ind.

    Distancen plejer ikke at være noget problem. For en måned siden løb jeg halvmaraton på 1t 53, uden problemer og jeg havde spist og drukket som jeg plejer at gøre op til løb.

    Jeg tænker at det måske kan skyldes at jeg ikke har trænet særligt meget i så kuperet terræn men kun på almindelige skovstier og min mavemuskulatur derfor ikke har kunne klare de mange stød? Er der andre der har haft samme problemer eller ved hvad det eller kan skyldes? Og om det er noget man kan forvente sker igen eller om man kan træne det væk?

    Elsnab

  2. Hejsa

    Jeg er igang med en af forsvarets uddannelser lige pt. Dog ikke en eliteudd, blot HRU.

    Der er flere ting som du skal huske at tælle med i dit træninsprogram, hvis du vil lave det optimale program som træning til forsvaret. Tænk over hvilken form for arbejde en soldat skal kunne udføre. Du skal især have fokus på styrketræning af ben (over/underlår og baller) og styrketrning til din core (alt i mave/ryg regionen) da du kommer til at slæbe rundt på en masse grej og udstyr og alle de kilo vil blive bæret af dine ben og ryg.

    Øvelser som vi bruger meget den træning vi laver:

    Squat

    Dødløft -->(få hjælp af en erfaren el. instruktør, til både squat og dødløft, så du får teknikken på plads!)

    Planken (evt. med 5 - 10kg på når du kan tage 2 min.)

    Lunges

    kropshævninger

    Bronzecirkel

    Derudover er der selvfølgelig meget almen styrketræning, men det virker det til at du har styr på.

    Ydermere, så hvis dit mål er at blive jæger skal du også tænke ting som selvtillidsøvelser, hjernegymnastik og undervandsøvelser ind i programmet. Alle kan træne sig stærke men at blie jæger kræver en del mere. En sport som undervandsrugby er noget som mange bruger i deres forberedelser til Jægerudd. Ellers er der f.eks moountainbike som også kræver styrke, balance, overblik og kondition.

    Se dig omkring hernde på Motion-online, der er masser af artikler og lign. som du kan bruge i din trænng. Sørg for at få trænet en masse forskellige ting. Også ting som du måske ikke tænker er nødvendige for at blive en god soldat. En simpel ting som at kunne klatre op i et tov er god træning for arme f.eks men også en god øvelse til din teknik og kordinationsevne. Masser af træning i teknik og balance vil også være med til at gøre din tid i Forsvaret meget nemmere

    Håber du kan bruge noget af det, til noget fornuftigt - ellers er du velkommen til at spørge!

  3. Hej alle

    Jeg har lovet at hjælpe en kammerat med at sætte hans gamle mtb i stand.

    Det går også meget fint men problemet er at lakken på cyklen er begyndt at krakelere? Hvis man banker lidt på lakken falder/skaller den af. Mit spørgsmål går på om der er noget man kan gøre ved det, altså selv, hjemme? Eller om det er bedre/kønnere at bare lade være med at prøve noget? og hvis der er noget at gøre, så hvordan og hvorledes?

    MVH Elsnab

  4. elsnab... det du skriver om, hvor har du læst deT?

    Som skrevet så er det hvad jeg har hørt fra nogle kammerater der er fysioterapeutstuderende ...

    og resten er mine egne erfaringer fra min træning... men ren logik er da at det kun kan være en fordel hvis man ikke vejer ret meget når man skal løbe og derfor vil det ikke være en fordel at træne efter store muskler hvis man har et maraton i kikkerten?

  5. Hej alle

    Som det fremgår af overskiften går mit spørgsmål på styrketræning i forbindelse med marathon. Skal løbe Copenhagen Marathon og styrketræner normalt et par gange om ugen, men overvejer om jeg bør scratche dette helt nu hvor jeg går ind i en mere koncentreret løbeforberedelse, eller om jeg stadig skal gøre det? Er specielt i tvivl med overkroppen, da det giver lidt sig selv at der ikke bliver plads til meget bentræning da jeg løber meget.

    Skal jeg bliver ved med at træne overkroppen? og hvis ja, på hvilken måde(mange eller få gentagelser, lille eller stor belastning)?

    Der findes naturligvis en del om emnet, men der findes sikkert en masser med personlige erfaringer herinde, hvad synes i ?

    /fcqv1st

    Jeg træner også til mit første maraton, (berlin) og har lidt samme problem. men har snakket med en del fys.studerende og de mener at man kan få en masse ud af at have trænet overkroppen. Her er lige en hurtig stak stikord til hvad de nåede frem til:

    Mave/ryg: de er med til at give stødabsorbering i firbindelse med løb og kan derved forhindre at du får ondt i ryggen på den lange distance. derudover styrker den også din rotation, som du bruger i forbindelse med dine armsving = hurtigere løb

    Den brede rygmuskel: stabiliserer og bevæger rygsøjlen, samtidig med at den trækker armene bagud. hjælper med at bremse rotationen igen. jo stærkere du er omkring din rotationsbevægelse jo mere kan du få ud af hvert skridt.

    arme/skuldre: de kører modsat af rotationen og skaber balance. kan virke stødabsorberende på nakken.

    Håber du kunne bruge de råd til noget.

    Med hensyn til gentagelser så syntes jeg personligt at jeg får mere ud af mange gentagelse med forholdsvis lav vægt. Altså træne udholdenhed. Især da du ikke vil løbe maraton med alt for meget muskelmasse at slæbe rundt på. Hvis du træner i et center hvor de tilbyder holdttræning kan jeg anbefale div. pump hold, da jeg selv personligt har svært ved at træne udholdenhed alene.

    men du kanb ihvertfald sagtens score point på styrketræning i forbindelse med løb. Held og lykke med jeres maratons :)

  6. Hejsa

    Jeg er så småt begyndt at samle ind til at kunne træne hjemme i haven, efter at være blevet inspiret af flere videoer på youtube, og har indtil videre et reb og en sandsæk og en pull-up bar (en metalstang) til at ligge.

    Jeg kunne godt tænke mig at høre om der var nogen derude der havde nogle flere ideer til hvad man kunne bruge derhjemme som ikke fylder så meget og kan anvendes på flere forskellige måder?