AndersJ

Medlemmer
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by AndersJ

  1. Da jeg bor et sted, hvor jeg desværre ikke har mulighed for at gå til Yoga, Pilates eller andet Stretching er jeg nødsaget til at prøve mig frem på egen hånd. Jeg synes det er meget svært at gøre ud fra diverse bøger mm, hvor jeg har haft mere held ud fra DVD'er. Jeg vil derfor spørger om I kan anbefale nogle gode Stretching/Yoga DVD'er?

    Selv bruger jeg lige nu følgende DVD'er:

    Super Joints with Pavel Tsatsouline

    P90X Yoga X

    P90X X Stretch

  2. Personlig har jeg endnu til gode at finde en rigtig god sund kogebog. Jeg oplever alt for ofte at "sunde" kogebøger bare er slanke kogebøger. Jeg kan dog nemt have overset mange bøger, da jeg langt fra har kigget alle igennem, og vil derfor meget gerne have anbefalet sunde kogebøger, hvis I kender nogen gode?

    Selv håber jeg lidt på HERREREVOLUTION: SÅDAN FÅR DU STYRKE, POTENS OG POWER måske kunne blive en god sund kogebog, når den kommer her d. 27 Oktober

  3. Mine gamle svømmerbriller er efterhånden ved at være slidt helt op, og inden jeg bare køber de første jeg kommer forbi vil jeg meget gerne vide hvilke svømmebriller I vil anbefale?

    Kan se at mange af de prof svømmere i svømmehallen bruger nogen der ligner disse uden sugekopper. Synes dog det lyder ubehageligt med svømmebriller uden sugekopper, og er i tvivl om det også er det bedste valg til en motionssvømning. Hvilke svømmebriller vil I anbefale?

  4. Dagens Core-træning bestod af 3 x 1 min planke med 1 min pause imellem sættene. Det var hårdt for min sølle core styrke, og specielt i sidste sæt begyndte hele kroppen at ryste. Umiddelbart virker det til lænden er glad for det, men det må tiden vise.

  5. McGill er i hvert fald et stort navn inden for rygsmerter, så det er sikkert ikke et dårligt sted at starte.

    Hvordan er den holdning? Især omkring hoften. Hvis din hofteskål er tiltet frem (dit bælte i bukserne sidder 'højere' bagpå end foran), er din rygsøjlen/lænd i en dårlig position der kan medføre smerter.

    Prøv at læse "Neanderthal no more" (Cressey og Robertson) artikelserien igennem - den ligger på www.t-nation.com

    Fys'en mente min holdning var helt fin. Selv synes jeg måske jeg svajer en lille smule i lænden. Når jeg skyder hoften frem eller tilbage giver det spænding/smerte i lænden.

    Jeg vil lige løbe igennem de "Neanderthal no more" artikler senere i dag.

  6. Jeg tror lændesmerterne skyldes dårlig teknik.

    Har du video af dine løft? Især squat og dødløft.

    Jeg har ikke squattet, dødløft mm i lang tid netop pga. af lændesmerterne desværre. Jeg oplever forøget lændesmerter ved ikke at lave noget, eller noget så simpelt som en løbetur. Jeg gør derfor det nu, at jeg svømmer, og ved siden af det vil jeg gerne lave core-træning, da jeg føler min core og lænd er forholdsvis svag. Fx skal jeg kæmpe noget for at holde en pæn planke i et minut. Jeg har været ved massør, kiropraktor og fys, men desværre uden den store hjælp, hvilket nok skyldes mit problem er forholdsvis lille, da jeg ikke har kæmpe lændesmerter, men bare en lille smerte/ustabilitet hele tiden, som bliver værre, hvis jeg belaster lænden.

    Jeg har bestilt bogen "Low Back Disorders" af Stuart McGill, og håber på at finde nogen gode ting i den. Er dog bange for den er for teoretisk, og kunne derfor være godt at få et input herfra til gode core øvelser.

  7. Jeg får i hverdagen, og i forbindelse med træning desværre ofte lændesmerter på trods af god teknik. Jeg tror tildels lændesmerterne skyldes jeg har en svag core/kerne, hvilket jeg gerne vil rette op på.

    Jeg vil derfor høre om I kan anbefale nogle gode core øvelser, og gerne sat sammen i et program?

    Selv kender jeg nærmest kun "Planken", men da jeg søgte herinde fandt jeg følgende youtube video med coretræning. Ville det være en ide at fyre det program af en 3 gange i ugen, eller har I bedre ideer?

  8. Du kan evt. kigge på "Nye Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004", smid den i google og så finder du rapporten.

    "Nye Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004" er en rigtig god rapport der givet et godt overblik. Jeg føler den er lidt forældet på D vitamin punktet, så er der vel ikke en der har et godt link med "nye" anbefalinger af D vitamin? Derover kunne det ligeledes være rart med en rapport om anbefaling af fiskeolie mænger?

    Ellers hvis Træningshjernen har ret i den "nye" anbefaling af 3 gange af den gamle på den nye D vitamin anbefaling være på ca. 23 µg.

    På mine fiskeolie tabletter står der:

    Fiskeolie 2600 mg

    Omega-3 fedtsyrer 1950 mg

    EPA 1300 mg

    DHA 520 mg

    Synes også det virker til at være en nogenlunde fin mængde

  9. Det korte svar er at der i den grad kan være stor forskel, men ikke behøver at være det.

    Er det discount så er det nok umuligt at få de gode varer, hvor der er forskel, men det er meget forskellig fra aktivstof til aktivstof. Med nogle aktivstoffer kan man lige så godt vælge en discount udgave som en dyr mærkevare.

    Tager vi fx ekstrakter af planter, urter, superfruit m.m. så kan der være kæmpe forskelle.

    De dyre mærkevarer er dog heller ikke nogen garanti for kvalitet. Mange gange er det umuligt at se om der er forskel og andre gange kan man se forskel, men skal være ret vidende på området for at se dette. Man kan købe alt til uvirksom skidt til noget som virkelig virker, men det er meget svært at være forbruger.

    Er det muligt at dele op, hvilke piller man bør købe mærkevare af, og hvilke der ikke er nødvendig? Kunne man fx forstille sig at vitaminer og mineraler mere eller mindre er det samme i discount og mærkevare, hvor der imodsætning kan være stor kvalitets forskel på fiskeolie?

  10. Jeg har meget svært ved at gennemskue om der reelt er nogen forskel på mærkevare og discount piller? Med piller tænker jeg her på vitamin, mineraler, fiskeolie, glucosamin, MSM og chondroitin mm. Kan det på nogen måde betaler sig at købe de dyre mærker, eller vil det give samme resultat at købe den billigste fra fx supermarkedet?

  11. Hvilke vitaminer og mineraler bør man indtage for at være på den sikre side, så man lever sundt? Vil det være nok med en helt almindelig multivitamin pille, som typisk vil indeholde følgende:

    Vitamin A 800 µg

    Vitamin B1 (Thiamin) 1.10 mg

    Vitamin B2 (Riboflavin) 1.40 mg

    Vitamin B6 1.40 mg

    Vitamin B12 2.50 µg

    Niacin 16.00 mg

    Pantothensyre 6.00 mg

    Folsyre 200 µg

    Vitamin C 80 mg

    Vitamin D 5 µ

    Vitamin E 12 mg

    Vitamin K 75 µg

    Jern 14 mg 100

    Zink 10 mg

    Selen 55 µg

    Jod 150 µg

    Mangan 2 mg

    Chrom 40 µg

    Eller ville I anbefale noget andet?

  12. Jeg har ingen kreativitet i et køkken, og alt jeg laver sker derfor mere eller mindre ud fra en opskrift. Jeg savner dog meget en stor opskriftsamling over sundeopskrifter, som er præsenteret på en nem og tilgængelig måde. Når jeg google det kommer der flere forskellige bud, men mange af dem har ikke ret mange opskrifter, og det er ikke opstillet på en nem måde.

    Kan I anbefale nogen sider eller evt. iPad apps med sundeopskrifter på en nem og tilgængelig måde?

  13. Holder denne lommefilosofi om hvad der skal ske efter de 48 timer?

    En opheling af en akut skade kan nemt tage 2-3 uger, og for at få helingen til at ske hurtigst muligt skal der is og mobilisation til, og der vil derfor aldrig blive brugt varme eller massage ved akutte skader?

  14. Søren Bitsch: Rigtig mange tak for det grundige svar! :4thumbup: Jeg er dog ikke helt sikker på jeg forstår hvordan man lægger en kompression forbinding på den helt rigtige måde? Og man kan vel også få skader hvor det ikke er muligt at lægge en kompression forbinding, tænker fx på skulderen, lænden eller balderne? Derudover bliver jeg helt i tvivl om man fx kan betegne et hold i ryggen ved et tungt dødløft som traume der skal behandles efter R.I.C.E.M?

    Søren Bitschs forklare rigtig godt hvad man gør de første 24 timer, men hvad gør man herefter? Handler det nu om at øge blodtilførelsen med mobilisation, varme og massage? Jeg har hørt nogen der anbefaler mobilisation, og herefter R.I ca. hver tredje time, giver det på nogen måde mening?

  15. Ifølge hvad jeg er informeret om som værende de nyeste retningslinier er det RCIEM man skal følge. Det er noget med at kompressionen er mere effektiv end nedkølingen og derfor som sådan helst skal komme først.

    Ro: Siger sig selv

    Compression: For i så vidt et omfang muligt at forhindre udsivning af væske i det skadede væv og dermed mindske hævelsen.

    Is: Køling har samme formål som kompressionen, netop af mindske hævelse i områddet.

    Elevation: Hæv området over hjertehøjde så vidt muligt. Igen mindskes blodtilførslen og hævelsen bliver derefter.

    Mobilisation(staveplade?): Efter et stykke tid(24-48 timer) med ro har det vist sig at mild aktivering af det skadede område fremmer helingen. Dog skal aflastningen fortsættes yderligere hvis bevægelse fremprovokerer smerte.

    Varme og massage øger blodtilførslen til området og er som sådan godt senere i skadeforløbet da øget blodtilstrømning fremmer helingen. Men ved akut skade skal blodtilførslen mindskes og derfor vil de behandlingsmetoder modarbejde hele formålet med RCIEM.

    Håber det var til hjælp :)

    Dvs. tids rækkefølgen ser nogenlunde sådan her ud:

    Skaden sker, og der foretages kun RCIE de næste 24 timer, hvor formålet er at mindske blodtilførslen. Efter de 24 timer forsættes der med RCIE, men der tilføjes mobilisation (M). Hvad så med efter 48 timer? Er formålet her at øger blodtilførslen, så man her stopper med is (I) og komprimerende forbinding ©, og begynder at bruge varme og massage, og stadig bruger mobilisation (M)?

    På blandt andet denne side står der man skal bruge mobilisation (M) så tidligt som det overhovedet er muligt?

  16. Når man dyrker meget sport kan det desværre ikke undgås man af og til får skader, og desto mere optimal disse skader behandles fra start desto hurtigere er man tilbage til sin sport. Jeg har derfor googlet lidt på hvordan akutte sportsskader skal behandles, og har opdaget jeg igennem tiden har haft et par misforståelser.

    Den bedste side jeg kunne finde med guides til hvordan man behandler sin skade var netfyssen.dk, kender I andre?

    Ved en akutskade er det naturligvis vigtig at bruge R.I.C.E.M. princippet, men hvor lang vil man kunne bruge R.I.C.E.M. er det helt op til en uge efter skaden? Det undre mig at man aldrig må påføre den skadet led/muskel varme, eller massage? Vil det aldrig på nogen tidspunkt være en fordel med varme og massage ved en skade? Synes ellers ofte jeg har hørt om folk der bruger det?

    Ellers nogen der har gode råd ved akutte skader?