Bobby

Medlemmer
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bobby

  1. Jeg samler heller ikke cyklen selv, jeg ved godt, at det ikke er noget større problem at få det til at ligne en cykel, men indstilling osv er jeg ikke sikker i.

    Jeg har planlagt at gå en tur ned i Road bike shop i Odense og snakke med dem om tingene,

    Jeg har så følgende jeg overvejer pt:

    Cervelo soloist stel

    Ritcey sadel, frempind osv.

    Ultegra gruppe.

    Pedaler - formentlig ultegra

    Hjul, noget i klassen 3500-4500. Med primært formål, at de er holdbare og så gode som muligt til prisen.

    Dæk - noget med kevler forstærkninger

    RBS er en af de seriøse. Dit valg virker som et meget fint udgangspunkt, Ultegra er en god og solid gruppe, SPD-SL pedaler har jeg ikke hørt noget dårligt om, du kan få meget fine hjul i det prisleje. Ritchey er standard mærkevare. Jeg kunne godt forestille mig at RBS vil fortælle dig at du får mere ud af en carbon-ramme i samme prisleje, f.eks. deres Vision-rammer. Men tag endelig den snak med dem, det kan ændre alle dine forestillinger om hvad du har brug for.

    Mvh Robert

  2. Igen vil jeg råde dig til at tale med en forhandler om hvilke hjul der bedst passer til dit behov. De store, specialiserede forretninger fører stort set alle hjul og valgmulighederne kan begrænses af forskellige faktorr såsom din vægt, om skal du køre i bjerge eller fladt på tid osv.

    Alle hjul kan bruges som træningshjul, nogle har bare bedre træningshjul end andre. Der er mange som mener at de kører bedre til løb på gode hjul hvis de har trænet på dårlige hjul, men det er vist mest psykisk ;)

    Hvis du ikke ved specielt meget om cykler og -mekanik, så vil jeg også fraråde dig at shoppe stumperne rundt omkring og selv samle cyklen. Den samlede pris ender som regel alligevel samme sted.

    Mvh Robert

  3. Du bør tage ud og tale med et par forhandlere og blive rådgivet korrekt. Køber man på nettet, kan der blive udfordringer både med rådgivning og efterfølgende garanti og service.

    De seriøse racerforretninger bør hverken forsøge at sælge dig for meget eller for lidt. Der er en direkte dårlig idé at bruge +30.000 på en skrøbelig prof-racer med carbonfælge og lukkede ringe hvis dit behov i virkeligheden er til en god og holdbar racer til 15.000. Det ved forhandleren godt, og han ved at du ikke kommer igen hvis han sælger dig noget forkert. Du vil bl.a. blive spurgt om det er til motion, træning eller cykelløb, hvor meget du kører, og din højde og drøjde vil blive vurderet - og målt.

    I dette forum vil du nok få mange subjektive råd, hvis jeg selv havde råd og plads til den 4. cykel ville jeg købe denne: http://www.heino-cykler.dk/Forside/Varer/S...sma+Pro+06.html

    Mvh Robert

  4. Jeg synes det ligner gynækomasti, som bliver også mere udtalt med brysttræning og vægttab idet kirtlerne dermed ikke længere kan "skjule" sig i fedt. Tævepatter er en populær betegnelse for den type gynækomasti som skyldes misbrug af væksthormoner. Er du ude over puberteten skal det opereres væk. Du burde kunne få det gjort gratis via det offentlige eller udføres de fleste plastikkirurger operationen ambulant.

    Hvis det er gynækomasti, kan du finde mere info her: http://www.gynecomastia.org/

  5. Det Arne skriver hænger vel sammen med det som står i manualen til min helt nye Tanita UM-023:

    "This Body fat monitor is intended for adults and children (ages 7-17) with inactive to moderately active lifestyles.

    It is not intended for people with athletic body types. Tanita defines "athlete" as a person involved in intense physical activity of at least ten hours per week and who has a resting heart rate of approximately 60 beats per minute or less.

    People with athletic body types should use Tanita Body Fat Monitor/Scales equipped with Athlete mode."

    Så den kan åbenbart kun bruges hvis man vil tabe sig uden samtidig at opbygge muskelmasse :(

  6. Hej clayman

    Der er nogle ting efter min mening er vigtige og de gælder for alle sportsgrene:

    Hvis du træner over den anerobe zone dvs. over 80% intensitet vil du på sigt øge din muskelmasse og du vil muligvis tage på i vægt - selvom du slipper af med fedt pga. forbrændingen. Så brug ikke vægten til at bestemme om træningen er effektiv, men check _forandringen_ i din fedtprocent. Og har du ikke noget imod store (lår-) muskler og en vægt som ikke falder nævneværdigt, så træn så hårdt som muligt og du vil forbrænde det mere.

    Endnu vigtigere er hvad du spiser og drikker. Træner du hårdt +80% på cykel i flere timer får du helt sikkert brug for at indtage energi undervejs - hvis du gerne vil hjem igen :) - og da du træner for at tabe dig, er det ikke så smart at indtage energibarer og -drikke. Træner du i stedet med lavere intensitet, vil du sikkert kunne undvære energiindtag undervejs og vente til du kommer hjem, hvor det så er meget vigtigt at du _ikke_ indtager recoverydrikke o.lign. som typisk indeholder kulhydrater. Spis i stedet noget sund og mættende mad med et godt indhold af proteiner og nul fedt. Kulhydraterne skal nok komme helt af sig selv medmindre du er på hård diæt.

    Lårmusklen er menneskets suverænt største muskel og cykeltræning er derfor meget effektiv, både til forbræning/vægttab og konditionsopbygning. Er man overvægtig er cykling også nemmere at "dosere" end løb og der er generelt mindre risoko for skader.

    Hører dette til i Vægttab?

  7. Ok, det var nyt for mig, synes at have set en del advarsler om at er man ikke ung eller er man utrænet bør man konsultere sin læge inden man begynder at finde max. puls og udfra dette konkluderet at for høj puls i for lang tid kunne være risikabelt eller skadeligt. Men det er måske netop hjertesygdomme lægen så ville checke for...

    Hvad hvis man har for højt blodtryk, ændrer det på risikobilledet ved max. puls?

  8. Tak for svar.

    Mht. til pulsmåling om morgenen så synes jeg personligt at det er lidt for besværlig enten at ligge klar med et ur eller et pulsur og starte dagen med så forsigtig som muligt at måle puls. Og så skal det jo også helst gøres dage hvor man vågner naturligt og ikke med vækkeur :)

    Mht. max. puls synes jeg der er et par problemer med den traditionelle måde at finde max. puls. For det første skulle der være helbredsmæssige risici ved at arbejde med puls på 100% og hvordan ved man hvornår skal man skal stoppe? Det er næppe tilrådeligt at jævnligt arbejde mere end sekunder på 100%. For det andet vil jeg tro at det er meget individuelt hvor højt op man kan presse sig selv, nogle vil være tilbøjelige til at holde en højere og stigende intensitet i længere tid end andre og dermed konkludere en højere ax. puls. Sidstnævnte var grunden til min oprindelige teori med at max. puls være det højest registrede under træning og konkurrence.

  9. Jeg har søgt i div. fora her og ikke fundet svar på disse spørgsmål om bestemmelse af hvilepuls og max. puls i praksis.

    Hvilepuls

    Hvis man ikke god til at måle sin puls hver morgen - og hvem er det - kan man så tillade sig at konkludere af ens hvilepuls ihvertfald ikke kan være højere end den puls man kan måle sig frem til på et hvilket som helst (afslappende) tidspunkt på dagen? Eks. en pulsmåling som viser 42 efter at have været oppe nogle timer og drukket kaffe betyder at hvilepuls<=42, den kan ihvertfald ikke være betydeligt højere.

    Man kan selvfølgelig ikke bestemme det udfra en enkelt måling, men må foretage flere, men måske hellere måle hyppigt på andre tidspunkter end at gøre det sjældent på de rigtige tidspunkter eller en kombination.

    Max. puls

    Hvis man har registreret sin puls ved sportudøvelse over flere hundrede træningssessioner eller konkurrencer, og hvis man forudsætter at man jævnligt under disse har ydet alt hvad man kan over længere tid, at den puls man til enhver tid har registreret som den højeste, formentlig vil være ens max. puls?

  10. Cykling med 20 km/t = 660 kcal/t lyder noget overdrevet. Mon ikke det er KJ? Ved 20 km/t får de færreste vel pulsen over 60% intensistet...

    Min cykelcomputer siger at med en gennemsnitsfart på 28 km/t så forbrænder jeg lige under 500 kcal/t når mine pt. 107 kg inkl. cykel skal flyttes - hvilket iøvrigt kræver 70-80% intensitet.

    Hvis bare man kunne forbrænde 660 kcal ved 20 km/t, så ville man nok bruge et par tusinde kcal ved 30 km/t og jeg ville være meget tynd :)

  11. Jeg har desværre ikke videnskabelige referencer som kan støtte mit indlæg, men jeg er faldet flere enslydende forklaringer. De går ud på at efter puberteten har man det samme antal fedtceller for resten af livet, disse kan så vokse i størrelse ved overvægt, men ikke i antal. Når der foretages fedtsugning, fjernes fedtceller som ikke kommer igen, men dem er tilbage kan vokse sig større, det vil de dog gøre sammen med kroppens øvrige, tilbageværende fedtceller.

    Fra http://dermdigest.com/scientific/liposuction.html

    Once removed, the fatty tissue does not return because the body has a finite number of fat cells (no new fat cells are made by the body during adult life). Any change in weight that occurs after the procedure will be evenly distributed within the remaining population of fat cells. Patients are, however, encouraged to maintain an appropriate calorie intake to avoid gaining weight after undergoing a liposuction.

  12. http://www.nygart.dk/side/77/patient_info/14 <--- Mandlig brystudvikling, fra Kr. 11.000 Det jo fuldstændig sindsygt er det ikke noget med man kan få det gjort gratis hvis ens læge "godkender" det ???

    Man kan godt få det gjort gratis, men da det er en rent kosmetisk operation, skal lægen overbevises om at det påfører patienten en væsentlig psykisk belastning og hæmmer normal social adfærd f.eks. at patienten pga. udseendet ikke kan deltage i aktiviteter såsom at dyrke idræt, gå på stranden eller i svømmehal. Jeg vil tro at man har de bedste odds for at få det gjort gratis i offentligt regi hvis man er yngre og slank. I modsat fald vil lægen kunne slå det hen som selvforskyldt (overvægt) eller noget man åbenbart kan og har lært at leve med (alderen).

    Gynækomasti findes i to former, én hvor der er tale om kirtelvæv evt. kombineret med fedt, og så pseudo-gynækomasti hvor der hovedsagligt er tale om fedt. Førstnævnte opstår i puberteten eller som følge at misbrug af bl.a. væksthormoner og sidstnævnte opstår tit med alderen kombineret med overvægt. Brystkirtelvæv hos mænd er ikke normalt selvom det er et udbredt fænomen og der er faktisk også en risiko for at udvikle brystkræft ligesom hos kvinder. Dette argument kan man forsøge at bruge overfor lægen idet der hermed ikke alene er tale om en kosmetisk operation.

    Har patienten kirtelvæv, vil dette aldrig forsvinde af sig selv, og et vægttab vil gøre problemet endnu tydeligere fordi der dermed ikke er fedt som kan "camouflere" kirtelvævet. Kirtelvævet skal fjernes ved operation, men kan kombineres med fedtsugning for at få et pænt resultat. I USA benyttes avancerede metoder hvor der tages fedt ud med fedtsugning, kirtler fjernes, og så sættes noget af fedtet ind igen for at undgå fordybninger der hvor kirtelvævet har siddet.

    Mht. om fedt kommer igen efter fedtsugning, så udtaler de fleste af det gør det ikke. Derfor ønsker kirurgerne også at patienterne er slanke inden fedtsugning, for ellers er der en risiko for at man fjerner "naturlige" fedtdepoter og som zena skriver, at man ved en efterfølgende vægtforøgelse vil få en anden og unaturlig fedtfordeling fordi fedtet ikke vil sætte sig der hvor der er fedtsuget. Jeg mener dog at have læst at fedtet gradvist vil komme igen, men at fedtsugningen har gjort det betydeligt sværere for fedtet at sætte sig på de sugede punkter og at det tager lang tid, dvs. flere år.

  13. Du skriver ikke noget om din alder, men med dit relativt lave BMI lyder det som om du lider af Gynækomasti, som kan skyldes noget hormonalt, overvægt, div. stofmisbrug eller misbrug af steroider, se bl.a. http://www.gynecomastia.org eller på dansk http://www.nygart.dk/side/77/patient_info/14

    Det hjælper desværre ikke at tabe sig, tværtimod kan det i visse tilfælde gøre fænomenet mere udtalt, så operation er den eneste kur hvis der er tale om Gynækomasti og du ikke kan lære at leve med det.

  14. Da jeg i puberten dyrkede styrketræning blev jeg advaret om at overdrive det - det var dengang Arnold blev Mr. Universe og er derfor mange år siden. Kan ikke præcist huske grunden, men det var noget med kroppens og muskulaturens "naturlige" udvikling og hormonbalancen. Måske kan andre kloge hoveder herinde af- eller bekræfte risici?

    Cykling og svømning er helt sikkert uden risiko også for din aldersgruppe, men intensiv styrketræning (bodybuilding) er jeg stadig i tvivl om...

  15. Det er en meget interessant beregning som jeg selv har funderet over, pizza er kaloriemæssigt noget af det værste man kan indtage, alene det at undgå denne usunde kost kan medføre et pænt vægttab.

    Som Iglo tror jeg heller ikke der helt er 250 gram hvedemel i en alm. pizza medmindre der er tale om en "amerikansk" pandepizza måske. 100-150 gr burde være mere passende, men har du fået tallene fra dit lokale pizzaria? Det kunne være interessant at bestille en pizza som samlesæt og så veje delene selv :)

    Mht. ostens kalorieindhold tror jeg du sætter den for højt, 45+ ost er ca. 350 kcal pr. 100 gram. Til gengæld tror jeg at nogle pizzariaer bruger mere end 100 gram på en alm. pizza.

    En rent gæt fra min side er at du ligger lidt for højt i din beregning, men på den anden side er der også meget stor forskel på pizzaer. Jeg vil gætte på at pizzaer ligger i et gennemsnitsområde omkring 1.000-1.200 kcal, det kan ikke være rigtigt at det feder mindre at spise tre Big Macs fra McDonald's end én pizza...

  16. Som nightbringer skriver er alle mennesker forskellige hvad angår deponering af fedt. Nogle har mest ved maveregionen og bryst, andre har det jævnt fordelt over hele kroppen og du har mest på lårene. Jeg mener at have læst at en mands krop udvikler sig til omkring 25-års alderen (andre korriger mig hvis jeg tager fejl) og du kan derfor regne med at din fedtfordeling kan ændre sig med årene. Måske skulle du fokusere mindre på dine lår og mere på dit samlede velbefindende ved vægttab.

    Selv har jeg haft svingende overvægt på 5-15 kg siden jeg blev voksen, men jeg har altid cyklet en del og aldrig haft fedt på benene, jeg har "fornøjelsen" af fedt andre steder på kroppen. Jeg vil på ingen måde sige at der er en sammenhæng mellem mine slanke ben og cyklingen, men for overvægtige er cykling en god måde at få gang i de store muskler og uden at risikere overbelastning og skader som ved f.eks. løb. Træn ved lav intensitet og vær opmærksom på at du kan risikere at øget muskelmasse faktisk kan gøre dit problem mere udtalt hvis du ikke samtidig taber dig.

    Med risiko for at blive modereret vil jeg sluttelig sige at hvis du trods vægttab og træning stadig føler du har et problem med kropslig asymmetri, kan du opsøge en plastikkirurg som kan fortælle om han kan ordne det.

  17. Jeg har selv været storryger indtil sidste efterår og det jeg tydeligst mærkede da jeg stoppede, var at jeg når jeg trænede hårdt blev jeg ikke længere forpustet men træt i musklerne. Det er en helt anden oplevelse at give alt hvad man har i musklerne fremfor i lungerne og det hænger sikkert også sammen med iltoptagelsen som Fistandantilus skriver:

    Det vil derimod have store konsekvenser for din ydeevne omkring syregrænsen.

    Ved udholdenhedstræning har jeg ikke mærket nogen forskel.

    En anden god ting ved at stoppe var at jeg ikke længere behøvede at have cigaretter med på de længere træningsture, det var også en anelse skamfuldt at sidde og smugryge ved pauserne :)

  18. Det er muligt at formforbedring kan øge ens evne til at svede, men de afgørende forskelle i svedproduktion må være genetisk betingede.

    Jeg har to små størrelse i børnehavealderen og de sveder så håret er drivvådt efter leg med jævnaldrene som er helt "tørre" at se på. Dette oplever jeg hver gang jeg henter dem i børnehaven. Børnene er helt almindelige af bygning og dyrker jo ikke nogen speciel form for konditionstræning eller har stor muskelvolumen i forhold til hudareal...

    Jeg og børnenes mor hører også til "svederne" og sveder mere end de fleste, både ved inaktivitet i høj varme og ved fysisk aktivitet, så børnene må have arvet denne egenskab, som ikke altid er positiv: Der er ikke noget mere irriterende end at sidde i syden og konstant tørre sved af panden mens ens overvægtige rejsekammerat er knastør og cool :)

  19. Ved en let forkølelse o.lign. tager jeg ofte ud og træner og føler at det løsner op at få pulsen op og blæst luftvejene igennem. Selvfølgelig er træningen i sig selv forfriskende, men jeg har aldrig følt en tilstandsforværring efter træning, tværtimod.

    Nu har jeg desværre reddet mig en luftvejsinfektion som kroppen i følge min læge selv skal nedkæmpe, jeg får alligevel antibiotika og render rundt med en svag feber. Lægen har adspurgt ikke frarådet mig fysisk aktivitet og jeg går på arbejde som normalt, har ikke vejrtrækningsproblemer, blot en irriterende hoste. Jeg sover mere end normalt og har observeret at min hvilepuls er blevet højere og at jeg ikke yder som normalt ved træning.

    Og så er spørgsmålet, skal man helst undlade at presse kroppen ved træning under sygdom fordi det nedsætter immunforsvaret og dermed forværrer/forlænger sygdommen? Eller kan træning gavne på nogen som helst måde?

  20. Tak til alle for jeres bidrag, jeg er blevet meget klogere. Det med faktor 4 stemmer meget fint med det estimat som CicloTour også kommer frem, nemlig at en times træning i mit rolige tempo 25-30 km/t på en flad rundstrækning (lige meget mod- og medvind) vil resultere i en forbrænding på ca. 500 kcal hvilket i øvrigt er det halve af hvad div. sites på nettet angiver for den slags aktiviteter.

    MR tak for info om CicloTour, har installeret det og kan se at det er meget avanceret, bare jeg nu ikke kommer til at bruge mere tid foran skærmen end på cyklen :)

  21. Computeren er en CicloSport HAC 4 hvor jeg ikke bruger kadencemåleren, så de eneste parametre den kan gætte udfra er hastighed, puls, højde (stigning/nedkørsel) og min og cyklens vægt samt muligvis temperatur hvis det har indflydelse og jeg kan se på Arnes link at der skal meget mere til for at lave en mere præcis beregning af effekt.

    Måske ligner mit problem det som drøftes i denne tråd i forumet Konditionstræning. Jeg tror dog at min computer på effektområdet er mere primitiv end Polar idet dens beregninger ikke reagerer på ændringer i pulsgrænser og der i øvrigt slet ikke indtastes værdier for hvilepuls og maxpuls, men kun for ønsket træningsområde og uden procentangivelser. Computeren ved altså slet ikke hvor hårdt jeg presser mig selv pulsmæssigt, den ved kun om jeg er indenfor det område jeg ønsker at træne i.

    Det MultiCoach skriver om nytteværdi er måske nøglen til et retvisende billede, hvis man reelt bruger 4-5 gange så meget energi som man får ned i asfalten, så vil træningen have givet en samlet forbrænding på omkring 2.000 kcal hvilket et midt i mellem de pessimitiske 430 kcal (i asfalten) som computeren siger og de optimistiske 4.000 kcal som div. sites på nettet siger. Er det mon en forhastet konklusion?

    I forhold til forbrænding er der sjovt at Indurain med sine voldsomme 510 Watt i en time kun har brugt sølle 434 kcal hvis man regner det om i MOLs omregner

    Måske skulle jeg droppe al teknikken og gøre som i 80'erne og bare køre og holde øje med solen, flagene/vinden og kilometerstenene

  22. Ok, nu er jeg med, kalorier i daglig tale er faktisk kilokalorier/kcal. Når det så er på plads så er der stadig spørgsmålet om mit pulsur/cykelcomputer er alt for pessimistisk eller om tommelfingerreglerne for energiforbrug er alt for optimistiske.

    Jeg trænede i lidt over fire timer med en gennemsnits puls på 147 svarende til 73% intensitet (af pulsreserve, maxpuls er 181 - hvilepuls er 54), gennemsnitshastigheden var 30 km/t. Der var tale om rundstrækninger i svag vind og jeg synes som motionist at det var hård træning.

    Urets effektmåler angav et gennemsnit på 120 Watt hvilket omregnet på MOLs omregner kun har givet en forbrænding på i alt 430 kcal.

    Slår jeg cykling op på nettet skulle jeg ved 200 lbs og 250 minutters cykling ved en lavere hastighed 16 mph / 26 km/t have forbrændt 4.000 kcal

    Der er den meget store forskel på ti gange som undrer mig.

    Der var en TV-udsendelse med "hjerne-Madsen" for nylig, jeg så desværre ikke hele udsendelsen, men den handlede om at han cyklede med en given puls i en time og bagefter udregnede sit energiforbrug og efterfølgende gennemgik div. fødevarers energiindhold. Han må have brugt en formel og jeg vil være taknemmelig hvis nogen kunne bringe den her. Det var netop denne udsendelses sammenligning af motion og kost som oprindeligt fik mig til at regne på tingene.

    PS Arne, er der virkelig nogen som træner i over fire timer med en gennemsnitsintensitet på over 90%?

  23. Efter at have erhvervet et pulsur/cykelcomputer som "gætter" effektforbruget i Watt trænede jeg i 250 minutter med en intensitet på over 60%.

    Dette gav en gennemsnitseffekt på 120 Watt og vha. MOLs omregner (http://www.motion-online.dk/unitconverter.htm) kunne jeg se at jeg kun havde forbrændt ca. 430 kcal på lidt over fire timers relativt hård træning.

    Noget overrasket over resultatet - som svarer til energimængden i en Big Mac eller 100 gr. chokolade - drøftede jeg det med andre som sagde at de nemt kunne forbrænde 150 kalorier på 10 minutter på deres motionscykel og det endda uden at blive forpustede eller svede.

    Det virker som om der en begrebsforvirring mellem kcal/kilokalorier og cal/kalorier, MOLs omregner angiver at 1 kcal/minut svarer 69,8 Watt og omvendt svarer 1 Watt til 0,014 kcal/minut og det stemmer med bl.a. disse oplysninger http://www.teach-at-home.com/fastfacts/num.../Conversion.asp

    En anden og måske mere useriøs kilde på nettet er denne omregner http://www.caloriesperhour.com/index_burn.html som angiver jeg faktisk har forbrændt ca. 4.300 kalorier, men 4.300 kalorier svarer jo til 4,3 kilokalorier og det er jo ikke meget i forhold en daglig energiindtagelse på over 2.000 kcal...

    En andet indlæg i dette forum angav at man forbrændte ca. 1.000 kcal i timen, men det lyder igen alt for højt i mine ører.

    Hvad er de rigtige enheder og hvad er de "korrekte" typiske energiforbrug f.eks. en times løb eller cykling med 60-80% intensitet?