GladForSport

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by GladForSport

  1. Hej alle,

    Jeg søger lige lidt hjælp til at lave et program til at forbedre min tid på en 3000 meter. Jeg løb for en måneds tid siden denne distance på 11 minutter og 51 sekunder og skal om en måneds tid løbe samme rute i forbindelse med opstart af håndbold. Jeg vil meget gerne se, om jeg kan forbedre den, men har ikke rigtig nogen idé om, hvad der vil være et realistisk mål for mig. Jeg er 21 år og vil selv betegne min form som relativt god.

    Jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal prioritere min løbetræning. Jeg har siden forrige test løbet lange ture (10-15 km) tre gange om ugen, men jeg ønsker også at lægge nogle intervaller ind, så det måske hedder én lang løbetur (15 km), en kortere (måske 5 km) tempotur og en intervaltræning pr. uge. Hvordan lyder det mht. til antal af løbeture, km m.m.?
    Der er pt. ingen håndboldtræning før midt august, så foruden løb styrketræner jeg et par gange om ugen og svømmer en enkelt gang.

    Gode råd modtages med kyshånd

    MVH Stine

  2. Jeg vil mene du har et rigtig godt udgangspunkt og sikkert godt vil kunne klare en halvmarathon allerede. Men vil dog alligevel anbefale at du bygger op til nogle lange ture, gerne ture på 15+ km, ihvertfald et par gange før selve halvmarathonet.

    Tak for svar :smile:

    Hvis jeg løber ture på 15 km, så får jeg vel også en nogenlunde idé om, hvad der skal til for at løbe de sidste 6 km.

  3. Hej alle!

    Jeg går lidt med et mål om at fuldføre en halvmarathon. Jeg dyrker i forvejen sport, og jeg ville blot høre, om jeg bør løbe mere/anderledes i forhold til det, jeg gør nu.

    Lige lidt info:

    Jeg er en pige på 18 år, jeg spiller håndbold 3 gange om ugen + én kamp om ugen. Dertil løbetræner vi, og det er både korte/lange intervaller samt lidt længere ture (højest 4 km). Udover dette løber jeg selv ca. en gang om ugen, og der veksler jeg mellem intervaller og længere ture på mellem 5 og 8 km.

    Jeg vil selv mene, at jeg er i relativt god form. Jeg løber 5 km på 21.19 (det var i hvert fald tiden, sidst jeg tog tid).

    Er det nødvendigt med længere ture eller anderledes træning, eller vil I mene, at jeg allerede på nuværende er i stand til at fuldføre en halvmarathon? :smile:

  4. Din følelse af at være tung kan have skyldes højst sandsynlig en eller kombination af følgende:

    1. Du er træt pågrund af træning. Styrketræning af benene eller håndbold

    2. Du har taget på, således at du er blevet tungere (fedt eller muskelmasse). Hvis du ønsker at blive bedre til håndbold er det en god ide at blive tungere i form af muskelmasse. I forhold til løbe er det modsat.

    det er din egen logik at der har noget med en specifik øvelse at gøre... og det er ikke korrekte i nogen anden forstand end det jeg har pointeret i punkt 1.

    Uddybe hvad du præcis laver af styrke, løb og håndbold. Tid, sæt, reps, pause, frekvens, øvelse

    Jeg styrketræner 2-3 gange ugentligt. Jeg laver mange forskellige øvelser - alt lige fra squat, bænkpres, ryg- og maveøvelser til diverse bryst, skulder triceps - og biceps øvelser. Jeg udfører som regel hver øvelse af tre sæt, hvor hvert sæt er 8-12 repetitioner. Jeg styrketræner som regel en times tid, så jeg kører ikke alle øvelserne hver gang.

    Vi løbetræner i forbindelse med håndboldtræningen, så to gange om ugen løber vi lidt let intervalløb eller en lidt længere tur på ca. 5 km i jævnt tempo. Derudover løber jeg selv yderligere to gange om ugen, og her løber jeg som oftest 8-12 spurt-intervaller af 30 sekunders varighed eller en længere tur på ca. 7 km. :smile:

  5. Hej alle :smile:

    Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber, I vil hjælpe med at få besvaret.

    Mit spørgmål går på, hvorledes man skal styrketræne med henblik på løb. Jeg har styrketrænet i et par år nu, og sommetider kan jeg, når jeg løber, få følelsen af at være "tung". Det skal lige siges, at jeg er normal til spinkel af bygning, så det burde ikke være min egen vægt, der tynger mig.

    Jeg styrketræner i forbindelse med det faktum, at jeg spiller håndbold to gange om ugen, men udover det, bruger jeg en del af min fritid på løb udover den form for løb som vi praktiserer i forbindelse med håndboldtræningen. Styrketræningens formål er naturligvis at forbedre mine evner på håndboldbanen, men jeg vil egentlig også gerne bruge den, så jeg kan forbedre mit løb. Hvilke øvelser bør jeg ifølge jer holde mig fra, så jeg undgår følelsen af at være "tung", når jeg løber?

    På forhånd tak :smile:

  6. Viborgbonde, jeg har planer om at nå mit mål omkring juni måned, da jeg både skal på festival og ferie til sommer, og der regner jeg ikke ligefrem med at forbedre min kondition :smile:

    Dit forslag til program ser iøvrigt rigtig fornuftigt ud. Kan dog godt finde på at udsætte den lange løbetur en gang i mellem, da jeg ofte spiller kamp i weekenden.

    Og tak til jer andre også. Det er rigtig dejligt med råd fra andre løbeentusiaster :smile:

  7. Hej alle :smile:

    Jeg er interesseret i at høre, hvordan jeg bedst muligt forbedre mit løb. Jeg har altid haft et mål om at løbe 5 km på under 20 min, og nu har jeg besluttet min for, at der skal gøres noget ved det, men hvordan gør jeg bedst det? Min tid lyder pt. på 21 min og 15 sek.og jeg har planer om at kunne løbe 5 km på under 20 min. i løbet af sommeren.

    Jeg er 18 år, spiller fodbold i fritiden (3 gange om ugen), hvor vi løber let interval eller en alm. løbetur for at varme lidt op. Derudover løber jeg selv en gang eller to om ugen. Jeg løber enten en tur på mellem 4 og 7 km, eller også løber jeg intervaller af 30 sek. 10-12 gange.

    Skal jeg primært fokusere på at løbe ture på ca. 5 km, eller skal jeg kombinere det med noget interval?

  8. Okay, så kan det være jeg skal holde lidt pause ind imellem (:

    Men når nu vi er ved løbe-snakken, er intervaltræning så ikke den bedste form for træning, hvis jeg vil være eksplosiv og hurtig? Det er nemlig vigtigt for mig i forbindelse med min fodboldtræning :smile:

  9. Jeg styrketræner også ved siden af min fodboldtræning og cykler sommetider intervaller på en motionscykel (ca. 25-30 min. ca. 10 km), men jeg har en følelse af, at jeg bliver "tungere" i mit løb, når jeg har cyklet i en længere periode. Jeg er ikke nær så eksplosiv, og jeg føler mig tungere.

    Men mange tak for tippet, jeg tror ikke jeg vil skære ned på mit løb lige forløbig :smile:

  10. Hej alle (:

    Jeg har hørt, at det ikke er sundt at løbetræne for meget. Hvis man ikke giver kroppen ro til at hvile, kan det have modsatte effekt, og man kommer derfor ikke i bedre form. jeg ville blot høre, om der er nogen, der kan bekræfte dette?

    I perioder løbetræner jeg 4 dage i træk i form af ca. 20-30 minutters inetrvalløb. hvis det er i denne mængde kan det da umuligt have modsatte virkning eller hvad? :smile:

  11. Jeg har for nylig taget den såkaldte bibtest i forbindelse med fodboldtræning, men jeg er i tvivl om, hvordan konditallet udregnes. Skal man eventuelt bruge et skema og i såfald, hvor findes sådan et henne? Mit resultat blev 17.5 (det er den udgave, der starter omkring niveau 5 og som kort efter stiger til 9, derefter 14 og efterfølgende stiger den ét niveau ad gangen)

    Jeg håber, der er hjælp at hente :smile: