JaWi

Medlemmer
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JaWi

  1. er du SIKKER på det skete for ham den anden dreng og det ikke bare er en vandrehistorie???

    Som sagt er jeg ikke sikker på at det er rigtigt, dog sagde han at han havde læst det i avisen... Men han er godt nok heller ikke verdens bedste til ikke at overdrive, eller at lyve for den sags skyld...

    Jeg har prøvet at søge efter det på forskellige aviser på nettet, der var ikke noget.

  2. Altså i følge det kompendium vi fik fra Novo, kan ikke lige finde det, der stod der at et for højt sukkerniveau kan beskadige hjerneceller, mener det var noget med at blodet i hjernen blev tykkere, mere klistret, sukkereret,, jah noget i den stil, og det forårsagede blackout, og hvis man ikke blev haste indlagt ved sådan en blackout, så kunne man få hjerneskader, hvilket også skete for ham drengen på det andet gym.

    Men..?

  3. Jawi motionerer du? er du overvægtig?

    Haha, han har sq da lige skrevet at han er tynd og høj din nisse :lol:

    Naah, han motionerer ikke rigtig for tiden, men han har styrketrænet for ½ år siden ca.. Men har vist aldrig dyrket de store former for cardio ;)

    Altså, jeg har ikke noget problem med at dyrke sport af nogen art, da je gvar mindre dyrkede jeg flere forskellige sportsgrene, og har altid (indtil nu) faktisk været i god form... Er bare desværre gået hen og blevet lidt slatten med alderen, jah eller med gymnasiet ;)

  4. Ja 13 det lyder langt væk for mig, jeg har haft sygdommen i 13 år nu, og det har altid været 8-10.

    Har du haft måske druesukker på fingeren da du målte?

    Hmm,, jeg spiste jo druesukker tabletterne med fingrene, men altså... det steg jo først efter en halv time, så burde det da have været højest da jeg startede??

  5. Er du sikker på at det er 1g tabletter?
    jah det stod på etiketten.
    du har målt dit blodsukker med et blodsukkerapperat ikke?

    Jov, altså kunne da godt forestille mig at det ikke er utrolig nøjagtigt. Vi prikkede hul på figrene og dryppede blod ned på en ny plade hver gang,, den var så 30 sekunder om at måle blodsukkeret.

  6. Hvis dit blodsukker ligger på over 8 mmol/l , så vil jeg overveje at gå til lægen da blodsukkeret ikke bliver så høj ved folk som ikke har sukkersyge.

    Hvis i har målt jeres blodsukker til 58 kan i godt tro om, havde du haft et blodsukker på bare 13 havde du ikke været i stand til at gøre meget, du vil få muskelkramper osv.

    Målte den til 21,7 jo... men faldt jo igen, og jeg startede på 5, da jeg ikke havde spist noget morgenmad som forsøget beskrev man skulle...

    Ham lægen dér, sagde jo at det godt kunne ske... når man var ung og tynd, og høj... hehe

  7. Hvorfor skulle du have det? Det er da ikke så mærkeligt at dit blodsukker stiger når du tæsker glukose i dig på den måde. Men spørg hos en læge hvis du er i tvivl. Ellers virker playboi's forslag sikkert også :tongue:

    Hehe, jah det var nok en god idé... Fik jeg jo sådan set også at vide at jeg burde gøre. Men så vidt jeg kunne forstå så står det i biologibogen for lærerne at de kan bruge det her projekt, virker det ikke lidt vildt, når man kan blive skadet af det?

    Er det overhovedet lovligt, at lave forsøg på sig selv af den art, i skolen?

  8. Hvad er det du mener jeg ikke har svaret på?

    Jamen er det da 'farligt' at indtage for meget druesukker så?

    Forstår godt hvad du mener med at cola er længere om at blive optaget, og så vidt jeg ved er vi mennesker udstyret forskelligt med henblik på hvordan vi optager sukker, nogle optager i pakker, andre optager det hele på én gang... Men hvis jeg nu havde indtaget de hundrede tabletter som først havde været på tale, så havde jeg måske fået blackout og hjerneskade?

  9. Altså det er da farligt når niveaut overstiger de 8-10 da hjernecellerne hermed kan blive beskadiget, desuden hvis jeg havde haft sukkersyge, havde mine celler indtaget sukkeret, og skubbet vandet ud at de havde dehydreret, det er dette vores insulinsystem modvirker (så vidt jeg har forstået), jeg blev ikke engang spurgt om ejg havde sukkersyge inden start... synes bare det virker banalt at lave et sådan forsøg, og var da bange for bagefter at jeg havde tendenser til sukkersyge...

  10. Goddag, jeg har lige et spørgsmål til jer velvidende træningskolleger ;)

    For godt og vel en månedstid siden lavede vi et forsøg i biologi, her skulle vi teste hvorledes vores sukkerniveau i kroppen steg og faldt når vi indtog føde. Her målte vi de forskellige kulhydrat indhold i madvarerne og fik alle til at ramme ca. 50gr kulhydrat i forhold til vægten. Her skulle én spise to rundstykker, en anden et vist antal gram havregryn i vand, en anden honning i vand, og så jeg der skulle indtage 50gr druesukker.

    Under forsøget målte vi vores blodsukker niveau, her er det bekendt at niveauet helst ikke skal overstige 8-10mmol/L, (eller hvad man nu måler det i)...

    Jeg startede med at tygge de halvtreds druesukker tabletter, herefter var den først måling efter tid(0) = 5... efter 15 minutter steg den til 8, hvilket stadig var inden for en 'ok' grænse.. men efter 30 minutter var den pludselig oppe på 12,8 og jeg begyndte at blive lidt nervøs, det samme med min lærer. Efter 45 minutter målte vi den til hele 21,7! .. Herefter skyndte vi os over og ringede til en læge på århus sygehus, som var førende indenfor diabetes-forskning, eller sådan noget... Han sagde at det ikke var farligt, enddog i nogle tilfælde en normal reaktion, da jeg er 18 år og tynd... Han sagde jeg ville få det dårligt, og jeg skulle drikke en masse vand og sørge for at urinere rigeligt, hvilket jo automatisk sker når man drikker meget vand ;)...

    Jeg fik det lidt underligt i løbet af dagen og kroppen begyndte at 'summe' rimelig meget, og jeg følte mig 'påvirket' ... men der skete heldigvis ikke noget...

    Men så en uge efter fortæller min kammerat mig at han havde læst om en elev på et andet gymnasium som havde lavet samme biologi-forsøg, hvor han dog havde indtaget 80gr druesukker. Han havde fået et blackout, og forældrene havde fået at vide at han højst sandsynligt ville få hjerneskader, hans sukkerniveau var på 28...

    Jeg skrev dette i en rapport til vores lærer, og sagde at jeg fandt det ansvarløst at udsætte sine elever for selvforsøg af den art, især når jeg lige havde hørt om det uheld... Han svarede tilbage med et spørgsmål "Hvad er forskellen på det at spise druesukker, og det at drikke cola?"... her stod jeg lidt tamt tilbage uden svar, da jeg som gymnasieelev ikke er uddannet biolog eller noget ;) .. og vil derfor gerne høre Jer om i ved noget om denne forskel?... druesukkeret var fra en matas butik.

    Jeg ved ikke om der er forskel på koncentreret druesukker og så indholdet af kulhydrater i et rundstykke, men det virker da lidt absurd at sige, at der er lige så meget sukker i 50 druesukker tabletter som i 2 rundstykker? :blink:

    Desuden forstår jeg slet ikke at forsøg som dette overhovedet må foretages i et gymnasielt biologi-forsøg..?

    Vil meget gerne høre jeres meninger, og eventuelt hvad jeg bør sige til denne lærer..?

    ps. ved ikke om historien om ham der fik det sukker chok, og dermed hjerneskade er sandt, har ikke selv læst det. Desuden sagde ham lægen at jeg skulle opsøge en læge da jeg kunne være ved at udvikle 'gammelmands sukkersyge' :blink:

    _

    På forhånd tak

    JaWi

  11. Jeg havde nu også tænkt mig at tæske mine arme igennem en god omgang træning, (også triceps, og ja jeg ved godt at det er 2/3 af armen :)) ...

    Men ellers tak for hjælpen,, så ved jeg da at jeg ikke er den eneste i verden med det lille "problem".

    Men kan det hjælpe at træne eventuelt brachialis? .. eller kan det være fordi jeg har en svag triceps?

    - Jakob

  12. Goddag alle sammen. Jeg har et problem som har naget mig i den tid jeg har trænet. Det skal lige siges jeg er hard gainer. Men når jeg står med min højre eller venstre arm i en 90* vinkel og slapper af i armen så ligger biceps hen langs armen og min arm ser derfor meget lille ud fra siden. Men når jeg så spænder min arm ryger biceps meget højere op, og armen ser derefter noget større ud, som om min muskel nærmest hopper op. Vi snakker ikke bare 1-2 cm men over 1/3 højere... Det er som om biceps falder ned på siden af min arm når jeg ikke spænder...

    Jeg har sammenlignet det med mange trænede og utrænede, og jeg er den eneste jeg har set med dette "problem".

    Så vidt jeg ved ligger der en muskel inde under biceps musklen, som vidst presser på biceps, eller sådan noget, kan det være den der ikke er trænet nok/kan følge med, som gør at mine biceps er meget flade når jeg ikke spænder?

    For det er jo ikke fedt at ens arme ser total små ud når der ikke spændes ;)

  13. Hey hey!

    Jeg vil til at træne igen efter min 6 måneders pause, og vil derfor gerne lige have besvaret nogle spørgsmål :) Sidste år trænede jeg i 9 måneder, hvilket var første gang...

    Her er mine spørgsmål så:

    Når jeg nu begynder igen vil jeg gerne lige vide hvilke ting jeg skal indtage og gøre for at opnå max resultat, hvilket helt klart er maksimal muskelvækst.

    Wiking kreatin har to af mine kammerater brugt og siger det virker rigtig godt, det kreatin jeg brugte da jeg trænede var noget krystalliseret bæ, og havde derfor ikke den samme motivation til at "drikke" det. Men er det overhovedet værd at starte ud med en kreatin loading fase, altså når jeg ikke har trænet så længe?

    Da jeg ikke har trænet i de 6 måneder, og ikke havde trænet så meget før, må det vel betragtes lidt som at starte helt forfra? ... altså samme hurtige resultater som hvis man starter første gang med at træne..?

    Så vidt jeg er ved at have forstået er protein shakes kun "nødvendigt" efter træning da det er det eneste der kan komme ud til musklerne i løbet af korttid, i forhold til madvarer. Men hvis jeg sørger for at spise meget og rigtigt er dette vel næsten overflødigt?

    Weigt gainer har jeg et personligt had til, da jeg altid for en fandens masse bumser - men det nok bare mig ;) - eller ikke!

    Derfor vil jeg gerne høre hvad det optimale vil være at indtage/gøre når jeg starter igen..?

    Mvh JaWi