Balleh

Medlemmer
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Balleh

  1. Tak for svaret Augustinus og ekdn.

    Indtil videre har jeg tænkt mig.

    - Gå i mine støvler fra mili (ikke m/58) (er gået til).

    - Omkring 12kg som maks vægt i ryggen.

    - Sove i bivuak (teltdug + pløkker + blækspruttearme) i sovepose med liggeunderlag.

    - Pakke vandtæt

    - Planlægge rute og soveplads forinden.

    MHT. vand vil jeg undersøge, om det er muligt tanke undervejs.

    MHT. mad vil jeg undersøge, hvilke muligheder jeg har. Bl.a. frysetørret mad.

    Men endnu engang tak for de gode råd. Det skal nok blive sjovt :smile:

    - Balleh

  2. Hej friske drenge.

    Med henvisning til mig egen og nyoprettede log, kunne jeg godt tænke mig jeres feedback på et personligt mål, som jeg kunne tænke mig at gennemføre.

    I er vist de eneste, der træner march herinde, så hør lige :smile:

    Jeg kunne godt tænke mig at gå fra mit hjem i Århus til mine forældres hjem i Oksbøl (vestjylland). En distance på ca. 134km i lige linie. 180km forventer jeg, at ruten vil blive.

    Jeg har kun været ude og gå march én gang. 18km med 25kg på ryggen. Nogenlunde til at klare.

    Lad os sige, at jeg vælger løbesko som fodtøj. Satser på at gå med en rygsæk på 10-15kg. Overnatter 4 eller 5 gange på turen (36-45km pr. dag). Tænker i så, at det er en udfordring, der er til at klare? Jeg har ingen erfaring med at gå så langt.

    Det kunne være sjovt at få jer i snak, da i gerne vil søge optagelse i frømandskorpset, hvor denne type udfordring er relevant.

    Tak.

    - Balleh

  3. Hej alle.

    Jeg kunne godt tænke mig at starte en tråd, der skal omhandle de bedste grunde til at dyrke forskellige idræter, motion, ekstrem sport osv.

    Da yoga, meditation og afspænding for mig også hænger sammen med at dyrke motion, med det kropslige nærvær som fællesnævner, må i også gerne påføre grunde til at dyrke det.

    Vi kan også sige, at dyrker man en eller anden form for kropslig udfoldelse og nærvær, som man holder meget af og har stor glæde af, kan man jo skrive grundene til det.

    Jeg starter tråden primært for at motivere og inspirere mig selv :smile:

    Håber på en masse feedback!

    Balleh

  4. Tak for svarne. Det er til stor hjælp!

    blanco - på AUS's hjemmeside står der, at man skal være studerende.

    AAK virker som et godt og seriøst sted. Er her nogen, som træner der? Jeg lidt i tvivl om, om stedet er for seriøst til mig. Der er ingen tvivl om, at jeg allerhelst vil lave dødløft og squat i min træning. Jeg vil ikke have noget imod at lave styrketræning for at blive god i øvelserne, sålænge jeg træner på en måde, hvor hele kroppen er dækket ind og får den samme "opmærksomhed" i træningen.

    Dvs. min træning skal være mod funktionel styrke i hele kroppen. En sidegevinst skal gerne være en makeret fysik. Derudover ønsker jeg at tage lidt på i muskelmasse, men det er ikke hovedformålet i sig selv. Ville AAK være et passende sted for mig i den henseende?

    Desuden skal jeg lære de forskellige øvelser.

    MVH Lasse

  5. Hvis kan kan komme til det er AUS et forrygende sted, stopfyldt med MOL'ere.

    Hvis man virkelig gerne vil lære de basale løft er det et godt sted, AAK er endnu bedre, men så skal man blive rigtig styrkeløfter ... (altså træne til konkurrencer)

    Prøv at find Luciferase herinde på MOL, han træner vist stadig begge steder.

    Super :4thumbup:

    Evt. en hjemmeside?

    Tak

  6. Hej alle.

    Jeg ønsker at begynde vægttræning igen. Jeg har størst motivation for funktionel styrke, men jeg har aldrig rigtig trænet dødløft og squat.

    Jeg er klar over, at disse øvelser blandt andre er essentielle i et godt styrketræningsprogram, og jeg vil også rigtig gerne lave øvelserne. Iøvrigt svømmer jeg også.

    I centerguiden kan jeg finde forskellige centre i Århus, men kun få giver mulighed for den træning, jeg søger. Andre er også for dyre.

    Alt i alt. Jeg har brug for at godt center i Århus, der enten giver mulighed for styrketræning og svømning, giver mulighed for nogenlunde billig styrketræning eller også har jeg brug for forslag til gode styrketræningsøvelser som erstatning for squat og måske endda dødløft.

    I SATS har de fx. kun fri bænk. Ville stangen fra sådan et stativ være ok til dødløft?

    MVH Lasse

  7. Hej Augustinus,

    Det lyder spændende med de udfordringer, du tager, og det er helt sikkert relevant i forhold til den uddannelse, som du vil tage.

    Du siger, at man skal have besluttet sig, inden man stiller sig i tårnet for at springe, og jeg tror også det er en god tilgang, hvis målet er at springe.

    Forestil dig nu, at du som instruktør skulle afdække, hvem af 70 apiranter der har psyke til at være specialoperationssoldat, ville du da give dem muligheden for at vænne sig til tanken?

    Det, jeg mener, er, at det selvfølgelig er udfordrende fx at hoppe ned i meget koldt vand eller på hovedet fra 5m vippen, men at gøre det samme, når man ikke har spist i, ikke har sovet i lang tid og slet ikke er klar til det, er en anden snak. Det samme gælder alle typer af udfordringer.

    De fleste træner og udfordrer sig selv, når de et eller andet sted er motiverede, også selv om udfordringerne er skræmende :superman:

    Hos specialstyrkerne er det noget helt andet, for som du nok er klar over, kommer ingen igennem og er motiverede hele tiden. I hvertfald ikke motivation forstået som lyst og glæde ved det man laver.

    Hvordan kan man så stresse sig selv og psyke sig selv, så man bliver rustet til optagelse i FMK eller JKP? ved det ikke...

    Ihvertfald vil jeg gerne høre, om I ikke er enige i min betragtning, og om i har nogle ideer til at psyke sig selv. Selv har jeg tænkt på, at hvis man lader sig gennembløde under bruser eller i sø inden hver løbetur, kunne det være en udemærket måde at demotivere sig selv på.

    MVH Lasse

  8. Jeg er temmelig sikker på, at det er dit løbebånd, der er noget i vejen med. Det er mit indtryk, at ikke alle løbebånds "distance" målere virker lige godt og hastighedsmålere ligeså. Når jeg løber på løbebånd, kan jeg sagtens mærke, hvornår jeg løber i et højt tempo, men den distance jeg løber, set i forhold til den tid jeg løber i, er altid meget lavere end forventet.

    Iøvrigt tror, jeg du har misforstået noget med den coopertest. Coopertest handler om, at løbe så langt man kan på 12min, hvorefter man så kan slå en værdi op for sit kondital, i en tabel der er funderet på tid, vægt og kondital af nogle amerikanske eller engelske piloter, mener jeg.

    :smile: Lasse

  9. Jeg kan godt forstå jeres sympati for artiklen, men jeg synes absolut ikke, at sagerne er så entydige og sort/hvide.

    For mig at se repræsenterer bob en bestemt måde at forholde sig til livet på, som nok ofte kan se ud som en "ikke forholden sig til livet" og realiteterne. Han forholder sig til realiteterne på en bestemt måde nemlig ved at underminere deres betydning og konsekvens. Istedet for at erkende, at han enten ikke kan tage sig sammen og ikke har resoucerne til at motionere og derved stå ved, at han må leve med sin ølvom og sin på sin vis mindre attraktive krop eller omvendt at han med nødvendighed må gøre noget, hvis han ikke ønsker en slatten krop, men istedet en sund og spændstig krop, så prøver han et så ofte prøvet trick, nemlig at kombinere et liv med marsbar, ingen motion, øl og så ønsket om fx et sundt helbred. Det er af nærmest tragikomisk karakter, når bob, samtidig med han fylder sig med øl, spørger om træningsråd for at slippe af med sin ølvom. Men det er netop pointen. Bob ønsker tilsyneladende ikke at tage stilling. Han rammes af dårlig samvittighed, når han konfronteres det motionerende menneske (Chris), som han synes han selv burde være, men han fortsætter sin livsførelse. Bob har vel sine grunde, som vi andre.

    Det interessante er så, at mange af de mennesker jeg har mødt, som dyrker fitness/BB/motion osv. faktisk har nogle af de samme motiver som bob. På overfladen er de hinandens modsætninger, men deres grundkonflikt er den sammen, skønt de coper med den forskelligt. Det er nemlig også mennersker, der prøver at underkende virkeligheden. De har, som de fleste (og Bob), også lyst til at drikke et par øl med vennerne, spise noget usundt mad, hoppe over træningen og endda lade kroppens udseende få en mindre betydning. Istedet for som bob at undertrykke den side af sig, som siger at det faktisk er sundt at træne, og at udseendet faktisk har en betydning, så undertrykker de sig selv, når de har lyst til at droppe træningen, spise lidt chips, lade udseendet rende og hoppe osv.

    I begge tilfælde er der i mine øjne tale om den samme måde at forholde sig til livet på, hvor man prøver at undgå en del af virkeligheden, som kommer indefra. De to personer, Chris og Bob, repræsenterer hinandens modpol. De vækker det i hinanden, som de ikke tillader sig selv at være eller stå ved. Man kunne sågar forstille sig en artikel skrevet af bob, hvor han udtrykker sin afsky ved sit møde med bodybuilderen Chris, der var "fanatisk og havde vrangforestillinger om hvor vigtigt det var at stå kl.06 i bidende kulde for at træne dagen efter juleaften!". Get the point?

    Grunden til jeg skriver dette er, at det er mit indtryk at mange her på mol går op i sundhed, psykisk såvel som fysisk og sammenhængen mellem disse, og da vil jeg gerne fortælle min mening om hvordan psykisk sundhed hænger sammen med Bob'er og Chris'er.

    Jeg mener nemlig, at det ideelle, som giver mest ro og stabilitet og mindst stress, må være i første omgang at integrere vores egne Bob'er og Chris'er på en accepterende måde. Det betyder ikke, at du fra i morgen af skal slå dig selv op som fantasisk bodybuilder eller bælle øl, nej tværtimod. Hvis du har resoucerne til det, så synes jeg du med åbenhed skal se på, hvad der betyder noget for dig. Hvorvidt du kan kombinere dine ønsker om sundhed og et flot udseende med dine ønsker om at hygge med nogle øl og vennerne og noget god mad. Først når du har afdækket din lyst for at være "doven" og "lade stå til" (og omvendt), kan du tage stilling til, hvordan du vil føre dit liv. Og først når du har accepteret dit "dovne jeg" ;), kan du ændre på det.

    Det er selvfølgelig meget meget mere til dette emne, men jeg håber mit indlæg vil være til inspiration for nogle af jer ;)

    Glædelig Jul til jeg alle

    :nissecool:

    Lasse

  10. Hi alle.

    Nær hvor jeg bor, er der lige åbnet et nyt fitnesscenter. Jeg har selvfølgelig tjekket det ud og kom derved i snak med en af intsruktørene, og hun har bragt mig i tvivl om nogle grundlæggende ting inden for bb.

    I centret er hovedvægten lagt på træning i maskiner. Der er fx intet bænkpresstativ eller squatstativ (dog smithstativ). Der er heller ingen barbells kun håndvægte op til 30kg. Jeg spurgte selvfølgelig ind til det valgte træningsudstyr, og den kvindelige instrukør sagde bl.a. at træning i maskiner giver mindre skades risiko, og hun sagde fx, at squat i virkeligheden kun kan udføres helt korrekt (af hensyn til skader) i et smithstativ, idet underbenet skal være 100% lodret af hensyn til belastning af bl.a. knæ. Det er der måske en vis rimelighed i, men det næste hun sagde studsede jeg nu lidt over. Hun sagde nemlig, at ved hypertrofitræning er det godt at isolere musklerne. Argumentet herfor var, at da kunne man nå størst spænding over musklen og derved "smadre" den mest muligt. Vi diskuterede det lidt, og særlig på et punkt undrer hendes argument mig, for er det ikke sådan, at man ved træning med fire vægte kan opnå størst peakbelastning? og såvidt jeg kan se, må det da netop være peakbelastningen der afgør, om en muskel trænes, på en måde den ikke er konditioneret til...!?!

    Iøvrigt fremførte jeg argumenter om, at træning med frie vægte også har den fordel, at man øger sine koordineringsevner og rammer en række stabilliserende muskler. Hertil svarede hun, at træning med frie vægte først bør ske efter en ordentlig grundform (hvad der så menes med det) er bygget op pga. risiko for skader.

    Giv mig lige noget feedback på vores samtale og svar mig på, om jeg roligt kan begynde at træne hypertrofi i maskiner. Tak!

    Hyg jer...

    Lasse

  11. Hej.

    Træner HST og bruger øvelserne

    Bicep + Hammer + Barbell curls (med en EZ stang hedder det vist)

    Bænkpres

    Triceps pushdown (med forskellige greb) + Lying triceps extension (med en EZ stang)

    Bent over dumbell row

    Behind the neck press

    Træk til bryst

    Squat (i smith stativ)

    Seated crunch

    Jeg vil høre, om øvelserne dækker nogenlunde de forskellige muskelgrupper?

    Der mangler en øvelse for baglår, hvilken fx?

    Er der behov for at lave flere øvelser for bryst for at flytte stresset? fx dips?

    Bliver lænden trænet nok ved Squat?

    På forhånd tak for svarene :)

    Hilsen Lasse

  12. Hej kostdyrkere!

    Jeg har hentet det kostprogram, der linkes til i starten af denne tråd. Det kunne vel fungere B)

    Er der nogen af jer, der har fundet ud af, hvorledes man selv kan enten indskrive fødevarer eller ændre de data, der i programmet er knyttet til de enkelte fødevarer.

    Hyg jer

    Lasse

  13. Hej!

    Du kunne også tage en lille metalstang eller en rund træpind, som du stopper gennem en given vægtskive. Stangen skal du så holde i knæhaserne med bøjede ben. Det har du sikkert alligevel...

    måske...

    Hyg...

  14. Hej alle, og især de der har erfaringer med WSB - systemet.

    Jeg vil bare høre dem, der har trænet WSB, om det er muligt et træne efter de grundliggende principper i WSB og samtidig opbygge en flot fysik (flot fysik er relativ, men jeg mener BB/fitness look). Her tænker jeg især på de muskler, der ikke trænes direkte, når man træner efter WSB - principper, fx biceps. Eller må man forvente en stagnation eller meget lille fremgang her (altså i masse)?

    Hilsen Lasse

  15. Hej! :)

    Jeg har trænet i lidt over 3 måneder inden for rammerne af HST. Jeg ved, at de store basis øvelser, flerledsøvlser og øvelser med frie vægte er det mest optimale, når det gælder hypertrofi. Jeg synes også, det er den sjoveste måde at træne på, på mange måder mere råt! Problemet er, at jeg ikke tør lave fx squat, dødløft og goodmornings, da jeg er bange for at udføre dem forkert og derved pådrage mig en skade.

    Mit spørgsmål er, om jeg på nogen måde selv kan lære disse øvelser??

    Der er iøvrigt ingen i mit center, der bruger disse øvelser. Jo 2, der med sikkerhed selv har lært sig dem, hvis i forstår ;)

    Hilsen Balle H

  16. Hej MaxP.

    Jeg synes det er vildt spændende, at du eksperimenterer med forkellige typer af træning. ;)

    Det er inspirerende.

    Jeg har selv overvejet sandsækketræning, men tror ikke det vil gå så godt i spænd med HST. Nu venter jeg med spænding på at se, hvordan din træning forløber, og hvad den resulterer i.

    Iøvrigt har jeg et lille spørgsmål.

    Har du kunnet se mærkbar forskel i hypertrofi pr tid fra HST eller DFHT til Sheiko?

    Og hvad med HST og DFHT imellem? er der en forskel, der er værd at nævne?

    Nu kan forskelle mellem resultaterne af de forskellige træningsprogrammer selvfølgelig ikke bare tages til udtryk for, at nogle programmer er væsentligt mere effektive end andre. En lang række parametre (endda nogle du måske ikke engang har styr på) kan der jo være blevet ændret på fra program til program, men jeg synes nu alligevel, det kunne være interessant...

    Hilsen Balle H :xmas:

  17. Hej Sok.

    Jeg må indrømme, at jeg stadig synes, jeg svarer eller komenterer, det du skriver, at du så har ment noget andet, kunne jeg jo ikke vide. Normalt når jeg læser en skråstreg, læser jeg den som, at den deler to ensbetydende udsagn. Det gør du ikke kan jeg forstå, men det skal nu ikke skille os ;)

    Jeg synes igen, at dit indlæg bære præg af, at du ikke skelne korrekt mellem deload og dekonditionering.

    Du skriver

    for at ens muskel skal vokse er man nødt til at løfte mere vægt end ens muskel er konditioneret til, således, at der sker en superkompensation. Derfor kunne man i princippet undgå deload, hvis man kunne opretholde en progression hele tiden.
    Jeg mener, at der i ovenstående citat ligger, at deload er nødvendig, fordi man ikke opretholde en progression hele tiden. Det er ikke korrekt. Din muskel bliver ikke dekonditioneret af at deloade, så hvorfor deloade i hypertrofi sammenhæng??

    for hvis du gør det, vil du, når du begynder at træne efter din deload, være superkompenceret, og din workcapacity, dine neurologiske tilpasninger og dit bindevæv, vil stort set være intakt. Dette er IKKE hensigtsmæssigt, hvis du træner hypertrofi!

    Jeg vil derimod sige, at dekonditionering er nødvendig, og det er det element, jeg spørger max, om han har glemt.

    Endvidere skriver du

    Desuden er det svært at holde en progression hele tiden (som TJ anbefaler i artiklen) uden at dekonditionere/lave deload en gang i mellem for at sænke workcapacity

    Deload sænker ikke din workcapacity (men derimod din fatigue), og jeg mener ovenstående udsagn, giver udtryk for, at både dekond. og deload medfører end laver workc.

    Hvis du ikke mener, dit udsagn giver udtryk for dette, er der en grundlæggende forskel i vores sprogforståelse, og en videre diskussion vil være meningsløs for mig.

    Jeg synes ellers, at vi grundlæggende er enige om, at dekond. er nødvendigt.

    Det er vigtigt at have en fortsat progression, set i forhold til musklens konditionering.

    Svaret på dit spørgsmål er ja.

    Hilsen Balle H :xmas: