Hoju

Medlemmer
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hoju

  1. Hej

    Jeg er for en måneds tid siden begyndt at løbe igen efter at jeg har holdt ca. 4 års pause. Det er stadig op ad bakke, men glæden og formen bliver bedre for hver gang.

    Jeg løber 3 gange om ugen, aldrig 2 dage i træk. Er pt. oppe på 4,5 km. Tager ikke tid endnu, men det går ok.

    Vægttræner også 3 gange om ugen, tunge øvelser - squat, bænk, dødløft, military, curl og scullbuster, samt div. mavseøvelser.

    Min kost er pt. for ustruktureret til at nævne den.

    Mit spørgsmål lyder nu:

    Jeg løber tit inden jeg indtager føde eller væske om morgenen. Dette gør jeg for vægttabets skyld. Jeg blev en gang for mange år siden overbevist om, at det var vejen frem, men har her på det seneste hørt flere, der var uenige. Jeg kan dog ikke på stående fod huske deres argumenter.

    Er der nogen af jer eksperter, der kan bekræfte eller ændre min overbevisning? Gode argumenter ønskes :wink:

    På forhånd taxa

  2. Hej og tillykke med den nye livsstil.

    Jeg har et par forslag til dig:

    Når nu du er nybegynder ud i motionens verden, så kan det være et stort skridt at starte med at hive vægte i et motionscenter. (Man er ikke sikker på øvelsernes udførelse, man gider ikke stå og ligne en noob foran alle de store bodybuildere etc. etc. ) Du kan derfor starte med nogle hjemmeøvelser såsom:

    * armstrækkere - god måde at opbygge lidt grundstyrke, og er en "modøvelse" til din roning + hvis man giver det en chance, bliver man rimelig hurtig ferm til det.

    * mavebøjninger - ud over at det strammer maveregionen (ikke huden desværre ^^), så vil det også hjælpe på holdning og stabilitet i dine andre øvelser.

    * køb et sæt håndvægte (kan tit fås for ca. 250,- i Bilka for et sæt med 2x15 kg) - træn dine arme derhjemme foran spejlet (det virker bedre, tro mig). Se øvelser er på MOL.

    når du begynder at mærke blodet pumpe i dine muskler, og du så småt begynder at blive stærkere, så får du måske blod på tanden, og springet til motionscenterets frie vægte vil ikke være så stort længere.

    My two cents.....

  3. Har et mindre problem med mine triceps. Det er kun indersiden, der vil vokse.

    Jeg løfter rimeligt tungt og alt det der, og varierer øvelser og æder nok osv. Det eneste sted jeg ikke kan se resultater, er på ydersiden af triceps, hvilket er temmelig irriterende! Oven i købet er det værst på højre arm, hvor ydersiden af triceps stort set ikke kan ses.

    Har trænet en del år, og har altid haft den holdning, at "det kommer jo nok med tiden", men det gjorde det så ikke alligevel.... :eh:

    Nogen der har erfaringer eller gode råd?

  4. 3 ting, der måske kan hjælpe dig:

    1: Tag færre kilo på stangen, så du kan træne med korrekt form.

    2: Stå med siden til et spejl, det er tit nemmere at korigere, når man kan se sig selv, imens man løfter.

    3: Benyt et nyrebælte, så du ikke belaster lænden så meget.

    Held og løft.

  5. Nogle kører bryst/ryg og biceps/triceps af samme grund som Flexipecs forklarede. Med denne variant er dine biceps ikke udmattede af tung rygtræning, og du kan køre dem ekstra hårdt. :devil:

    Hvis du er nervøs for at være øm fra gårsdagens træning, kan du jo ligge din BEN-TRÆNING ind imellem de to dage..........

  6. Må man spørge, hvad du skal bruge tiden (altså under 12 min.) til?

    Hvis det er noget bestemt du søger ind til, kunne det jo være at nogen af os kunne give dig nogle råd med på vejen....

    Jeg mener at:

    Skal du være god til at løbe en kort distance, så skal du også træne korte distancer.

    Den der med at løbe 400 m ad gangen var slet ikke så tosset....

  7. Hvis du skal igang med lidt hjemmetræning, er det en god ide, at købe sådan en lille ribbe, du kan skrue op på væggen evt. over døren eller lign.

    Og så skal du igang med at lave nogle kropshævninger. Hvis du ikke er så stærk endnu kan du nok ikke tage så mange i starten, men det er en rigtig god måde at få noget styrke i overkroppen. Bare klø på.

    Armbøjninger (eller armstrækkere alt efter hvad man vil kalde det) er også en must-do øvelse, hvis du træner derhjemme.

    Og så er det en god idé at træne nogle mave-øvelser (du kan fínde en masse forskellige herinde).

    Skift mellem disse tre ting hver dag, så skal der nok ske noget med overkroppen. Drop dine håndvægte indtil videre, og koncentrer dig om det andet i stedet. Og brug dine løbesko 2-3 gange om ugen. Løb 5 km. ad gangen, og prøv at forbedre din tid fra gang til gang.

    Din uge kan se sådan her ud:

    Mandag: Løb 5 km. Derefter laver du så mange armbøjninger du kan. Hold en lille pause (1 min.) Lav flere armbøjninger og bliv ved på denne måde indtil du har lavet 50 ialt. (Antallet kan du selv sætte op når du bliver bedre).

    Tirsdag: Kropshævninger: så mange du kan. Pause (1 min.). Flere kropshævninger og fortsæt på denne måde indtil du når 40. (Antallet kan du selv sætte op når du bliver bedre).

    Onsdag: Løb 5 km. Prøv at slå tiden fra mandag. Derefter laver du forsk. maveøvelser. 200 gentagelser ialt. (f.eks. 50 for øvre mave, 50 for nedre, 50 for hver side.)

    Torsdag: Armbøjninger som mandag.

    Fredag: Løb 5 km. Prøv at slå tiden fra onsdag. Derefter kropshævninger som tirsdag.

    Lørdag: Mave som onsdag.

    Søndag: Hvil.

    Prøv dette et stykke tid og du vil se forandring. Og husk: du skal presse dig selv så meget du kan! :4whip:

    Det er selvfølgelig også vigtigt at du ikke lever af Cola, pizza og fritter, men det går jeg ud fra at du allerede er klar over.... :4oops:

    Held og lykke.