avekat

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by avekat

  1. som der så rigtigt bliver nævnt, koster det utrolig meget energi at svede.

    ...Ved fordampning af 1liter sved fra huden bruger man 2400kJ...

    Noget helt andet er, at jeg ikke vil spekulere i vægttab på denne måde. Kroppen kan max optage 1,2liter væske under gunstige forhold, og derfor vil et stort svedtab føre til væskemangel og ubehagelige følger. Men ikke desto mindre er det sandt mht sved og forbrændingen.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det er jo ikke rigtigt, at man "taber" fedt svarende til 2400 KJ ved at svede 1L- Det er vel det du mener, sådan som jeg læser det.

    De 2400 Kj er vel bare et udtryk for den termiske energi, som forsvinder fra kroppen, når den nedkøles, sådan som jeg har forstået det.

  2. Jeg er overbevist om, at din besvimelse skyldes en kombination af Valsalvas manøvre og din vejrtrækning.

    Valsalvas manøvre går ud på, at man forsøger at puste luft ud, samtidig med at man har lukket sit strubelåg. Manøvren kan inddeles i flere faser (http://www.cvphysiology.com/Hemodynamics/H014.htm), hvor man i den første, hurtige fase har en stigning i blodtrykket, der så resulterer i et reflektorisk blodtryksfald (i arterierne).

    Samtidig har man et højt blodtryk i sine vener, så det man betegner som perfusionstrykket, nemlig det arterielle blodtryk fratrukket det venøse blodtryk, er herved faldet betydeligt. Dette er med til hæmme at hjernens gennemblødning, så man evt. besvimer pr. refleks.

    Endvidere spiller vejrtrækningen også ind. Hvis du trækker vejret dybt en del gange (hyperventilerer), udlufter du kuldioxid (CO2) fra dit blod. Dette medfører, at specielt hjernens kar trækker sig sammen, så der bliver mindre plads til blodets gennemstrømning (modstanden i karrene er steget). Dette hæmmer også hjernens gennemblødning.

    Man kan opsætte følgende formel:

    BT = Q * R

    hvor BT er perfusionstrykket, Q er blodgennemstrømning, R er karrenes modstand.

    Det kan ses matematisk, at når BT falder og R stiger, da falder Q.

    Konklusion: Blodgennemstrømningen i din hjerne falder så meget, at der udløses en besvimelsesrefleks.

    Et løsningsforslag på dit problem kunne være, at du prøver at undgå at hyperventilere, samt at du kun holder vejret i en begrænset del af dit løft.

    PS: Jeg håber det er nogenlunde forståeligt, det jeg har skrevet. :confused2:

    mvh Avekat