ITemplate

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ITemplate

  1. Nu fik du vel også at vide af ham der har lagt dit program, at du skulle sørge for at få en opfølgning på programmet efter en måneds tid eller to!

    De fleste instruktører anviser maskinøvelser til at starte med (især til nybegyndere), da det tager lang tid at give fyldestgørende instruktion i alle de "store" øvelser.

    Det program du har fået er nok kun beregnet som noget du skal følge i starten. Hvis ikke, så find en anden instruktør.

    Nej det gjorde jeg faktisk ikke! Jeg må erkende at det var lidt en tam omgang at få lagt det program desværre. Og der var ingen udsigt til at få opfølgning. Et aspekt jeg først kan se mening med nu i øvrigt. Jeg føler mig dog meget klar til selv at tage den udfordring nu - jeg vil ikke ofre et par hundrede mere i håb om at den næste instruktør er bedre forberedt.

    Problemet nu er jo så selvfølgelig de enkelte teknikker hvis jeg skal kaste mig ud i frivægte. Fx læser jeg at en forkert teknik ved dødløft kan være mere til skade end til gavn. Heldigvis er nettet fyldt med videoer o.a. om disse emner. Hmm, måske jeg alligevel skulle ofre en instruktør time mere...

    --

    Werner

  2. Jeg vil mene at så længe man ikke tager overdrevet meget vægt på stangen i forhold til hvad man kan tage kan man sagtens træne bænkpres alene uden spotter. Jeg har trænet i lidt over 2 år nu. Jeg startede godt nok de første par måneder med at være nede i træningscenteret sammen med nogle kammerater så jeg havde spottere de første par måneder men størstedelen af de 2 år har jeg trænet bænkpres uden at have en spotter. Det eneste "problem" er at jeg ikke altid giver mig fuldt ud fordi jeg er i tvivl om jeg kan tage næste gentagelse.

    Og selv om du så skulle ligge på et tidspunkt med en vægt som du ikke kan løfte så kan det sagtens lade sig gøre at møve vægten ned over maven så du kan sidde op og derefter løfte stangen væk (igen så længe du da ikke træner med meget høj vægt..). Det er kun sket for mig ca. 2-3 gange i løbet af de 2 år jeg har trænet at jeg har fejlvurderet om jeg kunne tage en ekstra gentagelse og blevet nødt til at køre stangen hen over maven.

    Tak for svar. Jeg tolker også dit svar sådan at man godt kan opnå gode resultater uden at give sig fuldt ud i den daglige træning? Selv efter 2 år? (Jeg forudsætter selvfølgelig her at du har opnået gode resultater).

    --

    Werner

  3. Hej Werner

    Jeg er også nybegynder og er gået igang med et fullbody program kun med frivægte efter 3 ugers maskintræning.

    Jeg synes klart, at frivægte er langt 'dejligere' at træne med, dvs. jeg har en bedre fornemmelse i kroppen efterfølgende - jeg kan desuden KLART mærke en teknisk forbedring efter 5 uger og jeg føler mig meget sikrere.

    Den eneste øvelse hvor du, efter min mening, "har brug for" en spotter er bænkpres med stang. Jeg har heller ingen spotter og starter derfor med relativ lav vægt på stangen. Når jeg så vil presse migselv yderligere i bænkpres går jeg over til håndvægtene istedet, hvor man bare kan smide dem, hvis man går kold.

    Hej Lubas,

    Tak for svar. Det lyder godt. Jeg har fået læst en del på det og tror jeg vil snakke med ham der har lagt mit program om at få det "omformet" til frivægte i stedet for. Eneste "men" er det med bænkpres hmm...

    --

    Werner

  4. Hej forum,

    Håber nogen vil rådgive da jeg efter at have læst en del artikler er blevet i tvivl om nu mine træningsmetoder også er de bedste. Jeg er lige startet i et fitness center og har haft en træner til at lægge et start program. Jeg er 35 år og har aldrig trænet før - men nu skal det være anderledes. Jeg er alm af bygning og i alm (dårlig) form (BMI=26).

    Målet er at at få en veltrænet krop - dvs fokus på store muskler. Jeg har fulgt et træningsprogram i 3 uger nu. Programmet er udelukkende baseret på brug af fitness-maskiner. I ved, dem med kabeltræk osv. Jeg presser min krop 100% ved den sidste repetition, hvilket skulle være "ok" som jeg har fået fortalt det indtil nu.

    Nu læser jeg så en del artikler, bla. http://www.getbig.dk/article.php?id=31 som egentligt beskriver at min start og mine metoder nærmest er en begynderfejl. Er der udprægt enighed om at dette er korrekt (bortset fra at den træner der lagde mit program så ikke er enig)?

    Hvis jeg skulle starte med at træne efter opskriften i ovenstående artikel (altså ved brug af det klassiske udstyr) - har jeg lige et spørgsmål. Hvis jeg Googler de termer der bruges (fx "Military presses") så indikerer disse øvelser at man ikke er alene (man har behov for en hjælper, "spotter). Sagen er dog den at jeg ikke har den mulighed - jeg er nødt til at køre det alene (træner hver anden dag fra kl. 06.00).

    Kan jeg køre fase 1 (lav vægt, måske 50% maximum) uden hjælper? Og er det bare den rigtige måde at starte på? Kontra det at fortsætte træning af specifikke muskelgrupper ved hjælp af de kabel-maskiner?

    På forhånd tak,

    --

    Werner