A. Stokbro

Medlemmer
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    A. Stokbro reacted to BLACKICE in trøjer som man bliver stærk af!   
    Jaaaaaaaanie har du ikke været her for længe til ikke at kende forskel på styrkeløft og vægtløft?
    Anyway, vægtløfterne bruger ikke "trøjer". I vægtløftninger dyster man i diciplinerne træk og stød. Hvilket du bla ser til OL.
    De har trikot på, og har som sådan ikke udstyr der hjælper dem i nævneværdig grad.
    I styrkeløft dyster man i squat, bænkpres og dødløft.
    De trøjer du omtaler bruges i bænkpres. Trøjens materiale, i kombination med den måde den er syet på, gør at den yder en meget kraftig modstand i den eccentriske fase. Hvilket så omvendt gør, at den "hjølper/støtter" i den koncentriske fase. Altså som en elastik hvor det kræver kræfter at trække den fra hinanden, men slipper du den, så trækker den sig sammen.
    Altså bliver der ydet kraftig modstand når vægten skal ned, og hjælp på vej op.
    Jeg har ikke trænet ret meget med trøje, men i mit eksempel kunne jeg med en trøje som ikke var sindsygt stram kun få stangen til brystet hvis der var 150kg eller mere på.
    Effekten afhænger generelt af hvor stor indsats man ligger for dagen. For mit vedkommende blev det aldrig til det helt store, men for andre hentes der 40kg+ ud af sådan en trøje. Det kræver fokus nogle andre steder, da kontrollen over stangen i den eccentriske fase er vital, og ligeledes er top styrke vital, da trøjens effekt aftager jo længere fra brystet stangen kommer.
  2. Like
    A. Stokbro reacted to Rumlepot in Løb på bare fødder   
    Så vidt jeg ved har man ikke dokumentation for, at urmennesket ikke havde skader på knæ, ryg og nakke/skuldre. Måske du har noget du vil dele med os andre?? Gennemsnitsalderen for et urmenneske var 30 år. Dårlig kost, dårligt arbejdsmiljø (herunder jagt på bare fødder (læs: nedslidning)) , ingen vaccine, ingen pencillin, osv. Jeg tror snare at alle skaderne kommer fordi vi først begynder med at løbe når vi er 20-25år gamle. Vi er for utålmodige, vi træner ikke struktureret nok i vores træningsplanlægning og specielt i UDFØRELSEN af denne plan. Hvem har ikke hørt om den lidt overvægtige der nu vil løbe marathon? "20-30 uger, det er da ikke noget problem, det er der mange andre der har gjort" Så kom julen og nytåret (læs: ingen træning). Så kom skiferien (læs: ingen træning). Uge 8. 12 uger til Copenhagen Marathon. Jeg hopper lige med på Spartas træning. Lang tur 20-25km. Blev sku lidt øm i knæene. Det skal bare løbes væk. Bum skadet! KLASSISK.
  3. Like
    A. Stokbro reacted to Rumlepot in Ondt i skindebenet   
    Jeg glemte lige at tilføje, at du endelig IKKE skal stoppe helt med at løbe. Du skal som jeg har skrevet fortsætte med at løbe halv fart halv distance. Du skal bruge "smerten" som parameter for hvor længe du kan løbe,(10min er bedre end slet ikke at løbe og det kan gøres inden svømning eller andet) er du meget øm bør du lave noget andet fx svømning. Det værste du kan gøre er at stoppe; du skal bruge for lang tid på at komme tilbage og de fleste har eb tendens til at være for ambitiøs når smerten er væk.
    Du har været for ambitiøs, lyt til din krop du er ikke en maskine. 5 x løb pr uge er i overkanten for dig i øjeblikket.
    En god huskeregel jeg selv bruger er; der skal stadig være overskud til at løbe videre eller hårdere når man er på vej hjem fra træning 98 % af gangene de 2 % af gangene er det i orden at træne sig helt ud.
    Når jeg fx løber Intervaller skal der være overskud til at tage en mere og alligevel stopper jeg de fleste gange. Det handler ikke kun om hvad du træner nu men også om hvad du træner i morgen og i næste uge.
    Jeg løber selv 10-14 gange om ugen og jeg har løbet i 25 år. Jeg løb først 5 x pr uge efter et par år. Jeg fandt hurtigt ud af at jeg sagtens kunne blive bedre fra gang til gang med mindre træning. Husk på det handler om cost benefit: hvor meget mere for du ud af at træne 5 x i stedet for 4 x som nybegynder?
  4. Like
    A. Stokbro reacted to BlueBoden in Poserunning   
    Jeg syntes ikke det giver meget mening, at lave en større videnskab ud af at sætte den ene fod foran den anden. Ikke i sammenhæng med løb, fordi jeg tror de fleste allerede vil løbe på en optimal måde fra naturens side, efter relativ kort løbe erfaring.
    Stilen bliver blandt andet påvirket meget af fodtøjet, så det er et af de steder jeg vil fokusere mest på. Givet der er problemer, eller hvis målet er bedere tider. Påklædning vil jeg også tro kan have indflydelse, og så sfl styrketræning.
    Løbe teknik? Ømm, bah! med mindre du løber som charles chaplin, så er det nok ikke ligefrem det første som ville være værd at tænke over.