geniet

Medlemmer
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

About geniet

 • Rank
  Nyt medlem

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Interesser
  Fodbold, styrketræning

Previous Fields

 • Træningsformål:
  Konkurrenceidræt
 1. Stikkende smerte i øvre rygmuskulatur

  Ja, det kunne jeg forestille mig den var! Men du vil mene det, på dansk, altså bare er en nerve der har sat sig i klemme eller hvad?
 2. Hej derude, Som ovenstående overskrift indikerer har jeg mødt stikkende smerter i den øvre ryg muskulatur under tung vægttræning. Det forekommer specielt når jeg udfører dødløft med strakte ben. Er der nogen der ved hvad det kan skyldes? På forhånd tak for jeres svar. VhGENIET (som på trods af sit navn, ikke ved noget om dette)
 3. Platfod løbet søger hjælp :(

  Er ikke så skarp på det du netop stiller som problemstilling, men vil råde dig til at gå ned i den nærmeste løbebutik og få foretaget en løbeanalyse og derudover få den vejledning du har brug for, hvilket jeg selv har benyttet mig af med stor succes. Håber ovenstående kunne hjælpe. MVH geniet
 4. Styrketræning og fodbold.

  Lige nu gør jeg, fordi jeg døjer med en forstuvet ankel, men det plejer jeg ellers ikke at gøre. Det skader dog intet at gøre, så det kan du bare gøre, hvis du finder tid til det.
 5. Styrketræning og fodbold.

  Er glad for det var behjælpeligt! Træner ikke så meget leddene, men har mere fokus på styrketræning. Altså jeg træner 3-5 RM, 8-10 RM og 13-15 RM, hvor mine pauser er henholdsvis 2 minutter, 1 minut og 45 sekunder mellem de enkelte set. Du skal køre hvert set så du kun lige akkurat kan løfte den sidste gentagelse. Grunden til intervallerne er at hvis du eksempelvis træner 3-5 RM skal din vægt tilpasses, således at du eksempelvis tager 5-4-3 gentagelser eller måske 5-4-4 og når du så tager 5 gentagelser i alle set skal du øge din vægt. Håber det giver mening, ellers så spørg endelig... De øvelser jeg kører er 4 benøvelser, hvoraf jeg kører 2 af dem hver gang jeg træner. Det er vigtigt at du kører nogle bestemte øvelser sammen. Den ene gang kører jeg Dødløft og Lunges og den anden gang kører jeg Frivend og Squat. Du må ikke lave alle 4 øvelser i samme træningspas, kun 2, og husk at de hører sammen parvis således at du eksempelvis ikke skal køre squat og dødløft i samme pas. Altid de to jeg har skrevet sammen. Derudover kører jeg bænkpres, dumbbell row, lat pulldown og dumbbell shoulderpress HVER gang. Derudover kører jeg mave og rygøvelser. Du skal igennem de i alt 8 øvelser hver gang og kan så supplere op med bicepstræning og tricepstræning. Det er vigtigt du har fokus på din teknik i samtlige øvelser da 95% af fjolserne i fitnesscentrene (og ja det er i egentlig) laver øvelserne forkert, og fokusere på at rive en masse vægt ned i stedet for. For en fodboldspiller som dig er det for risikabelt og kan fremprovokerer skader og desuden ikke gavne de muskelgrupper der er til hensigt at gavne med øvelserne. Skriv hvis du er i tvivl om noget!!!!
 6. Styrketræning og fodbold.

  Spiller selv fodbold på eliteplan og ved en del om emnet. Mht. til din træningsmængde, træner jeg personligt selv mellem 10-12 gange om ugen og mener ikke der er den store sandsynlighed for at du bliver overbelastet, hvis du bare lytter til kroppen og har en del restitutionstid mellem dine intensive træningspas. Hvis vi kigger lidt på din styrketræning og mængden heraf, er der nogle øvelser som er helt essentielle for dig som fodboldspiller. Har en oversigt over hensigtsmæssige øvelser, som du kan få hvis du er interesseret. Vil sige at så længe i er "in-season" som i netop er begyndt på, er det fint blot at styrketræne 2 gange om ugen, mens man selvfølgelig optrapper det antal, når i går på vinter- og sommerpause. Mht. din kost vil jeg anbefale dig at kigge forbi TeamDanmarks hjemmside, hvor du finder en masse inspiration omkring hvordan elitesportsfolk skal spise og hvornår de skal spise. Link: http://teamdanmark.dk/CMS/cmsdoc.nsf/content/tdwb7kmddh Håber det hjalp og skriv endelig hvis du er mere interesseret...
 7. Kakao

  Er det da bestemt lige efter et træningspas? Pas nu på med at blande slankeråd og træningsoptimering sammen.
 8. Kakao

  Det der er essentielt for dig er at du får tilstrækkeligt med kulhydrater og proteiner umiddelbart lige efter du har afsluttet din træning. Som tommelfingerregel siger man at man maksimalt 30 minutter efter (dog gerne hurtigst muligt) skal indtage 0,25 gram protein pr. kilo kropsvægt og 1 gram kulhydrat pr. kilo kropsvægt, for at få opfyldt de åbne depoter du har i kroppen lige efter du har trænet. Her er kakao en meget god kilde, da den besidder et fornuftigt indhold af både kulhydrat og protein, således at proportionerne er i orden. I min optik er det ikke det mest hensigtsmæssige at drikke en liter kakao. Måske en halv, og hvis dine vægtmål så er større end det indhold af gram kulhydrat og protein i en kakao, kan du evt. supplere med en banan eller en lys bolle med pålæg. Hvis ikke det gav mening, så spørg endelig.
 9. For meget træning?

  Sagligt svar
 10. Lidt hjælp til styrketræng m.m. :)

  Du spiller fodbold hver dag?
 11. Har ikke sagt man skal kunne køre 15 gentagelser 4 gange, men sagt at man skal kunne udføre 13-15 gentagelser 3 gange og med 45 sekunders pause, for at opnå den mest optimale resitutionsperiode, samtidig med at man presser kroppen tilstrækkelig hårdt. Det vil eksempelvis sige at man måske tager 15-14-13 gentagelser og så ligeså stille bygger op således at man måske næste gange taget 15-15-13 eller 15-14-14 og når du så tager 15 gentagelser 3 gange, skal din vægt blot øges og så starter cirklen forfra. Som du selv nævner kan man sagtens køre det som antagonist-superset, men vil sige at når man træner ben, som det i denne tråd er tilfældet, skal man holde sig fra supersæt, da det med benene er speciel vigtigt at få restitueret ekstra meget, så du kan få maksimal kraftudladning her. Specielt hvis du dyrker idræt er det essentielt at droppe superset når du træner benmuskulatur.
 12. Går ud fra du mener RM squat? Når du træner 15 gentagelser er ideen at træne din udholdenhed i benene og derfor den meget korte pause. Det tog også lidt tid for mig at vænne mig til de korte pauser, men skal du træne udholdenhedstræning på den mest korrekte måde rent fysiologisk, er 45 sekunder det du ca. skal restituere for at få maksimalt udbytte.
 13. Eftersom jeg ikke er uddannet på området kan jeg desværre ikke forklare dig mere om baggrunden for min såkaldte "smøre". Er dog blevet belært omkring restitutionstid mellem settene af en uddannet, hvilket formentlig forklarer min viden på området. Om han har prøvet at snyde mig ved at forklare mig nogle falske tider, ved jeg så ikke, men tvivler i høj grad på det er tilfældet. Derfor: Hold dig til de tider jeg har fortalt dig...
 14. Kan godt være der var en der før sagde det ikke var vigtigt, men det er det altså!!! En ting er hvad man mentalt er stand til og en anden ting er hvad man rent fysiologisk har bevist er den rette pause mellem dine set. Det er naturligvis vigtigt at tilgodese sine mentale behov, men i og med styrketræning er en fysisk krævende disciplin, ville det være idiotisk at ignorere de fysiologiske fakta om hvor længe pauser skal holdes, før man har den mest optimale præstation forud for et set. De værdier man normalt vil kalde vejledende er sådan fordelt: 3-5 RM: 2 minutter 8-10 RM: 1 minut 13-15 RM: 45 sekunder Derudover er det naturligvis vigtigt at du presser citronen i dine øvelser, således at du kun lige akkurat kan tage den sidste gentagelse, uden at din teknik begynder at sejle.
 15. Kommer an på hvor mange gentagelser du foretager i hvert set. Kører du eksempelvis 3-5 gentagelser er det nødvendigt med ca. 2 minutters pause, fordi du skal lave maksimale kraftudladninger. Kører du omvendt mange gentagelser, eksempelvis 13-15, er det stadig vigtigt at holde pause, men også vigtigt at den ikke bliver så lang. Her holder man måske kun 45 sekunders pause mellem hvert set. Skriv hvis du har flere spørgsmål ellers ovenstående ikke giver mening...