Senior

Medlemmer
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Senior

  1. Hej Dorthe

    Min kone har det sidste ½år trænet tungt, og har fået utroligt fine resultater, hun træner 3x pr uge. fullbody, mellem 18 - 22 sæt fordelt på hele kroppen, 8-12 reps med max kg, og øger hver gang det er muligt, dvs hver gang hun kan tage 12 reps i en øvelse så øger hun belastningen til næste træningspas

    2 x pr uge efter vægttræningen tager hun 7 - 10 min på løbebånd med max hastighed, det har virkeligt givet fremskridt iform af klart fastere krop. og større muskler(det er jo musklerne der får kroppen til at fremstå som fast)

    før hun gik over til de tunge vægte kørte hun lette, og meget cardio træning, med kun moderate resultater. :bigsmile:

    Alt i alt bruger hun 3½ time på at træne pr uge, da hun kørte den lette brugte hun det dobbelte bla. spildte hun tid på aerobic osv.

    mit indlæg er kun baseret på vores personlige erfaringer, men der ligger en masse doc. på nettet om emnet, prøv eventuelt getbig.dk

  2. Det kunne nu ellers være morsomt, med en MO Armligger turnering, men ok hvis man får skader af det så kan det jo være det samme ;)

    FittSmoker: jeg har trænet og trænet og ikke opnået "andet" end at være i fornuftig form, så mine projekter der startede for 1½ år siden er mere for at få motivation og så for eksperimentets skyld :) og nå ja kun 3timer om ugen i centeret er jo også en gevinst :)

  3. Vi har hermed en aftale :bigsmile:

    måske skulle vi mødes inden jeg starter, mit nye program, for at lave armliggerstartest <---volapyk :) men så må jeg nok lige læse hvordan man gør, der er også lidt teknik i det ikk ?(har ikke ligget arm siden jeg var teen)

  4. Cilius:Ok tak skal du have, :bigsmile: Jeg har fået svar på det jeg søgte, og sammenholdt med mine resultater gennem de sidste 1½ år på lave set, kontra mine resultater på høje set, så har jeg draget min konklusion, og det er for mit vedkommende at jeg vokser på lave set, og står stille på høje, om det så stilstanden var pga. overtræning eller andre omstændigheder, er jeg ved at undersøge, ialt fald er jeg mere end tilfreds med mine fremskridt og ikke mindst med at jeg nu kun bruger 3timer pr uge i centeret mod før 8 - 10 om ugen.

    Når jeg kigger på dokumentationen så er der umiddelbart flest der peger på at lave set er lige så effektive som høje, eller som du selv siger, marginal forskel. iøvrigt er der meget i dokumentationen der siger at styrke og tværsnit af musklen hænger uløseligt sammen, med andre ord, så vokser dine muskler for at gøre dig stærkere, to sider af samme mønt.

    Mit næste projekt bliver at afprøve 1 år med kun 1set pr øvelse.

    Takker :)

  5. Hermed ikke sagt, at kun en artikel om emnet er det eneste vi kan accepterer som en forklaring.

    Men når man kommer med en ikke konventionel og accepteret ST-udtalelse, så kan man i det mindste bede om nogen teoretiske overvejelser som "dokumentation" for udsagnets gyldighed.

    Godt talt Jarvig :)

  6. Cilius: Det lader ikke til at det er så simpelt som du tror ;)

    som jeg tidligere nævnte, alle lavet med formål at teste styrkefremgangen hos primært utrænede personer.

    Se Artiklen som fitsmoker fandt!! http://www.naturalstrength.com/research/de...p?ArticleID=208

    Der står bla. "The 77 subjects were experienced strength trainees who agreed to participate in a ten-week program of bar dips and chin-ups"

    Men læs selv :)

    forresten så siger du også "3 sæt er nødvendigvis ikke 3 gange bedre end 1 sæt... men stadig marginalt bedre. "

    og her tror jeg du er inde på det jeg også har læst mig frem til, nemlig at det "på dansk" er så lidt du får ud af de extra 2 set at det ikke kan betale sig, i en artikel står der at 3sets kontrolgruppen opnåede 15.5% fremgang og 1set gruppen opnåede 14.5, så det må da i sandhed siges at være marginalt :)

    Jeg siger ihvertfald tak for kommentarene, jeg har fået det matriale jeg skal bruge.

    note: hvis nogen ligger inde med et par spændende links om emnet, så ikke noget med at være genert :)

  7. FitSmoker: Nu har jeg både læst og forstået, og det er en rigtig god artikkel, som i høj grad underbygger mine erfaringer. og hold da ferie hvor er der mange gode artikler på den side, Takker :)

    Nu rejser der sig et nyt spørgsmål? :unsure:

    Når jeg nu oplever bedre vækst med færre set, kan det så være fordi jeg har været i "overtræning" i alle de år?. igen helst artikler i form af link, hvis der er en der ligger inde med sådan nogle.

    Findes der en artikkel der definere begrebet "overtræning"?

    Igen Tak for hjælpen :)

  8. Hold da ferie en masse spørgsmål lol :)

    Nå men jeg starter fra en ende af.

    FitSmoker: Det var lige netop den slags matriale jeg leder efter, Tak for hjælpen.

    Cilius: Det er ikke mine erfaringer, jeg oplever mere vækst med færre set, men hvis du har et link til en artikkel der modbeviser mine erfaringer så vil jeg meget gerne se den :)

    Erouption: Hverken squat, bænkpress, dødløft, træner som bekendt skuldre, så derfor er der i mit univers 4 store, dvs. dem jeg satser mest på og forsøger at holde fokus omkring, hvis andre mener at der er 3store som de sætter fokus på er også helt fint med mig :) . jeg mener nemlig ikke at jeg er kvalificeret til at træne andre end mig selv :bigsmile: hvilket bringer mig til dit næste spørgsmål om et træningsprogram, Jeg vil ikke skrive et præsist program, for det starter bare en voldsom debat for og imod, og det er ikke det jeg søger svar på, men hvis du vil teste et så kan da jeg maile et til dig som du kan bruge.

    Voravong: samme svar til dig som til Erouption :)

    Håber jeg fik alle med :blink:

  9. Ja tak skal i have, men jeg tror jeg hellere jeg må presicere Det jeg leder efter er forsknings resultater, gerne som links til andre sider, meninger og påstande flyver iforvejen rundt i ethvert træningscenter i danmark :bigsmile:

    Jarvig: ok så,men hvad er din konklusion?, og hvad basere du den på?, links please, :)

    Incognito: Det lyder fornuftigt, hvor har du det fra?, links please, :)

    Voravong.

    Der er et program baseret på mine erfaringer og blandet med nogle aspekter fra hst. osv. jeg skrev det mest som eksempel på hvad jeg har fået til at virke, istedet for hvad jeg ikke kunne få til at virke :)

    men her er hvad jeg gør.

    1x8 med max, og 1x8 eller til max, ikke faliure!!!

    Når du kan tage 10reps i første set med vægten, så kan du øge så du igen kun når 8.

    Jeg variere øvelserne, fordi jeg er overbevist om at det er ret ligegyldigt hvilke øvelser du vælger, bare der er balance mellem de forskellige muskelgrupper, dog ville jeg ikke undvære de 4 Store, bænkpress, squat, Rowing, Skulderpres, sidst gør jeg det "anderledes" at jeg blander muskelgrupperne i træk, skub,ben og så forfra igen, eksempel: Bænkpress, rowing, Skulderpress, squat, flyes, osv. :)

  10. Findes der videnskabelige forskning der holder få kontra mange set, reps op mod hinanden?.

    Jeg mener er der forsknings fakta, der påviser at det er gavnligt at træne med mange set pr træningsdag pr muskelgruppe?.(eller omvendt)

    Og er der forskning omkring Reps antallet?

    Jeg har gennem årene selv trænet og har set mange andre der træner. eksempelvis bryst ved at køre 4-5set bænkpres, 4-5set skråBænkpres, 4-5set Flyes, 4-5set Pullovers, alle til faliure og tit med en spotter.

    Jeg har nu i 1½ år kørt max 2x2=4 set pr gruppe, og max 16set pr dag fordelt på helkrop program, 3 X om ugen, alle set til 8rm men ikke failure, og når jeg kan tage 10rep så øger jeg til næste træningsdag, jeg oplever bedre vækst, efter at have stået nærmest stille i min vækst, i en årrække, skiftede jeg fra den typiske "til failure menge reps træning" til min hjemmelavet version af hst, og så begyndte jeg at vokse, i 2002 voksede jeg med 9kg, og i år er jeg indtilvidre røget 3kg op dvs. 12kg på 1½år efter at have stået stille i en årrække.

    Jeg søger om der er videnskabelig dokumentation der understøtter mine oplevelser, og helst ikke for meget bb jordmoder snak :) det får jeg nok af i centeret, og det er sjældent "vi" aner hvad "vi" snakker om.

    :) :) :)