Rfredsgaard

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rfredsgaard

  1. Hej, har døjet med noget seneskedehindebetændelse(måske tennisalbue). Det startede ved albuen men synes det breder sig til større dele af underarmen, og tommel- og pegefinger begynder også at virke en lille smule ømme/stive i leddene. Det sidder i begge underarme og smerten fremprovokeres især ved curls og rows. Har måske nok ignoreret det for længe, men nu har det fået en uges pause uden forbedring. Trykker jeg ned i musklen/senen virker den træt og øm. Nogle derude der har erfaringer med akupunktur ?

    Jeg har prøvet akupunktur for noget lignende det du har der, om det var akupunkturen eller pausen der hjalp skal jeg ikke kunne sige :) Jeg ville anbefale dig at gå til din læge og evt. få en henvisning til en Fys.

  2. Jeg er efter hver blokade blevet rådet, at holde en uges pause fra træning. Hvad sagde lægen til dig mht. træning?

    Han nævnte ikke noget om pause, men at den skulle aflastes..

    Efter hvad jeg kan læse rundt omkring så anbefales det at man (ihvertfald) hvad skuldre angår træner videre.... for at undgå muskeltab og yderligere svækkelse af området, selvfølgelig uden at belaste senerne.. dvs pres, træk o.s.v over skulderhøjde er forbudt. og at man træner stille og roligt.....

    damn, bare ordet "stille og roligt" så får jeg kuldegysninger..

  3. Jeg har læst llidt omkring genoptræningen, og har forstået at det er vigtigt at træne de muskler som ikke vedrører skaden for at holde på muskler og derved ikke svække ydeligere, så mit program ser indtil videre således ud:

    Det trænes hver anden dag.

    10 min opvarmning på cykel samt stræk af bryst/skuldre

    Low rov 4 set a 10-15 reps

    One arm row 3 set a 12-15 reps

    Bagside af skuldre 3 set a 12-15 reps

    ext. dumbell rotation (rotatorcuff) 3 set s 20 reps

    Int. rotation (rotatorcuff) 3 set a 20 reps

    Dumbell curl biceps (let vægt) 3 x 12-15 reps

    Push down Triceps (let vægt) 3 x 12-15 reps

    Læn 3 x 12 reps

    Brystudstræk, skulderudstræk samt stræk af underarme bagefter

    Alle kommentarer fra kompetente er velkomne :)

    Nu er det 3 dage siden jeg har fået blokaderne og det går fremad, det er som om der er løsnet op i skuldrene, og smerterne er ikke SÅ kraftige mere dog kan jeg stadig mærke lidt...

    Jeg fortsætter ned ovenstående program og ser hvordan det går.

  4. Jeg er ikke træningskyndig nok til at vurdere træningsprogrammet, men der er en del på MOL der nok kan sige noget klogt om det.

    Jeg har fået blokader 2 gange i albuen nu, første gang havde jeg ondt i et par døgn, anden gang var det ikke så slemt.

    Jeg havde fortsat smerter efter 1. blokade, min læge fortalte mig at man kunne lægge yderligere blokader såfremt der var restgener eller hvis man fik tilbagefald. I mit tilfælde var det restgener, som sad et sted hvor den første blokade ikke var lagt. Der var tale om, at smerterne fra før første blokade slørede at jeg ren faktisk havde ondt et andet sted. Blokade 2 har gjort at jeg at jeg faktisk ikke har smerter lige pt, kun en knasen i albuen som kan fortsætte i lang tid efter en inflammation.

    Jeg tror derfor ikke, at restgener er unormalt.

    Jeg har læst llidt omkring genoptræningen, og har forstået at det er vigtigt at træne de muskler som ikke vedrører skaden for at holde på muskler og derved ikke svække ydeligere, så mit program ser indtil videre således ud:

    Det trænes hver anden dag.

    10 min opvarmning på cykel samt stræk af bryst/skuldre

    Low rov 4 set a 10-15 reps

    One arm row 3 set a 12-15 reps

    Bagside af skuldre 3 set a 12-15 reps

    ext. dumbell rotation (rotatorcuff) 3 set s 20 reps

    Int. rotation (rotatorcuff) 3 set a 20 reps

    Dumbell curl biceps (let vægt) 3 x 12-15 reps

    Push down Triceps (let vægt) 3 x 12-15 reps

    Læn 3 x 12 reps

    Brystudstræk, skulderudstræk samt stræk af underarme bagefter

    Alle kommentarer fra kompetente er velkomne :)

  5. Mine skuldre har det væsentligt bedre idag ifht. igår, jeg kan stadig mærke lidt. Albue har det også bedre.

    Jeg har fundet denne side www.sportnetdoc.dk og tænker at genoptræningsprogrammet under Albue/Skulder....... (Betændelse i Biceps senen / Tennisalbue )ville være godt til mig ?

    Må indrømme at det gør naller til aften i begge skuldre, jeg har skånet den på arbejdet idag, men kan godt mærke smerte, er det normalt efter blokader at man stadig kan mærke det ? Eller skulle det være væk ?

    Nå, jeg starter på ovenstående program imorgen... byebye bryst, skuldertræning i et godt stykke tid.... hyyyyyl ! :crazy:

  6. Hej RFredsgaard.

    Mine ultralydsscanninger hos speciallægen vidste heller intet unormalt. Dog var det meget normalt som sportstrænet sagde han. Især tennisalbue kunne være svært at fange, da sportsfolk typisk ikke har problemer med det i hverdagen men i forbindelse med træning, det er derfor småting der giver irritationen. Ligeledes kunne han heller ikke provokere det ved at trykke på albuen, men kun ved at yde modstand til med fleksion.

    Min fysioterapeut bad mig om at skære mit program ned til 1 øvelse pr. kropsdel og 3 sæt pr. øvelse med 12-15 gentagelser, gerne med følelsen af at træningen næsten kan være ligegyldig. Devisen var 12-15 gentagelse, men med følelsen af at kunne tage det dobbelte uden problemer. Dette skal følges i 14 dage, hvorefter man langsomt kan begynde at bygge på enten i form af flere øvelser eller i form af tungere vægte, men det er selvfølgelig en vurderingssag.

    Hvordan har du det nu efter blokaden? De virker jo gerne efter 1-2 døgn. Jeg mærker allerede efter et døgn markante forbedringer.

    Du får desuden lige udsnit af en mail som min speciallæge sendte til mig, som jeg finder betryggende:

    "Effekten af en blokade varierer 2-6 uger, men har vi en gang har fået slået irritationen ned, så er der en reel chance for, at den ikke kommer igen. Hvis den kommer delvist igen kan man overveje yderligere en blokade.

    Mine skuldre har det væsentligt bedre idag ifht. igår, jeg kan stadig mærke lidt. Albue har det også bedre.

    Jeg har fundet denne side www.sportnetdoc.dk og tænker at genoptræningsprogrammet under Albue/Skulder....... (Betændelse i Biceps senen / Tennisalbue )ville være godt til mig ?

  7. Hej Mol' ere

    Jeg har idag været hos en skulder specialist på skørping privathospital og har fået konstateret overbelastet Bicepssener i begge skuldre + Tennisalbue i højre albue... Jeg har døjet med det i RIGTIG lang tid og været igennem en masse ligefra heksedoktorer til skulderspecialist :D

    Skulderspecialisten trykkede nogle steder og konstaterede rimelig hurtigt ovenstående hvorefter han ville ultralyd scanne mig og sagde han forventede at se en masse væske, han fandt dog ingen usædvanlig væske men var sikker på at "diagnosen" alligevel var korrekt. Han gav mig ultralydsvejledt blokader en i hver skulder samt 1 i albuen, det gjorde naller :D

    det har summet i mine skuldre efterfølgende dog ikke noget vildt smertefuldt, ligeledes har det snurret i min underarm.

    Nå men det jeg egentlig gerne vil have jeres hjælp til er et træningsprogram hvor jeg skåner mest mulig, nogle øvelser som ville være okay at køre... især skåningen af biceps senerne...

    Jeg ved der er fyldt med Fysioterapeuter herinde og andre eksperter og vil hjertens gerne have noget assistance..

    På forhånd tak.

  8. Essensen og Christianspøer: tak. I er skidesøde. Og flotte!

    Rfredsgaard: ret skal være ret, der kan jo have været noget tennis/golfalbue i marts, men der er ingen spor af det nu. Det var binyrebarkhormon jeg fik, en større dosis end vanligt.

    Jeg har næsten ingen ubehag af det nu, blot en smule mobilitetsproblemer. Men de første par timer efter var helt forfærdelige. Jeg måtte ud og gå en tur for bare at foretage

    mig noget, som kunne fjerne tankerne imens de smertestillende tog effekt. Jeg har ikke taget smertestillende siden kl 16.

    Det bliver spændende at høre om din MR scanning. Tager jeg fejl hvis jeg mener, at MR scanning kan se flere lag og derfor også inde i selve leddet? Her kommer ultralyd lidt til kort?

    Jeg ved ikke helt præcis hvad MR scanning kan, men har bare indtrykket af at MR scanning viser væsentligt mere en ultralyd, men jeg er temmelig sikker på at MR kan vise helt ind i leddet.

  9. Var det binyrebark hormon du blev sprøjtet med ?

    FIk selv en indsprøjtning af det på et tidspunkt, det hjalp et par dage... Nå men kanon med MR scanningen, og det er sgu lidt spændende ifht. at min fys heller ikke mente det var Golf/Tennis albue jeg havde, han var inde på at det muligvis skyldes et andet sted i kroppen som påvirkede området og at det var via centralnervesystemet at det gik derned.... Så er spørgsmålet bare.. Hvor ? :D

    Jeg skal på skørping privathospital snart og undersøges, spændende... og ser frem til at høre hvad din MR scanning viser

  10. Hejsa herinde.

    Jeg har døjet med mine skuldre og albuer i ca 1 år og har været igennem noget af en trummelum for at komme til hvor jeg er nu.

    3 x Fys, Akupunktur, Massage, Nadanåle, røntgen, ultralyd o.s.v.......

    Nu har jeg et brev fra Aalborg sygehus hvor jeg pga. ventetiden har frit sygehusvalg.

    Jeg er fra Aalborg, og vil gerne på et hospital som ligger indenfor rækkevidde, men er også villig til at rejse efter det, det vigtigste er at de er dygtige.

    Mit spørgsmål til jer er om der er nogen som ved, kender eller har erfaringer med nogle specifikke privathospitaler hvor de specialiserer sig indenfor skulder/albue ?

    Efter lidt googling har jeg nu fundet Skørping privathospital, ser du til de har en specialist indenfor området, samtidigt med de råder over en 1.5 tesla MR scanner... heh kommer til at tænke på Tesla Coil fra Red Alert :laugh:

  11. Hmm tjah jeg har måske lidt af en historie om det bag mig.. Det er sandt at folk lægger så meget vægt på træning og sund kost at de ting til sidst kan misbruges til at veje op for dårlige ting i ens liv. Har man det dårligt eller har man lav selvtillid, så klarer en løbetur og en gang broccoli til aftensmad faktisk samvittigheden og man føler sig straks som et lidt bedre og mere harmonisk menneske. Det er i sig selv fint nok, men det er her man kan blive afhængig og hver gang der er noget galt ty til overdreven motion og ryge ud i noget nær ortoreksi. Eller endnu værre anoreksi eller andre spiseforstyrrelser.

    Jeg har selv både lidt af anoreksi, bulimi og ortoreksi. Alt det startede ikke pga. mediernes fremvisen af ultratynde modeller, dårlig opvækst eller anden manipulation. Jeg blev simpelthen bare opflasket med blade som iform og programmer om Lene Hansson og det fik mig til at føle at hvis jeg var sund, var jeg et bedre menneske og blev afhængig af motionen og den sunde kost og følte pludselig kun at jeg var 'hjemme' når jeg var på fitnesscentret.

    Så ja.. Det har jeg så kæmpet med i fire år. Jeg ved ikke om det var til nogen hjælp, men jeg er i hvert fald meget åben omkring mine oplevelser med de ting hvis det er.

    Hilsen Julie Malou

    Fedt du står og frem og tilbyder at videregive dine erfaringer... :4thumbup:

  12. Hej MOL,

    Jeg er ny i forumet så jeg håber at i vil tage godt imod min post, da jeg har skrevet den fordi jeg seriøst er i tivivl om min kost er hensigtsmæssigt når man træner som jeg. Gennerelt er jeg 20år, mand, 177cm høj og vejer omkring 56kg. I løbet af dagen er jeg ikke særligt fysisk aktiv, da jeg har et stille sidende arbejde, tilgengæld supplerer jeg med gå ture, styrketræning og løb. min aktivitet ser således ud:

    morgen:

    5km gåtur inden morgenmad

    -- Morgenmad

    80g havregryn, et scoop whey (20g protein), 120g bærsymfoni (frosne bær), 40g frosne blåbær, en håndfuld rugfras, en håndfuld fibersund og 5 mandler

    venter 2 timer på at maden lægger sig og tager ned og træner, når jeg træner bruger jeg som regel 1 time på styrketræning og løber i 30min bagefter hvis mine ben er til det

    --Mellemmåltid

    50g kylling, et æble eller en pære, en gulerod og 2-3 mandler

    --frokost

    200g kylling, 300g brocoli blanding( frosen blanding af brocoli, gulerødder og hvidkål)

    --Mellemmåltid

    et æble eller pære ( hvis jeg har foreberedt det hjemmefra skærer jeg frugten i både og hælder kanel over), en gulerod, 2-3 mandler

    --Aftensmad

    200g kylling / 6 æggehvider / 150g hakket oksekød, 300g brocoli blanding / frossen grøntsagsblanding.

    som regel går jeg en aftentur i godt tempo af varierende længde alt efter energi niveau ( 4,5km - 11km)

    Nu er der nok nogen der undrer sig over hvorfor der hverken er pasta eller ris i min kost, grunden til dette er at jeg altid har været slank/spinkel af bygning,men over vinteren 09/10 tog jeg omkring 7 kg på hvoraf det meste nok har været fedt, jeg var ihvertfald temmelig kvabset at se på syntes jeg selv. Så jeg besluttede at gøre noget ved det. Jeg holdt derfor op med at spise junk food / drikke sodavand / spise slik og dyrke motion, men da jeg lagde min livstil om syntes oplevede jeg kulhydrater fra pasta, ris og kartofler oftest bliver fremhævet som grunden til overvægt. Derfor stoppede jeg med at spise ris/kartofler og pasta og erstattede det med grøntsager.

    Idag er jeg blevet strammet godt op, min fedt procent er meget lav og jeg har fået markerede mavemuskler. Det lyder jo alt sammen meget godt, men hvis vi koger spørgsmålet ind handler det egentlig om, om min kost er optimal i forhold til min tæning? altså kan jeg få et større udbytte ved f.eks. at spise noget mere kulhydrat? Det jeg allerhelst vil er at øge min muskelmasse moderat og samtidig bibeholde min lave fedt %

    Uanset hvad imødeser jeg gerne jeres komentarer til ovenstående

    Hvad er målet med din træning ?

    1. Indtag en gainer LIGE efter træning

    2. 1-1½ time efter Gainer indtag et måltid hvor der er godt med proteiner og kulhydrater ( igen 80-100/40g )

    3. Proteiner bliver transporteret bedre rundt i kroppen hvis de bliver indtaget sammen med kulhydrater, så rene proteinindtag gør for mig at se ikke særlig meget nytte andet end at næringen bliver brugt til energi.

    4. Drik en whay shake ligen inden du går i seng

  13. Nu ved jeg ikke lige hvor meget du træner og hvad du træner, men hvis du indtager omkring 3000 kCal om dagen burde du være sikker på en vægtforøgelse. Den vil ikke være voldsomt hurtig, men den vil komme.

    Det handler jo ikke bare om at smide 3000 Kcal indenbords, det skulle gerne være Kcal fra noget kvalitetsmad, på de rette tidspunkter. Ellers kunne han i princippet drikke 3 gainer shakes til middag og det tvivler jeg på ville gavne.

    Men som det er nævnt herinde så post hvor tit du træner, hvornår du træner, hvornår du står op og går i seng og hvad du spiser i forvejen.

  14. Skriv endeligt når du er blevet scannet. Min ultralydsscanning var rimeligt tydelig.

    På grund af min anconeus er jeg henvist til artroskopisk afdeling den 20.. Selv syntes jeg en kikkertoperation er lige i overkanten, men tror nu heller ikke det bliver aktuelt.

    Lige nu håber jeg mest på tydelig bedring inden den 20. eller at modtage en blokade den 20.

    Har prøvet kiropraktor, som egentligt gav mig et godt indtryk de første 2 gange jeg var der, men siden hen blev til ren hokus pokus med metoder der mindede om dem clavoyiante bruger, når de lusker informationer ud af folk.

    ja man mister hurtigt tiltroen når man har været igennem et længere forløb, og tryllekunstnere er der rigeligt af :)

    Og oveni hatten er BB´er heller ikke kendt for at være det mest tålmodige folkefærd når det kommer til tålmodighed med at komme sig over en skade....

    Jeg vender tilbage med update

  15. Hejsa herinde.

    Jeg har døjet med mine skuldre og albuer i ca 1 år og har været igennem noget af en trummelum for at komme til hvor jeg er nu.

    3 x Fys, Akupunktur, Massage, Nadanåle, røntgen, ultralyd o.s.v.......

    Nu har jeg et brev fra Aalborg sygehus hvor jeg pga. ventetiden har frit sygehusvalg.

    Jeg er fra Aalborg, og vil gerne på et hospital som ligger indenfor rækkevidde, men er også villig til at rejse efter det, det vigtigste er at de er dygtige.

    Mit spørgsmål til jer er om der er nogen som ved, kender eller har erfaringer med nogle specifikke privathospitaler hvor de specialiserer sig indenfor skulder/albue ?

  16. ja, det er en lxxxx skade, har mærket til min i 1 år, det var faktisk da jeg gik fra at læse til at arbejde fysisk hårdt hvor jeg bruger mine arme meget at der kom store fremskridt. er blevet ultralydscannet, røntgen fotograferet men ingenting viser noget... har prøvet akupunktur, massage, nadanåle og alt muligt gejl :D

    Nu har jeg en henvisning i hånden jeg kan bruge til en privatklinik og skal have en MR scanning, bliver interessant.