thomasl

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by thomasl

  1. Hvad er det præcis ved dette tilfælde der ikke lyder som en iskias.

    At symptomerne er:

    et eller andet i venstre side af lænden, der sitrer, bobler, ryster

    Det er vel ikke det, der normalt kendetegner iskias-problemer?

  2. Jeg synes bestemt heller ikke det lyder som iskias-problemer. Jeg har bøvl med iskias og det er, som andre beskriver, en brændende fornemmelse der mærkes på bagsiden af benet - ikke en sitren i lænden.

    Men tag til lægen og få det tjekket.

  3. Giver ikke meget mening.

    I "top" og "bund" vi den potentiellle energi være lig m*g*h

    Men under selve bevægelsen vil den kinetisk energi (bevægelsesenergi) kunne bestemmes ved ½*m*v^2.

    Energi mængden i et punkt mellem top og bund vil være en "blanding" af potentiel og kinetisk energi.

    Både den potentielle og den kinetiske energi er mekanisk energi.

    Den potientielle energi er altid m*g*h. At den kinetiske energi varierer under løftet er vel irrelevant, da den tilførte mekaniske energi jo beregnes som forskellen i potientialet, altså m * g * (h_top - h_bund)... så det giver da rimelig fin mening?

    Noget helt andet: nyttevirkningen kan vel variere voldsomt, alt efter hvorledes der løftes. Har I overvejet det?

  4. Kunne man ikke forestille sig at mavebøjningerne er blevet udført på den sædvanlige "forkerte" måde, hvor der bøjes i hofteledet og lænden holdes ret? Rygmusklerne (og mavemusklerne) har derfor lavet en masse stabiliserende arbejde og blevet ømme...

  5. Det kommer da an på, hvis han spiser noget chips til sine colaer.

    Ja, selvfølgelig - med mindre han spiser sandkage til sin mælk, eller... :wink:

    Hvis problemet er "tilbehøret" til colaen, ville jeg da forsøge at begrænse dette, i stedet for at begynde at indtage temmelig meget ekstra energi, ved at drikke mælk i stedte for cola light.

  6. Nemlig istedet for at købe cola, så købte jeg 2 liter mælk istedet for. Og det har fået trangen til at lægge sig :devil: sammentidig med at det er utroligt sundt at drikke mælk, det er nemlig ikke tomme kalorier, der er masser af proteiner og kalcium i mælken :smile:

    Men det er rimeligt uhensigtmæssigt at skifte cola light ud med mælk, hvis formålet er vægttab...

  7. Det er fint, at essensen er således, men det svarer stadig ikke på hvem der sveder mest i mL/kg, ligemeget hvordan du vender og drejer dit svar. Dit svar er dog helt fint til trime2.

    Jo, det er faktisk lige det, det er. Spørgsmålet går på hvem der sveder mest, ikke hvor meget folk sveder. At der så spørges om hvem der sveder mest i mL/kg er så mere en defekt i spørgsmålet, da enheden jo er ligegyldig, når der er tale om en sammenligning. :tongue:

  8. Nej.

    Faktor 3 betyder 10^3 = 1000.

    Det er en misforståelse når folk bruger "faktor" som om det er det man skal gange med.

    "Faktor" er det tal som 10 skal opløftes i for at give forskellen, dvs. faktor 3 = 1000 = 10^3.

    Det 789 skriver er nu rigtigt. En faktor er et element der indgår i en multiplikation. Altså er

    der her tale om en faktor 1000.

  9. Har de trænere til de enkelte sportsgrene? (Jeg tænker primært kampsport...)

    Ja, de har vist instruktører til alt, hvad de tilbyder. Og dem jeg oplevede var ganske gode. Men kampsport var der intet af. Det nærmeste jeg kom var motionsboksning, som var ganske sjovt, men ikke helt det samme...

    Og ja, maden var lidt skidt.

  10. Jeg var en uge på La Santa i efteråret og blev positivt overrasket. Gode fasciliteter, gode instruktører, godt organiseret og masser af mulighed for at være aktiv - og for at ligge ved poolen i mellemtiden :tongue:

    Til gengæld skal man nok ikke forvente så meget udover det sportslige; restauranter, natteliv og omgivelserne er ikke det store.

  11. Tak for svarene og adressen! Jeg vil kontakte hende snarest.

    Jeg har dog tidligere fået 3 måneders (paul chek?) core træning hos en fysioterapeut uden mærkbar effekt. Det var dog før jeg fik kiropraktisk behandling - måskehar det bedre virkning nu, hvor lændet er løsnet op og smerterne er forsvundet?

    Jeg giver det i hvert fald et forsøg :smile:

  12. Tak for svaret! Dejligt opmuntrende i forhold til - men også i kontrast til - min kiropraktors holdning at stabilitetsøvelser ikke ville hjælpe mig.

    Jeg er dog helt klar på at give det en chance.

    Er der nogen, der kan anbefale en god kiropraktor, fysioterapeut eller lignende i Århus, der kan hjælpe mig med dette?

  13. Inspireret af tråden om lændehold vil jeg høre, om der er nogen der kan hjælpe mig med et lidt relateret problem.

    Jeg har nemlig, hvad en kiropraktor har diagnostiseret som et overgangsled i min lænd, som gør lænden ustabil med dertil hørende lændesmerter og strålende smerter ud i det ene ben.

    Ved at undgå hård belastning af lænden (f.eks. ved at undgå de fleste frivægtsøvelser for ben og ryg, heriblandt squat, dødløft, rows og lign.) og ved kiropraktiske behandlinger i 1 år er alle symptomer stort set forsvundet.

    Men symptomerne vender desværre straks tilbage, når jeg begynder at belaste lænden bare lidt.

    Umiddelbart kunne jeg jo så bare holde mig fra de tunge frivægtsøvelser, men jeg kan se udfra det sidste års træning primært i maskiner at: min motivation er faldet, mine resultater er på kraftig retur og min træningsglæde er ved at forsvinde! Nu har jeg taget et par af de "forbudte" øvelser med igen, og det kan mærkes - motivationen og træningsglæden er straks meget større!

    Så, er der noget jeg kan gøre ved min lænd, så den bliver mere stabil og kan holde til mere belastning? I den anden tråd blev der anbefalet at opsøge en McKenzie-fysioterapeut - er det noget, der kan hjælpe i mit tilfælde?

  14. Hvis du har en diagnose, ville det være nemmere hvis du skrev hvad den er.  :) (Tit en latinsk betegnelse.)

    Ok, det troede jeg også jeg havde - måske en anelse uldent, da jeg ikke kan huske hans præcise ordvalg. Men jeg mener det var "overgangsled", han brugte. Se mit første indlæg.

    Men jeg vil afkræve den præcise betegnelse igen, næste gang jeg skal behandles (og skrive den ned, så jeg ikke glemmer den :rolleyes: ).

    Langt de fleste af Danmarks befolkning har "bygningsfejl" og skævheder i ryggen.. Disse uden at give symptomer..

    Det er netop derfor, jeg spørger. For jeg vil jo nødigt lægge en masse gode øvelser på hylden, hvis ikke det er strengt nødvendigt. Omvendt har jeg heller ikke lyst til at forære mig selv en diskusprolaps :chicken:

  15. Din posting tyder på du pt. er usikker, hvilket jeg nok også selv ville være efter et udsagn fra én enkelt sagkyndig.

    Jeg var som sådan ikke usikker på diagnosen, men mere på hvilke konsekvenser det ville få min træning.

    Men hvis det virkelig er så alvorligt, som I antyder, kunne det jo godt være, jeg skulle få endnu en vurdering. Kan nogen anbefale en, et sted i omegnen af København, jeg bør spørge?

  16. Jeg er netop påbegyndt behandling hos en kiropraktor for nogle lænde/iskias-smerter. Problemet skyldes tilsyneladende et par lændehvirvler der sidder en smule skævt. Røgtenbillederne viste dog også at jeg har en bygningsfejl, som jeg mener han kaldte et overgangsled; det øverste af korsbenet er en vist mellemting mellem en lændehvirlvel og... ja, det øverste af korsbenet.

    På grund af denne bygningsfejl frarådede kiropraktoren mig at udføre vægttræningsøvelser, der giver et stort tryk ned gennem rygsøjlen, da disse kunne give mig problemer med lænden igen og, langt værre, på sigt diskusprolaps - og det har jeg jo ikke lyst til :thumb_down:

    Men det betyder farvel til dødløft, squat, bent-over rows, shrugs, military og andre gode øvelser :(

    Min kiropraktor virker ganske kompetent på området, men jeg vil da alligevel gerne høre om nogen herinde har en kvalificeret holdning til sagen. Er disse øvelser mig fuldstændig forbudt eller kan god teknik måske kombineret med lidt lettere vægte gøre øvelserne forsvarlige?

    Hvis de er helt udelukkede, hvilke øvelser ville I foreslå som erstatning til ovenstående? Jeg forsøger at træne all-round styrke og masse, stort set udelukkende gennem basisøvelser med frivægte. Jeg vil helst ikke ind i maskiner, men heller ikke undvære ben- eller rygtræning :unsure:

    Hermed min første post på mol - jeg håber I kan hjælpe mig! :)