Kim S

Medlemmer
  • Posts

    540
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kim S

  1. Det har ikke noget med detaljer at gøre, du skriver selv at man aktiverer de midterste ved at trække bagud, hvilken også er rigtigt, men der er kæmpe forskel om du trækker/presser direkte imod tyngden. og det gør de midterste ikke i dette tilfælde..

    Well, det nærmer sig flue-knepperi men lad os prøve og se om vi ikke kan lukke den :

    Jo - jeg vil mene vi befinder os i området for detaljer - resten af det du skriver er jeg såmend ikke uenig i - et praktisk eksempel fra min egen træning :

    Jeg starter med 3x10 Incline Shrugs efterfulgt af 3x10 Alm. Shrugs - Der er mærkbar forskel om jeg trækker lodret op eller en smule bagud på de 3 sidste sæt alm. shrugs. Forklaringen er jo enkel : Ved de første 3 sæt incline Shrugs har den midterste del af Trapezius været aktiveret primært (Som du selv skriver trækkes der jo her DIREKTE mod tyngden). Trækker jeg herefter en smule bagud på de 3 sidste sæt alm. shrugs kan jeg love dig for at du kan mærke at den midterste del også aktiveres en smule her modsat det lodrette træk hvor primært den øverste del af Trapz jo er HELT alene om trækket. Og ja, vi ER i småtings afd. men det har jeg pointeret fra starten jo.

    Teori er en ting, praksis noget andet - eksemplet er nemt at efterprøve, det kunne være interessant at høre dine og andres kommentarer efterfølgende :smile:

    Kim S

  2. Pride er "vale tudo" ala' UFC (pride skulle dog have færre regler end UFC har idag) - dvs der er kamp over hele stregen, og ikke kun stående som i den første K1.

    Det har ikke nogen direkte sammenhæng med K1 selvom det også er fra japan, og flere kæmpere har kæmpet både K1 og Pride.

    K1 har dog efter at MMA er blevet mere populært, lavet deres egen MMA, K1-MMA turnering, her er der flere af de tidligere profiler i K1 der ligger og roder, bla. Aerts.

    K1/MMA og Pride har jeg heller ikke rigtig set på TV herhjemme, men så er det jo godt at vi har internettet :)

    :4thumbup: Tak for updaten !

    Kim S

  3. KimS:

    Yep - han var u-h-y-g-g-e-l-i-g !!! Hvad blev der egentlig af ham ?

    Han eksisterer da i bedste velgående, han kæmper i Pride.

    http://www.pridefc.com/

    <{POST_SNAPBACK}>

    Allright - det kan jeg se - stadig frygtindgydende. Øhh .. hvad i himlens navn er "Pride" ? En form for K1 spin-off ? Mener ikke at have set transmissioner fra det herhjemme ?

    Guess I haven't been keeping up with current events :laugh:

    Kim S

  4. han er efter min mening den ledest af dem alle

    så har du ikke set CroCop i aktion :devil:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Amen to that´a.

    Hvis du ikke i forvejen har det sammenklip af hans bedste knockouts, så kan jeg anbefale at starte dit p2p-program. Mere blæret bliver det bare ikke.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Yep - han var u-h-y-g-g-e-l-i-g !!! Hvad blev der egentlig af ham ?

    Kim S

  5. Hvis du står helt lodret virker trækkraften lige ned igennen dig, så er det altså ik betydning hvis du bruger muskler der trækker vandret... du løfter jo ikke men trækker lidt...

    Som nævnt befinder vi os i småtingsafdelingen - Vi taler jo netop ikke om flere muskler men én enkelt muskel. Det er jo stadig Trapezius der trækker vægten - men det interessante i netop dette er hvilken del der aktiveres. I mit hoved er musklen opdelt i 3 dele : øvre del, midterste del og en nedre del.

    Ved lodret træk aktiveres primært øvre del.

    Ved at trække en smule bagud med skulderen involveres også den midterste delen smule, hvilket gør at man kommer bedre "rundt" på musklen.

    Småting vil nogle sige naturligvis - men jeg er også en mand med sans for deltajler, så den tager jeg gerne på min kappe :laugh:

    Så skal man over i incline rows, Jay laver noget han kalder kelso shrugs som skulle være noget i den stil....

    Aktiverer klart den midterste og nedre del af Trapz væsentlig bedre. Kelso shrug er det samme som Incline shrugs, som jeg tidligere nævnte. Ift. alm. shrugs er forskellen vinken. Typisk udføres de på en incline bænk med maven mod bænkryggen. Vinklen kan man selv lege med - 45 grader bruges ofte.

    Kim S

  6. Han kom desværre ikke med til finalen iår, han kæmpede imod Botha og der var jeg godt nok lidt skuffet over ham, han tabte - men han insisterede på at bokse imod ham, hvilket måske ikke er det smarteste imod en fyr som Botha.

    Ja - det var flot opvisning i hvordan hjernen blev lagt i ringhjørnet af Jerome Le Banner. Le Banner måtte stoppe pga sin skade men han havde tabt kampen anyway IMO.

    Kim S

  7. Er der nogen som har et link til den korrekte udførelse af Yates Rows..?

    Jeg HAR søgt, men kan sq ikke rigtigt finde nogle billeder, eller videoklip.

    -kajakroer

    <{POST_SNAPBACK}>

    Yates versionen af BB rows udføres ved at holde overkroppen i en vinkel på ca. 70 grader i forhold til gulvet - der bruges underhåndsgreb på stangen, som trækkes til under navlen.

    Biceps bliver væsentlig mere aktiveret ved denne øvelse end ved alm. BB rows - har desværre ikke noget link ved hånden mht. udførelsen.

    Kim S

  8. Det er nemt at aktivere midterste fibre med stang, man står med let bøjede knæ og læner sig en smule fremefter (ikke særligt meget).

    Helt enig - men stiller også større krav til udførelsen, da du skal koncentre dig om korrekt stilling specielt da der ofte bruges tunge vægte. Lidt ala BB rows vs. T-bar rows - personligt foretrækker jeg selv den sidste, da focus nemmere kan rettes mod Lats ift. også at skulle koncentrere sig om at stå korrekt under udførelsen af BB rows. Smag og behag :smile:

    Den der tilbagebevægelse holder ikke. Du rammer jo slet ikke den muskel du mener man gør. Bare lav almindelige shrugs og så suppler med rows.

    Tja - det kommer an på hvordan du anskuer det. Alm. shrugs og rows er ikke nok i mine øjne alene (men absolut glimrende øvelser) men jeg anskuer heller ikke sagen med SL øjne - nok en del mere BB orienteret. Mit eget program ift. shrugs inkluderer 3xshrugs (øverste del af trapz) samt 3xincline shrugs (midterste samt nederste del af trapz) dertil kommer de alm. rygøvelser som DB rows, Chin-ups osv. hvilket giver fremragende resultater IMO.

    En veludviklet Trapezius er et must som en del af en komplet ryg set med mine øjne - igen gennem BB brillerne naturligvis :smile:

    Kim S

  9. Jeg vil anbefale DBs da øvelsen efter min mening giver mest bang-for-the-buck ved at trække skulderen en anelse bagud og ikke lodret op. På denne måde aktiveres også den midterste del af Trapezius istedetfor kun den øverste del.

    Ved brug af BB holdes stangen jo som bekendt foran, hvilket hindrer dette bevægemønster en smule i mine øjne men det er i sidste ende nok en smagssag - vi er ude småtingsafdelingen her.

    Personligt syntes jeg bedre om håndstillingen ved brug af DBs idet håndfladerne vender ind mod dig selv - men prøv begge dele og se hvad der passer dig bedst.

    Kim S

  10. Mavemuskler trænes optimalt med samme frekvens som andre muskelgrupper dvs. 3-4 gange ugentlig. Kører man split-prgrammer kan mave-træningen jo med fordel ligges som afsluttende øvelse, da det ikke er en muskelgruppe der trækker de store søm.

    Ømhed siger ikke noget om kvaliteten af træningen. Træner du en muskelgruppe med ovennævnte frekvens vil du ikke opleve stor ømhed medmindre belastningen øges betydeligt fra træningspas til træningspas. Er man ny i gamet forholder det sig anderledes.

    Vigtigst er at øvelsen bliver udført med korrekt form og belastning ift. dit styrke niveau.

    Kim S

  11. Har jo mange steder læst at man ikke behøver proteinpulver hvis bare man indtager en fornuftig kost.

    I teorien er det også korrekt. I praksis kræver det dog en hel del planlægning af kosten - spørgsmålet er om de fleste er indstillet på det.

    Optimalt er det at indtage sine proteinkilder løbende over hele dagen - selv spiser jeg på disse tidspunkter : 7.30 - 10.30 - 13.00 - 16.00 - 19.00 - 21.00 - 23.30 ialt hvad der svarer til syv måltider. Det kræver en del forberedelse (bare at pakke det ind i sølvpapir :laugh: ) og planlægning : der skal indkøbes kød, det skal steges og deles op i portioner - minimum dagen før ellers opstår der gerne altid lige noget andet som bevirker at hele planen skrider.

    Man skal nok gøre sig klar på om man er villig til at investere tiden i et sådant projekt og om det passer ind i hverdagen.

    Der er ingen tvivl om at det ville være lettere at udskifte nogle af måltiderne med en shake, da den bare skal blandes op med lidt vand el. mælk. Problemet her er bare at en shake ikke mætter specielt længe i f.eks forhold til 100g kylling og man kan så få lyst til at spise yderlige, hvilket straffes når kalorierne regnes sammen.

    Selv benytter jeg et mix af ovenstående dvs. pulver om morgen og efter træning grundet fordelen ved optagelsestiden men kun som supplement til alm. mad.

    Selvsagt skal der hele tiden skæves til det samlet kalorieindtag - proteinkilderne burde hovedsageligt være magert kød : kylling, tun, kalkun osv. samt æggehvider i begrænset omfang (hehe - siger luft i maven nogen noget ?!) altså produkter, hvor kylhydratsindholdet er lavt. Mælkeprodukter er selvølgelig også en god kilde til kvalitetsprotein men pas på kulhydraterne - 1 liter pr. dag er min egen grænse.

    Kim S

  12. Lig på ryggen, stik benene lige i vejret med lænden i gulvet og skub benene lige opad ved at trække sammen i mavemusklerne.

    Hip Thrust - En udenmærket øvelse som flytter noget af spændingen en smule til området under navlen. Kan evt. laves på en skråbænk også - se illustration her

    Prøv evt. at holde dine fødder således at du forestiller dig der står et glas vand på fodsålerne. Bevægelsen skal udføres i et tempo så glasset IKKE falder ned ;)

    Kim S

  13. I forbindelse med mavebøjninger er det vigtigt også at træne lænd/nedre ryg enten ved isolationsøvelser eller gennem dødløft eller lign. Opstår der for stor styrke forskel i mave / lænd forholdet er det min erfaring at man kan opleve smerter som du beskriver.

    En anden ting kan være udførelsen - som nævnt af Rønne : "lænden solidt plantet i gulvet" hvis vi taler om crunhes ellers beder du på sigt om problemer når der kommer vægt på.

    Kim S

  14. Desuden er der forkel på BCAA indholdet, det skal helst være så højt som muligt.

    tron> BCAA er aminosyrerne leucine, isoleucine og valine. Du kan se indholdet ved at checke animosyreprofilen for det givne produkt.

    Jeg vil mene at det er tilsvarende vigtigt at kende kvaliteten af den mængde protein du iøvrigt indtager gennem din kost, hvilken burde stå for største delen af dit samlet protein indtag. Diverse pulver produkter er immervæk stadig at betragte som kosttilskud, som med fordel kan indtages specielt efter træning samt som tilskud til morgenmad mv.

    Kim S

  15. En lille forskel er der sikkert, men næppe noget der kan retfærdiggøre den ofte meget store prisforskel.

    En smule uenig med MaxP's generalisering. Jeg mener det er meget individuelt hvor tolerant man er i forhold til indholdet i de forskellige mærker/produkter, hvorfor det kan være en god idé prøve produkter fra den henholdvis dyre og billige ende.

    Personligt er der en del produkter jeg holder mig fra, da jeg ganske enkelt får acne af disse og typisk er det produkter i den billige ende af skalaen. Igen - det er individuelt, så det bedste råd må næsten være at prøve sig frem.

    Start evt. med det billige, da der efter min mening ikke er nogen nævneværdig resultatmæssig forskel på produkterne ift. muskelopbygning mv. - men "blomstrer" du op, så prøv et andet produkt - og ja, måske er det lidt dyrere.

    Pris og kvalitet følges af - men selvfølgelig betales der for "mærket" på de meget kendte og opreklameret produkter, hvilket næppe giver mest "bang-for-the buck", som MaxP rigtigt nævner.

    Kim S

  16. Når jeg træner, for jeg nogle gange (ikke altid, men dog tit) utroligt ondt i hænderne v. øvelser med barbell.... :(

    Normalt plejer problemet ikke ligge i hænderne men i selve håndleddet. Jeg vil ikke anbefale nogle at øge vægten i en øvelse som i forevejen udløser smerte. Prøv at være ekstra opmærksom på udførelsen og få evt. en spotter til at checke dig. Evt. kan en reduktion af vægten komme på tale indtil du oplever at problemet forsvinder.

    Anden mulighed kunne være noget håndledsstøtte over en periode for at se om det giver nogen lindring

    Ligger selve problemet rent faktisk i hånden istedet for håndleddet kan grebsstyrken eller mangel på samme være en del af problemet.

    Mine håndled har aldrig været glad for en alm. lige stang - har altid benyttet en EZ-bar, som Torben F. foreslår med glimrende resultat.

    Kim S

  17. tror du at det er noget man er specielt genetisk disponeret for, eller kan man ved meget lave vægte træne sig op til at kunne køre øvelsen problemfrit?

    Jeg vil mene at udførslen af øvelsen er en vigtig faktor. Jeg har selv gennem nogle måneder kørt med en smule overvægt på mit franske pres, hvilket har resulteret i dårlig form og en højre albue der er begyndt at brokke sig.

    Nu er vægten reduceret og der er kommet extra fokus på udførslen, så det gør at smerterne er forsvundet men flytter jeg bare albuen et par cm til højre eller venstre, bliver jeg promte mindet om fortidens synder.

    Kim S

  18. Det eneste der til tider kan halte lidt er måske mavetræning.  :unsure:

    Incline Crunches samt Dragon flags kan sagtens laves ved brug af bænk, så der er flere fordele ved at have en bænk - hælder nok til at den er svær at undvære men selvfølgelig ikke umuligt at træne uden.

    Uden bænk må en del øvelser vælges fra - om man kan leve med det er nok individuelt.

    Kim S

  19. Du kan komme rigtigt langt, der der jo er et hav af øvelser. 50kg hjemme i stuen vejer jo bekendt det samme som 50kg nede i et center ;)

    Kabelmaskiner som du nævner er skam ikke dårlige - men det er ikke en nødvendighed med alt det snorretræk for at opnå resultater.

    Jeg ville dog seriøst også overveje en chinbar.

    Kim S

  20. Uden at vide det....men MON ikke også de unge tager de stoffer af en anden årsag - end bare i vægttabets hellige navn ;)

    Selvfølgelig gør de det - det er bare den undskyldning der gives blandt piger på 20 år der beskæftiger sig med sådan lort - for de ved jo godt selv, at det nok ikke er det smarteste. Hørte om det for første gang for nogle år siden, da en pige i familien kom ind på det - rigtigt mange af veninderne var begyndt at æde alt muligt "for at tabe sig" og hun følte sig nærmest udenfor når de havde sammenkomster. Heldigvis har hun pæren i orden og fandt andre veninder istedet men problemet er nok mere udbredt end man lige går og tror. Grunden til det er vel de klassiske temaer : manglende selvtillid, vil være med på vognen, sociale problemer osv.

    Kim S

  21. Goddamn du er en ordkløver  <_<

    Som du selv finder frem til, går jeg ud fra for mig kendte værdier. Med det mener jeg de værdier der er dominerende i den vestlige verden.

    Jeg siger ikke at penge og udseende er det vigtigeste i alles liv. Men jeg siger at det er noget alle søger.

    Jo du kan finde en lille procentdel som ikke tillægger deres udseende nogen betydning. Men de er ufatteligt sjældne.

    Dette mener jeg er nok til at omtale noget som universelt.

    Det er lidt trættende at du fordrejer alt hvad jeg siger, fordi du tror at jeg ikke indser helt grundlæggende nuancer.

    Prøv at læse mit indlæg, uden at tillægge det en forventning om, at jeg har et livssyn der korresponderer med det, man ville se hos en påståelig 3årig. Så tror jeg mit budskab vil træde igennem.

    Jeg siger ikke at du skal være enig :B

    Bare læs indlægget for hvad det er, uden at gå ud fra at jeg er en ensporet narcissist hvis livssyn er copy/paste fra Arnolds Encyclopedia of Bodybuilding. :tongue:

    Du skal kunne tåle at folk siger dig imod hvis du skriver på et diskutionsforum uden at kalde dem ordkløvere. Du tillægger mit indlæg en personlig angrebsvinkel som ikke er der - eller ihvertfald ikke var tiltænkt. <_<

    Men lad os ikke spilde tid på det fnadder - dit sidste indlæg har gode pointer, tror i grunden ikke vi er så langt fra hinanden - hele idéen var såmend bare at få lidt nuancer ind i debatten - det er trods alt det der gør dem interessante og var vi alle enige ville MOL sq være et kedeligt sted :)

    Det er jo sjældent man sidder med sandheden eller den ultimative viden på et område - Jeg får jo også lige selv en klokkeblomst af Mette_Musen ;)

    Kim S