KKPedersen

Medlemmer
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by KKPedersen

  1. Hej Jesper

    Jeg er oversergent i hæren, og uddanner værnepligtige i idræt. :pumpin:

    Som du selv har hørt, kræver det ikke det vilde at være værnepligtig. Men som jeg siger til mine soldater "fysisk overskud giver psykisk overskud".

    Hvis jeg skal komme med mit råd, så løb din maraton til maj, restituer 4 uger, og start så på et seriøst styrketræningsprogram og glem alt om bronzecirkel. Løb en tur i skoven to gange om ugen for også at give dine ben lidt tilvænning til underlaget.

    I starter på et lavt niveau hvor de fleste med en ok grundform kan være med.

    Det med rygsækken vil jeg mene er spild af din tid, da i starter med blød tilvænning til rygsækken.

    Jeg håber det var svar nok.

    Held og lykke i det grønne. :gun2:

    Hilsen KK

  2. Jeg oplever det tit på dage hvor jeg er glad og frisk. Man får en fornemmelse i kroppen af at man kan løbe i uendelighed. det er rigtig fedt. Men det er ikke som en orgasme , bare et kick ud over det sædvanlige.

    Men jeg har det lige så tit omvendt, desværre.

  3. Pas på med at samligne løbebånd og alm. løb.

    På et løbebånd bruger du ikke dine muskler i dine ben som når du løber rigtigt.

    Hele afsættet du laver i alm. løb får du ikke på et løbebånd, der bliver dit ben ført mere eller mindre tilbage af båndet.

    Så mit svar er at du IKKE kan samligne en coopertest på et bånd med en coopertest på landvejen. :thumb_down:

  4. Du har masser af tid, hvis du altså ikke løber ind i en skade igen. Find et program og følg det, men pas på ikke at blive for ivrig og overtræne eller pludselig miste motivationen i løbet af foråret fordi du har trænet som sindsyg hele vinteren. Springer du en træning over i ny og næ pga af manglende lyst sker der ikke noget ved det, andet end at du er mere motiveret næste gang du løber og derved får en træning med kvalitet.

    Mht. løbebåndet, så glem alt om det. Det giver LAAAAAAAAANG fra det samme som at løbe ude på asfalten eller i skoven. (Man får ikke det samme afsæt da ens ben bliver ført mere eller mindre tilbage af båndet) :thumb_down:

    God træning og held og lykke.

    KK

  5. Jeg er også enig. For ca 5-6 år siden var der en eller flere svenske o-løbere der døde fordi de trænede hårdt mens de var forkølet. Man fandt så ud af at det var fordi de brugte alt kroppens energi på at træne istedet for at bekæmpe denne virus, ja også døde de. Jeg kan ikke husk omstændighederne 100 %, men her er der jo også tale om meget hårdt trænende elite folk.

    Nu skal du jo ikke gå rundt og være bange for at dø, men kroppen har brug for alt den energi den kan få til at bekæmpe en sygdom, så i det lange løb er det nok bedst at tage en slapper. :4crutches:

  6. Hvis man er lidt sløv inden træningen er en cola light eller en red bull langt bedre

    Jeg har et spørgsmål til Pumba. Du skriver at cola light kviker en op. Er du sikker på det efter som der næsten ikke er noget noget energi (4,5 kj pr 100 ml.) i en cola light? :unsure:

    KK

  7. Så længe du ikke dyrker sport på eliteplan så sker der vist ikke noget ved at tage en tur i byen ny og næ. Jeg har aldrig hørt om nogen der er blevet kastet måneder eller uger tilbage i deres træning p.g.a. en bytur.

    Men pas på alkoholen hvis du tæller kcal, man har jo tit svært ved at huske efter x antal øl. :tongue:

    KK

  8. Tak for dit indlæg Litopsi, du har fuldstændig ret i hvad du skriver. Jeg tror også jeg er lidt gammeldags, som du skriver du er. mange, eller næsten alle, skal have det så behageligt som muligt, og fysisk aktivitet foregår i et motionscenter, eller kun mens man er til fodbold, alt andet er bare at gøre livet surt for sig selv.

    Du har ret Stegger, jeg kan også godt genkende det fra jeg selv var i kamptropperne, men det er jeg ikke mere og det kan både ses og mærkes på folk, (ikke mig :) ), jeg er pt. i et sanitetskompagni, hvor all ventetid bruges på førstehjælp og det kan jeg da også godt se er rigtigt, når deres vigtigste opgave er at kunne redde menneskeliv, men du har ret ventetid ekan bruges til mange gode ting.

  9. Airforce 1 og Tolle, det var jo lige nogen som jer jeg søgte.

    Det er jo dejligt at kunne dele lidt ud af sin erfaring og selv få lidt igen, så lad os endelig holde kontakt.

    Og også alle jer andre som har erfaring og gode idéer, kom endelig med dem, (i betaler jo også til festen :lol: .

    Allerede nu har jeg nok af gode idéer til på fredag, altså når de er færdig med at pive over "hinderbane". :tongue: .

    Tak til alle for jeres indslag, jeg håber selvfølgelig at der kommer flere.

    KK

  10. De har mulighed for at styrketræne, løbe i den dejlige natur hernede på landet, gratis svømning tirsdag, fodbold, håndbold, hockey, badminton, volley, beachvolley, forhindringsbane det er næsten kun ens fantasi der sætter en grænse.

    Ja så er det at jeg spørger dig til råds Allerup, hvad er mere effiktivt end at løbe når man kun har 2 timers idræt om fredagen. Mener du at man kommer i form af at spille fodbold eller volley på lavt plan når en person har motionsangst, det er jo netop her at de svage får mulighed for at snige den i form af at gå og stå på banen i stedet for at løbe.

    ?????????????????

  11. Ja det er korrekt med de røde sedler Benny, men jeg tror kun at vores Doc bruger de gule..

    Chris27. Hos os er der ikke tid til meget mere ind 2 timers idræt fredag morgen og hvis vi er heldige så kommer der lige en time eller to i løbet af ugen. Fredag bruger jeg somregel til at få rørt soldaterne lidt i form af løb, da jeg syntes det er direkte flovt for forsvaret hvis de kommer ud i dårligerer form ind de var da de kom ind.

    Som jeg skrev tidligerer så er idræt jo desværre det første fag tidsplanen tager en stor bid af hvis den skrider.

    Ja dette her er et forårshold og jeg har også hørt meget om det der med at efterårshold skulle have lidt mere holdning.

  12. Vandpyt, jeg er selv indkaldt i 1997 og jeg kan fortælle dig at tingende har ændret sig meget bare på de 6 år. Men nu var du jo også i flyvevåbnet og efter hvad jeg har hørt så skulle tingende også kører lidt mere smurt der end i hæren.

    Vi døjer med 37 timers arbejds uge og 8 mdr værnepligt og hvis man skal nå at uddanne nogen på så kort tid, så må det gå ud over noget, og det næmmeste at skrotte for en næstkommanderende som planlægger uddannelsen, det er idræten.

    :jeep:

  13. Vandpyt, jeg ved ikke hvornår du var inde, men det er desværre ikke så enkelt mere som det lyder da du var inde, DESVÆRRE.

    Jo vi har INF-konger i stort tal og de fleste er heldigvis sendt hjem. Men du har ret Benny der er altid 5-10 ærgerlige soldater man ikke kan gøre noget ved.

  14. Sikke mange gode svar.

    Jo det er selvfølgelig forsvarets ansvar at få folk i form på en sikker måde. Men desværre SKAL vi tilstræbe at de kun har en 37 timers arbejdsuge når de ikke er på øvelse. Hvornår er der så tid til effektiv idræt, når de også skal lære at blive soldat? Det er der i fritiden, så hvis jeg kan få motiveret folk til at lave noget når de har fri, så er det jo bare helt kanon. Men det er svært, meget svært.

    Jeg må sige at jeg er også til afskaffelse af værnepligt. For så er det at man kan begynde at stille nogen rigtige krav. For kan de ikke lide lugten i motionscentret, så er det bare ud af vagten. :wave:

    Er der ellers nogen der har lyst til at dele deres erfaring med mig?