vejrpigen

Medlemmer
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by vejrpigen

  1. Hej Nicoleg.

    Flot at du vil ændre din vægt og allerede er i gang med nye gode vaner (cykling og fitness).

    Du siger at du mangler motivation. Det er et problem, for hvis du ikke ønsker at tabe dig, bliver dine valg sandsynligvis heller ikke derefter. Så prøv at sidde 5 min. og tænk over hvad der kunne motivere dig til at tabe dig.

    Fx:

    - At kunne passe en str. 38 i tøj ?

    - Er der et ideal/ idol/ person du godt vil stile efter at ligne ?

    - Et væddemål med en kammerat/ familiemedlem eller andre, om hvem der kan tabe x antal kg på x antal tid.

    - At forestille dig som du ønsker at se ud

    ect...

    Du kan også tænke over om der er en grund til at du ikke har lyst (motivation) til at tabe dig - er der noget der holder dig tilbage ? Har du god opbakning og støtte fra din familie ? (eller kan du får det?)

    Det lyder godt at du er blevet medlem af madlog, så du kan prøve at se på hvilke madvarer og hvilke måltider du skal skære ned på. Samtidig med at du kan sørge for, at du indtager færre kalorier end du bruger.

    Du siger også at du er meget sulten. Det skader ikke at være lidt småsulten mellem måltiderne. Men sørg for at drikke rigeligt med vand gennem hele dagen, vand giver (lidt) mæthedsfornemmelse + det ingen kalorier indeholder, så drik løs! (hav eventuelt vand på flaske/ kande i køleskabet)

    Hvis du ikke allerede har fået det gjort, vil det være en god ide at få lagt et træningsprogram i træningscenteret du kan følge så du opnår fuld udbytte af træningen dér.

    Derudover find og spis sunde grøntsager som du synes smager godt. Eksperimenter med salater, råkoster og krydderier... ;-) Og det er en god ide at du får protein til alle dine måltider. Protein mætter også godt. :-)

    Held og lykke med det!

  2. Hej

    Jeg vil mene at det er en for skrap kost i har fundet til 'slankemad', altså den kålsuppe du omtaler. Sundt og slankende mad kan godt smage lækkert og være en nydelse - tænk lige over det! (du sagde suppen smagte af bræk)

    Især synes jeg jeres diet mangler protein. Jeg synes i skal spise mere proteinrig mad, og det mætter betydeligt bedre end kålsuppe uden det behøver indeholde mange kalorier. (hvis i vil fortsætte med suppen kan man supplere den med bønner/ linser / kyllingestykker / rejer eller lignende)

    Prøv eventuelt at låne bøger på biblioteket med slankende opskrifter - det bugner med dem på hylderne, hvis også din søster ønsker en mere appetitlig diet.

    Ellers fedt initiativ og held og lykke med det ;-D

  3. Når man er inaktiv mister kroppen muskelmasse, og når man ingen muskelmasse har er man vel svag, ja. Jeg vil også mene det ofte er et problem for ældre og for sygeliggende personer, at de simpelthen mister muskelmasse og dermed mister deres kræfter, når de ikke får motion og bruger deres muskler.

    Håber det var til lidt hjælp.

  4. Nu ved i lidt om mig, og jeg vil prøve at komme ind til kernen af sagen. Min nuværende træning ser således ud:

    Mandag : 10 km løb

    Tirsdag: Styrketræning

    Onsdag : 10 km løb

    Torsdag: Styrketræning

    Fredag : 14 km løb

    Lørdag : Styrketræning

    Søndag : 16 km løb

    Det lyder som et hårdt program, jeg tænker på hvornår din krop skal restituere sig?

    Men ellers kun ros fra mig...

  5. Ja det var da et helt seriøst spørgsmål. Jeg har aldrig hørt om proteinberiget rugbrød og pasta før, og jeg prøver alt jeg kan på at optimere mængden af protein i min (vegetariske) kost så jeg blev rigtig nysgerrig...

    Det er nu også kun pasta du kan få med ekstra protein. (rugbrødet var en tilføjelse til fibre+ afveksling)

    Og som sagt lægere nede ja, så skal du som vegetar spise linser, bønner og fedtfattige mejeriprodukter. Har du sagt om du spiser fisk? for så er tun og rejer en genial kilde til protein. Prøv at gå på udkig efter mejeriprodukter, fx kvark og fromage fris har jeg før fundet med minimal fedt (0,2 % og 1 %) med langt højere protein % end de øvrige gængse mejeriprodukter.

    Måske du evt. kan prøve og beregne dit protinindtag og se om det er som det skal være, ellers kan tilskud fx protindrikke (pulver du blander op) være et forslag.

    Da jeg engang var vegetar (i ni år) fik jeg at vide af en diætisk at det var vigtigt at jeg spiste æg hver dag, så gik det. Jeg ved ikke hvor sandt det var, men det var et råd som jeg fulgte :-)

    Og grøntsager med protein: grønne bønner og ærter fra frost synes jeg er et 'hit' ;-)

  6. Hej med dig

    Jeg vil mene du godt kan undvære brød, pasta og ris. Hvis du dog ikke synes det virker helt let i hverdagen, findes der også sunde alternativer til disse fødevarer. Fx brune ris, proteinberigede fuldkorns pasta og rugbrød. Protein og grønt er nummer 1, men de tre alternativer er med til at variere kosten lidt. :-)

  7. Hej Mathias

    Jeg er enig i de kostråd som er givet dig - prøv at følge dem. Dernæst tænker jeg: Wauw det er sejt gjort at du har haft vilje til at gå så lang tid i center uden at se nogen forbedringer! Jeg synes måske at du, da du begyndte i træningscenteret burde havde haft dem til at lægge en træningsbeskrivelse sammen med dig. Det synes jeg stadig vil være en god ide, hvis du stadig er medlem og har lyst til at træne der. Hvis du sætter dig et træningsmål og dernæst laver en realistisk træningsplan kan det være super motiverende for dig selv - og ved at følge planen bør du med tiden se en klar forbedring i præstation og i din fysiske form. Hvis du i stedet har fundet en sport du har interesse for, så 'go for it'!

    Ommkring vægttab, så kan det være meget uoverskueligt at gennemføre alene (alt afhængig af hvordan man er), så find evt. en at slå dig samme med :-) Jeg selv er da aldrig bleg for en lille konkurrence i vægttab e.lig.

    Held og lykke med det! kh vejrpigen

  8. Jeg har også prøvet det du beskriver. Det bedste du kan gøre er at spise LIDT fordelt ud over hele dagen SELVOM du ikke føler sult. Det kan godt være at maven ikke rumler, men spis lidt alligevel, så undgår du aften - ædeflippene.

    Håber det hjælper og pøj pøj med det. :-)

    K.h. Nina

  9. Nu ved jeg ikke, hvor seriøst, du mener, men du kunne jo prøve at melde dig ind i en styrke/vægtløftningsklub. Jeg har indtryk af, at der er lidt mere holdånd osv. Og jeg er ret sikker på, de er glade for deres kvindelige medlemmer

    Eller find en kæreste og træn med ham...

    Ha ha tak ;-b og det ville jeg skam også i høj grad - hvis jeg havde en kæreste!

    Og med seriøs, mente jeg nok til at få en flot veltrænet krop. Jeg vidste ikke sådan klubber fandtes, jeg har lige prøvet at google det, og der er vist et par få stykker, tak.

  10. Hej alle

    Jeg er en kvinde på 19 år, som er glad for at spille basket og løbe lidt. MEN jeg tænker tit på at jeg ville styrketræne. Jeg ved dog ikke meget om det, så er nød til at have hjælp til at lære at udføre øvelserne korrekt. Jeg ved godt jeg kan få sammenstøbt en træningsplan/beskrivelse i et hvilket som helst motionscenter, men jeg gider ikke træne selv. (jeg synes det giver langt større udbytte at kunne presse hinanden + det bare er sjovere at have nogen at kunne spejle sig i ifh. til træningen osv.) Jeg har ingen veninder som vil træne seriøst (og da slet ikke styrke.. :( Så er der nogen som ved et sted eller kender nogen som træner sammen ? Eller har et godt råd hvis man som pige gerne vil begynde at styrketræne seriøst ?

  11. Hejsa !

    Er hvad man må kalde overvægtig - er 180 høj og vejer 95 kg - der SKAL nogle kilo af.

    Er der nogle der har gennemført et vægttab på 15-20 kg og MEGET gerne hvis der er billeder. HVad var jeres bedste erfaringer - og hvor disponerede i evt. forkert.

    Det her skal lykkes.

    MVH

    Henrik

    Hej Henrik

    Jeg har desværre ikke nogen billeder på denne computer, MEN jeg har ved egen hjælp prøvet både at tabe 20 kg og tage 20 kg på... (Jeg har svært ved at holde en stabil vægt), så kender da lidt til det .. ;)

    Altså for mig var det af stor betydning at vende min tankegang fra "Mmm kage!" til "Ad, det er bare smør og sukker :( " + "Mmm frisk sprød agurk!" og sådan... Derudover, altid at have en flaske kold vand inden for rækkevidde, eller en stor kop grøn te ved hånden, til at holde sulten for døren.

    En god gå-aftentur er for mig guld værd, og god afstressning :)

    og det at kunne sige nej med god samvittighed, når der tilbydes kage på arbejdet, eller mormors hjemmebag, men i stedet glæde sig til at kunne se på vægten næsten gang at sejren venter forude...

    Håber det hjalp lidt ;-)