Flexipecs

Medlemmer
  • Posts

    1,756
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Flexipecs

  1. Træningen idag var lidt lettere end normalt.

    Det skyldtes et lidt klodset spring fra 3-meter vippen igår hvor jeg fik lavet en flot ryg-plasker der har drillet skuldrene lidt idag.

    Jeg ville bare spille smart overfor min kone og lave en elegant saldo.

    :laugh: Ja, så er Mikkel sandelig tilbage!

  2. myostatin hæmning ser faktisk ikke ud til at at have negative konsekvenser for hjertesundheden...... Spørg ikke hvorfor, men sådan ser det ud til at være...

    Lyder interessant. Jeg havde læst det modsatte i en avisartikel; men man skal jo heller ikke tro alt man læser.. :wink:

    Havde også spekuleret over, hvorfor koracen belgisk blå ikke skulle være plaget af hjerteproblemer uden myostatin hvis mennesker skulle.

  3. Nu håber jeg ikke det bliver den store omgang, men der findes meget, meget mere omfattende metaanalyser på området og de når ikke frem til samme konklusion som den du linker til.

    Jeg har ledt efter "tungere" artikler, men ikke været heldig at finde noget... :unhappy:

    Semi-off topic så følger jeg da også spændt med i tråden "Everything is about to change", som jo er den dimentrale modsætning (må vi gå ud fra)... :smile:

  4. Her er en god artikel om emnet: http://physiotherapy.curtin.edu.au/resourc...le_strength.cfm

    Der er som nævnt af flere i denne tråd mere end én vej til Rom. Der er også adskillelige faktorer i et træningsprogram, som kan gøre det svært at udelukke det ene eller andet.

    MZ er inde på en god pointe, nemlig at selvom nogle kører med 1 maksimal sæt, så har de ofte flere opvarmningssæt. Så i virkeligheden adskiller det sig ikke så væsentligt fra de mere gængse 2-3 sæt programmer.

    Derudover bør det vel også nævnes, at det også spiller en rolle, HVOR mange forskellige øvelser til samme muskelgruppe der trænes, da der vil være væsentlig forskel på, om man blot træner ét sæt bænkpres og så hjem, eller om man efter bænkpres hopper videre til 2-3 andre brystøvelser.

    Slutteligt vil jeg også påpege, at blot fordi et princip virker eminent for styrkefremgang, er det ikke nødvendigvis sikkert, at hypertrofien følger med i samme udstrækning.

  5. Jeg vil ikke gøre mig klog på videnskaben, men da jeg blev undervist at den tidligere Landstræner for vægtløftning sagde han. citat " 3 sæt er ok, 4 sæt er godt og 5 sæt er supergodt".

    Jeg vil bestemt heller ikke udgive mig for en hvid kittel - og da SLET ikke når det gælder VL eller SL, og jeg kunne da levende forestille mig, at der er sund logik i, at køre adskillelige sæt, hvis man træner en af de ting.

    Som MaxP er lidt inde på i sin post, er jeg for længst holdt op med at lede efter SVARET - for det er temmelig individuelt. Det eneste jeg kan konkludere er, at der er mange artikler der taler for begge dele (endda artikler hvor forsøgspersonerne alle har været trænede individer), og heldigvis for mig, passer lav volumen mig og min krop glimrende :smile:

  6. Der er lavet flere forsøg på at påvise hvilken effekt øget volumen i form af sæt har på muskelvækst og styrke.

    Nogle forsøg har vist, at der var bedre effekt ved flere sæt end 1, mens flere forsøg har vist det modsatte (eller rettere at der ikke var nogen forskel, hvorfor det bedre kunne svare sig at holde sig til 1).

    Herinde er den normale tese ellers, at det er volumen, volumen og så mere volumen. Jo flere sæt du kan fyre af, jo større bliver du.

    Har nu trænet med kun 1 sæt per øvelse i et stykke tid (efter 1-2 opvarmnings sæt), og jeg har ikke mistet styrke eller størrelse. Tværtimod er jeg blevet lidt større på nogle muskelgrupper og også en smule stærkere.

    Derudover giver det også et mentalt kick for mig at vide, at jeg kun har ét sæt til at brænde den af i - én chance til at give den alt jeg har. Og så varer mine træninger ikke mere end ca. 40-45 min.

    For mig virker det fint, og for andre ikke...

  7. Hej Norah :smile:

    Velkommen til MOL.

    Herinde kan du lære en masse - du skal ikke være bange for at spørge. Men husk at bruge "søg" funktionen, da der allerede ligger en masse gode posts herinde!

    Hilsen Flexi der kun vil dig det bedste... :unsure:

  8. :cry3: Der er bare INGEN retfærdighed tilbage i denne verden!!

    Så sætter jeg mig ned på havnen sammen med Johnny Bravo, en pose pølser og en engangs grill - sig til Kragen han er velkommen hvis han vil!