Svenniemand

Medlemmer
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Svenniemand

  1. Jeg er selv i gang med fys udd.. og kan varmt anbefale det.

    Uddannelsen indeholder meget lidt omkring kost og ernæring, men på de andre punkter er den dækket meget godt ind!

  2. Hey alle..

    Er der tilfældigvis nogen af jer, der ved hvor man kan anskaffe sig en "anatomi-plakat". I ved, sådan en med en mand, der har fået skrællet huden af og de latinske navne på musker/nerver/ligamenter/knogler etc. er angivet? :4smartass:

    Jeg vil super gerne have fingrene i sådan en! :smile: På forhånd tak..

  3. Medmindre din læg er blevet væsentligt bedre nu, så vil jeg anbefale dig at tage til lægen i morgen.

    Det kan godt være et hæmatom inde i læggen (dvs du har fået læderet nogle blodkar/fibre), men det kan din læge undersøge for dig. Underbenene/læggene må helst ikke hæve alt for voldsomt op vedvarende, da det øger risikoen for akut kompartment syndrom. (se www.sportnetdoc.dk/skader)

    Normalt vil en mindre blødning i læggen langsomt forsvinde (blod og væske "suges" tilbage), ligeledes med den væske, der trænger ud i vævet. Normal procedure ved den type skader er RICE og alm. smertestillende, som du har udført.

    Større blødninger skal behandles via egen læge eller speciallæge (hospital).

    Herefter, når du igen kan støtte lidt på benet uden smerter, kan du gå igang med lidt genoptræning. Du vil givetvis kunne nøjes med en kort genoptræning, men husk at du ikke må ignorere smerter og hævelser, så skal du holde pause igen og evt. RICE i et par dage. Du kan læse mere om skader i underbenene/læggene, diagnoser, behandling og genoptræning på: www.sportnetdoc.dk/skader

    <{POST_SNAPBACK}>

    Mange tak for det fine svar. Hævelsen er ved at være væk, så jeg satser på at det er i orden, selvom det stadigt er pænt ømt. Men det går vel over..

  4. Hejsa!

    Jeg var ude at spille fodbold i går og i en tackling fik jeg et ordentligt skrald ind på den ene lægmuskel. Det gjorde stjerne nas :devil: .. Den hævede meget op og blev helt hård. Jeg sad med is på resten af kampen, det meste af aftenen og så her i formiddag - det blev jeg rådet til af træneren, der mente, det var en blodsamling.

    Der er ikke noget at se på læggen ud over at den er hævet - altså den er ikke misfarvet el. lign.

    Så snart jeg prøver at bevæge tæerne opad imod skinnebenet, fx ved at tage et skridt gør det meget ondt.

    Er der nogen herinde der måske ved, hvad det kunne være eller har råd til, hvad der kan afhjælpe det.. is, kompression, varme, ro.....?

    Håber der er nogen der har tid til at svare.

    Svenniemand

  5. Har lige taget det her billede. Dels for at jeg kan kigge på det om et par måneder og fryde mig forhåbentligvis :) og dels for at få et bud på hvor meget jeg skal smide af.

    jeg er 14 år 1,87 høj og vejer 91 kg. kraftig af bygning

    Vil helst ikke høre nogle smarte kommentarer TAK :) selvom jeg heller ikke regner med dette.

    skal siges at jeg slapper helt af her =D ikke noget spænd eller noget hehe

    Lige umiddelbart synes jeg ikke, det ser ud til, du behøver tabe dig. Det ligner da en meget almindelig krop :wink: - måske lidt svært at afgøre udfra det her ene billede. Men det lyder selvfølgelig lidt i overkanten med 91kg fordelt på 187cm, men hvad ved jeg...

    Selvfølgelig ville lidt mere muskelmasse ikke gøre skade, når nu du skal ud at spille smart på stranden til sommer :cooldance:

    God bedring

  6. jeg ved godt det lyder sindsygt, men hvad med at løbe med et par 5 kg's vægte i hænderne, når man alligevel er ude??hehe.....  :4thumbup:

    (bare en ide.....? hva sys i??)    :tongue:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg har selv prøvet det :smile: Og jeg kan klart anbefale, at du anskaffer dig i et par tunge ankel-vægte i stedet for :4thumbup: Det er ikke det fede at løbe rundt med håndvægte..

  7. Tak skal du have for svaret, god artikel, tror jeg vil prøve at bevæge mig iden retning.  :4thumbup:

    hehe alle har vel været nybegynder  :blush:  på det her område.

    Men de basis øvelser der står i artiklen, kan man finde ilustrationer af dem nogen steder?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Alle har selvfølgelig været nybegyndere :bigsmile: (nogle af os er det stadig :smile: ). Du kan finde alle de øvelser, du har brug for, og en masse andre gode oplysninger inde på ExRx. Tag dig go' tid med at læse en masse indlæg igennem herinde, og så studer ExRx nærmere bagefter - så er du godt på vej :4smartass:

    Go træning...

  8. Hey jeg vil forsøge at komme i god form til fodbold-sæsonen.

    Jeg løber pt. 5 km. 3-4 gange om ugen.

    Men er der nogen der har forstand på, hvordan jeg kan træne mere målrettet mod at blive udholden i 90 minutter.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg spiller selv fodbold, og er altid blevet rådet til, at kombinere det almindelig løb med interval-løb - forstået på den måde, at du på din 5km rute indlægger nogle spurter. Nogle hundrede meter med pulsen helt oppe at ringe og nogle, hvor den er langt nede. Det ligner meget mere en almindelig kampsituation - og skulle derfor være mere optimal i forhold til, havd du vil have ud af din løbetræning :4thumbup:

    Faktisk har jeg hørt en træner på meget højt (ungdoms-)plan sige, at det eneste konditions-/løbetræning han udsatte sine spillere for, var 15x100meter to gange i ugen. 100meter spurt 15-20sekunders pause, 100meters spurt... osv 15 gange. Og tro mig - det er væsentligt hårdere end det måske umiddelbart lyder! :devil:

  9. Hej, jeg er lidt ny her inde på MOL.

    Jeg vil lige høre om det kan betale sig at træne chin-ups i stedet for at træne de forskellige muskler med enkelte øvelser.

    Normal tager jeg forskellige øvelser med frie vægte, bænkpres, side laterals, bend over rowing, Biceps curl - håndvægte, triceps pres - liggende.

    Tænkte på kan chin-ups gå ind og erstatte bend over rowing og biceps curl?

    Der må gerne gives kommentar til hvordan jeg kan gøre det bedre, hvis de øvelser jeg normal tager ikke dækker ordenlig ind  :bigsmile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jeg er også rimelig ny, men velkommen til :smile:

    Hvis du ikke kender siden, vil jeg råde dig til at bruge en masse tid inde på ExRx og kigge alle øvelserne igennem. Der kan du tjekke, hvilke muskelgrupper, hvilke øvelser berører :4thumbup:

    Jeg ville ikke erstatte bend over rowing med chin-ups! Du bruger biceps, når du laver chin-ups, men derudover træner du "vingerne" - Latissimus Dorsi - hvilket du ikke (i så høj grad?) gør ved bent over rowing :wink:

  10. Hvis du skal opnå masse med det pogramm skal du indtage nogle seriøse mænger carbs og prot.... men jeg tror også at din restitutions process kommer til at lide under det :mad:

    Jeg har ellers læst på Bigron´s hjemmeside at kombinationen af arobic (fodbold) og styrke/masse træning skulle give rigtig gode resultater  :bigsmile:  det har jeg da også selv erfaring med :4thumbup:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tak for svaret!

    Okay, det lyder godt - jeg er ikke og har heller ingen intensioner om at blive kæmpe bb'er, styrkeløfter eller what so ever... Målsætnigen er bare at vokse lidt (hvilket jeg gør for tiden :smile: ) og så bare få en masse dejlig motion!

  11. Ja jeg må nok sige at min første dag med masser af mad i går var lidt uvant.

    Jeg vil gerne tage ca. 10 kg på og er godt klar over at det umuligt kan blive ren muskelmasse det hele, men er det muligt når jeg engang har taget det på jeg gerne vil at sænke min fedtprocent uden at det går for meget ud over muskelmassen, og vil det i så fald være samme som nu med en masse grønt lidt fedt og så bare en helvedes masse cardio?

    Det skal lige siges at jeg også begynder at spise en del grønt, broccoli salater mm.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det kan godt lade sig gøre, at smide noget fedt, når du engang har fået noget :4thumbup: uden det går ud over din muskelmasse. Men i perioden, hvor du taber dig, vil det være meget, meget svært at opbygge yderligere muskelmasse.

    I øjeblikket skulle du helst indtage en del flere kalorier end du forbrænder - og når du så skal til at tabe dig, skærer du ned for kalorierne, så du indtager færre end du forbrænder.

    Grøntsager er gode! - men det er svært at få tilstrækkeligt med kalorier uden en masse andet. Efter min mening bør du ikke være så bange for (sundt) fedt - og der er også godt med kalorier i ris, pasta, brød... så bare slå dig løs :cooldance::smile:

  12. Jeg prøver selv at tage på.

    - Og som ptpoul siger, er det super hårdt! Det lyder dumt, når man siger, at det er hårdt at spise meget, men det er det altså. Jeg har med succes brugt weight-gainer - synes det er værd at overveje, hvis du bliver ved med at have vægtproblemer.

    Personligt har jeg taget cirka 2,5kg på på knap 2 måneder :smile:

    Good luck

  13. Jeg er selv rookie :4thumbup:

    Jeg synes, du skulle tage at læse en hel masse indlæg herinde og inde på getbig.dk (bl.a.), så får man lidt en ide om, hvad det hele drejer sig om. Bagefter kunne du kigge på de glimragende træningsprogrammer for begyndere, der også findes på begge sites :smile:

    Hvis de ikke liiige er, hvad du søger, kunne du stille nogle konkrete spørgsmål til opbygning af dit program - så er der sikkert en del kloge hoveder, der får tid til at svare dig :wink:

    Jeg spiller selv fodbold tre gange om ugen, men undlader ikke bentræningen - det kan ikke rigtig erstatte den. Afhængigt af hvilket niveau du spiller på, kan du selvfølgelig blive nødt til at kompromittere (staveplade) lidt.

    God træning..... :cooldance:

  14. Jeg tror din restitution bliver for hårdt ramt til at du kan få optimale resultater i begge sportsgrene. Jeg ville nok nedpriotere vægtene lidt.. evt træne med vægte Mandag og Torsdag.

    I princippet kan du godt få begge ting til at fungere sammen men så skal du også til at kigge grundigt på din kost  :smile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tak for svaret.

    Jeg tror ikke jeg vil nedprioritere vægtene, dem er jeg gladere for end fodbolden :smile: I øjeblikket og en måneds tid frem er jeg arbejdsløs, så når jeg ikke leger med vægte eller spiller fodbold, laver jeg meget lidt. Så der er der rig mulighed for at restituere :4thumbup: Ved egentlig ikke om det kun er tidsmomentet eller også aktivitetsniveauet, der bestemmer hvor hurtig restitutionen er :raisebrow:

    Prøver mig frem med træning man,ons,fre..

  15. Hellow :smile:

    Så er fodboldsæsonen igang igen for mit vedkommende. Dvs træning tirsdag+torsdag og kamp lørdag eller søndag. Jeg har trænet i motionscenter i ca fem måneder, og jeg ved så ikke helt, hvordan jeg skal fortsætte den træning. De sidste par måneder har jeg trænet som følger:

    Uge1

    Man, tor, søn: skuldre, triceps, bryst

    (mave alle dage)

    Ons, fre: ben, biceps, ryg

    Uge2

    Omvendt, altså:

    Man, tor, søn: ben, biceps, ryg

    Nu begynder fodboldtræningen så at komme lidt i vejen. Vil I synes, det er smartere at gå over til et full-body program man, ons og fre eller beholde split programmet (skuldre, triceps, bryst / ben, biceps, ryg) bare kun fire dage om ugen - man, ons, fre og lør/søn? :raisebrow::smile:

    Umiddelbart er jeg tilbøjelig til at gå over til full-body'en.. der får jeg jo tævet hele kroppen 3 gange pr uge :tongue: Men har I nogle input? Fordele, ulemper?

  16. Desværre.. ikke lige umiddelbart. Men google er din ven! :4smartass: Ellers kan du kigge på de forskelllige forhandleres hjemmesider.

    Det er ikke så meget andet end en spand proteiner og kulhydrater :smile:

    Jeg synes personligt at det er en glimrende måde at hjælpe sig selv til at tage på.. Det er vi jo nogen som har brug for :wink:

    Held og lykke med det..

    Husk nu.. Spis, spis, spis!

  17. Nej der er ingen bivirkninger ved weight gainer. Du skal bare tage det som det tilskud det er.. altså spise det som et tilskud til det du ellers spise. Du må ikke undlade at spise din "normale" mad, fordi du tager det.

  18. Hejsa

    Jeg har ikke særligt meget forstand på det, men har præcist det samme problem. Der er ikke andet at gøre end at spise, spise, spise.. :4mewantfood:

    De sidste tre-fire måneder har jeg virkelig prøvet at tage på. Det er rimeligt hårdt at skulle spise så meget, men der er ingen vej udenom, hvis man vil tage på! Jeg har så "snydt" lidt ved at tage noget weight gainer to gange om dagen - der er ikke så meget hokus pokus i det ud over en masse, ekstra, lette kalorier :4thumbup:

    Det har lykkedes mig at tage cirka 2,5kg på :cooldance: