Frank L

Medlemmer
  • Posts

    190
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Frank L

  1. Jeg må desværre indrømme at jeg ikke har formået at blive motiveret af denne konkurrence og derfor ikke er kommet i gang med træningen.

    Da det var denne proces, og ikke konkurrencen der for formålet med at stille op, er der ingen grund til at jeg stille op. Jeg melder derfor afbud.

    Men i kan jo sagtens gå amok uden mig.

    Styrke til jer!

    F

  2. Jeg sad lige og hyggede og så Vanderlei Silva: All Acces.

    Der følger man så den berømte MMA kæmper og hans forberedelser til hans kamp mod Chuck Lidell til det seneste UFC stævne.

    EN del af hans konditionstræning bestod af intervaltræning, hvor han fik lukket næsen og havde en snorkel i munden. Ideen bag skulle være at hans krop vendte sig til at arbejde med en masse syre i musklerne. Samtidig blev han også mentalt i stand til at kæmpe igennem smerten ved at have musklerne fyldt med syre, fra den dårlige forbrænding.

    Han lavede også noget træning, hvor han hentede vægtskiver fra bunden af et svømmebasin.

    Kan der virkelig være noget om snakken? Jeg er lidt i tvivl om den fysiologiske gevinst ved at gøre det sværere at trække vejret. Der er sikkert en stor mental gevinst ved at man kan fortsætte selv om det gør meganas. Men ville det ikke være smartere at træne med fuld vejrtræning og så bare øge intensiteten?

  3. Ang. nedturen i dødløft:

    Der er vel 3 ting som man skal fortælle en der starter med at lave dødløft, mens man viser løftet:

    1) Løft aldrig med krum lænd

    2) Stik bagdelen godt bagud

    3) Ryk i stangen som en motherfucker! Brøl gerne!

    +

    4) Hvis man køre tungt i dødløft så bør man aldrig forsøge at sænke vægten langsomt. Når man bøjer sig for at sænke vægten rammer stangen lårene og man kan ikke holde en korrekt og sikker holdning. Derfor bør man smide vægten "kontrolleret".

  4. Nu er jeg ikke ekspert. Men hvis jeg tager fejl er der nok et par MOL'er som vil være så venlige at korrigere mig ;-)

    Hvis ens knæ er i vejen når man løfter stangen i dødløft er det sandsynligvis fordi man ikke "sætter sig bagud". En af de subtile forskelle på Squat og dødløft er hvor langt man stikke numsen bagud.

    Hvis man har lange ben og har været i stand til at lære at squatte korrekt, så burde det ikke være noget problem med at lære at dødløfte.

  5. Det kan godt være du er uening. Men det er ikke interessant. Hvad er dine argumenter for at Dødløft er vanskeligere at udføre korrekt end squat?

    Bemærk at der ikke er tale om "svært" i den forstand at det skulle være vanskeligere at squatte mange kg end at dødløfte mange kg.

  6. Hvis man ikke er bange for at squatte, burde man heller ikke være bange for at dødløfte.

    Squat er en meget vanskelige øvelse at udføre korrekt end dødløft. Den kræver at man kan holde spændingen i bughulen samtidig med at man er smidig og kan bøje korrekt i ben og hofter.

    Dødløft er ikke helt så krævende mht smidighed og teknik. Samtidig trykker vægten ikke fra oven, så man kan nemmere komme væk fra den vist et løft kikser.

  7. Udover at man (aka jeg) bare er en gymrat der sidder og stener på nettet, så er det nogle problemer med at svare på spørgsmålet:

    1) Dårlig holdning er en ret vag beskrivelse af de problem. Er det overdreven svaj i lænden? Eller noget andet?

    2) Vi kan ikke se dig, og kan derfor ikke se din dårlige holdning eller hjælpe dig med teknik

    Det var det vigtigste.

    Hvad med dødløft? Det er en kanonøvelse. Ikke halv så svær som frivend, og så skimmede jeg lige den der artikel der blev linket til.

    I den står der at et af problemerne med svaj i lænden er et misforhold mellem muskelkorsetet og balderne på det ene hold mod hoften og dens banden på det andet.

    Ikke at jeg har nogen "videnskabelig" viden på området, så har min egen (og nogle andre jeg kender) oplevelse af effekten af dødløfttræning været at man for en meget stærkere og sundere ryg og holdning. Et der følger en solid numse med er bare en side gevinst.

  8. Hephep...

    Surt med skuldren. Jeg er jo den skyldige. :blush:

    Det må de dælme undskylde. Men jeg tænkte mere over hvordan jeg skule for brudt Mr 40kg turkish getup's base end at jeg pludselig var ved at rykke din skuldre i stykker.

    Det ser ellers ud til at være rimelig seriøst med de der keddelkugler! :superman: <- DBM på vej til sine kettlebells

  9. Hvis du alligevel skal bruge 3-4 timer om ugen på at træne og transportere dig til det sted du træner, kan du vel lige så godt træne for at opnå et overordnet niveau af "fitness".

    Et almindeligt træningsprogram med frie vægte og de basale øvelser med sammensatte bevægelser kan man anbefale alle mennesker, der ikke har en skavank. Uden at blinke.

    Øvelser som Pull-ups, dips, pres over hovedet, dødløft, squat er alles ven.

    Hvis det skal være mere rettet mod det at løfte kasserne er det Zercher-squat og div øvelser med en sandsæk.

  10. Hep!

    Jeg har udfordret alle i min kampsportsklub i følgende disciplin:

    Turkish Getup med en fuld ølkasse (Max antal på 6 min)

    I mine forberedelser har jeg måtte sande at ud over korrekt teknik og hastighed er den største udfordring det statiske hold i skuldren.

    Er der nogen gode råd til hvordan man kan forbedre dette? (udover en masse Turkish Getups)

  11. En gut i min kampsportsklub spurgte mig hvordan han kunne træne sin eksplosivitet til hans næste kamp. Han har lige gjort det rigtig godt til Cage Challenge 3 i lørdags og planlægger at få en kamp til et stævne i Odense om 5 uger. Vi taler altså om en ung mand der skal kæmpe fuldkontaks mixed martial arts

    Jeg ved ikke hvor meget erfaring han har med styrketræning. Men der kan ikke være tvivl om at han er i god form. Jeg var dog pænt meget i tvivl om hvad jeg skulle råde ham til fordi:

    - Han vil i forvejen træne en masse kampsport (4-5 x 1½ time om ugen), så effekten af at gå i gang med noget intensivt styrketræning vil muligvis blive sat til i den sportsspecifikke træning pga. et lavere energiniveau. Samtidig ville effekten af 4 ugers styrketræning måske ikke gøre den store forskel i kampen.

    - Måske kunne det bedre betale sig at træne specifik på at øge hans arbejdskapacitet. Altså den periode hvor han kan arbejde med en rimelig intensitet. Fx vha intervaltræning med kettlebell og burbees.

    - Jeg er bestemt ikke nogen ekspert på området. Jeg er på alle måder en lægmand.

    Min umiddelbare idé til noget der kunne være gavnligt var et "program" der kombinerede høj intensitet/lav volume med nogle eksplosive sæt. Fx

    Workout 1

    Squat (eller dødløft) - Arbejd dig op til max kg med 5 gentagelser

    BB bænkpress - 5x 2x 70% af 1 RM - Eksplosivt

    Workout 2

    BB Bænkpress (eller Military press) - Arbejd dig op til max kg med 5 gentagelser

    Squat (eller frivend) - 5x 2x 70% af 1 RM - Eksplosivt

    + nogle få andre øvelser. Fx pull-ups, full contact twister

    Ideen er at han i løbet af de fire uger kan få et lille boost i nervesystemet uden at han bliver for udmattet af styrketræningen til at give den gas til kampsportstræningen. Det er med vilje at der er meget få øvlelser. Han skal måske til at lære dem. Jeg ville dog helt klart råde ham til at lægge mærke efter om han begynder at føle sig "slatten".

  12. Skulle dødløft ikke træne benene...

    Jeg skal ikke afvise at man kan dødløfte på en måde, så man har minimeret bevægelsen i knæledet og reduceret den afstand vægten skal løftes. Jeg kunne forestille mig at nogen styrkeløftere kunne have gavn af sådan en teknik, når de skal løfte maximalt antal kilo.

    Men man kan da sagtens dødløfte så der er et rimelig bevægelsesudslag i knæledet. Det kan vel ikke undgå at træne benene. Samtidig skal der altid finde en form for stabilisationsarbejde sted uanset hvordan man dødløfter.

    DBM og jeg snakkede lige lidt om emnet i aftes. Han hentydede at der var en i vores BJJ-gym, der squattede på en måde så hun nok burde lade være - eller for noget teknisk vejledning.

    Jeg formoder at det er hende som læner sig alt for meget forover når hun sqautter. Selv om vi taler om en ekstra belastning på omkring 30 kg. Desværre har hun MEGET svært ved at tage imod velment kritik og vejledning. :unhappy:

  13. Bør man overhovedet squatte mm. man har fået kompetent instruktion i det?

    Ordentlig instruktion er ikke at spørge en af sine venner, som har hørt noget fra en person, der kendte en instruktør i form & fitness. Det er heller ikke nok at spørge på MOL og se lidt video på internettet.

    Er øvelsen ikke for teknisk vanskelig til at man kan få fuld valuta for sin træningsindsats?

    ps. Jeg er nok ikke helt enig i det der står foroven. Men jeg synes det kunne være interessant at høre hvad MOL folket har at sige til dette synspunkt.

  14. Den Brutale Maskine overdriver i vanelig stil. En af de "friske modstandere" var mig. Jeg var gammel og træt. Men pænt lækkert shock-out DBM'en fik lavet, da jeg lå og fede den med mit sprawl og gravede efter noget Olympic roll-agtigt. Alt imens at DBM'en presse på som en grubsk pit bull går på en gammel, halvrådden knogle.

    Ps. hvad blev der af din grappling uden gains under vores sidste runde i den regulære runde! Bliver DBM'ere røde i hovedet og skær tænder når man har fået viklet sig ind i deres arm? :tongue:

    pps. tillykke med stregen. 100% velfortjent.

  15. Jeg har også bemærket at min ene ben er lidt bedre til step-ups end det andet. Det er ikke noget stort problem, og vel egentlig meget naturligt. De fleste mennesker sætter jo af med deres favorit ben når de skal springe langt.

    Løsningen er vel en del et-bensøvelser. Her er en artikel der kan inspirrere:

    http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=473323

    Hvis man træner en sport hvor man lave en masse retningsskrift, så skulle et-bensøvelser var en god skadeforebyggelse. Men det forstiller jeg mig ikke er relevant for cykelsport.