chico

Medlemmer
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by chico

  1. Så vidt jeg ved, er metoderne for testning af denaturering ikke standardiserede og der findes ikke undersøgelser der kan påvise at ion exchange skulle ødelægge bioaktiviteten i valleprotein.

    Der burde vel også ske big-time denaturering når vallen rammer mavesækken pga. mavesyren!!!

  2. Crawdaddy: "Fx er sødemidlet aspartam, ifølge levnedsmiddelstyrelsen, ikke tilladt at bruge i protpulver herhjemme men alligevel bruges det i alle produkter osv osv."

    Er denne påstand stadig gældende og har du evt. noget dokumentation for det???

  3. Her er et link til producentens side hvor der er svaret på nogle af spørgsmålene:

    http://www.bodyzone.dk/viewtopic.php?t=536

    Der står bla.:

    ”Man får en opblandet version, hvor smagen, farve, sødemiddel og andre tilsætningsstoffer ofte udgør mellem 5-10%”

    Dette er direkte forkert og viser manglende kendskab til branchen – desværre!

    De aromastoffer og sødemidler man tilsætter proteinpulver er så koncentrerede at der kun skal tilsættes ekstremt små mængder. Vi tilsætter fx 2,1 gram vanillearoma samt 1,95 gram aspartam pr. kg. Dvs. i procent svarer det til 0,405 %. Dvs. langt under en 1/10 del af hvad han påstår man tilsætter.

    Er man i tvivl om ovenstående kan man altid ringe til Danisco eller nogle af de store aromahuse og høre hvor meget man skal dosere af smagsstoffer samt sødemiddel.

    Den vallekoncentrat vi indkøber har et reelt proteinindhold på 81 % - dvs. vores vanille har et reelt proteinindhold på ca. 80,6 %.

    Vores jordbær-version ligger marginalt lavere da der er tilsat et par gram farvestof (rødbedefarve) pr. kg. Dvs. det reelle proteinindhold ligger på ca. 80,4 %.

  4. TIl de som kan bruge at have et nødmåltid på dåse ved hånden kunne Nettos engangsparti med dåsetunretter måske være en mulighed.

    De indeholder ganske vist en del fedt, men hvis alternativet er en marsbar eller pose vingummi er det vel at foretrække idet der er protein i dem her.

    Der er to slags: en med karry og en med chilli.

    Den med karry indeholde ligner snot men smager faktisk temmeligt udemærket.

    Den med chilli indeholder lidt mere protein men også mere fedt, dog er det løs olie så noget af det kan man drive ned i et hjørne af dåsen - hvis en rund dåse ellers har hjørner, men I ved nok hvad jeg mener. Den er dog lidt for stærk til min smag , især bidderne med de hele chillier fik svedperlerne frem på panden (og det er ikke overdrevet).

    <{POST_SNAPBACK}>

    Findes i øvrigt også i en variant med sur-sød sauce. Kan fint anbefales :bigsmile:

  5. Til Snoopy. Et bestem hormon i kroppen regulerer tørsten således at man føler tørst hvis man får mindre vand end man er vant til. Det betyder altså at man fint kan drikke utroligt lidt vand uden at føle tørst. Tørstfølelsen er dermed ikke nogen indikator for om man får nok vand men blot en indikator for om man får dem mængde vand som man plejer.

  6. Jeg stillede spørgsmålet sidste gang grøn te var oppe at vende men den gang fik jeg desværre ikke noget svar. Jeg prøver derfor igen.

    Er grøn te (som kaffe og alm. sort te) vanddrivende og skal man derfor i tilfælde af at man vælger at drikke de anbefalde 10 kopper dagligt så supplere sit væskeindtag med yderlige 10 kopper vand - udover de sædvanlige 3L - for ikke at dehydrere? :o

  7. I principppet kan man vel købe det overalt. Pickwick grøn te, som jeg i skrivende stund drikker, er både billig og velsmagende.

    Men som al andet the (og kaffe) går jeg også ud fra at grøn the er vanddrivende!? Vil det i givet fald sige at man skal drikke ekstra meget vand for at undgå dehydrering?

  8. Kvaliteten af grøn the skulle angiveligt være meget svingende. Tilsvarende kan vist siges omkring de forskningsmæssige resultater omkring virkningen af selvsamme.

    Jeg har læst flere steder at før man kan forvente en virkning skal man drikke mellem 1.2 og 1.8 liter dagligt. Og husk selvfølgelig at det varme vand skal afkøles til 65-70 grader før theen kommes i.

    Nogen der kan anbefale en god og billig grøn the?

    Nogen der har gode erfaringer med at drikke grøn the?

  9. Slap dog af og nyd ferien :lol:

    Det man taber på en uges tid kan gaines i løbet af ingen tid når man kommer tilbage. Nogle vil måske endda mene at det ligefrem kan være en fordel at holde en uges pause engang imellem. :bigsmile:

  10. Tak for det hurtige svar. Her kommer endnu et.

    Når jeg engang er færdig med at cutte og tilfreds med min fedt% vil jeg formentlig være indstillet på at der skal gaines yderlige et par kg muskler. Her siger teorien så at det er nødvendigt med et energi-overskud. Vil et sådant energioverskud nødvendigvis resultere i at min fedt% atter stiger? Altså

    Energiindtag = ligevægtsindtag + ekstra energi til opbygning af muskler + oplagret fedt

    Hvad nu hvis at det sidste led er 0? Kan man så ikke opbygge muskler? :o