Almie

Medlemmer
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Almie

  1. Hey Motion Online brugere.

    Jeg har besluttet at det er på tiden at en gang for alle at få styr på min overvægt..

    har prøvet mange gange før via intens motion men er kørt død i det hurtigt.

    Har så hørt lidt ind til hvordan og hvorledes med vægttab/reducering af fedtprocent via Styrketræning og fundet ud af det lyder rigtig interresant.

    Har så bygget et lokale om til et trænings rum med forskellige håndvægte, stangvægte, træningsbænk osv....

    Men eftersom jeg ikke har dyrket styrketræning før er jeg lidt på barbund om hvordan og hvorledes man skal bare sig an..

    Har kigget under styrke -> øvelser og fundet Komplet træning med håndvægte har så printet øvelserne ud og hængt op i lokalet.

    Skulle så prøve dem idag og valgte at tag dem for en ende af..

    Men allerede efter første øvelse begyndte mine ben at sige fra, (skal dog siges jeg nok også begyndte med lidt for tunge vægte i forhold til jeg er nybegynder :P).

    Nåh men nok om alt dette.

    Spørgsmålet er i i teorien hvordan jeg skal gribe dette projekt an.

    Hvilke øvelser i hvilke rækkefølge osv.

    Håber der er nogle styrketrænings eksperter her inde som vil give en hånd, til en som virkelig brænder for at komme ordenlig igang med dette..

    Mvh

    Almie

  2. Det er da en super start :thumb:

    Noget der måske kunne gøre et nemmere, at undværer sodavand. Kunne være en kande vand med et par skiver citron i.

    Endeste du skal være obs på ved styrketræning, er at man får ikke rigtig trænet ens kredsløb. Derfor ville en gåtur i rask tempo, en tur i svømmehallen eller noget anden, der hiver din puls i vejret.

    Faktisk viser et ny forsøg, at 3 x 20 sekunder på en cykel, hvor du kører alt hvad du kan, ville have en gavnlig effekt. Se evt. Sandheden om motion, på DR´s hjemmeside.

    Så faktsik dette program for en lille måneds tid siden.

    Virkede lidt afsurb med at man skulle køre 3x20 sekunder 3 gange om ugen og det var som sådan nok... og det gav enlig ret synlige resultater.. kunne være man skulle smide det ind imellem jernet.

  3. Hvis du google styrketræning/vægttab, vil du helt sikkert kunne finde denundersøgelse, som rammer mine tanker, når jeg læser dette.

    Undersøgelsen gik ud på, om man kunne tabe sig ligeså meget ved styrketræning som ved kredsløbstræning.

    Resutatet af undersøgelse var JA. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved alt, men hvis du kan motivere dig mere til at rive nogen vægte rundt i en times tid, frem for at gå en tur. Så skal der bare rives vægte!

    Du skriver selv, at dit helt store problem er hangen til sodavand. Noget der virkende for mig var, drik et glas vand inden du tager et glas sodavand. Ellers tænk på hvor meget du skal lave, for at forbrænde de ca 75 sukkerknalder, der er i en 1.5liter sodavand.

    Men hensyn til eks cola zero. 2 ting jeg synes der er vigtig at huske. Nogle af de sødestoffer der bliver brugt i eks. light sodavand, kan de krop ikke adskille. Om det er godt eller skidt, ja?

    Hvis man drikke light sodavand, er det med til at ødelægge ens mæthed. Noget der er blevt bevidst, igen og igen :4trumpet:

    Læst, træn, læse lidt mere og træn endnu mere. :pumpin:

    Det her gjorde mig lidt glad at høre, at man selv lidt kan vælge om man vil strafe jern eller gå ture osv. For styrketræning har altid interreseret mig (også derfor jeg er igang med at bygge et lokale til det).

    Med hensyn til sodavand har jeg valgt at gøre et forsøg på at stoppe med det, (ved det ikke er længe), men har endnu ikke drukket sodavand siden jeg oprettede denne topic, men en start er da en start :P

  4. Takker for svar :), vil kigge lidt på de bøger du anbefaler.

    Med hensyn til kost, spiser jeg faktisk ikke så meget selvom det lyder usandsynligt, mit store problem er Sodavand, det ikke unormalt pt atj eg drikker flere liter om dagen, (Cola osv).

    Og så nogle chips i ny og næh men det ikke så tit 1 gang om måneden måske.

    Lige et "bonus" spørgsmål, med hensyn til Protein, kan protein pulver anbefales når man styrketræner eller er det bare massere af vand, grønt, frugt og fiberigt kost.

  5. Hey MO

    Jeg er igang med at ombygge et lokale til mit eget lille styrkecenter.

    Mangler pt kun enkelte ting som bliver indkøbt i starten af Februar..

    Planen er at begynde på noget seriøst og vedvarende Styrketræning, men mit spørgsmål er om det er muligt at have et vægttab samtidig.

    PT vil jeg kategoriserer mig som "meget" overvægtig, (140kg), og har haft det svært ved træning som ikke har været styrketræning.

    Så mit ønske er lidt (hvis det selfølgelig kan lade sig gøre), at have et solidt vægt tab/Fedt forbrænding under styrketræning.

    Facts

    Alder: 22

    Kg: 140

    Højde: 187

    Køn: Mand

    Ved dette ikke er meget info osv, men håber stadig i forstår min post og kan komme med svar =)

    Mvh

    Almie.

  6. Hejsa Motion-Online.

    jeg er begyndt på mit vægttab igen og har idag været igang i præcis 1 uge..

    Da jeg vejede mig mandag morgen (sidste uge, d. 10-10/2011) stod vægten 139,8 idag en uge senere står vægten på 136,2 kan det passe at man virkelig kan tabe sig så meget på en uge i starten?? eller det min vægt som der er noget galt med?

    Håber på svar for syntes da det var noget af en motivations giver at se et stort + på vægten allerede efter første uge.

    /Almie

  7. Så er jeg startet op igen...

    Starten er altid hård, så har valgt at starte forsigtigt op, med 30mins træning, dette har jeg tænkt mig at gøre hver dag ugen ud, og derefter sætte trænings tiden op som tiden går.

    Er dette for lidt?, for meget eller hvordan??

  8. Hej Motion-Online............

    Jeg er nu tilbage her på siden efter at have været væk i snart 1 år.

    Sidst jeg var her var med samme målsætning som jeg har nu, nemlig vægttab...

    Da jeg var her sidst smed jeg godt og vel 15kilo.....

    Dog november 2010 (lidt efter den første sne faldt), skred min bil ud, og jeg kørte galt, blev skadet i mit ene knæ, min ryk samt fik jeg en ordenlig hjernerystelse.

    Dette gjorde så at jeg ikke kunne opretholde min træning som jeg nu endelig var kommet så godt igang med. og som tiden gik hvor jeg bare sad hjemme og ikke måtte noget, eller kunne noget videre, begyndte jeg at spise dumt igen, og tja kilone kom på igen.........

    Nu er jeg klar igen kun med enkelte dage engang imellem med ondt i ryggen(efter ulykken), til at komme igang igen, for skal ned i vægt, er træt af at være fed.

    Så håber på at jeg som dengang kan tilhente mig nogle gode råd, tips og tja måske endda lidt opbakning.

    Min nuværende vægt ligger på 140kg og og mit første "største mål" er lige nu 100kg. og derefter vil jeg ligge nyt mål.

    Ved det er en lang og sej kamp, men efter min sidste " success " sidste år ved jeg at det kan lade sig gøre......

    // Peter.

  9. Gang eller Motioncykle

    Hej igen..

    Jeg har gået den sidste uge og tænkt lidt over hvad enlig giver mest til vægttabet.

    Gang?? (ca. 30min 2gange om dagen). eller Motioncykle (4x15min intervaler "fordelt på 2 omgange af 30min stykket).

    Når jeg går. går jeg i et ok tempo synes jeg selv (skal dog sige jeg først her inden for de sidste par dage er begyndt at gå sådan rigtigt. min normale gå hastighed har været meget sløset osv)..

    Når jeg cykler på Motionscyklen køre jeg med en hastighed på mellem 18 og 23 (ved ikke hvad min motions cykle regner i desværre men det ikke KM noget engelsk noget tror jeg. så kan ikke rigtigt svare på hvad de 18 og 23 er)..

    Så ville gerne vide hvad der giver mest.

    Taber mig sig mest på en Motionscykle eller ved at tag en Rask gå tur i den dejlige natur?..

    ...

    Håber på gode svar (evt. med forklaring på hvorfor og hvorfor)

  10. Huden kan ikke "strammes" op på den måde du tænker, da du er rimelig ung kan du håbe på at huden falder på plads af sig selv.

    Når du begynder at få lidt mere selvtilid pga dit vægttab kan du begynde at styrketræning og få noget muskelmasse på din krop - det vil hjælpe :smile:

    Men det vil sige.. At nu jeg når ned på den vægt jeg ønsker.

    Så kommer jeg jo til at have meget hud i overskud da der er kommet mere efter at have været meget overvægtig i en lang årrække.

    ..

    Det vil sige det skal "opereres væk"?

  11. Nyt spørgsmål

    Eftersom der ryger kilo af i et fint nok tempo er folk begyndt at snakke om "huden".

    Og de siger man skal stramme det op i takt med man taber sig.

    ..

    Problemmet er at jeg har ikke nogen form for ide om hvad jeg skal gøre får at stramme det op.

    Vil gerne igang med det så hurtigt så muligt så det følger mit vægttab.

    ......

    Har prøvet lidt mavabøjninger eller hvad det nu hedder (Ligger på rykken og sætter sig op)..

    Men da jeg ikke rigtigt har gjort det før i mit liv er det hårdt for rykken + det er meget svært at komme fra liggende position til sidende.

    Derfor har jeg gjort det, at jeg ligger enten på en form for bænk eller seng, hvor jeg så har benene ned på gulvet og gør det den vej.

    Ved godt det er snyd men det vel bedre end ingen ting :D.

    ......

    Håber nogle kan hjælpe med denne og evt. give link til nogle øvelser man kan gøre.

    ......

    På forhånd tak :)

  12. Noget, som man vedbliver at tæskes i hovedet med (og som desuden er sandt) er lovprisningen af de rigtig tunge grøntsager i forbindelse med et vægttab. Når du vil tabe dig ret meget, hvad dine indlæg giver indtryk af, er det vigtigt at du spiser forholdsvis meget og frekvent i løbet af dagen. Jeg kan ikke sige, hvor meget det har hjulpet mig her at integrere de grove grøntsager (spidskål, hvidkål, grøntkål, savoykål, broccoli, gulerødder, jordskokker o.a.) - men på en måde, så jeg også kunne spise dem med nogen nydelse. Fx har jeg opfundet denne chili con carne, som får dig til at spise store mængder af gode grøntsager og proteiner samtidigt med, at det smager godt:

    til ca 4-5 portioner, som du kan fryse ned:

    en halv spidskål ell. savoykål (kunsten er at skære det ud i papirstynde skiver, så det ikke 'fylder' for meget i munden)

    en halv aubergine i tern

    to revne gulerødder

    400 gr. (øko) oksekød 3-7%

    1 ds. kidneybønner (som skal i til sidst, så de ikke udkoges helt)

    1 ds. flåede økotomater

    1 ds. tomatpuré (valgfri)

    2 teskefuld rigtig cacao - en god slags

    1/2 - 1 teske spidskommen

    2 fed hvidløg

    1 stort løg

    1 oksebouillonterning

    chili efter smag

    kunsten er at få grøntsagerne i ligeså snart kødet og løget er brunet, så de når at optage mest muligt af den dejlige smag disse afgiver. Lad det stå og hygge sig en god portion tid, inden kidneybønnerne og tomaten kommer i. Når det så kommer i, sammen med spidskommen og andre krydderier, skal det stå på laveste blus i ca 20 min. Cacaoen giver retten lidt fedme og dybde, så synes ikke, du skal undvære den.

    Server med 4% græsk yoghurt ovenpå.

    Har du overvejet at begynde at løbe lidt? Ikke noget overdrevent, bare ad 10 minutter pr. tur de første to uger.

    Held og lykke - det er stærkt, at du gør det!

    Har overvejet at begynde at løbe :)..

    Er også begyndt at kigge efter lidt løbe udstyr (iform af løbe sko osv.)

    Har også strand område tæt ved mig, en af sjællands største skove osv. har en rigtig fedt natur område at løbe i :).

    Det med chili con carne, tja ikke lige mine favorit ting du har valgt at putte i :) men kunne være man skulle prøve, kan jo være det smager godt. =)

  13. Jepper..

    Har dog lige holdt 2 dage væk fra træningen da jeg væltede på trappen på min skole og smadrede knæet.

    Men begyndte igen idag så =))..

    Men ud over det går det fint med at holde kosten + træningen. så det jo godt nok =).

    Regner med at skrive en opdatering på et tidspunkt med hvordan det går, vægten, centimeter osv =)

  14. Det kommer selvfølgelig an på hvordan du spiser dem.. :tongue:

    Erstatter du normale pastaer - godt!! Fuldkorn mætter i længere tid og hjælper til et mere stabilt blodsukker, så det er lettere ikke at falde i slikfælden :bigsmile:

    Tager du dem ud over hvad du normalt spiser, giver det selvfølgelig flere kalorier.. Mindre godt :blink:

    Inden jeg begyndte på Fullkorns pasta og skruer, spiste jeg sådan set bare kod og grønsager/frugt.

    Nu har jeg så skåret lidt i de 2 og tilføjet nogle skruer.

    Det vil så at min potion er lige så stor som før. =)

  15. Hejsa bruger af Motion-online..

    Som nogle måske har læst under Vægttab er jeg begyndt at tabe mig da jeg er træt af at være "fed".

    Jeg er hjemmetræner i øjeblikket i hvert fald og har i øjeblikket Motions Cykle og Hånd Vægte til rådighed.

    Derfor er jeg så småt begyndt at kigge på en Romaskine.

    Problemmet er bare at alle jeg har set på. har en bruger vægt på mellem 110 og 120kg.

    .....

    Som jeg forstår det er det, det man højst må veje hvis man skal bruge dem.

    Men har også hørt nogle sige er det er "træk kræften" altså den kræft du kan trække med højst.

    Så håber nogle kan hjælpe mig. For syntes det vil være dumt at købe en hvis man alligevel vejer mere end bruger vægten (hvis det selfølgelig er vægten på personen som sider på), så kan jeg lige så godt spare de penge og vente med at købe til jeg er nede i vægt..

    På forhånd tak

  16. Hej!

    Du får unskylde min dansk/norsk, men jeg håber du forstår hvad jeg skriver.. :wink:

    Det finnes tusen forskjellige måter å gå ned i vekt, slanke seg og få en “bedre” kropp, og man har jo sikkert prøvd mange av de forskjellige metodene/dietene.. Min personlige erfaring med å gå ned i vekt og samtidig leve sundt er faktisk ikke så komplisert. For det er faktisk ikke så et komplisert regnestykke som mange skal få deg til å tro. Jeg vil anbefale at læse om mine erfaringer i min BLOG

    Håber det kan være til hjælp.

    Hilsen Nordmand31

    Tror jeg forstod alt her inde =).. Kiggede så på din blog. og kan se den lige kræver lidt ekstra at oversætte/forstå =) men vil lige kigge på den her til aften eller engang imorgen =)

    Takker for svaret

  17. Held og lykke! Det med niveauskiftene er en god ide.

    Dels øger det forbrændingen og dels gør det, at du ikke bare kører 15 min. i et stræk (hvilket er ret kedeligt og irriterende). Mens man skifter gear på cyklen kan man også ændre sin stilling marginalt på cyklen, hvis det er nødvendigt - ellers er det man får ondt bagi :)

    :) true..

    Jeg takker endnu engang for din tid og svar =) Håber det er iorden hvis jeg stiller flere spørgsmål hen ad vejen enten her i min tråd eller ved at skrive en besked til dig her på forum =).

  18. Okay! Det her er sært!

    Det er præcis den metode jeg bruger! Jeg kører tre forskellige niveauer i 15 min. moduler (som du også lister op der - 6 min. på laveste niveau, 6 min. på mellem og så 3 min. på det hårdeste niveau). Pausen bruger jeg på at drikke vand og strække igennem.

    Du kan forbrænde 600 kcal. i timen, så det er værd at bestræbe sig på at være mest muligt på cyklen, UDEN man kører død i det :)

    Nice så jeg jo ikke helt dum =)..

    Så hvis jeg køre som du siger som du siger med 15min- 6min,6min,3min - pause, Så burde det fungerer meget godt :).

    Har dog bare kort 15min - pause i samme niveau men vil da prøve din metode her til aften =)..

  19. Ville gerne køre 1 time om dagen af 1 omgang..

    Problemet er bare jeg ikke endnu ikke kan holde til at køre 1time ud i et.

    Har du så nogle gode forslag til nogle intivaler eller lign?.

    f.eks.

    15min cykle.

    1-2min pause.

    15min cykle.

    3min pause.

    15min cykle.

    1-2min pause.

    15min cykle.

    ?

  20. Hej Almie. jeg har selv vejet 130 kg. (er et godt stykke under de 100 i dag) og ved præcis hvordan det føles.

    Mit råd er, at du får styr på din prioritering først og fremmest. En så markant livsændring og en tråd på et forum resulterer tit i rigtigt mange gode råd. De bør dog indfases løbende, da det ellers bliver et helvede for dig at overholde i længden ("det lange seje træk"). Jeg har været der :)

    Nu ved jeg ikke hvordan du cykler på motionscykel, men du bør overveje det her nøje: Overvej, hvordan du cykler på den, for 30 min. om dagen er mindre end du med garanti kan cykle dagligt, hvis du indretter dig taktisk. Du kan snildt komme op på en time dagligt. Hvor stærkt cykler du? Og indlægger du pauser? (jeg har tabt mig 40 kg. via motionscykel og ved, at man sagtens kan klemme ekstra km. ud af sig selv, hvis man cykler taktisk). Og det vinder man med i det lange løb!

    Derudover, så husk for guds skyld proteinerne (!!!). Hvis du som jeg kan lide kød, så er kylling og engelsk bøf din ven. Men begynd at tælle kalorier; det kommer lynhurtigt til at sidde på rygraden, og vær sikker på, at du altid er under dit ligevægtsindtag dag for dag.

    Det - og så daglig cykling! Så vil du før eller siden nå i mål! Du er velkommen til at spørge, hvis du har spekulationer eller spørgsmål.

    Held og lykke - og respekt for at tage opgøret!

    Man fortryder det ikke!

    Har hørt mange sige det med at jeg skal tælle kalorier. problemmet er jeg ikke ved hvor meget man skal have dejligt samt, og siden jeg bor hjemme er det normalt mine forældre som stadig laver maden osv.

    Det med cykling tror jeg du misforstod..

    Min nuværende cykling går på.

    15-30min omkring kl. 15:00-16:00

    og 20-30min omkring: 19:00-20:00

    Du snakkede lidt om at jeg skulle få styr på min Prioritering. kan jeg få dig til at uddybe det lidt??

    Altid rart med viden fra en som har været igennem det sammen som jeg er igang med.

  21. Det ved jeg faktisk ikke :blink:

    Men jo, hvis du er overvægtig, er det lettere at tabe sig mere, end hvis du ikke er.. :tongue:

    ok :) jamen så er der jo ikke noget at være bekymret over...

    Så, så længe jeg falder i cm rundt om maven går det altså fremad :)..

    Takker for svarene =)