Chrizz

Medlemmer
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Chrizz

  1. En øv-historie fra det virkelige liv

    af NN

    Efter i to år have været i god form og tæt på målet - det velkendte, det med den lave fedtprocent - er jeg nu ved at smide det hele på gulvet. :unsure:

    Efter 3/4 års ledighed efter endt uddannelse blev jeg til sidst så frustreret, at jeg faldt i. Og dét efter, at have levet aldeles asketisk og disciplineret året rundt de seneste par år. Jeg begyndte at svælge i havregryn, knækbrød med smør og/eller marmelade og andet "godt". I og for sig mange af de samme sunde ting, jeg havde spist gennem lang tid. Nu blot i helt uhyrlige mængder. :(

    Og som om det ikke var nok, pådrog jeg mig for en 2-3 mdr. siden en overbelastningsskade i håndleddet, så jeg ikke rigtig har kunnet fastholde min hidtidige træningsrutine.

    Det der står tilbage er, at jeg har opbygget 5-6 kilos ekstra fedt (estimeret).

    Jeg vil naturligvis gerne af med fedtet igen, og skønt jeg udmærket ved, hvad der skal til - been there, done that - har jeg haft overraskende svært ved at vende tilbage til det gamle, strukturerede mønster.

    Jeg føler mig intellektuelt understimuleret i hverdagen i det job, jeg nu har måttet påtage mig (lavkonjunktur, you know!). Og det synes at påvirke min sindstilstand i en sådan retning, at jeg alt for ofte runder aftenen af med et ondentligt ædegilde. :devil::w00t::w00t:

    Når jeg nu forhåbentlig snart har fået styr på hormonerne (læs: humøret/viljen), håber jeg at kunne smide de overflødige kilo på et par mdr. Det er vidst en realistisk målsætning.

    Well, som om du gider spilde tid på at høre mig kredse om min egen navle. Skulle det mod forventning alligevel være tilfældet, skal du være mere en velkommen til at knytte dine kommentarer til ovenstående forhold. :)

    Venlig hilsen

    "NN"

  2. Jeg har tidligere købt samme slags fryse- :chicken: -er hos COOP. Og jeg skal hilse og sige, at prisen modsvares af kvaliteten. :(

    Så hellere købe STORT ind af Dansk Supermarkeds ferske :chicken: -fileter, når de en gang imellem er rigtig billige. ;) ...det er de forhåbentlig snart. Jeg er løbet tør. Øv!

    Venlig hilsen

    Christian Edinger

  3. Jeg kommer vidst ikke længere her.

    Det er da godt, I kan more jer - om ikke andet. Hvad I vælger at stole på, er naturligvis helt op til jer selv og jeres sunde "fornuft".

    No hard feelings... en smule ordkløver er vi vel alle sammen en gang imellem. ;)

  4. Det er rigtigt at stoffet er meget undersøgt, men ofte betales undersøgelserne af firmaer med økonomisk interesse i stoffet.

    Korrekt.

    Og så i øvrigt..... det er ikke forbudt at tænke selv.

    Af indlysende årsager er det uhensigtsmæssigt at fylde sig med KEMIKALIER. Det behøver man (forhåbentlig!) hverken videnskabens eller sundhedsmyndighedernes ord for at forstå.

  5. Er der bivirkninger ved sødemidler?

    Nogle sødemidler har fået ry for at være direkte farlige. For aspartams (Nutra Sweet) vedkommende er der lavet en hel del undersøgelser for eventuelle skadevirkninger. Mange af undersøgelserne er uenige om skadevirkningerne af aspartam, hvilket nok hænger sammen med, at det er meget vanskeligt at lave god og sammenlignelig dokumentation. Aspartam bør dog ikke gives til personer med Føllings syge, da det hos disse patienter kan give svære neurologiske skader. Andre sødemidler (acesulfamkalium, saccharin og cyclamat) har i nogle forsøg givet kræft hos laboratoriedyr.

    Kilde: www.netdoktor.dk

    Sødemidler har været genstand for uenighed

    Sødemiddelspørgsmålet er kontroversielt. Cyclamat blev forbudt på grund af, at det måske kunne være kræftfremkaldende. Aspartam er blevet mistænkt for at forårsage en række forskellige symptomer, lige fra tumorer til allergier. En hollandsk undersøgelse har vist, at forsøgspersoner, som drak sugarfattige drikkevarer, som var sødet med aspartam , blev sultne og urolige. Resultatet var, at de spiste mere og derfor havde lettere ved at tage på i vægt. Og til sidst er det blevet påvist, at saccharin kan fremkalde blærecancer hos rotter, hvis det tages i store doser. Forskellige forskningsresultater er blevet forsvaret, diskuteret og været genstand for uenighed. Man har blandt andet sat spørgsmåltegn ved den hollandske undersøgelse. Kritikerne mente, at den øgede sult meget vel kunne forårsages af, at sugarfattige drikkevarer ikke indeholder nogen kalorier og at forsøgspersonerne derfor blev sultne. Det anses også at være svært at evaluere undersøgelser, som påstår at aspartam forøger sulten.

    Godkendt indenfor visse grænser

    For at hjælpe os med at holde forbruget af sødemidler indenfor rimelighedens grænser, er der opstillet grænseværdier, ADI-værdier (Acceptable Daily Intake), for alle kunstige sødemidler. Så længe man ikke overskrider ADI-værdien, anser det svenske fødevareagentur de godkendte kunstige sødemidler som værende acceptable. Man har dog et restriktivt syn på tilsætningsmidler i babymad. Der er også præcise regler for, hvilke sødemidler, der kan bruges i forskellige fødevarer, og i hvilke mængder.

    For at overskride ADI-værdien kræves det, at man indtager meget store mængder. For aspartams vedkommende betyder det f.eks. at en person, som vejer 60 kg kan drikke 4 liter letlæskedrik om dagen og stadigvæk være under grænsen. En undtagelse er cyclamat. Der findes en risiko for, at en barnediabetiker på mellem 0 og 5 år kan indtage for store mængder. Den samme risiko findes, hvis man selv søder saft og syltetøj med cyclamat.

    Kilde: www.mad.primavi.com

    Det lyder nu ikke helt rart... :(

    Man bli'r uvægerligt lidt skeptisk, når der tages forbehold for, at visse personer bør undgå det kunstige sukker.

  6. Der er gennemført utallige studier af sødemidlet Aspartam med henblik på at påvise en sundhedsskadelig effekt. Hidtil har ingen været i stand til at påvise en sådan entydig sammenhæng.

    Godt nok har lukkede forsøg fremkaldt blærekræft og andre dårligdomme hos rotter. Men her fodrede man også dyrene med en dosis svarende til, at et menneske indtog en trillebørfuld af stoffet dagligt.

    Alligevel synes også jeg, at man så vidt muligt skal søge at undgå KUNSTIGE sødemidler.

    Forresten... spændende at se, om Arlas Gaio Tagatose slår an i USA. Det er da i hvert fald et interessant, NATURLIGT alternativ til de nuværede kunstige produkter, som vi gerne så her på det danske marked.

    Christian

  7. Det ser ud til, du allerede har godt styr på, hvad der skal til for at opnå den ønskede, lavere fedtprocent: Mindske det samlede kalorieindtag, øge proteinenergiprocenten og så ellers være standhaftig og vedholdende.

    Uanset hvor meget du træner, er kalorieregnskabet stadig den afgørende faktor.

    Hvis det, du er ude efter, er et program til at holde styr på kalorier og energifordeling, synes jeg du skal anskaffe dig programmet Krop&Kost.

    Christian Edinger

  8. Jeg løber ca. 4km, spinner 30min og roer 3km (i romaskine) alle hverdage [...]og styrketrænner 3 gange om ugen.

    Noget kunne tyde på, du kører kroppen for hårdt. :unsure: Egentlige hviledage anbefales, hvis kroppen skal kunne komme sig ovenpå flere dagens hård fysisk træning. Men nu ved jeg selvfølgelig ikke, HVOR hårdt, du træner. B)

    Christian Edinger

  9. Det gi'r jo ikke mening... du mener vel 2700 kcal?

    Indrømmet, det var dårligt formuleret. :blink: Men jeg mener faktisk 1700 kcal.

    Det jeg vil have frem er, at jeg hidtil ikke har haft tillid nok til disse formler til, at jeg har turdet anvende dem som grundlag for en fedttabskur. Jeg har gerne lagt mig et stykke under anbefalingerne ...og ja, så har du da ret - NATURLIGVIS opnået et fedttab. :tongue:

    Spørgsmålet er blot: ville jeg have opnået et tilsvarende fedttab - og måske endda et fedttab, der gik mindre ud over muskelmassen - ved at have fulgt anbefalingerne? :unsure:

    Det vil jeg ikke afvise.

    Christian Edinger

  10. -->>>Voravong

    personligt bruger jeg en formel

    ...og har gode erfaringer hermed, formoder jeg? B)

    Der findes mange sådanne RETNINGSGIVENDE formler. Min noget lurne holdning til dem, begrundes med tidligere erfaringer, hvor en tilsvarende formel viste, at jeg med god samtvittighed kunne indtage op til 2600 kcal om dagen - mens jeg rent faktisk opnåede et fedttab på en 1700 kcal diæt. :blink:

    Men hey, jeg er da åben for alternativer. Jeg hævder ikke at være ekspert. Det kan da godt være, jeg skulle gemme min skepsis lidt ad vejen og øge mit kalorieindtag, jf. formlernes beregninger. Jeg kunne jo gå hen og blive positivt overrasket. :)

    Ellers er vi vidst grundlæggende enige. ;) ;) ;)

  11. Voravong:

    1200 kcal - det er ALT ALT for lidt - du skal i hvert fald have 2000 kcal om dagen.

    Hvorvidt man bør lægge kaloriegrænsen det eller det andet sted kan altid diskuteres. Jeg gør mig blot til talsmand for, at Q1983's hidtidige fremgangsmåde i nogen grad er counterproduktiv ift. målet om (varigt) fedttab. Dét skulle jeg ikke mene, en grænse på 1200 kcal vil være.

    Jeg vil dog medgive, at det mest hensigtsmæssige i fedttabssammenhæng altid vil være at holde sit kalorieindtag så tæt på ligevægtsniveauet som muligt og kun lige akkurat være i underskud med lad os sige 400-500 kcal.

    Men da det i praksis kan være svært at finde sit ligevægtsniveau, holder mange af os "på den sikre side", dér hvor vi i hvert fald er sikre på at være i underskud. Så kan det da godt være, det tærer lidt på muskelmassen. Men det lever vi fint med, i og med målet er lavere fedtprocent snarere end volumiøst BB-look.

  12. RED ALERT, RED ALERT!!!

    Med den tilgang, du har valgt, er du godt i gang med at lægge kimen til det, du for alt i verden søger at imødegå: livslang overvægt. :cry:

    Kombinationen hård træning og ALT FOR FÅ kalorier betyder, at din krop, for at kompensere for det begrænsede kalorieindtag, nedregulerer uhensigtsmæssigt meget. Følgen deraf er, at du -- når du har opnået den ønskede form og igen øger dit kalorieindtag -- vil opleve, at kiloene meget let sætter sig som fedt på sidebenene. Derfor: spis mere. Min. 1100-1200 kcal/dag.

    Og så til den med musklerne -- de "markerede, feminine". De kommer ganske af sig selv. Den reducerede fedtprocent, du uvægerligt vil opnå, desuagtet at din fedttabsstrategi ikke er optimal, vil nemlig få dine muskler til at fremtræde mere synligt. Du kan IKKE træne dig frem til et "markeret" look. Dét opnås udelukkende gennem lav fedtprocent. Desværre. :angry:

    Christian Edinger

  13. Nu, når du siger, du vil "cutte", kunne det være interessant at høre, hvilken kaloriegrænse, du har lagt dig fast på -- naturligvis set i forhold til din kropskomposition.

    Jeg har tidligere med succes smidt 5 kg fedt :) (anslået) i en periode, hvor jeg kørte med et gennemsnitligt kalorieindtag på 1700 kcal over... hmmm... lang tid.

    Imidlertid kan jeg da godt stille mig tvivlende overfor, hvorvidt en sådan diæt fortjener betegnelsen "cutting". Al den stund, flere her i forummet efter eget udsagn opererer med en grænse på (hele!) 2500 kcal eller derover og så kalder dét cutting. :o

    Skal man tro (fag)litteraturen, er pointen ved "cuts"-tilgangen, at man, som det så smukt hedder, "sniger fedtet af". Mens jeg -- og med mig sikkert mange andre -- ikke "cutter". Vi taber os. Dog med den væsentlige forskel ift. en traditionel "SLANKEkur", at vi kva vort (usædvanligt) høje proteinindtag og aktive livsstil (med cardio og styrketræning) ikke bomber stofskiftet tilbage til stenalderen. "Optimal" er denne tilgang nu ikke. Men hvad er dét? Den virker. Og det må være det centrale. :tongue:

    Christian Edinger

  14. Hvad du kan tillade dig at indtage post træning og til aftensmad, afhænger naturligvis af den kaloriegrænse, du har sjusset dig frem til.

    Selv hælder jeg gerne en proteinrig shake af fromage frais/light saftevand ned efter træning. Mens jeg til aften typisk kunne finde på vælge 140-150 gr. kyllingebryst + 250-500 gr. blandede grøntsager MED elller UDEN Cheasy hvidløgssauce. :)

    Og jo, JEG søger osse at reducere min fedtprocent. Om det så måtte koste noget masse. <_<

    Christian Edinger

  15. Ovenpå al den kakaomælkesnak får jeg lyst til lige at sparke ind, at de shakes, JEG hælder ned, er baseret på 'proteinbomberne' kvark og/eller fromage frais.

    Op i blenderen med skidtet. Supplér evt. med havregryn, frugt og/eller (light) saftevand. Og så ned i svælget. Aaahh! :pint:

  16. Jo, 1200 kcal/dag er nok en anelse for voldsomt. Dog synes jeg ikke, du helt skal droppe dit projekt. Gå blot lidt mindre radikalt til værks. Jeg har selv med en vis succes kørt en diæt på 1600-1700 kcal/dag over en længere periode. Og dét med en synlig reducering af fedtdepoterne som resultat. :)

    Men det er klart, at såfremt man aspirerer til titlen som Mr. Fitness, vil 1600-1700 kcal/dag være counterproduktivt. Selv i cutte-fasen. Det er nu heller ingenlunde mit projekt. Der må såmænd godt ryge lidt muskelmasse, sålænge broderparten af tabet kan tilskrives en lavere fedtprocent.

    Ideelt set vil endemålet være et look a la Brad Pitt i 'Fight Club', i.e. lav fedtprocent snarere end megen masse. ;) ;) ;)

    Jeg deler i øvrigt dit pragmatiske syn på Jørgen Storms ellers glimrende aktikel 'Cuts Anyone'.

    Christian Edinger

  17. KropKostHK er et udmærket program til beregning af kostindtag.

    Problemet, du nævner, med plads til blot fem fødeemner pr. måltid, løser du ved selv at lægge det SAMLEDE måltid ind som ÉT fødeemne.

    Altså i stedet for:

    1) Havregryn XXX kcal

    2) Skm.mælk XXX kcal

    3) En banan XXX kcal

    så:

    1) Havregryn m. skm.mælk + en lille banan XXX kcal

    Jeg har selv stor glæde af programmet - og det vil du sikkert også kunne få. :4thumbup:

    Christian Edinger

  18. I henved en lille måneds tid har jeg døjet med en håndledsskade i den højre hånd. En skade, der har afholdt mig fra at træne med vægte. I øjeblikket kører jeg derfor udelukkende cardio-cuts på TechnoGym-cykel. Velvidende at jeg uundgåeligt vil miste en del muskelmasse. :(

    Jeg går udfra, at skaden er opstået som følge af overbelastning. Vel sagtens (for) voldsom brysttræning, eftersom smerten er størst ved bænkpres og dips, hvor hånden vrides "baglæns."

    Hvis nogle af jer med-MOL'ere har erfaringer med lignende skader, er jeg således interesseret i at høre, hvor længe I måtte ligge stille, førend I kunne genoptage den tunge - eller lette - vægttræning. Hvad er perspektiverne? Og hvad kan man evt. gøre for at forebygge sådanne ledskader?

    Jeg må sige, at jeg p.t. imødeser op til et par måneders hvile, hvorefter håndledet forhåbentlig er good to go.

    På forhånd tak for jeres kvalificerede svar. ;)

    Christian Edinger

    Islev, Rødovre

  19. erstaatte cola med vand og mælk, en pose slik med en rugbrødsmad osv... :w00t:  :blink:

    Hmmm... det sætter unægteligt tingene i perspektiv.

    Hva' gør man så lige, når man som jeg lever af havregryn/fromage frais, blandet salat/kylling el. tun samt kyllingefilet/grøntsagsblanding og ønsker at cutte? Tja, man reducerer blot mængderne lidt over det hele. ;) ;) ;)

    Happy Cutting!

    Christian Edinger