gonad

Medlemmer
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by gonad

  1. Han siger en masse "lort" på den linkede video. Brug din tid og energi på at sætte dig i grundlæggende ernæring i stedet for at blive forvirret over hysteriske hypoteser.

    Er det en hysterisk hypotese?? Der er andre i denne tråd, som giver "manden i videoen" ret. Har du et reelt bud på, hvorfor det er en hysterisk hypotese, eller er det blot fordi budskabet strider mod dine paradigmer? :smile:

    Jeg vil blot høre, om det er noget, som man reelt skal medtage i sine overvejelser, når man planlægger et vægttab?

  2. Jeg synes blot, at det er besynderligt, at mens der ikke er den store modstand mod udsagnet: "Sænk dit insulin-niveau, så taber du dig", dikteres der konstant: "spis mindre end dit ligevægtstab" - 500kcal er vel det der ofte anbefales.

    Hvorfor denne forskel? Er insulin-niveauets betydning kun af ren akedemisk karakter? Er der reelt ingen forskel i praksis? Og hvorfor er kure som Atkins blevet skudt så meget ned, hvis der er bred enighed om insulin-niveauets betydning?

    Ja, der er mange spørgsmål, men er en smule forundret.

  3. Er en kalorie en kalorie? Jeg er blevet i tvivl efter have set denne video:

    http://video.google.com/videoplay?docid=4362041487661765149

    Kort fortalt, så øger kulhydrater insulinniveauet, som hindrer fedttab. Konklusionen er, meget hårdt trukket op: Spis mindre kulhudrat og man vil tabe sig.

    Hvad er holdningen til dette? Jeg har selv dikteret "spis færre kalorier og du vil tabe dig", men der bliver argumenteret ret godt for sagen!

    Jeg tager dette emne om af ren interesse. Hvis dette skulle være diskuteret fyldestgørende i andre tråde, så beklager jeg, men jeg vil da gerne have en henvisning!

  4. Nu ved jeg ikke hvordan du træner, men det lyder som om, at du kører med tæt ved maks hver gang. Jeg ville anbefale at få du får sat din træning i system, som foreslået af andre også. Personligt kan jeg anbefale en omgang Smolov Jr.

    Derudover stiger man jo mest i starten... Du skal nok ikke regne med, at kunne holde konstant fremgang. Der skal kæmpes mere og mere for kiloene.

    Held og lykke

  5. Hmm der er jo intet til triceps eller biceps der.. Ville det ikke være smart at putte Biceps Curl og dips ind?

    Det ville være en sentation af de helt store hvis du kunne udføre pullups og rows uden at bruge biceps, eller hvis du kan udføre bænkpress og military uden at aktivere triceps. Du kan selvfølgelig altid smide øvelser ind, men jeg synes nu at de øvelser, der bliver foreslået, er ganske glimrende!

  6. Ok, tak for svaret!

    En sidste ting jeg har svært ved at finde ud af: Jeg har en del problemer med at finde ud af muskelvækst og fedtprocent! Jeg vil jo gerne tage på i muskelvækst, men mit endelig mål er jo at være cut! Så skal man starte med at tage på i muskelvækst, og altså beholde en forholdsvis normal fedtprocent på ca. 12-15% Eller bliver ens fedtprocent automatisk mindre jo mere muskelvækst man tager på? Og derved bliver man også cut jo mere man tager på i muskelvækst ?

    Hmm nu prøver jeg at svare meget generelt...

    For at opbygge muskelmasse, så skal man have noget energi at bruge af. Dvs. du skal have et overskud af kcal. Der er to tilgange til, hvor meget energi man skal have:

    1. Den mest brugte: Du spiser så meget, at du er sikker på, at kroppen har den mængde energi der skal bruges. De fleste bruger 500kcal som tommelfinger-regel. Altså du spiser ca. 500kcal mere om dagen end du plejer, dette kaldes at bulke. Det resulterer i en forøgning af din muskelmasse og en forøgning af dine fedtdepoter.

    Når du så har nået en "passe størrelse", så cutter du med ca. 500kcal om dagen, samtidig med at du træner. Ved at cutte skulle du gerne fjerne det fedt du har taget på.

    2. Den alternative: Du forsøger at ramme præcis den ekstra mængde kcal, som din krop har brug for. På den måde burde du kunne opbygge muskelmasse uden at tage nævneværdigt meget fedt på. Problemet med denne metode er, da det kan være svært at ramme, så du nogle gange ikke vil få nok kcal. Det postive er, at du ikke behøver at skifte mellem bulk og cut.

    Uden at fornærme alt for mange (det skal man passe på med her på MOL :bigsmile: ) så vil jeg mene, at flertallet vil sige, at metode 1 er den mest effektive, og denne vil jeg da også foreslå dig. Hvis du vil vide mere, så LÆS, LÆS og LÆS.

  7. ja jeg spiser jeg æder en del, og det er muskelmasse jeg har taget på i, men står stille i både styrke og krops-vægt nu derfor dette pogram hjælp

    Hvis din vægt ikke stiger, så spiser du ikke nok. Så simpelt er det. Hvis du vejer 55kg og er 180cm høj, så kan du roligt smide 20kg mere på kroppen, over en længere periode selvfølgelig.

    Du skriver samtidig, at du løfter mindre end 60kg i squat og dødløft. Så det er vist bare igang med en masse basisløft!

    Til sidst, så skriver du også, at du har taget 10kg på det sidste år. Så må du godt nok have været tynd og at du idag vejer 55kg kan bare betyde helt alm. vægtstigning. De fleste tager jo på når de skyder i højden.

    Hvis jeg skal opsummere:

    SPIS, SPIS, træn og SPIS noget mere.

    Vej dig, æd så 2500kcal om dagen den næste uge og vej dig igen. Hvis du har taget mere end et halv kg på, så spis lidt mindre næste uge. Tager du ikke på, så spis 3000kcal.

    Skift over til et 5x5 fullbody med squat, dødløft, bænk, rows, og så måske incline, chin-ups og sådan lidt. Men ikke mere end 6-7 øvelser. Træn med simpel progression og så skal du se fremgang.

  8. At tage armbøjninger med en arm kræver faktisk ikke den store styrke. Bare en smule teknik:

    I startpositionen ligger du med relativ spredte ben. Den arm du løfter med skal ca. være på linie med dit ene ben. Det andet ben smider du godt ud til siden. Den anden arm tager du bare om på ryggen.

    Den arm du løfter på, skal være lidt foran og lidt længere ude end din skulder. Og så repper du ellers bare. Håber det giver en smule mening.

    Ps. Det er måske ikke den kønneste, bedste eller mest rigtige måde, men man tager armbøjninger på en arm!

  9. Jamen jeg vil da lige prøve at poste mit nuværende program, fullbody fokus på arme [mandag, onsdag, fredag]

    kommentarer er velkomne, ellers var det jo nok ikke blevet postet i øvrigt.. :blush:

    Der bliver som regel udeladt en af mave øvelserne, men da det ikke er til at vide hvilken står de der alle sammen..

    Dag1 & 3

    Squat - 3x10

    BP/ decline BP - 3x10

    Chinups (parallelt greb) - 3x10

    DB skulderpres - 2-3x10

    Yates/BB rows - 2-3x10

    Dips - 3x10

    DB curl - 4x10

    Pushdown - 4x10

    Hyperextensions - 2x15

    hanging reverse crunches - 3x10

    kabel crunches - 3x10

    swissball crunches - 2x15

    Dag 2

    straight leged + Dødløft - 2x10 + 3x6

    Incline BP - 3x10

    Chinups (parallelt greb) - 2-3x10

    Lat. raise - 3x10

    Seated cable row - 2-3x10

    Dips - 2-3x10

    BB curl - 4x10

    Pushdown (rope) - 4x10

    Hyperextensions - 2x15

    hanging reverse crunches - 3x10

    kabel crunches - 3x10

    swissball crunches - 2x15

    Hvis jeg skulle komme med et par kommentare:

    1. Du har tre! maveøvelser. Derudover kører du også squat og rows som belaster din mave. Du kan roligt fjerne to af maveøvelserne.

    2. På dag 1+3 kører du bænkpres, skulderpres, dips og pushdowns. Det virker måske også som lidt overkill af triceps.

    3. På dag 2 kører du dødløft, endda stiffleged, og hypers. Her kan du roligt fjerne hypers.

    4. Du kører chin-ups alle tre dage. Du kunne måske køre pull-ups den ene dag, eller helt droppe øvelsen en af dagene, da du jo i forvejen kører rows eller seated rows. Det er så en anden ting, som jeg synes er lidt mærkelig. Det kan godt være, at det bare er mig, men hvorfor skifte over til cable rows? En bedre ide: Kør rows dag 1+3. Drop cablerows og kør chin-ups i stedet for på dag 2. Tag så fx på dag 1 og kør pull-ups i stedet for. Giver det mening?

    Just my 2 cents.

  10. Så siger vi det.

    Jeg ved bare, at det første år jeg trænede, gik min vægt to til tre kilo ned, mens jeg regelmæssigt øgede belastningen.

    Nu er der jo stor forskel på muskelmasse og styrke. Man kan sagtens blive stærk uden at blive stor. Dog er der eksempler på, at man OVER EN PERIODE kan tabe sig og gaine muskelmasse "samtidigt". Dette er bare ikke den optimale måde at gøre det på.

    Man kan også få en (lidt) større overarm ved at lave 1000 reps med en mælkekarton, men dette er heller ikke den mest optimale måde at gøre tingene på. Derfor skal Rasputin lytte til de kloge ord fra mugge og pese

  11. Først og fremmest skal du sørge for at være i kcal. overskud. Det er såre simpelt: Tager du ikke på, så spiser du bare ikke nok. Hvis du føler, at du virkelig spiser meget og du har svært ved at få mere ned, så kan du jo prøve at finde fødekilder der har et højt kcal. indhold. Et andet trick er at drikke sine kcal. i stedet for at indtage dem i fast form. Der findes eksempler i kost-trådene.

    Ang den hårde træning, så kan du ikke bare spise dig ud af problemerne, heller ikke selvom du får styr på din kost. Du skal sørge for at indlægge en vis progression i din træning, hvor du starter submaksimalt og arbejder dig op, indtil din krop har brug for lidt pause, hvorefter du starter submaksimalt (men højere end sidste gang) igen. Du kan finde eksempler så sådanne programmer overalt på MOL.

  12. Hvis du ikke stiger i vægt, så er det fordi du ikke spiser nok, sådan er det. Hvis du dyrker meget motion, så må du spise mere.

    Derudover lyder det som om, du ville have godt af at prøve et program med indlagt progression, da træning tæt på ens max i mange måneder ikke er vejen frem.

  13. Hvis der rent faktisk skulle komme et kvalificeret bud, så har jeg en kammerat der har trænet på et rimeligt seriøst plan "over there" De brugte et program der hedder "Bigger, faster, stronger" Du kan søge efter det på google...

  14. Så vidt jeg kan forstå kan det ligefrem være en fordel at overreache lidt og så holde en pause. Hvordan skal man så opnå denne overreaching? Er det ved at køre en masse failuretræning, træne flere dage i ugen eller ved at kaste nogle flere sæt på sine øvelser?

    Ja :) Det er jo bare at træne mere. Har du tid, så kan du smide en ekstra træningsdag ind. Ellers så bare løft nogle flere kg... Om det er ved at køre flere sæts eller ved at køre til failure er jo op til dig. Man kan jo også kombinere!