Oliver Hansen

Medlemmer
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Oliver Hansen

  1. -->Jarvig

    Der har været utallige tråde med TUT-debatten.

    Brug søgefunktionen og du skal finde.

    Det er ikke for at lyde smart, men det var ikke det jeg bedte om :) Mig bekendt findes der ikke en eneste videnskabelig artikel som behandler begrebet TUT i forbindelse med muskelvækst eller styrke. Men hvis du eller andre kan finde nogen frem vil jeg naturligvis tage min ord i mig igen, men jeg tvivler.

    Hvis TUT ikke er et veldokumenteret parameter, må det vel betragtes som en ikke-relevant parameter i forbindelse med styrketræning. Hvis det ikke er undersøgt så har du ikke noget at forholde dig til, og så ender det hele med gætterier og diskusion (hvilket i princippet kan være interessant nok, men du får bare ingen facts på bordet). Det jeg mener er, at du kan ikke sige at TUT er et vigtigt parameter for muskelvækst, hvis ikke det er blevet undersøgt, og du kan slet ikke sidestille det med intensitet, volumen, periodisering osv.

    Men det kunne som nævnt være interessant hvis du kunne grave noget videnskabeligt frem, som modsiger mig. Med videnskabelig menes ikke div. tråde i MOL-debatten, udtalelser fra div. styrketræningsikoner, artikler fra et BB eller et SL-blad, men reel undersøgelse med forsøgspersoner, fornuftigt set-up og statistiskbehandling, publiceret i et fornuftigt videnskabeligt tidsskrift osv. :)

    mvh

    Oliver :)

  2. --> Ptpoul og andre

    Mig bekendt var der ikke statistisk forskel på 3-5 rm-gruppen og 9 - 11 rm gruppen mht muskelvækst, low-rep gruppen blev godt nok stærkere, hvilket naturligvis er en fordel. Du skal lige huske på at low-rep gruppen har brugt betydelig mere tid på at træne. Hvad ville der havde været sket hvis int-rep gruppen havde brugt lige så meget tid? Endvidere er forsøget udført på utrænede mennesker. Det kunne være interesssat hvis man lavede et forsøg, hvor at tid til træning var konstant i stedet for volumen (det var den så ikke helt i denne undersøgelse, men de forsøg at tilnærme sig dette). Så ville man se at low rep gruppen ville få en betydelig lavere volumen. De ville måske kun nå 2 sæt med 5 reps mens int- rep gruppen ville nå 3 sæt med 10 reps. Så ville resultatet være helt anderledes, tror du ikke?

    En af fordelene ved int-rep træning er bl.a. at man kan nå en relativ stor volumen i træning med en tilstrækkelig intensitet inden for et givent tidrum.

    Endvidere er der periodisering på sigt meget vigtig for en forsat fremgang i muskelmassen.

    Det er efter min mening lidt for forhastet at kalde 3-5 rm den mest effektive zone for muskelvækst. Forfatterne til undersøgelsen kommer heller ikke frem til dette eller på nogen måde antyder dette.

    --> Jarvig

    For mig lyde det lidt som volapyk med det der TUT. Kan du bakke dine udtalelser op med en eller flere videnskabelige undersøgelser som siger at TUT har nogen indflydelse? Eller bare en videnskabelig artikel som behandler begrebet TUT. Mig bekendt er det overhovedet ikke interessant at tale om TUT, men du kan måske få mig på andre tanker?

    mvh

    Oliver :)

  3. ---sas

    Jeg tror at du misforstod mit spg, så formulerer lige et nyt. Hvis man tager to veltrænede personer og lader den træne i x antal uger med SB og den anden følger sit normale og "lige efter bogen træningsprogram", tror du så at personen, der har trænet med SB, har fået en endnu fladere mave generelt set? Hvis du svarer ja kan du så ikke forsøge at begrunde dit svar med en fysiologisk forklaring, da jeg absolut ikke regner med at du kan diske op med en videnskabelig ref.

    mvh

    Oliver :)

  4. ---> Teddy

    du kunne jo evt tage at prøve det form at se hvad effekt det har på dig

    Det får man jo intet ud af rent videnskabeligt og det giver mig heller ikke svar på mine spg :blink:

    --> benben

    Har du et link? Men når jeg hører navnet Poul Check så ringer mine advarselslamper med det samme. Jeg har hørt at han skulle være en glimrende presenter, sælger og have en dybdegående viden inden for mange områder. Jeg har ikke selv været til hans foredrag, så følgende jeg har det kun fra andre. Men at han begynder at tale om, at man bliver slappere af at holde sødestoffer i hånden frem for økologiske rosiner, så begynder mine hår på ryggen at rejse sig. Og måden han forsøger at dokumentere det på skræmmer mig også. Eller hav en bold i en farve som passer til det din klient er stærkeste i. Endvidere skal man huske, at han lever af at selv de bolde og div. kurser vedr. SB. Som nævnt er det, hvad jeg har hørt fra andre. Men hvis du sender mig et link vil jeg meget gerne og se om der skulle være noget. :)

    mvh

    Oliver :)

  5. --> Frk Olsen

    Jeg er meget sikker på at der ikke findes en eneste undersøgelse som viser at man får en fladere mave af at træne på en SB, men hvis du eller andre har ref. vil jeg være meget interesseret i at se den. Personligt tror jeg, at det er en and.

    Hvis ikke den videnskabelige undersøgelse findes, kan du (eller andre) så ikke forklare mig det teoretiske rationale bag. Medfører træning på en SB, at man spænder mere i transversus abdominis i en normal oprejst tilstand eller når man går ganske almindeligt? Hvis du eller andre mener det, kan det så dokumenteres? Andre teori bedes også dokumenteres, da jeg meget gerne vil blive klogere på effekterne sagnsomspundne SB.

    mvh

    Oliver :)

  6. ---> Zoa

    Jeg vil give dig ret i at der findes mange instruktører, som ikke ved hvad de snakker om. Og der er jo også forskel på hvordan folk klarer sig på en instruktøruddannelse. Jeg har mødt masser af instruktører, som var rigtig fornuftige af høre på. Jeg synes det er kedeligt at læse på MOL om al den negative generalisering mht instruktører og deres evner. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at de instruktører der har en uddannelse generelt set er bedre end de instruktører som ikke har. En instruktør eller en pt-udd. er jo ingen doktorgrad, men den giver folk nogle fornuftige retningslinier at arbejde udfra når de skal lave programlægning mht styrke eller cardio.

    Jeg tror bestemt ikke at fitnesscentrene er nogle pengemaskiner. Du kan jo selv prøve at regne lidt på, hvad det som minimum koster (evt i medlemmer) at drive 2000 kvm på en god/dyr adresse mht husleje, personale, el, vand, forsikring, udstyr osv. Nogen føler sig tvunget til ikke at lønne deres medarbejdere, men jeg ved dog at SATS og HW gør det. Der er hård kamp specielt i kbh og man skal tænke på at investorene har kastet mange penge ind i givent center/kæde, og de skal jo også have noget ud af deres investering, ellers kan de jo lige så godt have penge stående i noget andet. Folk gør det jo ikke for deres blå øjnes skyld.

    I fremtiden vil du se at der skyder discountcentre op, som har minus service og det er jo fedt for dem som ikke er interesseret/har behov i det.

    ---> Seb

    Henrik Duer underviser vist ikke længere på Instruktørskolen udd pga andet arbejde, men han fungerer som censor på både basis- og fitnesseksamen (teoretisk og praktisk). Folk siger at han skulle være ond :devil:

    mvh

    Oliver :)

  7. Mht fysio-udd, så er det mig ret begrænset, hvad fysioterapeueter lærer omkring styrketræning til raske mennesker. De har en god anatomisk indsigt og en udemærke fysiologisk forståelse, hvilket giver en god basis for videre læring.

    Ups, det gik vist lidt stærkt, der skulle have stået følgende:

    Mht fysio-udd, så er det til mit kendskab ret begrænset, hvad fysioterapeuter lærer omkring styrketræning til raske mennesker. De har en god anatomisk indsigt og en udemærke fysiologisk forståelse, hvilket giver en god basis for videre læring.

    mvh

    Oliver :)

  8. --> Zoa

    Det kan du bande på den gør  og jeg er bange for at videns-niveauet på ingen måde er prisen værd... men nu har jeg ikke selv taget SAFE-uddannelsen så det er lidt en skråsikker udmelding... men tilgengæld får du en masse papirer på at du er uddannet til at undervise i diverse maskin-parker 

    Mærkeligt at du udtaler dig og konkludere på noget som du tilsyneladende ikke har særlig meget kendskab til :blink: Du må være i besiddelse af nogle kedelige fordomme om fitnessinstruktører. Hvordan kan du udtale dig om at vidensniveauet ikke er pengene værd? Hvis du ikke har andre alternativer, så må det da alt andet lige være penge værd. Det er jo svært at komme ind på fysioterapeutstudiet eller idrætstudiet. SAFE og Instruktørskolen har jo højtuddannede undervisere (cand.scient. idræt, fysioterapeuter mv), så det må på en eller anden måde være garant for kvalitet i undervisningen.

    Mht fysio-udd, så er det mig ret begrænset, hvad fysioterapeueter lærer omkring styrketræning til raske mennesker. De har en god anatomisk indsigt og en udemærke fysiologisk forståelse, hvilket giver en god basis for videre læring.

    --> Humseper

    Hvis du vil have et job som instruktør, er det bedste at få papirer på det. At du har opnået lidt viden på MOL kommer du ingen vejne med i jobsøgningen som instruktør. Skal arbejdsgiveren vælge mellem dig (uden udd) og en med en udd, vil de med stor sandsynlighed vælge personen som har papirer på sin viden.

    Det skal lige nævnes at, jeg ikke kender noget til andre udd. end SAFE og Instruktørskolen.

    mvh

    Oliver :)

  9. --> Baloo

    Så vidt jeg ved har de benyttet sig af noget Japansk proteinpulver/tube (jeps du læste rigtigt). Det skyldes vist at de har sponsoret noget af forsøget. Det er noget, jeg har hørt fra andre, så jeg er ikke 100 % sikker. Jeg tror nu ikke at det er bedre end andet protein på market.

    mvh

    Oliver

    :)

  10. --> SAS

    F.eks giver armstrækker på de ustabile bolde maksimal fyring på skuldre/nervesystem fordi der skal korrigeres lynhurtigt for retning og tilmed optrænes stabilitet som kan bruges i bænkpres.

    Kan du ikke skaffe mig den reference på det der med maksimal fyrring? Og hvad mener du egentlig med maksimal fyrring? fyrringsfrekvens? øget rekruttering af motoriske enheder? eller noget andet?

    Jeg tror nu ikke på at der foreligger særlig megen dokumentation på dette emne og slet ikke på trænede folk. Men du kan måske hjælpe mig?

    mvh

    Oliver :)

  11. Har vi været til det samme show ? :tongue: Den bedste præstation i showrunden var helt klart Samirs (nr 4) kampsportsshow. Han vandt da også showrunden.

    Nu har jeg været til mr. fitness de sidste 5 år og niveauet i showrunderne er helt klart blevet bedre med tiden, men der dog stadig nogen gang hvor at man bliver nødt til at krumme sine tæer.

    Forhindringbanen havde også fået en ansigtsløftning, hvilket den trængte kraftigt til. Lars Hyttel vandt den i fin stil.

    mvh

    Oliver

    :)

  12. Hej MOL'ere

    Hvilke ting skal man tænke på, når man skal købe løbesko? Jeg har selv tænkt på følgende:

    pasform

    stabilitet

    vægt

    Er der andre ting, man skal være opmærksom på?

    mvh

    Oliver :)

  13. --> Ivan

    man skal passe paa med at bedoemme en person alene ud fra en artikel skrevet i en avis. Problemet med at skrive for medier der henvender sig til "folket" er jo ofte, at det skal goeres kort og kontant, samtidig med at ens artikler ofte redigeres af bladet. Saa det er altid en svaer balancegang.

    Det er nu ingen undskyldning. Endvidere, hvis en artikel bliver redigeret af avisen, vil den altid blive sendt tilbage til godkendelse af forfatteren, medmindre det er et eller andet skodblad (og det er politiken jo ikke).

    Bid venligst mærke i at jeg intet har i mod Mr. McD. Kender ikke rigtig manden. Har kun hørt historier om ham. Jeg kritisere bare hans artikel.

    mvh

    Oliver :)

  14. --> Jarvig

    Faktisk konstaterede jeg det selv indirekte på den ufede måde i hjulen. Jeg fik influnza med opkast 5 timer efter julemaden. Og vupti kom al maden op. Stort set alt andet var opløst i en "grød" i mange nuancer. Men kartoflerne var der stadig delvist. Det var den eneste ingridiens man stadig kunne skelne - og op mod 50 % af kartoffelstykkernes opridnelige størrelse var stadig tilbage.

    Respekt. Jeg kender ikke mange som laver en så grundig analyse af deres bræk lige efter de har kaste op. :lol: Fik du indsamlet data nok til en videnskabelig artikel? :w00t:

    Anyway tilbage til det oprindelig spørgsmål. Så er jeg da glad for at jeg ikke har misforstået noget mht. havregryn vs. cornflakes.

    Det overrasker mig lidt at Mr. Chris McD så kommer med sådan en artikel. Han er jo rimelig veluddannet og det er ikke fra den type personer at man forventer fejlinfo. :thumb_down:

    Nå nu kan der vist ikke koges mere suppe på det ben.

    mvh

    Oliver :)

  15. --> Kim og jarvig

    Lad mig stille spørgsmålet på en lidt anden måde:

    Hvis I nu kun skulle vælge mellem cornflakes og havregryn (man kan jo altid supplere morgenmåltidet med de samme ting), hvad I så mene var bedst for børnene?

    Mht vingummierne og kartofler så gik snakken på det GI, og der har de jo nok det samme. Men sådan som artiklen var skruet sammen, får man den opfattelse at kartofler var lige så dårlige som vingummier rent sundhedsmæssigt.

    mvh

    oliver :)

  16. I politiken fra i søndags læste jeg følgende mht morgenmad:

    "Havregryn er et godt mål, og ja, det er bedre end sukker-cornflakes, men det giver ikke særlig meget næring til at starte dagen på hvis det bliver spist alene. Du må prøve at få børnene til at spise cornflakes med frugt på (et halvt ælbe el. banan)...)"

    Til mit kendskab er der masser af energi i havregryn og i følge en undersøgelse i tænk og test blev havregryn kåret som det bedste morgenmadsprodukt. Endvidere viste undersøgelsen også at de forskellige cornflakesprodukter generelt havde et kostfiberindhold som var under middel og et salt indhold som var direkte dårlig. Her scorede havregrynene hhv. god og meget god.

    Et andet sted i artiklen sidestiller han kartofler med vingummier....... :blink:

    Skribenten hedder Chris MacDonald og siger at han forsker i ernæring og fysisk aktivitet på AKI (men han har vist aldrig publiceret en videnskabelig artikel om ernæring), Spinnertræner og sportsdirektør for et kvindecykel hold.

    Er det mig som har misforstået et eller andet?

    mvh

    Oliver

    :)

  17. Hej MOL'ere

    Jeg har forsøgt at lede efter videnskabelig dokumentation for effekten af core-træning med physioball (eller hvad de nu bliver kaldt). Indtil videre er jeg stødt på følgende:

    1. Abdominal muscle response during curl-ups on both stable and labile surfaces. Phys Ther 80 (6): 564-569, 200

    2. Effects of physioball and conventional floor exercises on early phase adaptions in back and abdominal core stability and balance in women. J Strength cond res 17 (4): 721-725, 2003

    Er der nogen, der ligger inden med andre interessante videnskabelige referencer inden for det område, da de to ovennævnte for mig ikke udgører fyldstgørende dokumentation?

    mvh

    Oliver :)

  18. --> Thomas

    lige nøjagtigt den sidste quote holder jeg nu fast i. For er man i KONSTANT kalorieunderskud 24 timer i døgnet, så vil man IKKE opbygge noget muskelmasse jf. det jeg har lært om anabolisme og katabolisme. I sådan en situation må hovedmålet være at minimere TABET af muskelmasse. For er man i kalorieunderskud, så kan man ikke altid regne med at det udelukkende er fedt der ryger. Der vil også ryge en større eller mindre mængde muskelmasse. Problemet forværres dog jo større kalorieunderskuddet bliver, så derfor er det altid smart at holde sit kalorieunderskud lavt, når man vil cutte.

    Jeg forstår ikke helt hvorfor du skriver det.:blink: Du må have misforstået mit indlæg. Min kritik gik på at dit svar er til wannabe er upræcist, og du burde have skrevet at opbygning af muskelmasse godt kan foregå selvom du totalt set er i energiunderskud over et givent tidsrum (hvilket du først skriver i et senere indlæg). Det er vel betydelig mere relevant at nævne i stedet for at kigge på den enkelte proces. Jeg tror at folk vil tolke dit indlæg som at man ikke kan opbygge muskelmasse når man totalt set er i energiunderskud over et givent tidsrum, og det er en misforståelse.

    Lad mig lige slå fast, at jeg jo ikke siger, at en anabol proces ikke er energikrævende.

    mvh

    Oliver :)