Herakles

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Herakles

  1. At fokusere så meget på proteinindtaget er, efter min mening, fejlagtigt idet langt de fleste for alt for meget protein gennem kosten.
    Dokumentation?
    Får du for lidt kulhydrat går det ud over restitutionen og opfyldning af glykogendepoterne.

    Sandt, men nu talte vi om ekstra indtag af protein, ikke om utilstrækkeligt indtag af kulhydrat. Vi er nok enige om at det ikke er smart at få 80% af ens kalorieindtag via protein. Men hvis man ikke gør det, er opfyldning af glykogen så faktisk et problem?

    Ud over det så indeholder kulhydrater typisk flere mikronutrienter i forhold til kalorieindtaget end protein, hvilket igen efter min mening spiller en rolle.

    Dokumentation? Jeg ville umiddelbart tro at en bøf er i toppen af listen mht mikronutrienter.

  2. Jeg siger at den overskydende protein i kosten vil indgå i energiomsætningen efter at urinstoffet er frakoblet og tisses ud. Så dén del af proteinet udskilles rigtig nok.

    Jeg er enig i MaxPower i hans udtalelser i denne thread. Men jeg vil gerne lige præcisere hvad der sker.

    2 nitrogen-molekyler fjernes fra en aminosyre, og indgår i en urea forbindelse. Aminosyren er hermed reduceret til fumerat som er et mellemprodukt, der kan bruges til forskellige ting. Det kan blive nedbrudt til energi direkte, det kan indgå i fedtsyrerproduktion, eller det kan indgå i glukoseproduktion.

    Så det kan altså i værste fald blive til fedtlagre. Men det kan kulhydrat indtag self også, så på den måde kan det give det samme resultat om man indtager sine overskydende kalorier som kulhydrater eller proteiner.

    Et problem der er specifikt for proteinindtag, kan være tab af kalcium.

    Pubmed: Dietary protein intake and urinary excretion of calcium: a cross-sectional study in a healthy Japanese population.

  3. Hvad angår grund til at mange siger at proteintilskud ikke er sunde, skyldes nok en forestilling om at alt proteinpulver og kosttilskud er dårlige... i nogle tilfælde JA!! derfor at der vigtigt at undersøge et produkt grundigt inden man starter på det, for at undgår uheldige bivirkninger (f.eks. "skrumpenossere" og uhæmmet svedning!! )
    Kan vi få en kilde der siger at dette nogensinde har været tilfældet med proteinpulver købt fra en dansk forhandler?

    Eller bare en kilde der viser at, der kan være urenheder i proteinpulver man pt kan købe i dk, der på nogen måde kan have betydning?

    Du blev frarådet at begynde med diverse kosttilskud, ikke fordi det er farligt eller noget, men fordi det er helt og aldeles unødvendigt, og du vil få meget mere ud af at fokusere på de vigtige aspekter. En solid kost frem for alt og et godt program.

    Jeg er enig med dig i at en solid kost og et godt program er meget vigtige. Men jeg ser ikke hvorfor dette er en grund til ikke at tage proteinpulver. Det kan jo netop gøre det lettere for ham at opnå det rigtige næringsoptag, da det kan være lidt besværligt at få protein nok, uden pulver.

  4. Hvad betyder "40 RM", 40 repetitioner? Det ser jeg ikke nogen grund til at antage at han gør ud fra hans indlæg. Og hvis det er tilfældet, kan vi vel starte med at fortælle ham at det er en dårlig måde at træne på. Han siger han træner målrettet. Hvis han gør det, og han har energioverskud, vil han også tage på i muskelmasse.

    Mht om han har brug for vitaminer, han har vel et andet behov end den gennemsnitlige dansker. Jeg siger ikke at jeg ved at det er godt for ham at tage vitaminer, men du kommer med påstanden at det ikke hjælper ham. Så derfor spørger jeg om en begrundelse, eller en kilde der underbygger din påstand.

    Mht det proteinpulver er det ret oplagt hvorfor man kan indtage det. Det er lettere og billigere end kød.

  5. hvis du udelukkende træner med håndvægte og i 2-3 timer af gangen, siger noget mig at du trænere mere muskeludholdenhed end noget der giver store muskler. derofr er det ikke smart at bruge kosttilskud... Hvordan ser din træning ud?
    Han er lige startet med styrketræning. Og han træner en del timer. Så han får klart muskelvækst.

    Derudover kan man vel indtage essentielle fedtsyrer og vitaminer uafhængigt af om man tager muskelmasse på eller ej.

    Puritanisme…

    Men hvorfor er det godt at følge denne filosofi?

  6. Jeg kunne godt tænkte mig at få taget en blodtest. Og få målt mit testosteron-niveau, kolesterol-niveau, etc. Min læge gider ikke skrive mig op til en, medmindre der er noget specifikt galt med mig. Jeg er klar på at betale, hvis bare det er et overkommeligt niveau.

    Nogen ideer til hvad jeg kan gøre?

  7. Jeg har ervhervet mig en skade i venstre biceps. Det er ikke noget der gør ondt, heller ikke meget når jeg træner. Men det føles meget forkert når jeg spænder musklen, især hvis jeg trykker samtidig.

    Jeg holdt pause i 1.5 måned, hvor jeg ikke kunne mærke noget, trænede så en smule biceps igen, og det kom tilbage.

    Nogen forslag til hvad det skyldes eller hvad jeg skal gøre?

  8. Jeg har præcis det samme problem i venstre biceps. Det gør ikke rigtig ondt, men jeg kan mærke, at hvis jeg strammer venstre biceps føles det forkert ift hvis jeg strammer højre biceps.

    Jeg har nu holdt pause i 2 uger, og det er ikke gået væk.

  9. Nødder kan alle siges at være sunde.

    -Fedtindholdet er generelt hovedsageligt monoumættet, altså lavt mættet fedtsyreindhold.

    -De indeholder massevis af godt halløj: Vitamin E, B, zink, selenium, fibre., etc

    -De indeholder ofte omega-6 fedtsyrer, og nogle lidt omega-3. Valnødder er i den forbindelse kongenødden med 5,5g/100g omega3 og 28g/100g omega6.

    Undgå nødder der er ristet i olie, eller saltede.

    Og der er sfl ingen grund til at bekymre sig om det høje kcal-indhold. Det er langsomt fordøjeligt, med godt fedt og fibre, så de giver også tilsvarende mere næring. (Dog som altid, meden agan)