Ulrik

Medlemmer
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ulrik

  1. Som gymnasielærer i bl.a. idræt må jeg på det kraftigste anbefale, at evt. læsere ser bort fra ovenstående indlæg :bigsmile:

    "Som regel ved de ikke en skid om muskler og anatomi".......hmmmm......meget useriøst skrevet!!!!!

    "Kravene er ganske små - 50% af faget er jo praktisk" ...........kan du ikke lige uddybe det, for det er jeg da meget interesseret i at høre noget begavet om....

  2. Idag..

    kl. 1030

    tunshake(1 1/4 dåse tun blendes med vand, og køres ned i et hug) :4thumbup:

    25 g. havregryn

    60 g. rugbrød

    60 g. hamburgerryg

    <{POST_SNAPBACK}>

    Sidder du så bare midt på formiddagen og gnasker 25 g havregryn uden noget mælk/vand til ??????? :blink:

  3. Jeg har selv døjet rigtigt meget med lændeproblemer - smerter svarende til det du beskriver - som endte med 3 diskusprolapser!!!

    Jeg siger ikke at du ender sådan, men med min erfaring ville jeg uden tøven kontakte lægen igen.

    Dine smerter kan bl.a. skyldes:

    1) discus degeneration: aldersbetinget nedbrydning af disci (rammer også 'unge' på 30 :bigsmile: ) - det er der såvidt vides ikke noget at gøre ved

    2) discusprolaps: det kan enten behandles konservativt (vha. de øvelser du snakker om) eller med operation hvis problemet er akut og 'stort'

    3) afklemning af iskiasnerven - hos nogle mennesker løber iskiasnerven igennem musculus piriformis (øverst i ballen) og hvis denne muskel er meget spændt kan man få smerter der svarer til discusprolapssmerter.

    Du kan jo evt. prøve dels massage på ballen (hvis det er det der er galt kan du ret hurtigt mærke det!!!) og dels lægge dig på maven og strække armene (således at ryggen bøjes bagover). Hold strækket i 20-30 sekunder, og gentag 10 gange, 3-4 gange om dagen.

    Men allervigtigst: søg læge!

    God bedring

  4. Jeg antager at fagforeningsfolk ikke har meget forstand på den slags og det har jeg heller ikke. Umiddelbart virker det bare ikke sundt i længden at knække unødigt på ryghvirvlerne. Mener også at have læst at det ikke er sundt at knække fingre og tæer og en eller anden sammenhæng er der vel?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Der er ingen problemer med at knække fingre, tæer, nakke, ryg, etc....Det siger de kloge :nissegrin:

  5. Hvis jeg lavede et HST program med 15 rep - 10 rep- 5 rep....osv

    Vil det så sige, at når jeg er færdig med et hst program, skal jeg lave et nyt og så kører igen...... eller hvordan mener du.

    Jeg kan godt se, at et fullbody program måske er det bedste, men forstår ikke helt hvad jeg så skal gøre når jeg er færdig med de 8 uger : - )..

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, når du er færdig med en 8-ugers cyklus (og har holdt 9 dages træningspause) skal du starte på en ny omgang HST. I løbet af de 9 dages pause kan du jo teste dit nye max og dermed tilpasse belastningen i HST-programmet udfra dit nye max.

    Held og lykke :wink:

  6. Tomcat -> hvis det smerter ned i benet (ischiasnerven) vil det efter min mening være usandsynligt vigtigt at få det checket af en professionel!!!

    Sandsynligvis er det (ifølge det du beskriver) en lille dybtliggende ballemuskel der er 'overspændt' (musculus piriformis aka den pæreformede muskel - ischiasnerven løber hos nogle mennesker 'igennem' denne muskel og det passer meget godt med din beskrivelse af 'noget hårdt' omkring hofteskålen.

    Det kan selvf. også være noget galt med dine discusskiver i rygsøjlen. Du kunne prøve de såkaldte Mackenzie-øvelser hvor du ligger fladt på maven og skubber overkroppen væk fra gulvet mens hofte bliver på gulvet (altså en slags armstrækning uden at hofteskålen løftes fra gulvet - lav 3*10 af dem og hold hver gentagelse 20 sek.)

  7. Nu ved jeg ikke hvor længe du har trænet og hvordan din motivation er, men personligt ville jeg ændre følgende i forhold til dit program:

    1) Roning morgen og aften ville jeg slå sammen til en længere rotur enten morgen eller aften

    2) I stedet for at træne man-fre og holde weekenden fri ville jeg træne to dage og holde en dag fri

    3) Supplér mavebøjningerne med nogle af øvelserne som Laertes refererede til

    Go tur ;)

  8. Det er vel med træning som med (næsten) alt andet her i livet: jo mere man gør ud af det, desto større/bedre resultater opnår man!

    Ja, du vil opnå fremgang med 20 min. roning og mavebøjninger 3 gange ugentligt. Men hvis du skal opnå hurtigere fremgang - læs: smide bildækket - skal du lave meget mere cardiotræning (træning der belaster hjerte/kredsløB). Sæt tiden og antal ugentlige træninger op.

    Roningen kunne fx ses foran fjernsynet???? Måske kunne du 'ro dig gennem Robinson' :tongue:

  9. Godt gået smiley - 10 kg på en måned er da rigtigt flot!!!

    Vægttabet er normalt hurtigst i starten (der ryger en masse væske) og derefter bliver det relativt sværere at se resultater. Grunden til din stagnation kunne måske være at du spiser en masse salte produkter (saltet binder vand i kroppen)???

  10. Desværre hader jeg også tun, som jo elers er en af de nemmeste snacks man kan tænke sig - proteiner på dåse, og så er de endda billige. Men jeg får kvalme af skidtet - det er tørt og smager alt for meget af fisk  :puke2:

    Flexipecs: har du prøvet at sprøjte noget citronsaft udover dåsen med tun? Så glider det lidt lettere ned...

  11. Jeg ville - hvis det var mig - hvile (dvs. undlade maxtesten!!!).

    Ømme knæ (på bagsiden af knæskallen - også kaldet patellofemoralt smertesyndrom) kunne tyde på enten bruskskade eller 'bare' inflammation - begge dele behandles med hvile, armebehandling og/eller brug af knæbind.

    Det generelle råd må vel være: lyt til din krop

    (eftersom du poster dette indlæg, er det måske også inderst inde din egen holdning ???) ;)

  12. Lyden skyldes såvidt jeg ved at leddet 'udvides' hvilket medfører at der dannes et undertryk i ledkapslen. Dette undertryk betyder at den mængde kvælstof der er opløst i ledvæsken udvider sig og går fra flydende form til gas-form (når dette sker høres 'poppet'). Derfor kan man også først 'knække fingre, nakke, ryg, whatever igen efter et stykke tid, når kvælstoffet igen er opløst i ledvæsken.

    Efter mine oplysninger, skulle det ikke gøre noget, at fremprovokere knækket, eftersom man i forvejen kun kan knække de led, der er 'løse nok'...(der var en artikel om det i Helse sidste år). :)