myomax

Medlemmer
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by myomax

  1. Hmmm, der er nok ikke noget at gøre ved det, jeg må til bartskæreren. Jeg tager lige en løbetur for at se, om jeg kan fremprovokere det igen.

    mvh Myomax

    Edit: Det kunne jeg så godt, men pudsigt nok forsvandt stivheden lige med ét for at komme igen med fuld styrke et minut efter. Spooky. Jeg tror sgu, jeg tager direkte til en sportsklinik.

  2. Den sidste måned har jeg døjet med en underlig venstre læg, og jeg har en mistanke om, at det kunne være kompartment-syndrom. Det slår til, når jeg løber eller stepper (ikke dans, men karate). Først føles venstre læg ekstremt afslappet, nærmest som om den slasker på bagbenet, så bliver den stram og kompakt (den indre del, vel at mærke), men det føles ikke som krampe. Det er inderste lægmuskel, flynderen, der er tale om. Det slår til efter nogle få hundrede meters løb eller måske efter et minut eller to med frikamp. Jeg kan sagtens støtte på benet og fx kæmpe med venstre ben forrest, men der er ikke så meget bevægelse i mig.

    Jeg har trænet en del med vægt de sidste måneder, både isoleret lægge og eksplosivt med kast og spring samt fx lunges, så jeg tror, at læggene har været godt ristede flere gang. Det er derfor muligt, at de er vokset en hel del på kort tid (jeg måler ikke), og det kunne naturligvis være årsagen. Men jeg undrer mig lidt over det med den blafrende læg, det har jeg ikke læst om andre steder, heller ikke her, så jeg vil gerne lige høre lidt om andres erfaringer.

    Myomax

  3. Så er vi i gang herhjemme: Konen og undertegnede legede lige lidt med Powerbags inde i stuen, inspireret af træningskortene. Det er en helt ny fornemmelse at kunne smide med sine "vægte" inde i den fine stue. Og det er god træningshumor, når sandet forskubber sig inde i sækken under de hurtige øvelser. I går trænede jeg i øvrigt relativt tungt og intensivt med 10, 20 og 30 kg-sækkene, og jeg havde nogle dygtige DOMS i dag, men det blev løsnet op med lidt squat og stem.

    mvh Myomax

  4. Når man ønsker at udnytte elastisk energi, er der selvsagt tale om muskler, der er spændte og ikke afslappede (sådan som det tilstræbes ved passive stræk, hvor der dog er en muskelrefleks osv. osv.) Hvis man skal bruge elasticiteten til noget som helst er det under en bevægelse som et spring eller løb, og her er det vel ligegyldigt, om musklen er smidig eller ej, den er jo spændt alligevel.

    Jeg fandt lidt her på et site om biomekanik.

    Egentlig ledte jeg efter R. McNeill Alexanders undersøgelser af kænguruhoppet, hvor det er i bindevæv (sener), den elastiske energi ophobes, se bare her (pdf).

    Myomax

  5. Vi er snart langt fra trådens oprindelige fokus, men mht. mælkesyre og muskeltræthed er der jo en del ny viden, spørg bare Århus. Måske er det ikke en god ide at fjerne mækkesyren for hurtigt (jeg tror dog ikke på, at det kan ske ved udstrækninger). Om det så lige er en forklaring, der også har betydning for DOMS-problematikken, er mindre klart.

    Interessant, at udstrækning ingen effekt havde på de australske patienter. Under karatetræning, hvor jef tilbringer en del tid, er der ingen tvivl om, at man har en effekt af strækøvelser, også ganske almindelige passive typer. Kan det tænkes, at effekten ligger mere i led og bindevæv frem for i musklerne?

    Myomax

  6. Min gamle far kan knap nok gå, men trænger i den grad til lidt kredsløbstræning efter at have haft problemer med lungerne. Min idé er at købe en armcykel, som han kan bruge hjemme ved køkkenbordet. Men...

    1. Hedder det armcykel på dansk? En søgning på Google gav ikke meget, og ikke noget til under en million.

    2. Findes der gode steder at handle brugt fysio-udstyr, eller kender nogen til et godt alternativ i en lidt mere overkommelig prisklasse?

    Hvis man ikke lige ved, hvad en armcykel er, så se lige her:

    Armcykel fra Monark

    Myomax

  7. Måske en lidt anden vinkel, men vi har jo været inde på betydningen af masse og acceleration.

    I 1991 udgav Bruce Wallace, som er en meget anerkendt evolutionsforsker, en analyse af, hvilke fysiske træk der kendetegner boksere, især om der var en tendens til, at vindere havde særlige fysiske bygningstræk. Metoden, som Wallace brugte, er den samme, som man benytter i biologien for at studere retningen af den naturlige selektion hos fx dyr; hvem der har "the upper hand", så at sige.

    Han kiggede nærmere på vægt og mål hos professionelle boksere i let-, mellem- og sværvægt. I letvægt bliver relativt få kampe (i hvert fald i undersøgelsen) afgjort ved knock-out, og boksere af alle typer og kropsbygning havde lige gode chancer for at vinde (vi kigger slet ikke på udholdenhed, erfaring og talent i denne undersøgelse).

    I mellemvægt havde vindere i gennemsnit større underame, håndled og næver end taberne. Sandsynligvis giver den større masse et hårdere stød, som så kan afgøre kampene, som for en stor del blev afgjort ved KO.

    I sværvægt var det lige modsat, vinderne havde i gennemsnit mindre underarme, håndled og hænder end taberne. Wallace spekulerede på, om det muligvis skyldes, at alle sværvægtere er så stærke/eksplosive, at de kan afgøre en kamp ved knock-out, men dem med de "tynde" underame havde lidt hurtigere stød pga. den mindre masse, og derfor havde de en fordel ved - i gennemsnit - at få flere slag rent ind, bl.a. knock-out-slag.

    Men men men, den statistiske analyse var ikke særlig stærk, der er kun tale om små forskelle mellem vindere og tabere.

    Wallaces artikel: The manly art of self-defense

    mvh Myomax

  8. Måske er fedtsugninger ikke vejen til et sundt liv, hvis man er overvægtig og har type 2-diabetes. Det siger de i hvert fald i en lille fiks undersøgelse fra Washington University School of Medicine, St. Louis. Fedttab på den hårde måde ved motion er - stadig - vejen frem, se her:

    Fedtsugning og insulin

    se også her: resume af den originale artikel fra New England Journal of Medicine

    Så: Ingen genveje, desværre.

    Myomax

  9. Blev helt optaget af emnet og fandt en kæmpestor hjemmeside om alskens sygdomme redigeret af en patolog, der tilsyneladende har styr på sit stof, og han afliver rygtet ganske effektivt

    En patolog om brystkræft og antiperspiranter

    Han gør sig i øvrigt nogle betragtninger over bodybuildere og europæiske kvinders behåringskultur:

    "...If the claim were true, male bodybuilders and others would have more breast cancer than unshaved European women."

    Selv om det sker sjældent, så kan mænd faktisk godt få brystkræft.

    Myomax

  10. Det er et rygte, der har cirkuleret i flere omgange på nettet, se fx her

    Urban legend

    og her

    American Cancer Society

    For at det ikke skal være løgn, så er der forskere, der mener, at hyppig barbering af underarme og efterfølgende brug af deodorant (?) kunne øge risikoen for kræft pga. bestemte indholdsstoffer, se

    Fine glatte og vellugtende underarme

    Heldigvis for mange af MOL's brugere (hvis man skal tro på snakken om kropsbehåring i visse tråde) er problemet nok ikke stort, fx skulle statistikken være temmelig shaky.

    Myomax

  11. Man kan høre om IL 6 i videnskabsprogrammet Principia (DR P1) fra den 28. februar

    fedt og IL 6

    Efter den indledende fægtning om fedt, kan man cirka en halv time inde i programmet høre Bente Klarlund Pedersen fortælle om stoffet.

    Og det var så mit første indlæg - med fare for ikke at have brugt hyperlink-funktionen korrekt.