J_J

Medlemmer
  • Posts

    181
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by J_J

  1. Nu jeg er i spørgehjhørnet:

    Hvorfor i alverden anbefale 400-500 sit-ups :blink:

    <{POST_SNAPBACK}>

    For at punktforbrænde mest muligt fra maven :tongue:

    Ej seriøst, så er de 400-500 situps direkte tåbeligt, og uden nogen form for relevans uanset hvad målet nu engang er.

    Mht. til programmet, så synes jeg tit folk er delt i 2 lejre, når det kommer til fullbody: Den ene gruppe sværger til det absolut minimale, dvs squat, dødløft, bænkpres, military and måske lige noget rows/chins. Den anden gruppe af folk har derimod en del småøvelser med: laterals, læg, mave, curls, triceps extensions, og ellers i den dur, hvor programmet så ret hurtigt bliver en del mere omfattende.

    Så det ender nok ud i et spørgsmål om temperament. :smile:

  2. Umiddelbart vil jeg mene at skadesrisikoen overstiger udbyttet.

    Der skal en hel del hopperi til før pulsen ryger op i et område, hvor man får noget som helst ud af det (udover sjov selvfølgelig), og efterhånden som man bliver træt, og stadig hopper højt skal der ikke alverden til før man rammer forkert og ender med en forvredet ankel eller lign.

    Edit: Nu ved jeg selvfølgelig ikke om der er tale om en trampolin på 1½ meter i diameter eller en af de store på 5-6 meter.

  3. Jamen jamen jamen....forstå nu venligst at det er 100% umuligt at sige :raisebrow:

    Det kommer an på de første 20 forskellige ting :smile:

    Og udgangspunktet betyder hvordan du ser ud nu.

    Lidt mærkelig trend der er ved at brede sig...."hvornår lang tid tager det at komme til at se sådan ud (indsæt random billede)???" - nu har jeg set 2 tilsvarende tråde indenfor de sidste par dage... :laugh:

  4. 200? Den forstår jeg ikke  :blink:

    Hvad er der at ikke forstå? Kirchebrandt's indlæg var et lille selskabeligt :poking: til Jarvig, om at hans log ikke er specielt træningsrelateret. Og de "200 kg" er formentligt valgt fordi det er et realistisk mål i fx dødløft, når folk har trænet i en årrække...

    Jeg synes nu Jarvigs tanker/indlæg er ganske spændende

    Enig :smile:

  5. Hvor er det bare fedt at se en fyr som Adam Nelson, der VIRKELIG er fIrEd uP og virker komplet vanvittig når han skal støde!  :4thumbup:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Jo tak - ikke en fyr man ville møde i en mørk gyde :w00t:

    Men nu skal Joakim godtnok til at tage sig sammen...

    Edit: Æv den gik ikke :sneaky2:

  6. Tilgengæld har denne uges træningsfri (kun cardio, suppleret med TP, og stadig ca 4 liter vand) givet et synligt resultat, og jeg suger slet ikke til mig på samme måde lige nu - men det er selvfølgelig ikke helt holdbart i længden.

    Så man er på vej ud på et skråplan :tongue:

    Lidt offtopic (sorry): Men jeg erindrer at det eneste du fik ud af TP var en omgang halsbrænd? Men det har måske ændret sig..

  7. Sakset fra stofskifte faq'en (pinned tråd i dette fora):

    BMR, kroppens hvilestofskifte, er normalt den største komponent og er en nogenlunde konstant størrelse. Normalt udgør BMR omkring 50-70% af den totale forbrænding. BMR er, hvad kroppen bruger af energi i fysisk og psykisk hvile. Det måles efter 12-18 timers faste, med personen i hvile og liggende i et tempereret lokale. Rent praktisk foregår dette om morgenen efter mindst 12 timer uden mad og stimulanser og inden nogen nævneværdig fysisk og psykisk aktivitet. Hård aktivitet dagen inden kan også påvirke BMR, og bør derfor undgås. Dette betegnes EPOC og omtales under ”fysisk aktivitet”.

    Faktorer som har betydning for BMR er:

    Vægt: Ved en større kropsvægt vil der være en større energiomsætning.

    Kropssammensætning: Omkring 85% af den individuelle variation i BMR skyldes den fedtfrie masse (FFM). FFM er kropsvægt – fedtmase (FM). FFM har højere energiomsætning end FM. Muskler 54 Kj/kg per dag. Fedt 19 Kj/kg per dag. Dette er grunden til, at BMR nogle gange er udtrykt per kg FFM.

  8. Kan du ikke prøve at skrive, hvor langt Eremitage løbet er til os, der ikke er så lokale..!!
    Københavns Idræts Forening, Københavns Skiklub og B.T. er stolte af at kunne præsentere Danmarks største familieløb Eremitageløbet søndag 9. oktober 2005 for 37. gang.

    Den klassiske distance i Danmarks største motionsløb er 13,3 kilometer på de historiske veje og stier i den smukke efterårsklædte Dyrehave nord for København.

  9. Et sidste spørgsmål:

    Hvis jeg tager 10 rep med 25 kg i sideløft så pumper deltsene, men tager jeg 10 rep med 15 kg, så er følelsen næsten detsamme - og hvis jeg tager 2 kg så bliver de egentlig også smadret - alle eksempler er strict, dvs. det er ikke sådan at jeg med de høje vægte bruger ryg/nakke og medvind for at få dem op.

    Angående det her, så skriver TJ i en gammel tråd om samme emne:

    Man kunne snildt forestille sig, at jo tungere man kører, jo mere tager trapezius over. Derfor syrer det ligeså meget i deltoideus ved lette vægte som ved tunge vægte.
  10. Dermed er risikoen for at "tabe" muskelmasse også større ved cardio. Benyt dig derfor af lav intensitet cardio i længere tid, for fedtforbrænding. 

    Du mener altså, at man skal dyrke lav-intensitets kardio, da man på den måde ikke vil miste så meget muskelmasse som ved høj-intensitets kardio, og fedtforbrændingen vil være den samme (?). Kan du uddybe det?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvis vi nu ser bort fra fedtforbrændingszoner og andre mystiske ting. Så kræver højintensitets cardio mere af kroppens restitutive egenskaber, og det er ikke altid det mest hensigtsmæssige, i forbindelse med et kalorieunderskud. Derudover så kan man ved lav intensitet holde til at lave cardio i længere tid (de fleste mennesker kan ihvertfald gå i længere tid end de kan løbe).

  11. Er der egentlig nogen der bruger KJ i praksis ? og er der en grund til i gør det ? hele min verden foregår alene i kcal.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Kj er den officielle betegnelse (SI-enhed).

    Men umiddelbart nej, har set Incognito og Stubbe bruge det nogle gange, men ellers regner alle vel i kcal, da det er nemmest.

    Den er så også tarvelig  :wink:  der var jeg lige ved at brokke mig, men det er vel fordi at kcal i virkeligheden er kilo-kalorier ?

    Jeps. Så 2000 kalorier = 2 kcal. Men den er der rigtig rigtig mange der laver.

  12. Øhhhhh???? 2000 kalorier er da MERE end 2000 kj??

    2000 kalorier er ingenting. Men der menes sikkert 2000 kcal, som er mere end 2000 kj.

    Kan vi få eksperterne på banen.. Jeg mener, at der går 4, et eller andet kj på 1 kalorie...

    1 kcal = 4.16 kj

    Dvs. 2000 kj = ca. 480 kcal

    Edit: owned af både Everlast og Waits :w00t:

  13. Omvendt så er der vel ikke nogen her "der træner kun for at score" :wink: - så et eller andet sted må det vel sagtens være noget underbevidst. Man er blevet større og har fået mere selvtillid, og mener derfor man bør få mere opmærksomhed fra tøserne. Men i stedet fumler man måske lidt rundt (og tror man er en fandens karl), og glemmer de små smil (og hvad har vi), som man plejede at bruge med succes. Og derved virker det i den sidste ende som om man overhovedet ikke kan score mere...

    Bare en tanke