normann

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by normann

  1. Tyskeren kan have ret i det der skrives.

    Få det tjekket hos en proff. En kiropraktor eller lignende behandler, der kan måle dig lidt ud, måske tage et røntgenbillede af det. Det kan være noget så banalt som dit bækken der låser og hindrer dig i at bukke og bøje lændevirvlerne. Der er meget simple ting du selv kan gøre for at rette op på det, hvis det er simpelt.

    se evt. link med øvelser: tjek filen bækkenvedligeholdelse

    Hvis ikke linket virker så giv et praj...

    normanncfkrop

  2. Jeg er enig i at det personen opgiver han spiser er "for" lidt, men hvis han holder en relativ stabil vægt, som + 1-2 kg er, omkring 85kg, kan det ikke være helt galt. Hvis samtidigt fedtprocenten er fornuftig er det mere et spørgsmål om han er tilfreds med sin vægt end om han spiser for lidt.

    Med andre ord- hvis han er vægtstabil og har en tilfredsstillende fedtprocent kan man kun formode at hans energiindtag er tilpas.

    Det vil jeg mene er afhængigt af sportsgren samt personlige ønsker.

    ja den er jeg med på. Han svømmer 5x2 timer ugentligt. Svømning er, hvis han er på nogenlunde niveau, konkurrencer omkring de 22 sek. til de 18 min. så der er selvfølgelig forskel på hvor man satser.

    Men i dette tilfælde taler vi ikke om en Arnoldtype, med de kg. han slæber rundt på.

    Måske han selv kan fylde lidt mere på.

    Mål med træning, niveau m.v.

  3. Det er meget almindeligt.

    Stubbe du er jo eksperten her.. men hvis kcal indtag er for lavt så går det vel "bare" ud over intensiteten i træningen. Det betyder vel ofte fatale konsekvenser for den unge sportsmand her... overtræning, lang restitutionstid etc.

    Målet for de fleste eliteidrætsudøver er vel at tage en anelse på konstant, dog med en stabilt / faldende fedtprocent. Det kræver vel et rimeligt overskud.. rent kaloriemæssigt?

  4. Hvorfor prøver du ikka at regne lidt på det?

    Du finder stofskifteprogrammer og krop&kost her på siden. Det kan lige det du skal.

    Jeg er tidliger træner for sådan nogen som dig, og jeg er ret sikker på du får alt for lidt.

    n

  5. Jeg synes måske det er lidt for ukonkret det I her byder ind med. Kan man omdanne fedt til muskler eller ikke og hvornår kan man.... ??

    Al cardio, aerob træning med mange gentagelser og lav belastning vil skabe en forbrænding helt centralt og din fedtprocent reduceres på hele kroppen, men selvfølgelig kan du få en mere markeret balle eller lårmuskel ved at træne den specifikt.

    Du kan skabe en påvirkning af baller, lår, inderlår ved feks. at køre squats, gerne dybe squats eller ved at køre sumo squats eks. til 90gr. med relativ lav belastning 30-40% af max, hvilket betyder at du er oppe i repetitioner på 24-25 stykker og opefter.

    Kør eks. 3 sæt af 24 reps med 20 kg. alt efter hvor stærk du er selvfølgelig, hold 30-60 sek. pause og på igen.

    Mål dine lår i centimeter og kom igen om 14 dage-3 uger og se om det ikke har givet resultat. Gør du det dagligt eller hver 2. dag, så vil jeg væde min gamle racercykel på at du mister centimeter i omkreds.

    normann

  6. Tak for alle jeres inputs.

    Jeg forsøger så vidt muligt også at komme i seng kl 23, men den bliver altid 23.30 eller mere før jeg ligger der, for ellers er der sq ikke noget fritid hvis man er sent i skole, hjem og læse, træne og så skal der jo også lige være lidt fritid.

    Jeg tror jeg så vidt muligt vil forsøge i løbet af næste uge at komme i seng hver aften senest kl 23. Så må jeg se hvordan det ser ud, om det har hjulpet  :bigsmile:

    <{POST_SNAPBACK}>

    Der er meget du kan gøre:

    Konstant træthed kan skyldes mange ting. Jeg er af den opfattelse at du må gøre noget selv før du skifter taktik og søger lægens hjælp. Lagt de fleste kan hjælpe sig selv med en god portion sund fornuft.

    Undgå negativ stress, tænk positivt

    Træk vejret dybt

    Drik rigeligt med væske. 2-3 l. rent vand dagligt

    Spis den rigtige kost, undgå junk food, spis økologisk og i fornuftige mængder, spis varieret.

    Sørg for gode proteiner, gode grøntsager, lidt fedt og sunde kulhydrater

    Dyrk regelmæssig motion

    Hvil dig. sov mindst 8 timer, gå ikke i seng senere end 22:30

    En fy fy liste.

    Undgå coca kola, kaffe, sort te, slik, junk, kager, saftevand og andre ting med kunstige sødestoffer eller kemikalier. Spis sundt og økologisk.

    Følg planen i 14 dage og se så om det er blevet bedre. Sovepiller er ikke løsningen, det er det aldrig.

    Er det ikke bedre, kan det være du er i vitaminunderskud, så må du tale med en der ved noget om det. Da vi ikke må reklamere om produkter, gør jeg ikke det, men der findes mange gode muligheder.

    God fornøjelse

    Normann

  7. Årh hvor sejt. Jeg regner mere med Kbh. - Esbjerg og retur inden 16. maj. Men Jorden rundt det er sku da et mål der er til at forstå. Har du haft kontakt til Go´ Morgen Danmark eller Go´ Aften Danmark - eller hvad det nu hedder - der er med garanti interesse for sådant stof.

    God jagt - håber du når målet! - jeg skal nok heppe med når din tur passerer Holbæk!

    normann

  8. Kanon god inspiration CoqRouge!

    Så starter du effektivt med 4 sæt (90sek. power + ca. 90 sek. restitution) pause ca. 1 minut mellem intervallerne. Og for hver gang du træner bakketræning, bygger du et sæt på til du er på 8 sæt. Der er ingen tvivl om at du effektivt træner tolerancetræning, med relativt høje lactatværdier.

    Er du til mere drastige udfordringer med stejlere stigninger, kortere intervaller for også at få en lactat produktionsforbedring? Eller hvad er din erfaring?

    Produktionstræning kan vel også bruges til at opbygge merepower/ større effektivitet til din halvmarathon.

    normann

  9. Sidesting elle sidestik - det er fuldstændigt det samme.

    Hvis en spids genstand i håndfladen kan afhjælpe sidesting er det et mentalt problem, eller blot fordi man ikke registrerer mere end en smerte på samme tid. En spids genstand hjælper hvis sidestik kommer grundet anstrengt vejrtrækning. Den spidse genstand får dig til at abstrahere fra dine anstrengelser, hvilket igen får din vejrtrækning til at køre afslappet og reflektorisk, hvilket igen får bindevævet omkring dine lunger og andre organer til at slappe af og sidestikket forsvinder måske.

    Sidestik opstår efter min overbevisning, grundet for stramt bindevæv, typisk omkring nyrerne, galdeblæren, bugspytkirtlen, eller den store lever i højre side. Ale dine organer ligge i bughulen, hvor de er bundet inde i hinanden og til bughulen i form af bindevæv og ledbånd. Prøv at tænke på hvor mange belastninger du påfører dem, både ved vejrtrækningen, hvor lungerne trykker ned på vævet, eller i form af stød, hver gang du sætter hælen i jorden.

    Du kan eksperimentere med en bedre stødabsorbering i dine løbesko - det vil formentlig tage det værste.

    Fortæl mig lidt om hvor du får problemer, hvilke organer!!

    En kiropraktor kan formentlig løsne et led - som kan være årsag til spændt bindevæv, men typisk skal du finde dig en rigtig dygtig massør, der ved en masse om organmassage eller en osteopat. De kan formentlig klare problemerne.

    Du finder en manuel terapeut, som kan hjælpe dig på http://www.topmassage.dk

    mvh. normann

  10. Halløj en ugeevaluering. Det er min drøm at komme derop.... 52 km. hvoraf en af turene var på 18 - det er rigtig glimragende!

    Skal du til nogle løb i fremtiden?

    Du får 10 med pil op - af mig

    Du er dog lidt langt ud i teorierne i det du ellers skriver - jeg tror man skal have læst Lomborg artiklen før man kan kommentere videre...

    normann