Sedentarius

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Sedentarius

  1. Hej allesammen.

    Jeg dyrker motion op imod 8 gange om ugen. :sleeping:  Men jeg har stadig nogle fedtdepoter på den nederste del af ryggen og rundt om hofterne. :sneaky2:  Er der nogen der har et råd eller to.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hej Sune,

    eftersom der ikke er noget der hedder punktforbrænding er den eneste måde at komme af med uønsket fedt: generel fedtforbrændende livsstil --> god kost & rette mængde motion. Hvordan, hvorledes og hvor meget kan du læse meget om herinde ellers spørg din instruktør.

  2. :tongue: okay sry.

    Øvelser til bagerste fibre af skuldrende kunne være:

    Bent over lateral raises (DB) :devil:

    Fat et par håndvægte og stil dig i en foroverbøjet position (ca. 90 grader) - brug evt en løftet bænk til hovedstøtte i starten. Med let bøjede arme løfter du håndvægtene ud til siden og op til niveau med skuldrene. OBS! drej tommelfingrene nedad i processen.

    Lying Cross-cable flye :wink:

    Lignende øvelser kan laves liggende på en bænk og i cable crossovers.

    Reverse Pec Deck :cooldance:

    Samme bevægelse bare i en maskine.

    Trapezius/kappemusklen og ryg kan du nok ellers må du bare lige sige til. :4thumbup:

    (Shrugs, rows)

  3. Hængende skuldre er en naturlig mandlig statur, mens piger har mere opløftede og bagudrettede. Sådan er det fra naturens side, og hvad så?? :sleeping:

    Hvad der kan gøre det "værre" er relativt mere bryst-træning og mindre ryg, traps og bagerste fibre af skuldermuskulaturen. :sneaky2:

    Med andre ord skal du forskyde din træning mod lidt mere ryg, trapezius og "bag"-skulder. Desuden kunne det måske også være godt med mere fylde opadtil, dvs skulder generelt. :cooldance:

    motiveret? :w00t::cooldance: :4mewantfood: :4thumbup:

  4. Hmm... skuldersmerter og styrketræning :(

    unægteligt noget der hænger meget tæt sammen. Hyppigst er nok senebetændelse (særligt m. supraspinatus). Har du smerter, særligt i en bevægelsesbue fra 70grader til 120grader (før armen op til siden fra hofte til øre)?? --> nok en betændelse.

    Alle har vidst været igennem denne skade. Nogle mere end andre. Den skyldes nok at du har trænet hårdt og tung på skulder og flad bænkpres!!

    Opsøg en professionel eller gå direkte til behandlingen:

    En rigtig kedelig én: ro til smerterne er væk! - Betændelse KAN IKKE trænes væk. Derefter skal du igang med at træne dine rotator-manchetter (spørg en instruktør om øvelserne). Det skal gå stille og roligt og siden hen skulle du gerne kun komme igang igen med tung træning - måske tungere.

    Håber det kan birage til lidt - men skader kan ikke så let afhjælpes via debatter. Søg rådgivning hos læge, kiro eller i dit center.

  5. Hej Angel,

    jeg er en af dem der interesseret følger med i din log :w00t: og må sige at det er inspirerende læsning. Altid fedt at høre, der er nogle der er seriøse med træningen.

    Nu skriver du om CNS (en kick-ass fætter!!) :sneaky: og så dukker der et spørgsmål op. Hvilken gren af sundhedssektoren hygger du dig i? :mandance:

    Og btw: stort "pøj-pøj" med din X-amen i morgen :4thumbup:

  6. Quantanamo:

    På denne side kan du se en squat udført.

    Jeg synes nu ikke artiklen er særlig troværdig. Tjek hans outfit <_<

    Det der i bund og grund betyder noget inden for styrketræning og dermed også squat er vel ergonomisk udførelse og maksimalt gennemførelse af bevægelsen. Det første for ledendes skyld og den anden for muskelkosmetikken :tongue:

    Dvs man kan køre "Ass to the Grass", hvilket har sin belastning på knæledende. Hvis man ikke fejler noget i dem, har begyndende smerter og ellers udfører dem ordentligt og kontrolleret kan man jo sagtens køre dem. Det giver så også mere stress-load på musklen --> vækst/styrke stiger. Men det er ikke decideret farligt eller usundt, blot mere belastende på knæledende :devil: Vigtigst er vel bare at man ikke sidder på læggene i slutpositionen, dér er belastningen på knæene unødigt og betydeligt stort. Men skadeligt?? Beats me.

    Er man tidligere skadet, har gener i knæene kan det være en fordel ikke at belaste knæene unødigt :unsure:. Dér kan det være bedre at køre den mindre muskelvækststimulerende og mere led-skånsomme "partiel squat", "parallel squat" eller "what-ever-squat-but-ass-to-da-grass-squat". :banana:

  7. Nu har du sikret dig at det dækker der hvor dit problem er - ikke? (Iflg. lægens bord er der jo tre mulige steder hvor det hyppigt kommer)

    Hej igen igen :bigsmile:

    Der er såvidt jeg er orienteret tre typer lyskebrok.

    1. Den direkte lyskebrok. Denne er erhvervet og ses hyppigst hos ældre hvis fibrøse

    fibre i bageste bugvæg er atrofieret eller slidt med alderen.

    2. Den indirekte medfødte lyskebrok. Broksækken er medfødt pga mangelfuld lukning at "testis' vandrekanal". Brokken er altså ulmende om man så må sige.

    3. Den indirekte erhvervede lyskebrok. Anatomien er den samme som ved 2., men her er kanalen lukket rigtigt. Brokket må derfor selv presse sig vej ned igennem kanalen.

    Mit bud er at der nok er tale om et indirekte lyskebrok.

    Men hvorvidt det er den ene eller den anden type du har, så skal presset fra bindet nok sidde det samme sted: dér hvor den buler ud :viking:

  8. Hej igen Fitt,

    fremragende idé med det brokbind :4smartass:

    Jeg tror også du kan give den gas indtil OP med brokbæltet på. Men også kun med den på.

    :bookread: Træner du igennem uden risikerer du at forværre situationen og der kan komme mere tarm ud i broksækken som risikerer at blive afklemt i brokporten. Dette medfører at blodforsyning til det stykke tarm obstrueres (man taler om en inkarceration). En ugunstig situationen der skal behandles akut pga risiko for at dræbe noget tarmvæv. :rocketwhore: Men sålænge det kan skubbes tilbage er det cool.

    Det er heldigvis en situation du kan styre og følge. Du sidder sikkert, som jeg gjorde og spænder i ny og næ for at se hvor meget der kommer ud og om det kan skubbes tilbage igen ;) så længe det bliver ved det samme (ca.) kan du jo fint fortsætte :pullup:

    Skriv lige hvordan det fungerer med bæltet? Er komforten god? Hvormeget koster bæltet?

  9. Tak Fitt for velkomst,

    jeg har livligt fulgt med i hvad der rør sig herinde :dance: . Men nu er jeg også en aktiv fætter herinde - so far :w00t:

    Hvorvidt sådan en omgang brok skal kunne hele aner jeg ikke helt :bookread: . Hvis du lå på ryggen og levede et meget afslappet liv længe nok, så ville det måske nok kunne komme på tale.

    Men er det 'lazy-time' du ikke kan lide ved tanken om OP, så bliver netop denne ugunstige tid vel bare forlænget mens du går og ser det an? Så længe du provokerer det - og det gør man netop ved fit - så forbliver den der og måske bliver den også kun værre.

    For at tilføje nogle ideer til et råd:

    Get it done, spis ordentligt og rigeligt i din off-time for at formindske dit atrofi :eatchicken: , planlæg dit come-back, lav noget research på det man altid spekulerer over, lav en kostplan (hvis du er til det), læs blade og saml motivation.

    Kom tilbage når du kan (tiden kan vist variere meget, men efter helingen er smerterne vist stopklodsen og OP-teknikken er god idag) og giv så fuld skrue på dyret!!

    Få det overstået. Det er hurtigere end at vente på at få det overstået. :2000-pontiac-red:

    Håber det giver mening.

    PS! Man kan efter sigende ikke træne sig fra lyskebrok. Som andre også har sagt så er det noget man genetisk er disponeret til.

  10. Hej Fitt,

    der er godt nok ikke evidens for min udtalelse, men jeg har selv været en tur rundt i brok-møllen :beerchug:

    Din læge siger at du skal se det an og hvis det bliver værre kan OP komme på tale. <_<

    Men mit indtryk er at du løfter regelmæssigt og det er ikke med en ubetydelig vægt. Bugpressen er helt sikkert noget du bruger meget at under træning og dette vil nok kun øge stresset på din brokport og dermed forværre tilstanden over tid. :sneaky2:

    Da jeg var til OP i sin tid skete det under lokal bedøvelse og operationen tog nok ½time og så hjem samme aften. Overlægens restriktioner lød på:

    "Teoretisk set er der ingen!!" :dontgetit: "men brug den ikke i 3-6uger og respektér smertegrænsen!" (man skal som professionel jo holde ryggen fri).

    Sagen er den, at man med dagens teknik (jvf også tidlige indslag fra Lægens Bord) bruger et net/mesh der sagtens kan holde skidtet tilbage. De smerter man føler er nettet der river lidt i det uophelede muskelvæv som nettet sidder i for ikke at tale om arvævet der også rives rundt i (føles som en masse katteklør der kradser inden i :beatup: ), men ikke noget farligt.

    Jeg træner i dag for fuld skrue uden probs! :viking: :devil:

    Derfor er mit råd:

    Få det ordnet, det bliver sjovt at skide den første uges tid (må ikke presse). Når det er overstået kan du fyre igennem for fulde hammer uden at skulle bekymre dig om det hver gang du træner. Som det er nu er det garanteret en hæmsko for dig at Squatte o.lign.