nicbro

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by nicbro

  1. Man kan få risprotein (Oryzatein) og hemp protein. Begge fungerer fortrinligt og har en god aminosyre profil. Jeg må jo ikke henvise til forhandlere her, så jeg skriver en personlig besked til dig og fortæller dig hvor du kan købe det billigt.

  2. Tjek lige halv-svenskeren Paul Lundkvist ud, han spiser råt kød, planter træer og har en krop som de fleste nok vil misunde. Det ser sgu ok ud...fuldskæg holder max!

    http://www.paullundkvist.com/4436.html

    Hvad mener I om kun at spise rå føde for optimalt helbred samt betingelser for muskelvækst?

    Synes selv det lyder både risikabelt og ulækkert. Der må da være godt med bakterier i sådan en gang råt kød, med mindre man selv lige har dræbt dyret, så kødet er 100% frisk.

  3. sorry nicbro, men nu er du altså på dybt vand. Du vil gøre dig selv en tjeneste ved at læse en bog om almen fysiologi. Det du skriver i dine 2 seneste indlæg, er med al respekt noget volapyk.

    Hehe okay jeg dropper det.

    Jeg synes bare det er utroligt så mange, der mangler masse ved indre bryst og kunne godt tænke mig en bedre forklaring på dette end at man så bare mangler masse generelt.

  4. "Forøgelsen i fiberstørrelse sker hovedsageligt ved at mængden af protein (aktin og myosin) i musklerne øges. Muskelfiberen bliver tykkere og udvider sig samtidig med stigning i mængden af kontraktile proteiner således at mere aktin og myosin 'får plads' i muskelfiberen. Ved at mængden af kontraktilt protein i en muskelfiber stiger, bliver der flere aktin og myosin proteiner som kan 'få fat i hinanden' og bidrage til at udvikle kraft i musklen."

    taget fra http://www.form-fitness.dk/show.asp?tid=5013496

    Min erfaring er at jeg kontraherer brystmusklen mere ved kabel crossover end ved bænk pres. Jeg kunne forestille mig at denne større kontrahering så medfører en større mængde kontraktilt protein i brystmusklen. Spørgsmålet er så om der kan komme mere aktin og myosin i en bestemt del af en muskelfiber eller om det fordeles jævnt.

  5. Problemet ved din påstand er, at der ikke er flere celler (fibre) i indre bryst. De lange fibre går ALLE helt ind på overarmsknoglen hvor de hæfter. Dvs en aktivering forløber fra overarmen og til udspringet som enten kan være på nøglebenet, brystbenet, eller ribbensbrusken. At musklen pga af dens anatomiske forhold bliver "størst/mest mast sammen" ved at du samlerne hænderne foran kroppen, har intet at gøre med væksten af muskulaturen.

    Noget helt andet er, at det største hypertrofi potentiale sandsynligvis er ved den excentriske del af løftet, hvilket blot endnu mere er med til at afkræfte din teori omkring vigtigheden af total horisontal adduktion af skulderledet.

    Jeg er godt klar over at der ikke er flere celler i indre bryst. Min påstand går ud på at flere celler i indre bryst aktiveres ved kabel cross end ved eksempelvis bænkpres. Med celler mener jeg alle de små celler som muskelfibre består af. Når en muskel trækker sig sammen gør den det ved at cellerne binder til hinanden og dette kan de gøre uafhængigt af hinanden i teorien. Altså kan en muskelfiber, som løber fra indre bryst til skulder, trække sig sammen ved skulderleddet uden nødvendigvis at gøre det ved det indre bryst. Når du kører bænk vil cellerne tættest ved skulderen binde til hinanden men det er ikke helt så nødvendigt at cellerne ved indre bryst gør det.

  6. Ærlig talt kan jeg faktisk ikke helt følge din bordkants-analogi, hvis vi nu skal prøve at forholde os til den konkrete muskel. Hvilken kant/krumning er det du mener er relevant her?
    Først og fremmest prøver jeg at forstå hvorfor jeg selv og mange andre har oplevet meget stor muskelvækst i den ydre del af brystet og minimal muskelvækst i indre del af brystet.

    Jeg tror det har noget at gøre med at den indre del af brystmusklen ikke oplever særlig stor spænding ved f.eks. en øvelse som bænkpres.

    Det er så dig der først nævner at musklen kan sammenlignes med en elastik. Dette har jeg læst før og det kunne jo være at I har ret i denne sammenligning men det ændrer ikke ved at mange rent faktisk ikke oplever nævneværdig vækst i indre bryst i forhold til ydre bryst. Derfor har jeg tænkt over, hvordan denne analogi kan overføres til at muskelvæksten er størst i det ydre af brystmusklerne. Hvis du holder en elastik og strækker den i en lige linje vil spændingen på elastikken være den samme over hele elastikken. Hvis du tager den samme elastik og holder den i en lige linje men så begynder at presse midten af elastikken ind mod et objekt således at elastikken ikke længere strækkes i en lige linje. Midten af elastikken har nu en vinkel på eksempelvis 45 grader, og det er det område som elastikken strækkes mest. Så var det jeg tænkte at det måske også gælder for brystmusklen som jo også oplever at bliver strukket og stresset mest hvor krumningen på brystkassen er størst, nemlig det ydre bryst. Puha det er lidt svært at forklare, jeg håber det er til at forstå. Lad mig understrege at jeg ikke regner med at denne teori holder, det er kun noget jeg har tænkt på som forklaring på god vækst af ydre bryst og manglende vækst af indre bryst i tilfælde af at du og andre har en god pointe i at musklen kan sammenlignes med en elastik, hvilket jeg netop ikke tror at den kan! :smile:

    Kunne jeg lokke dig til at give et eksempel?

    Jeg prøver. Der er forskel på hvorledes brystmusklen skal kontrahere alt efter om ens arm skal presse et objekt væk fra kroppen som i bænkpres eller om armen skal presse et objekt ind foran kroppen som i kabel cross. For at udføre kabel skal brystmusklen kontrahere flere celler i indre bryst. Musklens evne til at gøre dette medvirker til at du mere effektivt kan udføre denne bevægelse. Hvis musklen bare kontraherede som en samlet enhed uanset hvilken bevægelse du ville udføre ville du ikke kunne kontrollere din krop i samme grad. Ved ikke om det var et eksempel men jeg har da prøvet at forklare hvad jeg mener.

  7. Det er ganske rigtigt at f.eks. cable cross giver belastning på brystmusklen også ved fuld kontrahering, modsat f.eks. bænkpres og lignende hvor belastningen (tyngdekraften) står vinkelret på musklens bevægebane (der for pectoralis er ca vandret når man ligger ned). Det betyder bare ikke at der er større belastning på den inderste del end resten. En muskel er ikke præcis som en elastik - klart nok - men i dette tilfælde er det en rimelig sammenligning.
    Det er ikke en rimelig sammenligning, en elastik kan ikke kontrahere og i skeletmuskler kan hver fiber, dvs. hver celle kontraherer individuelt. I en hjertemuskel kontraherer alle celler som en enhed men dette gælder ikke for skeletmuskler.
    Ud over at jeg ikke mener du har ret i din udvidelse af elastik-analogien, så finder jeg det temmelig ekstremt at sammenligne den svage krumning pectoralis har hen over brystkassen med en bordkant
    Du mener ikke at elastikken udsættes for størst stræk ved bordkantens krumning? Krumningens grad er ikke væsentlig, jo større grad jo større stræk/belastning men pointen er at enhver krumning vil give øget belastning. At det skulle være brystkassens krumning som medfører øget muskelvækst ved den største krumning tvivler jeg selv stærkt på, bare noget jeg har tænkt på. Jeg tror det har at gøre med hvor den største kontrahering finder sted.
    Når kroppen nu har musklen i hele sin længde til rådighed og belastningen er jævnt fordelt ud over denne, så giver det ganske enkelt ingen fysiologisk mening at kroppen skulle vælge at belaste den ene ende hårdere, når den nu har muligheden for at lade hele musklen arbejde, så det hver enkelt fiber skal trække bliver mindst muligt.

    At musklen understøtter en given bevægelse bedst ved at kontrahere en del af musklen mere end en anden del giver god mening for mig. Dette understøtter den store bevægelsesfrihed som vi har.

  8. Jeg mener godt man kan træne så man stimulerer vækst i inderste del af brystet. Den bedste måde er at køre nogle kabel øvelser hvor du skal presse dine arme ind mod midten af brystet i stedet for ud fra kroppen. På den måde for du en stor spænding i inderste del af brystet som du slet ikke får når du kører bænkpress, især ikke med bredt greb. Du kan selv prøve at presse din ene arm ud fra kroppen som i bænkpres og så mærke på dit inderste bryst med den anden arm...der er praktisk taget ingen spænding i den inderste del af brystet. Hvis du så prøver at presse din arm ind foran kroppen som ved en kabeløvelse er det tydeligt at brystmusklen er helt spændt på midten af brystet. Den større kontrahering af det inderste bryst ved kabeløvelser stimulerer vækst af det inderste bryst. Dette kan så vidt jeg ved ikke bevises, det er blot min egen påstand. Min egen erfaring er at kabeløvelser har virket godt på muskelvækst af mit inderste bryst.

    Det er efterhånden blevet gospel rundt omkring på nettet at man absolut ikke kan stimulere inderste del af brystet til øget vækst ved at træne specifikt for det. Jeg mener bare ikke at muskler kan jævnføres med elastikker. En muskel er jo ret kompleks og vi ved ikke 100% hvordan en muskel fungerer og vokser. En elastik kan jo ikke kontrahere, det er ikke levende væv, det er et stykke gummi. Det er selvfølgelig rigtigt at en elastik ikke kan strækkes mere i den ene ende en den anden men at overføre det til hvordan en muskel arbejder, synes jeg er at strække den. :wink:

    Desuden kan en elastik godt strækkes mere i den ene ende, hvis man strækker den ud over kanten af et bord for eksempel. Lige der hvor kanten er, vil elastikken udsættes for det største stræk. Brystmusklen arbejder jo også langs brystkassen som jo runder fra midten af bryst ud til skulderen. Den bliver strukket mest der hvor brystkassen runder mest og det gør brystkassen mest på ydersiden af brystet, hvor de fleste oplever størst muskelvækst. Jeg aner ikke om denne teori holder, det er bare noget jeg har tænkt på i forbindelse med alle de muskel-elastik analogier man støder på på nettet.

    Eskimo, nu har du jo ikke mulighed for at træne kabeløvelser, ellers havde jeg sagt at du skulle træne noget kabel crossover bare for at prøve om det virkede for dig, det skader ikke at prøve. Men hvis du skulle få mulighed for det i fremtiden så synes jeg du skulle give det en chance.