torito

Medlemmer
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by torito

  1. Hej

    Jeg er MTB rytter, men desværre en temmelig inkompetent mekaniker..

    Mine magura hyrauliske bremser slæpper altid på skiverne....ind imellem lykkes det mig at indstille kaliberen så den ikke skraver på, men tager jeg derefter hjulet af og på igen, skraver lortet på igen....det gælder både for- og baghjul.... jeg overvejer, at skifte dem ud med V.breaks, men jeg ved jo, at når først de virker, så er der stort set ingen vedligeholdelse........

    Hjælp.....skal kører 24 timers løb i morgen....Nogen erfaringer???? evt. anbefalinger til butikker/værksteder der yder kompetent service.

  2. 1 Postiv prøve + 1 Positiv prøve = 1 Negativ Heras.

    Prøv lige at læse lidt på jeres dopinglitteratur før i bevæger jer ud i en diskussion. Jeres freestyle argumenter bærer tydeligvis præg af at i ikke har forstået nogle grundlæggende elementer, som er nødtvendige for en god debat.

    To links på dansk og en originalartikel fra nature der har dannet grundlag for den eneste (og desværre forældet) epotest

    http://www.doping.dk/visArtikel.asp?artikelID=2226

    http://www.doping.dk/visArtikel.asp?artikelID=252

    EPOtest2000.pdf

  3. Gå til lægen.....prøv evt. inden at øge mængden af protein i kosten, hvis der er skåret meget ned på mængden af dem på nuværende tidspunkt. Ekstremt lavt proteinindhold kan give de symptomer du snakker om.

  4. Melder i også naboen når i ser ham køre for stærkt?

    Eller når han går over for rødt?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Melder du ikke din nabo hvis han begår pædofili eller sælger stoffer til gadens drenge og piger?

    Køber man narko og doping sponserer man det kriminelle miljø.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tag lige og klap hesten! Så længe doping indtages af folk der ikke bruger det i konkurrencemæssigt henseende kan jeg ikke se nogen grund til at få ondt i røven over det. Og hvad mener du med, at man sponsorere det kriminelle miljø ved køb af AS?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvad så når manden skal have nye organer og behandling på vores fælles sygehuse. Synes du det er rimeligt, at sådan en mand skal have lov til at lægge beslag på en masse ressourcer, som kunne havet været brugt et andet sted, når det nu er rimeligt at forestille sig, at han er klar over risici.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Det eksempel kan du da bruge i masser af tilfælde. Hvad med patienten der drak for meget, røg for meget, levede for usundt, arbejdede for meget hvilket resulterede i en blodprop. Vil du også nægte disse patienter behandling?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Ja, folk der lever en livsstil, der tydeligt forøger deres risiko for at udvikle behandlingskrævende symtomer eller livstilsygdomme, burde udsættes for en konsekvens, eksempelvis af højere premie på privat sygeforsikring, hvilket vi desværre ikke har i Danmark endnu. Vi niveaudeler allerede eksempelvis billister i forskellige grupper, hvorfor så ikke gøre det med folk, som lever en livstil der kan belaste vores sundhedsvæsen. For min skyld må folk gøre som de vil, jeg gider bare ikke betale for konsekvenserne af deres tåbelige opførelse. Det er på tide at folk i forhold til sundhedsopførelse lære at tage et ansvar for deres handlinger.

  5. Melder i også naboen når i ser ham køre for stærkt?

    Eller når han går over for rødt?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Melder du ikke din nabo hvis han begår pædofili eller sælger stoffer til gadens drenge og piger?

    Køber man narko og doping sponserer man det kriminelle miljø.

    <{POST_SNAPBACK}>

    Tag lige og klap hesten! Så længe doping indtages af folk der ikke bruger det i konkurrencemæssigt henseende kan jeg ikke se nogen grund til at få ondt i røven over det. Og hvad mener du med, at man sponsorere det kriminelle miljø ved køb af AS?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hvad så når manden skal have nye organer og behandling på vores fælles sygehuse. Synes du det er rimeligt, at sådan en mand skal have lov til at lægge beslag på en masse ressourcer, som kunne havet været brugt et andet sted, når det nu er rimeligt at forestille sig, at han er klar over risici.

  6. Når mænd oplever at de ofte har mindre fedt på benene end centralt på kroppen og oplever at de ofte først reducerer mængde af fedt på benene i forbindelse med påbegyndelse af træning, kan det skyldes en hensigstmæssig genetisk og kønsbestemt punktslankning. Reducerer man mængden af fedt på benene forbedrer man bevægelsesøkonomien, hvilket er hensigtmæssig specielt når man er i enegiunderskud. Samtidigt bibeholder man fedtet centralt på kroppen, hvor det spiller en vigtig rolle for reguleringen af kropstemperatur, hvilket også er hensigtmæssigt i perioder med energiunderskud.

    Tilhører man den gruppe af mennesker, der tror at vi alle slæber rundt på de gener der blev selekteret i perioden, hvor vi levede som jægere og samlere, er det logisk at forestille sig, at mændene som jægere og samlere har udviklet en selektiv perifær punktslanking. En tilpasningsmekanisme som nok ikke skal forveksles med det man traditionelt kalder punktslankning.

  7. Under arbejde vil du ikke får et insulin-repons som følge af sukker indtagelse....og hvorfor nu det? Den del af det autonome nervesystem der hedder det sympatiske nervesystem, er aktiveret under træning, specielt under intens træning, og hæmmer insulin udskildelsen...iøvrigt sørger en række andre hormoner ( væksthormon, glucagon, cortisol, adrenalin, de antiinsulinære hormoner), for at hæmme insulinudskildelsen. Disse hormon- niveauer er forhøjet under intens træning. Hvorvidt det er fordelagtig at indtage protein og sukker under træning, speceilt hvis træningen er kortvarig er nok tvivlsom....med det er op til dig....

  8. Du har ret i at insulin er et anabolt hormon......men men men....et evt. lidt højere insulin respons medieret af Højt GI CHO i føden, er ikke nødtvendigvis af afgørende betydning for den samlede anabole effekt........da stigningen i insulinkoncentrationen i blodet er ret kortvarig, hvis man vel og mærket har normal insulin-følsomhed, og sammenholder man insulin-udskildelsen efter træning med andre vækststimulerende hormoner som udskilles under intens træning....( GH, IGF etc) er betydningen af insulin som anabolt katalysator nok begrænset....og fordi tåber tidligere og måske stadivæk, indtager insulin sammen med andre stoffer, er det langt fra rigtigt at konkluderer at et stort insulinrepons altid er fordelagtig i alle trænings -og vækstssammenhænge....Man får jo ikke renere hænder af at vaske hænderne 2,3 og 4 gange i træk, selvom det i teorien måske kunne være nærliggende...dermed ikke sagt at insulin ikke indirekte virker på muskeltilvæksten, ved at påvirke de i mit første indlæg nævte faktorer....

  9. Vi er ikke nødtvendigtvis ude efter et stort insulin respons, da selv en lille stigning i insulinkoncentrationen i blodet vil have maksimal effekt og derfor vil en yderligere stigning i insulinudskildelsen ikke have en additiv effekt på de insulin medieret funktioner jeg nævnte i første indlæg..

  10. Hej Torito! Velkommen til MOL!

    Du har ret ret i det du skriver angående insulin. Jeg vil dog lige påpege, at normalt sukker langtfra er det kulhydrat, der giver det største insulin respons. Det glykæmiske indeks en angivelse af insulinresponset fra forskellige kulhydratkilder.

    Almindeligt sukker har et GI tal på 59 hvorimod maltodextrin har et GI tal på 105 og giver derfor insulinrespons der er næsten dobbelt så stort. Kakaoskummetmælk har et GI tal på 54. Dette skyldes at sukkerets optagelseshastighed bliver påvirket af mælken. Store mængder fedt og fiber vil ligeledes nedsætte optagelseshastigheden.

    Rock'n Roll :strat:

    SaintPauli

    Glykemisk indeks er ikke et insulinrespons indeks, men et indeks for hvor hurtigt sukkeret i føden optræder som glucose i blodet, efter indtagelse...

  11. Som jeg skrev skal der ikke store stigninger i blodsukkeret og dermed insulinudskildelsen for at få maksimal effekt på de nævnte faktorer...og spørgsmålet er så om kulhydrater med højere glykemisk indeks kan få denne proces til at foregår hurtigere....og vel at mærke med en fordelagtig fysiologisk betydning.......for en ting er tal og indekser en anden er den virkelige verdens fysiologi og effekter af betydningen....reaktionen på ændringer i blodsukkeret i form af insulin-udskildelse er meget meget hurtigt, derfor mener jeg at kakaomælken er ideel nok til at opnå den fysiologiske reaktion vi er ude efter.....så diskussionen burde handle om hvorvidt man tager sin proteindrink for eller efter badet og ikke om man køber protein "drinks" til overpris.....fordi det handler om pris, tid og bekvemmelighed......de faktorer kæmpe vi vel alle med....og ønsker vel også alle at opnå den mest optimale cocktail af disse....derfor kakao...efter min mening.....

    tak for velkomsten

  12. kakaomælk er en næsten ideel løsning......husk på prisen, transportmuligheden og smagen...

    Og så lige lidt teori, som måske kan give alle en bedre forståelse for denne slags problemstillinger.

    Hvorfor indtage kulhydrat sammen med protein efter træning og hvorfor er det, efter min mening, ikke afgørende at det er de absolutte hurtigest optagelige kulhydrater (højest glykemisk index)???

    Sukker indtaget gennem føden betyder en stigning af blodsukkeret. En stigning i blodsukkeret stimulerer celler i bugspytskirtlen til at udskille insulin. Insulin virker stimulerende på optagelsen af aminosyre (proteiner) og sukker i musklerne, insulin hæmmer proteinnedbrydelsen og stimulerer proteinsyntesen (proteinopbyggelse, fx muskelopbygning), insulin hæmmer de processer i leveren der omdanner eksempelvis aminosyrer til sukker og så øger insulin basal stofskiftet, blandt andet ved at øge blodtilførelsen til f.eks musklerne........alle sammen funktioner vi klapper i hænderne over når, meningen med vores anstrengelser med vægtene, er at blive store modbydelige lokummer.....Så blandt andet, men primært, derfor er det vigtigt med sukker sammen men proteiner efter træningen....Da der kun skal en lille stigning i blodsukkerniveauet til at stimulere insulinudskildelsen og kun en lille signing i insulinniveauet i blodet, for at for en maksimal effekt af alle de ovenfornævnte funktioner, er det ok med det sukker (mængde og type) der nu engang er i kakaomælken....og da kakaomælk jo i virkeligheden er brunt sødtmagende skummetmælk, er proteinen i mælken absolut ok til vores formål...og hvorfor nu det?....mælkeprotein er animalsk protein, med alle typer af aminsyre og mange af de essentielle aminsyre (dem kroppen skal have tilført udefra)...husk på, at det er det eneste vi mennesker og dyr lever af i vores alleførste tid....så det er efter min mening ikke relevant, som det bliver nævnt, hvorvidt der findes en aminosyre i mælken, der er langsomt optageligt...

    Ok....godt.. og så husk lige at indtage jeres protein og sukker indenfor en halvtime efter træning...gerne hurtigere.....og få så et ordenligt sundt måltid efterfølgende....

    Og jo der findes bedre alternativer....eksempelvis mere komplekse kulhydrater og andre animalske, evt. forarbejdet, proteinkilder. De er dog dyre og fordellen ved disse produkter står ikke overens med prisen...

    Huge is not not big enough :devil: